Šta je novo?

Pioneer DV-380 firmware - upgrade

Pazarih i ja DV-380. Sta reci osim da sam extra zadovoljan
Odma sam ubacio i Subz3ro-vu rev.4 fw, ali mi se pojavio jedan problem sa titlom. Kod nekih filmova ne uspeva u 2 reda da ispise sve sto treba, pa me zanima da li postoji opcija smanjivanja titlova posto opcija za pozicioniranje titlova ne pomaze.

Cestitam na izboru ;)
Ne znam to za titl, ali znam da oni koji pazare Xoro ili sl. nisu bas tako zadovoljni :D

Mislim da je moguć prikaz titla u 3 veličine, nisam siguran, proveriću.
To treba da je opisano u nekakvom readme fajlu koji prati fw.

Hej, ne zaboravi nas koji smo uzeli i DV470 i XORO415 i DV380......vidis, stavio sam hronoloski Xoro u sredinu....ali moze i da se primeni fora iz osnovne "zdravo levo, zdravo desno, blago nama kad je......medju nama"....razumemo se :)

To je razlog zasto za recorder cekam da Pioneer izbaci neki pristojan model sa OK cenom :)

Gufiak je konačno izdao novi firmware za 585/380 player-e.. Nije uradio baš sve šta je najavljivao, ali i pored toga mislim da ga vredi instalirati.

Ispravke:

- ispravljen bag sa pogrešnim prikazom kursora u nekim DVD menijima
- dodata mogućnost FFWD u 4 brzine u Divx filmovima (ne važi za REW).
- ispravljeni manji problemi u čitanju titlova
- omogućeno je čitanje svih subtitlova u folderu u kojem se nalazi film. Između titlova se prebacuje sa dugmetom Subtitle
- unapređena funkcija Line Cut koja liniju koja je predugačka da se ispiše u jednom redu prebacuje u sledeći red.

Link ka verziji za CP 1250: http://board.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=1377

Instliran novi FW.
Sasvim je Ok i ono sto je najbitnije -> omogućeno je čitanje svih subtitlova u folderu u kojem se nalazi film.

Preporuka svima koji imaju Pioneer 585/380 DVD uredjaje.

I ja sam "ubacio" novi FW cim se pojavio na Softpedia forumu.
Sve je ok, ali novi FW nema opciju biranja velicinje fonta titlova??? Veliki nedostatak :mad: :mad: :mad:
Postoje opcije Simple, 2x Outline i Black background, kao i boja fonta sa izborom crne podloge ispod slova.

rubiroza76 je napisao(la):
I ja sam "ubacio" novi FW cim se pojavio na Softpedia forumu.
Sve je ok, ali novi FW nema opciju biranja velicinje fonta titlova??? Veliki nedostatak :mad: :mad: :mad:
Postoje opcije Simple, 2x Outline i Black background, kao i boja fonta sa izborom crne podloge ispod slova.

jest !

ali s obzirom na resenje koje donosi u vezi razlictog naziva titla i filma, mislim da ga vredi ubaciti !

Zelim nesto da objasnim, a na kraju cu nesto i pitati.
Kao sto svi znamo, pre neki dan se pojavila modifikovana verzija firmware-a 1.09.3. Pioneer je ovu verziju FW-a ponudio jos prosle godine, a sada se pojavila sa nekim znacajnim i korisnim prepravkama od starne entuzijasta sirom sveta. Postoje dve verzije ovog FW-a (pricam iskljucivo o CP1250 verziji):

verzija koju je uradio Gufiak: http://www.pioneerfaq.info/click/click.php?id=60
verzija koju je preradio Subz3ro: http://board.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=1377

Do sada sam ja iskljucivo instalirao subz3ro verziju FW-a iz razloga sto sam na raznim forumima procitao da Gufiakov FW nekada zna da uspori sliku, a da to kod subz3ro nije slucaj. Interesuje me da li je to tacno. Kakva vi iskustva imate sa Gufiakovim FW-om? A poslednju informaciju koju sam dobio je ta sto nova seb3ero-va verzija FW-a NEMA opciju izbora velicine slova u prevodu, a Gufiakova verzija to ima. Znam da je to sitnica, ali meni maximalno smeta jer volim da pratim film na TV-u i kada sam udaljen od TV-a. Da li je mozda neko instalirao novu verziju Gufiakovog FW-a i da li moze da mi proveri da li je to zaista tacno?

Poslednja izmena:
rubiroza76 je napisao(la):
Do sada sam ja iskljucivo instalirao subz3ro verziju FW-a iz razloga sto sam na raznim forumima procitao da Gufiakov FW nekada zna da uspori sliku, a da to kod subz3ro nije slucaj. Interesuje me da li je to tacno. Kakva vi iskustva imate sa Gufiakovim FW-om? A poslednju informaciju koju sam dobio je ta sto nova seb3ero-va verzija FW-a NEMA opciju izbora velicine slova u prevodu, a Gufiakova verzija to ima. Znam da je to sitnica, ali meni maximalno smeta jer volim da pratim film na TV-u i kada sam udaljen od TV-a. Da li je mozda neko instalirao novu verziju Gufiakovog FW-a i da li moze da mi proveri da li je to zaista tacno?

Ne postoji subz3ro-v firmware - postoji samo Gufiakov firmware kojeg je "ušarenio" subz3ro... tj. dodao je lepšu pozadinu i lepše fontove za titlove (to možeš lako da uradiš i sam - potrebno ti je samo nekoliko programčića koje možeš naći na Softpediji)

Za verziju firmware-a 1.09.2 govorilo se da ima problema sa titlovima i trzanjem (mada ja to nisam iskusio) - problem je bio u fontovima koje je Gufiak originalno koristio u tom firmwareu - fontovi treba da budu "multiple of 4".. to je ispravljeno još u verziji 1.09.2 - rev 2 (čini mi se).

BTW. subz3ro je uradio i verziju baziranu na 1.09.3 za CP1250 u kojoj može da se menja veličina titla.

radax je napisao(la):
Ne postoji subz3ro-v firmware - postoji samo Gufiakov firmware kojeg je "ušarenio" subz3ro... tj. dodao je lepšu pozadinu i lepše fontove za titlove (to možeš lako da uradiš i sam - potrebno ti je samo nekoliko programčića koje možeš naći na Softpediji)

Za verziju firmware-a 1.09.2 govorilo se da ima problema sa titlovima i trzanjem (mada ja to nisam iskusio) - problem je bio u fontovima koje je Gufiak originalno koristio u tom firmwareu - fontovi treba da budu "multiple of 4".. to je ispravljeno još u verziji 1.09.2 - rev 2 (čini mi se).

BTW. subz3ro je uradio i verziju baziranu na 1.09.3 za CP1250 u kojoj može da se menja veličina titla.

Tako je. Samo Gufiak radi FW, a Sub3ero samo kozmeticki ulepsava taj FW i menja font koji dovodi do toga da film ne trza. (Tako je bilo u 1.09.2 verziji).
Da, Sub3ero je izbacio novu verziju FW-a jer je imao problem sa slovom L u CP1250 verziji. Nova verzija je izasla u dve varijante. U jednoj moze, a u drugoj ne moze da se menja velicina fonta. Ali to nisam smatrao da je vazno, pa nisam to ovde ni napisao nakon mog posta jer nislim da na ovom forumu nema mnogo zainteresovanih za ovu temu koji bi odrzavali u zivotu ovaj topic.

Jel moze link sa

FW-a jer je imao problem sa slovom L u CP1250 verziji. Nova verzija je izasla u dve varijante. U jednoj moze, a u drugoj ne moze da se menja velicina fonta

Tj link za ovu varijantu u kojoj moze da se menja velicina slova ?

Ja koristim ovaj poslednji, 19.03 firmware od ovog Čubake i hoće da učita firmware i ako nije istog imena, ali ne odmah, nego posle par minuta!?!

Dakle ako je lost[02x05].avi fajl, a prevod lost[02x05]_srp.sub, onda ga učita posle minut do par minuta, ili posle malo premotavanja. A ako je identičnog imena, onda učitava odmah...

plejer DV-585

skydiver021 je napisao(la):
Firmware za DV-380 srpski meni 1[1].09.03_gufiak_subz3ro_CP1250 - Fontovi u četri veličine + srpski latinica OSD ostalo sve isto.

http://rapidshare.de/files/23106185/B5CA1096.rar.html
Ako primetite neke greške u prevodu javite da ispravim.

Subz3ro je vec postavio verziju FW-a CP1250 gde se titlovi prikazuju u 4 velicine.
Reci nam sta si tacno radio i menjao u odnosu na verziju ciji sam ja link postavio u 3-4 poruke pre ove? Samo je OSD preveden, tj. ubacen je Srpski meni?

Razlika je što su moji fontovi svi outline 1p u četri veličine, kod Subz3ro-a su fontovi iste veličine u 4 varijante simple, outline 1p, outline 2p i black background. I naravno srpski meni za sve naše roditelje i ostale koji ne barataju dobro istim :)

Razlika je što su moji fontovi svi outline 1p u četri veličine, kod Subz3ro-a su fontovi iste veličine u 4 varijante simple, outline 1p, outline 2p i black background. I naravno srpski meni za sve naše roditelje i ostale koji ne barataju dobro istim :)

Ili nisi u pravu, ili te ja dobro ne razumem. Subzero je postavio DVE verzije ovog FW-a. Prva verzija je sa Outline fontovima, a druga sa izborom fonta u 4 velicine.

U svakom slucaju, hvala za prevod menia na Srpski.
Ako neko proba FW Skydiver-a neka obavezno ovde iznese svoje utiske.

Btw, Gufiak je objavio fw ver.1.09.03.01, ali se ne preporucuje za download zbog greske u subtitlu. Naime, prilikom gledanja DivX filma, nakon pritiska DISPLAY dugmeta na daljinskom (da bi se videlo koliko je vremena ostalo do kraja filma), titl se prebacuje na najmanji font. :wall:

@rubiroza76 Ja nisam primetio Subz3rovu verziju sa četri veličine fonta već samo ovu sa outline zato sam i modifikovao. Ako neko misli da je neki deo prevoda neodgovarajući i/ili ima neki bolji predlog neka slobodno javi. Isto važi za tip i veličinu fontova.
rubiroza76 reci mi samo kada pritisneš taster DISPLAY da li ti Title name ispisuje duplo većim slovima?

Poslednja izmena:
NOVI FIRMWARE!!!!!!!!!!!!!!!

Ispravljena verzija Gufiak-ovog FW-a - ver. 1.09.03.01
Novi FW popravlja nedostatak prethodnog, a to je da nekad nestane poslednje slovo u redu prevoda.

http://www.pioneerfaq.info/click/click.php?id=78
(Desni klik na gornji link, pa "Save target as")

Uzivajte.

Poslednja izmena:
@ rubiroza76
reci mi samo kada pritisneš taster DISPLAY da li ti Title name ispisuje duplo većim slovima?

Da, ime avi fajla ispisuje duplo vecim slovima.
Da li je to slucaj i kod tvog FW-a?

Poslednja izmena:
Da i kod mene je isti slucaj, malo mi je ružno što su veličine različite. Mada jednom mi je prikazao normalnu veličinu ali ne sećeam se šta sam radio, ne mogu da ponovim slučaj. Vidim da si na softpedia forumu pitao za Subovu verziju kod mene Gufiak-Subz3ro 1.09.03 odseca ponekad zadnje slovo, jedino ako je u skorije vreme promenio 1.09.03 a nije stavio .01 kao Gufiak.

Da i kod mene je isti slucaj, malo mi je ružno što su veličine različite. Mada jednom mi je prikazao normalnu veličinu ali ne sećeam se šta sam radio, ne mogu da ponovim slučaj. Vidim da si na softpedia forumu pitao za Subovu verziju kod mene Gufiak-Subz3ro 1.09.03 odseca ponekad zadnje slovo, jedino ako je u skorije vreme promenio 1.09.03 a nije stavio .01 kao Gufiak.

Kada sam uzeo plejer, odmah sam na Softpedia forumu procitao da Gufiak-ov FW zna nekad da zamrzne ii razmrlja sliku. I zato sam uvek ubacivao FW Subz3ro-a. Mislim da je Subz3ro nema taj bug u svojoj verziji 1.09.03, pa zato nije ni izbacio 1.09.03.01 verziju. A moram da priznam da nikada nisam ni primetio da fali poslednje slovo. Ali sam ipak pitao da budem siguran.

@ ostali
Da li je moguce da samo Skydiver021 i ja odrzavamo ovaj topic? Zamolio bih i druge clanove da se oglase i da kazu koji FW imaju, kako su zadovoljni sa njim i sa plejerom u opste. Ja sam, npr. pre ovoga imao Sky Vision. Prelazak sa ovog na Pioneer je isti kao kada iz Juga sednes u BMW.

Pa evo da se javim ponovo :)

Ja sam ostao na subzeroovom 1.09.02 i cekam (jednog dana ce se valjda pojaviti) fw baziran na 1.20.xx.

Sve mi radi savrseno i ne bih nista za sada da menjam.

Lično mislim da neće biti fw baziranog na 1.20 ili 1.21 posao im je da ponovo prerađuju i jure nove i stare greške, ali nikada ne reci nikad. :)

Poznate originalne revizije
1.04 ?
1.06 ?
1.08 ?
1.09 ?
1.15 October 2005.
RGB bug solved.
1.20 January 2006
Component picture is of better quality.
1.21 March 2006

Na žalost malo je podataka šta je menjano od verzije 1.04 pa do 1.21 Šteta je što proizvođači ne vide korist od nezavisnih modifikatora fw-a pa da ih malo pomognu sa dokumentacijom, makar i nezvanično, kad već to neće sami da učine. Uređaji bi realno bili bolji, bolje bi se prodavali, kupci bi bili zadovoljniji, jednom rečju ceo svet bi bio srećniji. :p

firmware za dv 393 S

Pazario danas novi model za ovu godinu 6700 nov u radnji u bulevaru kod crkve sv. Marka da ne reklamiram mnogo. Dvd je odlican ali nije region free. Koji firmware ako neko zna i link ako moze. Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Evo teksta a evo i linka http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=2217&st=1120

Dv393 for 99,99999999999999% is a bit different player than 380 etc. Those "bit difference" makes, that trying to upgrade this player with fw for 380/585, would kill the player. So do not even try to do that! Much wiser would be to try make a backup of it's fw. But as we did that twice here, this is also not very safe (two tryes, two killed players). So far, there is no avalible fw for that player now, at all.

Evo teksta a evo i linka http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=2217&st=1120

Dv393 for 99,99999999999999% is a bit different player than 380 etc. Those "bit difference" makes, that trying to upgrade this player with fw for 380/585, would kill the player. So do not even try to do that! Much wiser would be to try make a backup of it's fw. But as we did that twice here, this is also not very safe (two tryes, two killed players). So far, there is no avalible fw for that player now, at all.

To sam video ali rekoh mozda ima nekih ifrormacija. Moracu da sacekam neko vreme dok se ne pojavi. Inace dvd je odlican samo kao i svi pioniri ima problem sa prikazivanjem nasih slova. U podesavanju jezika subtitla srpskohrvatski se vodi pod brojem 1908 a srpski je 1918 sta god. Inace fw je 1.16 Rezane dvd cita ko od sale a i divx se dosta brzo ucitava. Od kodeka ima sve cak i divx ver. 6. Prikaz na tv je odlican. Jedina zamerka je sto nema oticki audio izlaz ali sa tako niskom ceneom to i nije neki nedostatak ima koaksijalni. Misljena po netu su veoma pozitivna svi hvale uredjaj s malo kukanja oko fw ali bice i to.

I ja sam od danas ponosni vlasnik PIONEER DV 380 S modela.Namestio sam ono osnovno (c,z,s slova) ali mi mnogo smeta velicina titla.Neznam dali da odmah ubacujem bolji firmware ili da sacekam par dana da vidim da li uredjaj radi korektno.E da ako je neko jos zagrejan za ovaj uredjaj u METROU na Novosadskom autoputu za 6930 dinara sa sve garancijom i racunom i PDV om. Mislim da je to najniza cena po kojoj regularno moze da se nabavi. Kad je prodavac ocitavao lager cifra je bila 5 ili 6 komada na lageru i nema vise.

A sad ce lepo kinez SKY VISION u ...... :).

Nazad
Vrh Dno