RV770 je bolji od GT200 zato što duplo manji čip, sa duplo užom memorijskom magistralom postiže performanse koje vrlo malo zaostaju za GT200.
Bolji je zato što se RV770 kartice prodaju po solidnoj ceni i na njima zarađuju i AMD i partneri. U isto vreme nVidia je prinuđena da prodaje GT200 kartice debelo ispod cene po kojoj je planirala, na njima ne zarađuju ni partneri ni nVidia i na kraju opet ATi prodaje više.
Kada govorimo o tome koji cip je bolji, bitna je brzina, drajveri (s. podrska), i oc potencijal.
Sve drugo je samo pametovanje. Ne zanima me koliko ko zaradjuje i sl. niti imam direktno korist od toga. Ja se za Nvidiu ne brinem, a nebi trebao ni ti niti bilo ko drugi. Jeli mi bitna velicina cipa!
Kada govorimo o cijeni, ja tu uopce ne vidim problem. 4870 1GB i GTX 260 216 su trenutni best buy. Imaju slicnu cijenu i performanse.
GTX 280 OC, Crysis Warhead, Ambush mapa:
min: 33, average: 46, maks: 59
4870 OC, Crysis Warhead, Ambush mapa:
min: 23, average: 38, maks: 47
Koji cip je bolji!
Neki ovdje kazu da nema Ati-a i RV770 serije, koliko bi kostao GT 200. A koliko bi kostao RV770 da nema Nvidie. Ati je morao napraviti ovakav potez, jer je zabrljao sa prijasnjom serijom.
Nekada je Ati prodavao X1900XTX za 650€, a X1900XT za 550€. Razlika je bila mizernih 25mhz za core i 50mhz za memoriju. Kada je Nvidia ovako nesto napravila?