rubiroza76 je napisao(la):I ja sam "ubacio" novi FW cim se pojavio na Softpedia forumu.
Sve je ok, ali novi FW nema opciju biranja velicinje fonta titlova??? Veliki nedostatak![]()
![]()
![]()
Postoje opcije Simple, 2x Outline i Black background, kao i boja fonta sa izborom crne podloge ispod slova.
rubiroza76 je napisao(la):Do sada sam ja iskljucivo instalirao subz3ro verziju FW-a iz razloga sto sam na raznim forumima procitao da Gufiakov FW nekada zna da uspori sliku, a da to kod subz3ro nije slucaj. Interesuje me da li je to tacno. Kakva vi iskustva imate sa Gufiakovim FW-om? A poslednju informaciju koju sam dobio je ta sto nova seb3ero-va verzija FW-a NEMA opciju izbora velicine slova u prevodu, a Gufiakova verzija to ima. Znam da je to sitnica, ali meni maximalno smeta jer volim da pratim film na TV-u i kada sam udaljen od TV-a. Da li je mozda neko instalirao novu verziju Gufiakovog FW-a i da li moze da mi proveri da li je to zaista tacno?
radax je napisao(la):Ne postoji subz3ro-v firmware - postoji samo Gufiakov firmware kojeg je "ušarenio" subz3ro... tj. dodao je lepšu pozadinu i lepše fontove za titlove (to možeš lako da uradiš i sam - potrebno ti je samo nekoliko programčića koje možeš naći na Softpediji)
Za verziju firmware-a 1.09.2 govorilo se da ima problema sa titlovima i trzanjem (mada ja to nisam iskusio) - problem je bio u fontovima koje je Gufiak originalno koristio u tom firmwareu - fontovi treba da budu "multiple of 4".. to je ispravljeno još u verziji 1.09.2 - rev 2 (čini mi se).
BTW. subz3ro je uradio i verziju baziranu na 1.09.3 za CP1250 u kojoj može da se menja veličina titla.
skydiver021 je napisao(la):Firmware za DV-380 srpski meni 1[1].09.03_gufiak_subz3ro_CP1250 - Fontovi u četri veličine + srpski latinica OSD ostalo sve isto.
http://rapidshare.de/files/23106185/B5CA1096.rar.html
Ako primetite neke greške u prevodu javite da ispravim.
skydiver021 je napisao(la):Razlika je što su moji fontovi svi outline 1p u četri veličine, kod Subz3ro-a su fontovi iste veličine u 4 varijante simple, outline 1p, outline 2p i black background. I naravno srpski meni za sve naše roditelje i ostale koji ne barataju dobro istim![]()
skydiver021 je napisao(la):@ rubiroza76
reci mi samo kada pritisneš taster DISPLAY da li ti Title name ispisuje duplo većim slovima?
skydiver021 je napisao(la):Da i kod mene je isti slucaj, malo mi je ružno što su veličine različite. Mada jednom mi je prikazao normalnu veličinu ali ne sećeam se šta sam radio, ne mogu da ponovim slučaj. Vidim da si na softpedia forumu pitao za Subovu verziju kod mene Gufiak-Subz3ro 1.09.03 odseca ponekad zadnje slovo, jedino ako je u skorije vreme promenio 1.09.03 a nije stavio .01 kao Gufiak.
skydiver021 je napisao(la):Evo teksta a evo i linka http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=2217&st=1120
Dv393 for 99,99999999999999% is a bit different player than 380 etc. Those "bit difference" makes, that trying to upgrade this player with fw for 380/585, would kill the player. So do not even try to do that! Much wiser would be to try make a backup of it's fw. But as we did that twice here, this is also not very safe (two tryes, two killed players). So far, there is no avalible fw for that player now, at all.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari