jorgovan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 13.03.2002
- Poena
- 805
original je napisao(la):Pa bas se o tome i radi zato sto je zakonodavac morao da prvo spreci pocinioca prekrsaja, ali i da zastiti svojinu zato postoji prigovor koji se na sudu u prekrsajnom postupku ulaze i na taj nacin se vraca imovina nad CD ovima ma sta bilo na njima. Zaplena i spaljivanje moraju biti drugom odlukom dozvoljena i sprovedena, a ti do tada (nekih 2 godine) imas svojinu na tipu plastike (CD-u). Zaplena i spaljivanje se radi iskljucivo za opasne materije ORUZIJE, DROGU i CIGARE - (kod cigara ono privatno lice koje tuzi nije kompanija vec drzava jer cigare ulaze u akcizni rezim naplate (drzava odredjuje NAJMANJU cenu)). Naravoucenije je tacno da Recna inspekcija moze da oduzme pribor, ali mora da vrati, a kada sama pronadje mreze za krivolov onda je to prekrsaj nn lica i ono ima rok da se javi da dobije nazad (ako je lud :d) ili se spaljuje pronadjeno sredstvo za krivolov..
Cekaj prema ovome oni nemaju pravo da unistavaju diskove, a to ipak rade (barem kazu da rade).
@milos1985
U principu se slazem sa osnovnim karakteristikama, ali nemojmo naivno posmatrati situaciju. Sada ce adobe da prodaje zbog trzista od pola miliona do milion kompijutera (u snovima) jeftinije proizvode koji ce se posle izvoziti (makar i samo serial-i) u inostranstvo. A i time da ruse konkurentnost u svetu.
Pa kako to da onda neka trzista ipak imaju nize cene. Znam recimo da u Rusiji neki naslovi se prodaju jeftinije nego na zapadno evropskom trzistu.
Zar stvarno mislis da nasa zemlja treba da otkupljuje stare igre ne bili mi mogli da igaramo legalne igre stare 3-4 godine? Ajde da taj projekat nazovemo "YUGO Amerika 2 - The finansiranje promasenih investicija".
Jel bi ti igrao Caesar I pored Rome - Total War, a budzet bi bio osakace.
Zemlja? Ne naravno da ne treba drzava vec pojedinci. Nisam i sam znas mislio na toliko stare naslove. Ali recimo pogledaj trziste polovnog softvera? Mnogo toga se prodaje po zaista povoljnim cenana (i silver je dao primer) a meni nije uspelo da odavde (bez da pokusavam da pravim neke malverzacije) bilo sta tako nabavim.
Da nas pravni sistem nije savrsen, nije, ali tvoj problem sa osudom mi je prosto neshvatljiv. Kako neko moze da odgovara za PREKRSAJ, kao za KRIVICNO DELO, i da dobije kaznu zatvora? To nasa praksa ne poznaje i mora da su ti uz to dodali jos nesto cime te vezuju za krivinu.
Pa krivicno sam gonjen, nisam ocigledno dobro objasnio. Uhvacen sam na delu.
BTW: Trazi im nazad diskove ako ti je za utehu :d
Sta ce mi?
P.S: Iskrene zelje za izvlacenje.
Hvala ali ne zelim se izvlaciti jer se i sam osecam krivim, tako da cu priznati ono sto je bilo.