Šta je novo?

Pitanje [Amazon]

Supreme

Poštovan
Učlanjen(a)
03.10.2014
Poruke
8
Poena
51
Ovako, citao sam vase odgovore i konverzacije u vezi online kupovine iz inostranstva.
I primetio da ima dosta ljudi koji su iskusni i puno puta su kupovali online iz inostranstva, i ja sam ovde da se raspitam oko nekih stvari, i svakako svaki savet sa strane nekog ko zna da pomogne bi mi dobro dosao.

I situacija je sledeca:
U nasoj Srbiji isti od 4gb kosta 6000din (varira)
Na Amazonu sam pronasao ponudu od 30USD. I naravno cena mi puno odgovara i dosta je realno povoljna za razliku od nase cene u RSD.
I ja zelim naravno da proizvod pazarim preko Amazona. I sada je moj problem taj sto ja nikada nisam kupovao nista iz inostranstva, i stvarno ne znam kako da postupim.
I sebi sam zadao da 'sratim muke', i tako da moram ovde da se obratim za pomoc.

I samo ostaje da zamolim nekoga ako bi bio ljubazan da izdvoji vreme i uputi me kako i sta dalje da radim.
I ostaje da napomenem da nemam otvoren devizni racun u banci, takodje ni jednu debitnu ili kraditnu karticu. Ali sam citao u predhodnim temama oko mogucnosti otvaranja Internet kartice, sto cu i da uradim u ponedeljak. Tako da imam fore do ponedeljka da se odlucim da li da izaberem Intesa Internet karticu ili AIK internet karticu.

Sta vi najpre predlazete?

Unapred zahvalan na odgovorima i savetima. :)
 
Odmah da se ogradim da nemam nesto mnogo iskustva sa kupovonom iz inostranstva. Ovaj sansa clip je factory refubrished, znaci koriscen, riknuo, pa fabricki vracen u prvobitno stanje. Verovatno je zato dosta jeftiniji.
 
najbolja varijanta otvoris racun u telenorbanci i dobijes onda i mastercard i povezes sa paypalom.a mastercard se moze zakljucati da niko nemoze da ti pristupi super opcija.
 
Ja sam uporedjivao taj Telenor banking sa ovim internet katicama koje nude banke.
I iskreno da kazem, i nema nekih razlika. Sem eto mozda razlike u tome sto je debitna kartica koju telenor nudi MasterCard.

Neka me neko ispravi ako gresim, mozda i nisam u pravu.
 
Da ne otvaram novu temu, da pitam ovde. Imam dosta iskustva sa online trgovinom, ali nikada na Amazonu nisam kupovao niti znam nekog ko je tamo kupovao.

Treba da poručim jednu mašinicu za šišanje, reč je o ovoj http://goo.gl/f5hZxu . Da li to može da mi stigne u Srbiju? Nigde ne vidim da piše poštarina? I koliko se čeka odprilike?
 
Da ne otvaram novu temu, da pitam ovde. Imam dosta iskustva sa online trgovinom, ali nikada na Amazonu nisam kupovao niti znam nekog ko je tamo kupovao.

Treba da poručim jednu mašinicu za šišanje, reč je o ovoj http://goo.gl/f5hZxu . Da li to može da mi stigne u Srbiju? Nigde ne vidim da piše poštarina? I koliko se čeka odprilike?

Одмах ти то пише да ли шаљу у Србију или не (This item does not ship to), ово чак не шаљу ни у Хрватску...
 
Ne postoji "Amazon" za slanje van same drzave (amazon.com za US, .uk za UK, .de za DE itd. evventualno .de moze u CH/AT, ali ne sve).
Sve sto se salje dalje od zemlje samog domena nije Amazonovo, vec je externi prodavac, i da li ce slati u neku drzavu, kojim shippingom, koliko taj shipping kosta itd. zavisi od samog prodavca, ne od Amazona - Amazon dodje samo eBay, ali bez licitacije u tim slucajevima.

Tako da za svaki item morate licno probati, ili pogledati stranu samog prodavca (tj. Amazon page samog prodavca, odmah iznad cene je obicno). Ne postoji nista uopsteno za porucivanje sa Amazona.
 
Одмах ти то пише да ли шаљу у Србију или не (This item does not ship to), ово чак не шаљу ни у Хрватску...

A kako ste dosli do informacije gde salje a gde ne.
Posto sam ja registrovan na amazon.com , ali nigde nisam naisao na informacije o slanju.
 
@Alfa:
Koliko sam samo knjiga dobio od Amazon.com-a u SRB u amazonovim kutijama/vrećama. Šalju knjige, diskove. I to je to.

Knjiga, knjiga, braćo knjiga, a ne zvona i praporaca! ;)
 
To sam i rekao (knjige i CD/DVD-ove salje sam Amazon, ali neke salju i prodavci sa Amazona, ali ostalo - jock, ili sa ogromnim shipping cenama)
 
Evo ovako, u pitanju je film, nemaju ga na stanju postoji samo opcija free streaming i koliko sam razumeo downloading

link

http://www.amazon.com/Hypothetical-Kamran-Cahn/dp/B0022TU60Q%3FSubscriptionId%3DAKIAJAN7OXSFRWFZHVLA%26tag%3Dallmoviestores-20%26linkCode%3Dxm2%26camp%3D2025%26creative%3D165953%26creativeASIN%3DB0022TU60Q


Koja je procedura ovde i da li se navedeni film moze skinuti po uplati i kasnije narezati na cd itd

hvala

ps
u filmu glumi drugarica (glumila nije statirala) koja je tad zivela 6meseci u usa. nije ga ni pogledala, vratila se nazad po zavrsetku snimanja
 
Poslednja izmena:
nasao i ovo pod description, znaci rezanje filma otpada... ali barem da smo u mogucnosti da ga pogledamo





When you buy a video, your viewing rights don’t expire, except as detailed in the Terms of Use. You can Watch Now or Download the video to a compatible device.

If you choose Watch Now, the video will instantly stream to your computer and you may later stream it on another compatible device.

If you choose Download, you can download the video to two locations. This enables you to watch the video without an Internet connection. You can also transfer a downloaded video to two portable devices.
 
A kako ste dosli do informacije gde salje a gde ne.
Posto sam ja registrovan na amazon.com , ali nigde nisam naisao na informacije o slanju.

Evo slike u prilogu, a obavezno je da korisnik bude ulogovan na svoj nalog.

amazon.jpg
 
Probao i izbacio mi ovo, znaci ne moze online video straming za srbiju, "amazon instant video" se zove, ne verujem......


We are sorry...

We could not process your order because of geographical restrictions on the product which you were attempting to purchase. Please refer to the terms of use for this product to determine the geographical restrictions.

We apologize for any inconvenience this may have caused you.
 
Poslednja izmena:
Nasao i ovo, ne znam sta mi je za ciniti, deluje komplikovano

http://www.usaddress4nigeria.com/cgi-bin/page.pl?b=anything&bn=1&m=3

I da neko ne zna......kada bi npr neko iz amerike platio preko svog usa amazon profila, a ja se posle ulogujem na isti,, da li bih tad mogao da pogledam vec placeni stream

Ovo ti je klasičan VPN, tj. u prevodu konektuješ se na udaljen server koji se nalazi u USA i surfuješ pod IP adresom USA ne samo za amazon nego sve što posetiš tebi je IP adresa iz USA, nije npr. iz Srbije. Tako registruješ i nalog na amazon.com i možda i prođe, osim kartice itd...

Imaš free vpn servere pa možeš probati na google "free usa vpn"
 
Poslednja izmena:
Pozdrav,
nisam do sada porucio ni jedan predmet iz inostranstva, a sada sam mislio nesto sa Amazona. U pitanju je neki elektronicarski instrument. Cena je do 22$ i pise - FREE Shipping on orders over $35, jel to znaci da ce biti besplatno poslato u Srbiju ako moja pordzbina bude 35$ i vise?

Video bi onda jos nesto da dokupim, mada mi u ovom trenutku nista ne pada na pamet sta da uzmem. Kada stigne u Srbiju kolko su jos troskovi da stigne do moje adrese? Posto ovo ne podlaze carina, koja bese od 50e i vise ako se ne varam.
 
Jeste free, ali samo za USA :)
Za Srbiju verovatno uopšte ni ne šalju. Ubaci u korpu pa idi na checkout da proveriš za svaki slučaj.
 
Ajao :(. Nemoj me zezati, pa izgubio pola dana trazeci i suzavati izbor.

----

Sve sto sam probao jeste proceed to checkout, trazi da ukucam adresu, vidim da ima i Srbija...
 
Poslednja izmena:
Vec sam pisao o Amazon-ovoj dostavi, ali ajde da se povonim. Na njemackom, francuskom, a mislim i spanskom Amazonu za vecinu stvari mozete da nadjete prodavca koji ce vam robu dostaviti kod nas. Imate ovdje kratko upustvo i jedan primjer sa slikama, pa pogledajte ;)

A ako vam bas treba nesto sa americkog Amazona, a ne salju kod nas, mozete da koristite "posredinicku" firmu, kao npr. Shipito, koja ce da primi vasu robu na adresu u Americi i da je onda prosledi vama, normalno uz neku nadoknadu, imate detalje na sajtu.

@ Rusi:
Ako ti nije zurba, za elektornicarsku opremu pogledaj i DX.com i Aliexpress (samo pazi kad kupujes na Ali-ju, biraj dobre prodavce).

@ Pcelica:
Dobar addon, nisam znao za njega, hvala ;)
 
Poslednja izmena:
Zahvaljujem na dodatnim pojasnjenjima. Instalirao sam ekstenziju za Chrome da se uporede cene i vidim da li salju za Srbiju.

2015-02-07_1851.png


Iste te proizvode (biram izmedju 4 koja cu, to sam sada batalio jer hocu da budem prvo sigurna kako cu moci poruciti) sam nasao na E-bay. I vidim da ima dosta promenljivih cena. Sada ne znam kako tamo funckionise. Da li bas sve aukcija ili ima i fiksno.
Prvo mi recite sta mi je bolje sada pa cu nastaviti u temi gde mi kazete odakle da kupim. Znaci po ovom Chrome ekstenziji se salje u Srbiju samo sto nisam siguran te firme sto su ispisane da li to pordezumeva jos neke njihove (bas njihove) proizvode moram da kupim da bi bio free shipping?
 
Rusi, Amazon ne šalje za Srbiju ništa, osim knjiga i CD-a. To rade samo oni trgovci o koje Amazon zove trećom stranom(npr. ovi sa tvoje slike štiklirani zeleno, tj. oni koji su naveli cenovnik poštarine za Evropu) i koji imaju ugovor sa Amazonom da budu na njihovom sajtu. Ali ti si zaštićena kao i svi. imaš prava na povraćaj novca, zamenu, itd. I carina uglavnom proizvode kupljene preko amazona ne procenjuje svojom voljom, jer oni imaju račun.

Trebalo bi da znaš da je cena poštarine koje je prikazana u aplikaciji varijabilna, tj. računata je da je to jedan primerak, navedene težine u specifikaciji proizvoda. Neko naplaćuje po pošiljci, drugi po broju komada(možeš da kupiš samo jedan proizvod, nisi uslovljena) ili težini. Ili sve zajedno. Meni je nekad ispadalo i manje na završnom koraku. Ali to je najčešće to ta cena koju prikaže za regularnu poštu, imaš i ponudu ekspres dostave. Za to se odlučuješ sama.

I uvek pitaj prodavca kog kurira koristi. Neko iz Britanije ili Indije šalje DHL-om kao standardnu pošiljku za manje od 10$ ili je uračunato u cenu kao free shiping(to znači ništa nije džabe, pa ni poštarina, samo je drugačije prikazana uvečana cena prizvoda sa ukalkulisanom pošrarinom. Videćeš da pojedini prodavci imaju pod "Shipping" prazno. To bi bio uslovno rečeno free shiping) . Ne zaboravi da ako sa Amazon i sam nađe na listi kao prodavac pod zelenom bojom da on ne šalje ništa ka nama osim već navedenog, iako je obeležen. Uglavnom probaj da realizuješ ponudu sa njim, pa ako prođe - dobro je.

Svaki prodavac ima svoj opis firme, pa tamo možeš videti odakle šalju ili ih kontaktirati za dodatna pitanja(imaš pri dnu stranice dugme za kontakt)

Obrati pažnju na kupon koji neki od prodavaca može da ponudi pod "Special Offers and Product Promotions" da na određeni iznos dobiješ neki popust. Uglavnom, sve što te zanima obavezno pitaj prodavca. uglavnom su tamo prodavci firme, za razliku od e-baya, tako da ekspresno odgovaraju na sve.

manje važno, al da napomenem...ako je neki kineski proizvod, a pod tim mislim da se pravi u Kini iako je neki poznat brend, imaš tu dole dugme da ti potraži na Aliju. Ovo je čisto informtivno .

Što se tiče e-bay-a, postoje isti proizvodi kod istog prodavca na aukciji i u opciji "kupi odma' ";). Možeš da filtriraš ponudu obeležavajući sa leve strane pod Format - "All Listings", samo "Auction" ili samo "Buy It Now"
 
Poslednja izmena:
Razumeo sam za Amazon da ne salje za Srbiju sem knjiga i diskova. Ovaj SS, sto sam postavio iznad, je proizvod koji bi porucio. Sta mi je sledece raditi? Nema ga na Aliju. Na e-bay ga ima i to par komada za slicnu cenu iz USA i jedan iz Francuske za 34$. Ja bi sada trebao da kontaktiram Life and Home ili ovaj sledeci najpoljniji preko njihovog sajta ? Sta znaci min shipping price? Treba mi tolka razlika jos da bi mi poslali u opste poslali ili da bi dobio besplatnu dostavu do Srbije? Sto znaci da moram za 52.37$ nesto da porucim da bi mi poslali bez placanja dostave do Srbije? To onda znaci da iskljucivo iz njihovog asortimana moram nesto poruciti?
Voleo bi da danas da to obavim pa da porucim. Kada ce stici nije mi zurba, ocekujem bar do 3 nedelje da cekam.
 
Poslednja izmena:
Moraš shvatiti da ne postoji besplatna poštarina. Ako kažu da jeste, ona je sigurno već uračunata u cenu proizvoda. Tako da se uglavnom sve svodi na isto. Na Amazonu znaju biti jače poštarine zbog osiguranja paketa, jer ih uglavnom šalju pravna lica. Ja sam od istog prodavca na ebay-u kupio isti proizvod, sa značajno manjom poštarinom, za ralizku od njegovog istog proizvoda na Amazonu. Kada sam ga pitao zašto je tako, on mi je odgovorio da tako moraju, jer zahteva Amazon to od njih. Ali zaista može da se nađe i povoljnih i umerenih prodavaca sa korektnim cenama. Sigurnost je zaista visoka, jer Amazon zahteva od svih da im kupac bude na prvom mestu. Nemam vremena da kažem par konkretnih primera kad je bez ikakve polemike Amazon stao na moju stranu i sve jer rešeno za manje od 5-6 sati.
 
Poslednja izmena:
I ja imam jedno pitanje u vezi Amazona, pa da ne otvaram novu temu. Naleteo sam na ovu ponudu, medjutim zanima me par stvari posto nisam nikada narucivao preko Amazona.

http://www.amazon.de/dp/B00H3JIGHA/...&creativeASIN=B00H3JIGHA&childASIN=B00H3JIGHA

Prva stvar koju ne shvatam, ko je ovde prodavac? Da li ja u ovom slucaju direktno kupujem od Della? Druga stvar je koliko traje garancija? Inace ovaj monitor ima 3 godine garancije, medjutim ovde ne pise nista? Trece pitanje je da li je ovo kojim slucajem refubrished model posto ni to ne mogu da skontam?

Hvala unapred na pomoci
 
Poslednja izmena:
Ne verujem da ti se isplati da poručiš ovo preko amazona, jer je isporuka povezana sa kilažom i za "zemlje 3. sveta" je otprilike 9€ po kilogramu + još oko 6€ za pošiljku (Srbija se nalazi na listi "ostalih zemalja"). Opet je pitanje da li bi ovo uopšte isporučili za Srbiju, moraš da napraviš nalog pa da vidiš da li je moguća isporuka za Srbiju.

Jedino što sigurno možeš da kupiš iz Srbije preko amazon.de su aplikacije i e-knjige.

A što se tiče pitanja, prodavac je Dell, prodaja i isporuka ide preko amazona, monitor je nov, preko amazona imaš 2 godine garancije, ako crkne u 3. godini obraćaš se direktno dellu koji mora da te ispoštuje u zakonskom roku (e sad koliko je to, sve zavisi, ali bićeš ispoštovan). I nije refurbished, pisalo bi "B Ware" ili tako nešto. Generalno je Amazon odličan za kupovinu tehnike i poštuje svoje kupce.
 
Nazad
Vrh Dno