Šta je novo?

PHPBB3 Gold

izvini, ja sam zaista nov u ovome, jedva sam postavio favicon i na homepage, ali koji je to file, i da li je isti kod kao i na home page? ja u folderu forum imam samo php skripte...

jos nesto da li znas kako da popravim vreme na forumu, jer kasni 5h, host je nesto pao na toliko i od onda ne mogu da popravim vreme, sada drzim na utc+6 da bi bilo uskladjeno

hvala

Poslednja izmena:
nema potrebe da se izvinjavas. 🙂

phpBB3 prema ovome sto se nalazi na tvom sajtu nema u headeru bilo sta da ga poziva da izbaci favicon.ico u adres baru.
Znaci treba da udjes rucno i promenis header.php ili sta je vec vezano za phpBB3.

Treba da dodas ovu liniju
<link rel="shortcut icon" type="image/ico" href="/favicon.ico" />

sad ovo href="/favicon.ico" oznacava lokaciju gde ti se fajl nalazi.

Sad ako ti se folder gde ti se nalazi forum zove "forum" (genijalan naziv, ne?) onda ce putanja da ti bude href="../favicon.ico" . Svaki ../ oznacava 1 level up direktorijum.

dodao sam fajl, da li ovde trebam da dodam. Nasao sam isti file kao tvoj, ali nece, probao sam sa vise putanja, od crnonabelo.....com, do cr... .com/forum, do c... .com/forum/docs i nikako da se pojavi, uploadovan je na sva tri mesta....zasto lepo sa homepagea ne ostane 🙂...

Prilozi

• phpbb3.webp
    phpbb3.webp
    41.5 KB · Pregleda: 50
ma bio je i http 🙁, bas kod tog poslednjeg nisam napisao...nece pa nece. Na proslom hostu sam postavio samo na homepage i svugde se pojavljivao...nije mi jasno sada sto nece i na ovome

pogledaj ako zelis crnonabelo.quotaless.com tu ima favicon a cim se sa te strane ode, nema ga
prosli host ti je na blacknwhite.itello.com, znaci tu je povukao za ceo forum...

a u hrefu na homepage prihvata samo <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" >

Jel ti ovo besplatan hosting?

A evo ti SS sa tvog sajta.

Kao sto sam ti rekao, isprazni KES i probaj opet. 🙂

Poslednja izmena:
i dalje ga ne vidim, ali dobro dok drugi vide 🙂
hvala na pomoci

da li znas mozda kako vreme da popravim...kasnim 5h za svetom 🙂, vreme na forumu mi je 5h pomereno, kada je host pao na 5h

da free host je

Probaj ovo:
Kod:
<link href="favicon.ico" type="image/x-icon" rel="shortcut icon">
po potrebi promeni putanju do ikonice i trebalo bi da radi 😉

A vreme mozes da pomeris u podesavanjima.

Poslednja izmena:
ma ne bih da je kvarim...nema veze sto je ja ne vidim i mozda jos par ljudi...95%njih ga vidi

hvala

jos jedno pitanje...nadam se da nisam dosadan

kada se forumu pristupi iz Internet Explorera, bude zumiran i nepregledan...da li znas u cemu je problem

🙂
uvelican je...e samo se kod mene sada ne vidi favicon 🙂

Prilozi

• forum.webp
    forum.webp
    52 KB · Pregleda: 60
  • forum2.webp
    forum2.webp
    63.2 KB · Pregleda: 54
Po 1000 put, Ctrl+F5.

TEXT SIZE > Smaller, u IEu podesi.

Inace to je do CSSa negde, verovatno. Ispravi css i ispravice ti se. 🙂
Verovatno je reseno preko em-ova.

za free host je ok 🙂...hvala

smaracu te ja jos. A za vreme mi prijavljuje gresku u mysql bazi, da li se raszumes u to?

Imam jako malo iskustva sa ovim stvarima, instalirao sam phpbb3 i trenutno eksperimentisem sa skinovima. Nasao sam par njih koji mi odgovaraju ali mi ne odgovara sirina, ili su skroz expandirani ili su previse uski. Najvise mi odgovara ova sirina (cini mi se da je i bench takav samo sto je pomeren skroz levo). Cak sam i nasao za neke koju vrednost da zamenim da bih dobio zeljenu sirinu ali bez uspeha. Zanima me da li je to uopste moguce promeniti, ili se moram zadovoljiti vec ponudjenim varijantama?

Sve se moze promeniti.

U pitanju je ovaj skin, pise da je moguce menjanjem odredjenog parametra u ca_config.html fajlu prilagoditi sirinu ali meni to ne sljaka, moguce i zato jer je skin za 3.0.7. a ja imam zadnji 3.0.8. phpbb. Ako imas neku ideju bio bih ti zahvalan, ako ne opet hvala, valjda cu se snaci nekako. 🙂

Nazad
Vrh Dno