Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Iz kog razloga je obrisano pitanje sta u slucaju kada vise clanova jednog domacinstva koristi isti uredjaj za nekoliko naloga npr? @DukeLander

nadam se da necu dobiti jos jednu opomenu jer ih delite sakom i kapom i za obicne sale.
Ovo nije tema za sale.
Kako da znam da li pises ti ili tvoja zena/deca sada ili koliko naloga imate na jednom kompu... nismo BIA

Mile, da li je moguće da mi spojiš naloge? Hoću da budem stariji po stažu (po godinama znam da jesam ;)) od ovog @illidan jer je veliki pacer. :p
Ako je problem ne mora, i onako je od starog nika ostalo 20-ak poruka (izgubile se sa starim forumom).

Da ne bude neka zabuna, za ove "mladiće" da ne kažem guštere, kada sam se ja "razveo" od foruma nije bilo moguće da nalog dobije nik "deleted_user..." već je ostao u "Guest" modu.

Ako mi spajaš naloge, neka ostane sadašnji nik. Ako mi se sabiraju poeni onda nemoj, ko zna šta mi je tamo napakovao onaj bahati moderatoor zbog koga sam se i "razveo" od foruma. Zbog WoT-a sam se vratio posle nekoliko godina čini mi se.

Videcu sta moze. Koji ti bese tacan nik starog - Bookmaker?
I ne diraj mi Ikleta, vidis da ga drma kriza srednjih godina :)

pazi samo sledecu situaciju, evo ovaj Jova recimo sada njegova zena ili sestra ili brat koriste isti racunar i naprave nalog na forumu. kako se na to gleda jeli to sada dupli nalog ili nije? jer ako ga koristi Jova jeste, ako ga koristi njegova zena nije. zato moja pitanja, da posle ne bude zabune :)

ili recimo situacija, neko cesto dobija poene za ban, i sada treba 100 za perma ban, i on skupi 99, i neka glupost bude i dobije jos jedan i cao. i on napravi ponovo nalog i eto dupli, ban… ali… ako na 99 poena zatrazi da mu se obrise nalog, vi obrisete, on posle napravi novi i sve kool.

pretpostavljam da ste mislili i na talve situacije?

pretpostavljam da ste mislili i na talve situacije?
Nije IP adresa jedini razlog, bilo je duplih naloga koji nisu delili ip, bilo je i različitih naloga sa iste adrese.

U teoriji je moguće to što ti kažeš, ali pravila foruma jasno kažu da se članu može ukinuti pristup temi ili forumu ako administracija misli da to treba.

Član koji je banovan zbog poena koje je dobio svojim pisanjem, ako napravi drugi nalog i nastavi po starom, opet će dobijati poene i biti banovan. Ako se promeni, uozbilji i niko ne primeti da je to dupli nalog, onda će ostati i biti koristan član

pazi samo sledecu situaciju, evo ovaj Jova recimo sada njegova zena ili sestra ili brat koriste isti racunar i naprave nalog na forumu. kako se na to gleda jeli to sada dupli nalog ili nije? jer ako ga koristi Jova jeste, ako ga koristi njegova zena nije. zato moja pitanja, da posle ne bude zabune
Nista, od sada je obavezna live web kamera za post approval... :)
Mislim, pitanje je...
Isto mozes pitati sta ako je komp u igraonici i 10 ljudi koristi isti nalog ili .... Jasno ti je.

Pre 15+ godina sam prijavljivao iz predostrožnosti te naloge što koriste kolege u kancelariji i žena kod kuće. Skapirao sam kasnije da nije samo IP već i drugi razlozi pa sam i prestao sa tom praksom.

Naravno da ima, ljudi smo, razliciti smo.

Како кад и како према коме. И како који модератор. Има разлике.
Ima razlike. Utisak je da su stariji clanovi da se tako izrazim zasticeniji. Treba pruziti sansu podjednako svima i pravila ako se primenjuju striktno primeniti istom merom na sve.

Naravno da stariji clanovi imaju prednost.
Takodje je svima pruzena sansa, nikom nista ne uskracujemo.

Šta znači nešto OP koje se nalazi u levom ćošku moje slike kada sam u nekoj temi?
Jesam li stvarno OP :cool:

Svega mi, otvaram temu "Moderatorski ugao", da vidite makar povrsinu sa kakvim likovima se rvemo svakodnevno...
Uvek je zabavno u ovim temama, tako da sam apsolutno za ovako neku temu, makar i samo sa readonly pravima. :)
E sad, šalu na stranu, možda ne bi bilo loše, zato i odgovaram ovde a ne onamo u prijavama za poene, da li je izvodljivo/prihvatljivo da se napravi neka tema gde ćete javno okačiti obaveštenja o izrečenim kaznama, ne, naravno, svaki poen i warn, ali recimo ove trajne banove.

U poslednje vreme ih se baš zaređalo i to kod korisnika od kojih nisam primetio neko neuobičajeno ponašanje, ali ne pratim sve moguće teme pa kapiram da su negde već napravili prekršaj.
Da ne idem dalje u to da omogućite reakcije na objavu, pa da ostali članovi prosude da li dotični zavređuje pomilovanje. :D

Ako je neko sa stazom od 15-20+ god dobio trajni ban, onda postoji dobar razlog za to.

Javna obavestenja ko i zasto je kaznjen/banovan ne dolaze u obzir iz vise razloga.

Nisi primetio nista posebno jer je brisano i nikada nije u pitanju jedan prekrsaj.

Glasanje takodje ne dolazi u obzir jer bi trebali javno iznositi neke stvari koje se ne bi smeli.

OK, OK, nisam ni mislio da se ide u detalje, više kao neka oglasna tabla - user taj_i_taj, ban 7 dana zbog vređanja na temi toj_i_toj i toliko, ništa dalja diskusija oko toga.

Glasanje je već bila šala, mada, kad su trajni banovi i stari članovi u pitanju, možda bi imalo smisla da se omogući da ko hoće, lupi thumb up za dajte mu još jednu šansu ili thumb down kao potvrdu bana. :D I dalje bez diskusije, samo reakcije pa možda neko ipak preživi mač administratorski... no dobro, just my 2 cents, da se unese u zapisnik da je nekad predloženo i odbijeno. :)

Predlog bi bio na mestu da imamo 500 clanova i da nema zakona :)
Ovako kao sto vec rekoh, nista od toga...

Da ne otvaram novu temu, a vidim da su sva slicna zakljucana za odgovore, da pitam ovde:

Nakon duzeg vremena ponovo sam aktivan na forumu, i to najvise u kategoriji hardver-graficke karte, primetio sam da mi je dosta postova brisano, isto tako jedna meme tj sama slika, a vidim gomilu slicnih postova i meme slika nije brisano, vecinom od clanova koji su se prijavili pre 2010te godine, jesu to pravila foruma ovde ili o cemu se radi?

Radi se o tome da ne postoji rešenje za offtopic koje odgovara svima:
1. Pobriše se brdo postova -> Članovi se žale što su postovi obrisani
2. Pobrišu se postovi koji su najveći offtopic, nešto na granici se ostavi -> Članovi se žale zašto su neki obrisani, neki ne
3. Ne obriše se ništa, ostavi se komentar da se učesnici vrate na temu -> Članovi se žale zašto je tema zatrpana postovima koji nemaju veze s tim

A niko neće da otvori zasebnu temu za raspravu o tim stvarima. Mislim da sam samo jednom video nakon brisanja i upozorenja na temi o jednoj seriji procesora, da je član otvorio temu u kojoj će se pričati o testovima, realnoj snazi ili slično. I nije mnogo aktivna.
I uvek kad krene najava nove generacije grafičkih, procesora, telefona... krene priča o cenama i ko to kupuje (je lud ili entuzijasta ili zarađuje od toga ili nešto deseto). I onda je ovaj prvi scenario najverovatniji

Dodata tacka 20. u Pravilniku:

Referral i affiliate linkovi, kao i nudjenje usluga prodajnih agenata direktno ili indirektno preko foruma ili privatnih poruka nije dozvoljeno i bice rigorozno kaznjavano.

Edit:

znamo da bi bilo super da moze, da moze jeftinije i bolje da se prodje ali navala prodajnih agenata (kojih vec imamo previse na forumu) nam nije uopste potrebna.

Poslednja izmena:
Samo da se razjasni : agenti ne smeju da nude usluge ni javno ni u pp ako user to nije tražio, nego samo kuka oko cene, ponude i sl. ? Ili ni useri ne smeju da traže ponudu u pp?

Upravo sam i ja to hteo da pitam. Desetak ljudi me je bilo kontaktiralo preko PP za kontakt A1 agenta preko koga sam sklopio ugovor za majku. Da li to znaci da vise nije dozvoljeno deljenje kontakata na ovaj nacin ili nije dozvoljeno da agent sam kontaktira korisnike foruma, bilo u temi bilo preko privatnih poruka ?

Nazad
Vrh Dno