Šta je novo?

Pioneer DV-380 firmware - upgrade

Razlika izmedju rev.3 i rev.4 je minimalna, a ogleda se samo u fontovima.

OK, pa koja je bolja/lepša?

edit: ja flešovah 585 Gufiakovom verzijom 1.09.02.00, tj skidao sam fajl B5CA1096 koji je Jakša ovde linkovao.
Savetujete neku bolju rev? (ovo radi skroz OK)

Poslednja izmena:
Gufiakov firmware radi sasvim ok. Ali meni licno je bolja subz3ro-ova revizija. Bolji wallpaper i file browser (kome je bitno), lepsi font i navodno ispravljeno trzanje na nekim diviksima.
@Jaksa, vidim da imas sony tv i nadam se da koristis RGB Scart, razlika je neverovatna.

OK, probaću i taj fw, ako ništa drugo, ovaj wallpaper je baš bezveze.

Apropo SCART-a: koristim ga i ja u RGB modu, na Samsung tv-u (neki od 63cm).
Pazi problem: Samsung ima neki priority na tom SCART-u (AV1), i to samo u RGB modu, pa se dešava da kad ugasim plejer, ručno na daljinskom od TV-a odaberem TV kanal (a ne video in), imam ton TV programa, ali slika - crno!
Biće da Pioneer, i kad je ugašen, ostavlja aktivnim onih (ako se dobro sećam) 1.5V na SCART izlazu (za otvaranje RGB-a), TV to prepoznaje, i daje sliku sa tog SCART-a (iako je plejer off, a TV u TV modu).
Svejedno, to je glupost u dizajnu Samsunga.
Baš ću da probam ovaj subzero-ov mod fw-a, da vidim da li je isto.

Ista stvar (SCART) i sa ovim drugim firmverom.
Ali, bar je skin bolji.

Koristim scart na sony 29FX66 100Hz, jos nisam probao ovaj fw by subz3ro.

Da li si ukljucio u opcijama za scart na pioneer-u RGB?

Ne znam, provericu.

Faq za player od 1 lika sa softpedie:

Prilozi

• FAQ.doc
    51.5 KB · Pregleda: 889
Ovaj fw iz posta #60 daje mnogo lepsi skin tj wallpaper (onaj sa okom).
Jos nisam proveravao playback.

@kibob: to setovanje mi je zasencheno, postavljeno je na video a ne na RGB

Player je inace povezan scart kablom sa tv.

jaksa je napisao(la):
Ovaj fw iz posta #60 daje mnogo lepsi skin tj wallpaper (onaj sa okom).
Jos nisam proveravao playback.

@kibob: to setovanje mi je zasencheno, postavljeno je na video a ne na RGB

Player je inace povezan scart kablom sa tv.

Da li ti je ceo "AV Connector Out" zasencen ili samo RGB? Ako je samo RGB:
To znaci da moras da kupis SCART RGB kabl. Znaci posto scart ima 21 pin, svi treba da budu konektovani i onda moze da se odradi separacija po RGB. To je najkvalitetnija moguca slika. Kad budes video odusevices se. Mislim da na soniju ima dva scart/rgb ulaza (bar tako je kod mene na 29XL71) i to su po pravilu AV1 i AV2 dok je AV3 s-video. Probaj recimo BANDRIDGE ima ga u Metro-u dosta povoljno.
www.bandridge.nl

Samo RGB je zasencen.
Slika je iovako odlicna.
Ukljucio sam i Progressive scan, mada ne vidim nikakvu razliku, mozda zato sto je tv na 100Hz.
Koristim HAMA scart kabl, naoko dosta kvalitetno uradjen, mada verovatno samo povezan po 9 pinova, vidim da Bandridge ima i 9 i 21 pin scart kablove.
Imam kuci jos 2 scarta na raznim uredjajima, pa cu probati i sa njima, hvala u svakom slucaju.

Inace, skin na subz3rovom fw je posle gufiakovog odmor za ochi :)

Poslednja izmena:
Jakša, pre će biti da si ušao na pogrešan SCART ulaz na TV-u. Najčešće samo jedan ima RGB.

I to je moguce, provericu u uputstvu za 29FX66.

RGB opcija SCART ulaza je obično označena na kućištu uređaja, uz sam konektor.

Ovo verovatno znaci da je samo na scart1 rgb ulaz:

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    104.5 KB · Pregleda: 160
RGB je samo na scart1 ulazu. Nemam 21-21pin scart kabl. Ne daje mi se skoro 600 din za kabl (bandridge). I sada mi je slika odlicna. EOS. :)

Mora da ima za manje, nemoj da si lenj. Trebalo bi da može da se nađe za upola manju sumu.
Uz takav plejer, i još bolji TV, prava šteta...

U Mercatoru na N.Beogradu je bio veliki izbor kvalitetnih scart kablova po ceni,koliko se secam, od 200.00 din. pa navise.

Evo i ja sam od juche ponosni vlasnik dv-380s :)
Nasao sam ga za 7 i nesto hiljada ali s obzirom da nisam platio pdv izasao me je 6200 ili tako nesto tako da mislim da za tu cifru tesko da ima bolje...
stavio subzero ver3 fw, povezao preko scart-a i ukljucio rgb i za sada extra zadovoljan...

Primetio sam da se u zavisnosti od extenzije subtitle-a (srt, sub) malcice menja velicina slova na ekranu. Da li je to i kod vas slucaj? Inace, kosristim subzero rev.3 FW.

kibicer je napisao(la):
Mora da ima za manje, nemoj da si lenj. Trebalo bi da može da se nađe za upola manju sumu.
Uz takav plejer, i još bolji TV, prava šteta...

Nisam bio lenj (vec pre glup :) ), jer sam sve skart kablove u kuci probao (i otvarao) i sa svima isto.

Medjutim, ispostavilo se da kad je ukljucen progressive scan, ne moze da se bira video/rgb. Takodje se ispostavilo da HAMA kabl koji sam kupio kad i player sasvim korektno ima povezane sve pinove. Uz njegovu cenu od 350-360 din u Tehnomaniji, dobar je izbor.

Razlika u slici je primetna, i stvarno steta da se ne koristi RGB opcija.
Hvala na sugestijama.

Inace, player je odlican, svakim danom sam zadovoljniji.

?

jaksa je napisao(la):
Medjutim, ispostavilo se da kad je ukljucen progressive scan, ne moze da se bira video/rgb.

Razlika u slici je primetna, i stvarno steta da se ne koristi RGB opcija.
QUOTE]

Gde se ukljucuje progressive scan ?

Meni je kada ukljucim RGB ... slika malo manje ostra, a boje su intenzivnije nego na video opciji ( TV SAMSUNG28xx.. model )

Iznad opcije za video/rgb.
Pogledaj u uputstvu za sta sluzi progressive svan, ako koristis RGB, ne treba ti.

Inace, Sony 29FX66 ima 2 (!) RGB ulaza.

Poslednja izmena:
Na papiru - ne
A da moze da se ocima vidi - ne :D

Izgleda da i sa revizijom 4 by sub3ero filmovi u Xvid sa 23,976 i dalje trzaju, seckaju i sl. pogotovo u nekim brzim scenama.

Poslednja izmena:
Kupio i ja ovaj DV-380 i mogu reci da je odlican. CIta DVD diskove koji su seckali ili kocili se na nekim drugim player-ima (zbog ostecenja - pa sam zeleo da vidim kako ce se snaci novi player-i). Firmware jos nisam ubacio, ali cu i to da uradim. Divx cita bez problema, titlove ucitava (mada ja uvek imam isto ime za film i prevod), jedino nasa slova nema, ali tu je firmware.
Druga opcija pri kupovini bio mi je XORO 3100 na koji takodje namam nikakvu zamerku, cak je ucitao titlove koje Pioneer nije mogao ni da vidi, ali mi je strasno zasmetala plastika (sta li je) od koje je napravljen i losa zavrsna obrada, leziste za disk (vratanca) su po meni uradjena lose (cetvrtinu diska moras da podvlacis da bi lepo upao u leziste), ali opet kazem sto se tice ucitavanja radio je perfektno, a ja sam ipak odabrao Pioneer i mislim da nisam pogresio.

Stavi da je jezik za subtitlove HR, i sa originalnim fw treba da cita nasa slova.

Nazad
Vrh Dno