Šta je novo?

Pioneer DV-575A i DV-470 firmware sa podrskom za subtitles!!!

Ja se slazem da Tehnnomanija dere, kao sto verovatno neko dere za Xoro koga naplacuje 105 umesto 65-75€, ali to nije poenta, 470 je najbolji plejer - to je poenta :)

U pravu je covek! I ja kad sam ga uzimao platio sam previse,znam,ali ako hoces najbolji nemas bas puno izbora zar ne?

Delija je napisao(la):
@PJ
Naravno da ne treba. :S:
Za tih 50 evra razlike, mozes 3 puta da odes do hrvatske i da se vratis. ;)

3 x za 50e? :d
Ja bih sa 50e taman stigao do tamo, malo se provozao i nazad (racunam da nesto pojedem usput ;))....izgleda da je vreme da kupim dizela ili da pocnem da vozim bicikl ;)

Dosta sa offtopicom!

I ja sam ga platio prilicno, nekih 140€, odnosno tadasnjih 11.200 dinara. Nijednog trenutka se ne kajem ni za jedan jedini dinar :)

A zato si znaci "zalegao"... :d
Nadam se da kvalitet nije kao kod Pioneer receivera iz nize i srednje klase. :)

@PJ
Ma ne ides sam, vec par vas i onda se isplati. Svako kupi neku glupost, i volaaa. :)

Pa sta smo konstatovali, da li je 380-ka dosledan naslednik 470-ke?
Sta se desava sa FW za nasa slova?

Mikeli

Delija je napisao(la):
@PJ
Ma ne ides sam, vec par vas i onda se isplati. Svako kupi neku glupost, i volaaa. :)

Vola necu da kupim u CRO i gotova stvar. Ima dovoljno volova i po Srbiji ;)
Et voila :d

Delija je napisao(la):
A zato si znaci "zalegao"... :d
Nadam se da kvalitet nije kao kod Pioneer receivera iz nize i srednje klase. :)

Pa i ti si "zalegao" zato što si kupio 575, pa sad pljuješ po 470 iz sve snage, te skup je, te ima da se kupi ispod pančevačkog mosta za manje pare...

Bože, svašta. :eyebrows:

Ja bih samo par reči za one koji se pitaju što se ovolika prašina digla oko Pionira 470, u čemu je fora.

Nije stvar u tome što pušta sve živo što se stavi u njega, ni što prikazuje titlove s našim slovima, ni što mu je slika fantastična i sa divX i DVD, pa i zvuk.

Fora je u tome kako to elegantno radi. Mene obara s nogu to što sve radi samo, bez jurenja kroz menije i traženja gde i šta treba da se stisne. Mogu, bez problema, ženi da ostavim DVD s narezanim divX filmovima. Stavi disk unutra, stisne play i filmovi idu jedan po jedan. Sam povlači titlove. Na next prelazi na sledeći film, kao na audio CD-u.

DVD sa narezanim MP3 i slikama. Stavim disk unutra, stisnem play i on pušta muziku na audio izlaz, a na TV pušta slide show.

Verujem da i mnogi "kinezi" to rade, al meni ovaj Pionir vredi svaku žutu banku koju sam da za njega. Odlično mi se slaže uz Pionirov risiver iz 1978. Pioneer SX-950

Poslednja izmena:
Pogresno si skontao, ja uopste nemam 575-icu, vec mi je krivo kad nekog "oderu", pa makar ga nepoznavao... ;)

Kasno je sad da se izvlacis Delija, provalili su te, a i avatar odaje da nemas ukusa :d :)

TV Capture - problem sa prikazom na Pioneer470
Cao

uradim TV Capture na 512x384 i na kompu je sve super
kada to pustim na Pioneeru 470 (MTZ v7 firmware) odsece mi po 1,5cm sa svake strane (npr nema donji red titla)

sta moze da bude?
Koristim DivX v5.2.1 i TV tuner Cinergy 200USB

Posle mnogo vremena u ruke su mi došla 3 divx filma sa kojima imam problem .
Kod prvog imam samo zvuk i prevod ali ne i sliku ostaje samo logo.
Kod drugog mi krene zvuk pa zatim pomalo stekce i kroz nepun minut nestaje slika i titl su besprekorni
Kod trećeg nekada imam kašnjenje slike u odnosu na ton pa kad ga zaustavim ili premotam on krene normalno a nekad moram da ugasim dvd pa ga ponovo upalim i sve je ok.
Inače sva 3 filma na kompu idu bez problema. Pozdrav!

Koji FW imas??? Bez obzira na odgovor na prethodno pitanje, probaj da stavis neki drugi FW pa vidi da li hoce.

Imam gufiak v2.10.04 FW ali sam probao i prethodni i isti je slučaj.

Izvinjavam se napisao sam odgovor na drugarov nalog.
Imam gufiak v2.10.04 FW ali sam probao i prethodni i isti je slučaj.

Ima li neko ideju zasto mi slika zapinje pri gledanju divx na 470? Posebno primetno kod onih za AC3 zvukom. Kao da ne uspeva da procita/procesira sliku/zvuk na vreme. Filmove pustam sa DVD+RW media. Nisam probao sa CD-a. Mozda je u ovome problem. Gufiakov Firmware (mislim 02.10.03.00)

A da probate obojica sa orginalnim FW?

Kako funkcioniše Pan-Scan da li ga on namesti na određenu širinu po difoltu ili može u tom modu da mu se menja širina kao kod divx playera na compu naravno sa kojim tipkama. Drugo pitanje je koje sve tipke imaju drugu funkciju kada se duže drže ?
pozdrav!

evo i poslednji fw by Gufiak:
http://www.kamos.w.tkb.pl/pioneer/click/click.php?id=21
snimate fajl na vec 100x opisan nacin, preimenujte fajl ukoliko je potrebno

a evo i popisa razlika u odnosu na original:
(copy/paste/edit)
--------------------------------------------------
1. skips any warnings, ads etc at the beginning of DVD video. Can be turned off in the menu.
2. Loads all subs regarding name, can be turned off in menu
3. New features in menu:
-* Black level
-* Luma delay
-* Edge enhance
-* TV type (Auto, PAL, NTSC)
4. More fonts
5. lighter white color for subs /DivX/Xvid)
6. JPEG preview now definitely turned off
7. movie/mp3 pitch is now under right/left arrows, slow motion removed from the arrow keys
8. Region menu removed.
- if you want player to stay region free after upgrade/downgrade hold down enter (the one near the numpad) key couple of seconds until player turn off
- back to normal mode hold down clear key
9. Subs can devide them self to fit to the screen.
10. Button 1 and 4 have got secondary functions.
-* Holding down button 1 gives Volym+
-* Holding down button 4 gives Volym-
11. Surround button got secondary function.
-* For V.Surround hold down the button.
-* For shuffle press once.
12. Changing colors for subs is now available.
13. Time bug for .srt and .sub+idx fixed
14. ...
15. Pan&Scan for all 16:9 DVDs enabled
16. Now showing 8 rows in the discnavigator.
17. Now showing the 10 first signs in the filenamne in the VFD.
- ‘i‘ is displayed on the VFD, then cursor is on the file
- ‘i‘ is not displayed, then cursor is on the folder
18. Dimmer function is avalible throw key 0 on the RC by holding it down.
19. Pan&Scan enabled also for MPEG4 (Divx/Xvid) movies
--------------------------------------------------

Ima li gde raspakovani firmware za Pioneer 380?
Ili ima li ko da je sredio firmware i povecao slova u kodnom rasporedu 1250?

Mikeli

blaza je napisao(la):
Ima li neko ideju zasto mi slika zapinje pri gledanju divx na 470? Posebno primetno kod onih za AC3 zvukom. Kao da ne uspeva da procita/procesira sliku/zvuk na vreme. Filmove pustam sa DVD+RW media. Nisam probao sa CD-a. Mozda je u ovome problem. Gufiakov Firmware (mislim 02.10.03.00)

Da odgovorim sam sebi. U pitanju su bili diskovi (dvd+rw). Sa dvd-rw verbatim diskovima radi kako treba.

offtopic>>>moram da vas pitam.Zasto te modele pioneer nikada nije stavio na svoj sajt?tj.nikada ih nije stavio u svojoj ponudi.A ako jeste:gde mogu na njihovom sajtu da ih nadjem?zainteresovan sam ali nesto mi tu nije jasno...

Posalji mi mail i poslacu ti prepravljeni FW za 380 sa vecim fontom i jos nekim sitnim izmenama

McBuki je napisao(la):
Da li je to za kodni raspored 1250 ili neki drugi i objasni mi molim te kako radi pan-scan.

jeste 1250 raspored... a pan-scan moras da odaberes u meniju, i do sada je bila ta opcija, ali je radila samo na DVD-ovima koji su imali podesavanja i za pan-scan setovanja. A sada radi i za divx filmove (ranije nije radilo). Mada je verovatno da ce na nekim DVD-ovima biti problema sa titlovima, npr prebacis pan-scan a izgubis titlove koji su bili na pozicijama 2/3/4.. itd (sve zavisi od strukture dvd-a)...

DARK SIDE je napisao(la):
offtopic>>>moram da vas pitam.Zasto te modele pioneer nikada nije stavio na svoj sajt?tj.nikada ih nije stavio u svojoj ponudi.A ako jeste:gde mogu na njihovom sajtu da ih nadjem?zainteresovan sam ali nesto mi tu nije jasno...

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_overview.jsp?category_id=222

tu su bar bili ranije, sada su zamenjeni novijim modelima... interesantno je da se isti modeli prodaju pod potpuno razlicitim oznakama, zavisno od kontinenta, amerika - australija - evropa... sve u svemu pioneerova podrska je totalno ocajna...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno