definisi "obican potrosac"...moze li se ikako uposliti tih 6 core ?
trenutno imam 2 core, razmisljam o 4core, ali kao obican potrosac ne vidim razloga za vise od 2 core...
moze li se ikako uposliti tih 6 core ?
trenutno imam 2 core, razmisljam o 4core, ali kao obican potrosac ne vidim razloga za vise od 2 core...
Pa ti onada vozi tih dva core u uživaj. Pitanje ti je isto kao kada bi nekoga pitao šta će ti bugatti veyron gde ćeš da voziš 406 km/h što ne voziš zastavu 10.![]()
Sta ce ti kao obicnom potrosacu 6 jezgara? To kupuje onaj kome treba, ili zaljubljenik u it/tehnologiju. Nema trece. Za sad,potrebe za njim nema medju obicnim korisnicima, tek za par godina
Bill Gates:
"... i u dalekoj buducnosti ce svakom korisniku 640kb RAM-a biti vise nego dovoljno..."
niste bas u pravu nekoliko ne bas malih kompanija tera opteron servere, jednostavno jeftinije je bilo uzeti 4x4 opterone nego intel 2x4.... krajIntel bolje radi te profesionalnije pi*darije ali naplaćuju previše. razlike u ceni kod core i7 1156 serije su katastrofalne. a na kraju kad sagledaš situaciju AMD ustvari ne zaosataje nešto jako za intelom po performansama, ali ima cene za svačiji džep.
A sta ce tebi vise od 640kb RAM-a ?
O tome sta će ili neće biti potrebno korisnicima sam slušao jedno 1000 puta. Ta priča se ide uz skoro svaki
novi model procesora:
Neće svima biti potrebna snaga Pentium/I/II/III/AMD/x2/x4 itd itd...
Za bilo koga ko hoce da sprema neki ozbiljniji sertifikat, ovo je dusu dalo... MS SQL radi jako lepo i na 32-64 jezgra, pa je ovo taman za jedan kucni server...moze li se ikako uposliti tih 6 core ?
Lo and behold, even with the fastest single-GPU card you can buy, the Phenom II X6 doesn’t spring to life. Meanwhile, the overclocked Core i7 leaps forward by quite a bit. This is eerily reminiscent of a gaming piece I wrote back in 2008 comparing high-end AMD and Intel gaming rigs. All else equal, the Phenom X4 I was testing at the time was simply creamed by Core i7 in Crysis.
neki zakljucak na TomsHardware je da 100$ vise za 2 jezgra se ne isplati sem ako se ne bavite video montazom, renderingom i slicnim poslovima gde ta 2 jezgra ipak znace.
I7 920 ipak ima 4 realna jezgra, kada se ukljuci HT dobije 4 virtuelna, znaci ukupno 8 thread-ova, ali ne moze HT nikako da nadoknadi 4 fizicka jezgra.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari