Šta je novo?

Phenom II x6 na 3,2GHz

imas odlicnih 770 ploca! Moj favorit je GA-ova UD3-ka. Neverovatna ploca za 60-70 evrica!

Hvala za preporuku. Zaista odlicno izgleda, a pogotovo kada se uzme u obzir i cena. Layout mi savrseno odgovara zbog kratkih kablova mog napajanja. Koji bi bio pandan ovoj ploci a da ima 2 PCIe slota a da je cena oko 100e ili nesto malo preko.

Poz i izvinjavam se svima na mlom OFF-u:)

I ja sam bash trazio plocicu za ovog malisu sa barem 2 PCI-e slota, i jedino sto sam nasao je ASUS M4A89GTD PRO (ili PRO/USB3). (verovatno nisam sve GB/MSI prosisao)
Druge preporuke su dobrodosle.

E sad pitanje - da li ce raditi out of the box sa 6core ili ce morati neki stari CPU da se stavi, upgraduje BIOS pa tek onda 6core?

ja sam npr. x4 620 stavio na ploču pre nego što je bios izašao i radilo je. a 890gx bi trebao u startu da podržava x6, valjda

Kad istice NDA?

Heh, mislim da je ipak GA 890GPA-UD3H bolja solucija. Ima USB 3.0 i SATA 3.0..
Bolji IGP...
Kosta samo hiljadu dinara vise.

Bolje je GA-MA770T-UD3P ili GA-MA790XT-UD4P zbog 8+2 faze od GA 890GPA-UD3H koja ima 4+1 fazu, to je meni vaznije od USB 3.0, bice sigurno da se kupi neka dodatna kartica sa USB 3.0 kontrolerom.

IGP je besmislica za x6 procesor. mene bi bilo sramota da pored x6 na ploči nemam bar 5770 min. a i 4290 je samo malo overklokovan 4200, koji je opet malo bolji od 3300 na 790gx - u prevodu ništa od igranja na bilo kojem od ta tri :D

jedino što m4a78t-e ima 8+1 fazu a ne 8+2 kao gigabyte.
taj asus je provereno dobra ploča, pa sam mislio da je dobra za preporuku.

IGP je besmislica za x6 procesor. mene bi bilo sramota da pored x6 na ploči nemam bar 5770 min. a i 4290 je samo malo overklokovan 4200, koji je opet malo bolji od 3300 na 790gx - u prevodu ništa od igranja na bilo kojem od ta tri :D
Pa nesto se neces ovajdati od 6core za igranje vise od quadcore-a. (ako se uopste ovajdas ;))

Hmm... U cemu je stvar sa 8+2 fazom, sem za oc ili procesore koji trose monstruozno mnogo? Sta to na 4+1 nece raditi, a hoce na 8+2? OK, stabilnija je 8+2 faza, 4+1 se vise greje...?
Malo je teze izvesti oc na ploci sa 4+1 fazom...
To sve najverovatnije samo znaci da sa 890gpa-ud3h moze da se oc procesor ili memorija iskljucivo bez promene napona.
Inace, pise da 890gpa podrzava procesore do 140w. U cemu je caka?
Ne znam - pitam, ne prozivam... :d

Poslednja izmena:

jedino što m4a78t-e ima 8+1 fazu a ne 8+2 kao gigabyte.
taj asus je provereno dobra ploča, pa sam mislio da je dobra za preporuku.

Sto? Ima ljudi koji-ma racunar ne treba za igranje uopste, a sve potrebe im zavrsava integrusa, ali se ipak oslanjaju na teske cpu poslove..

Ma ta 8+2 je hibridna naponska, bas bi stavili na 770 plocu 10 phase

Evo, ja uzimam AMD, a ne igram se nesto previse (ok, mozda je to zbog toga sto za dobro igranje moras imati graficku od >150e).
Odlucio sam tako, jer Intel ipak izadje malo skuplje (~50e), a i nema ploca koje na sebi imaju IGP. Mogao sam neki budjaviji i3 ili i5 sa grafickim cipom na sebi, ali mi je to delovalo bezveze, jer su dual core (koliko sam video).
Ploca, koju cu uskoro ususkati u (kah-kah, Chinaski) neko lepo kuciste, podrzava i procesor iz teme, tako da mislim da cu biti miran neko duze vreme. Zanemaricu to sto neko mozda misli da je potrebno uvek imati najnoviji hardver. Graficku cu ubaciti kad im cena padne na neki razuman nivo, a mozda uzmem i polovnu.
Bitno mi je da jednom odigram Mafiu II. :d
Nebitno je kad. Makar i sledece godine u ovo vreme.
Uzmem lepo cetvorojezgarni AMD i plocu u koju cu jednog dana moci da ubodem i sestojezgarnog Phenoma i svi srecni.
Nekoliko prodavnica happy, jer sam kupio komponente kod njih, ja happy jer sam sklopio (po meni) zverce od kompa, AMD happy jer cu mozda jednog dana uzeti i sestojezgarni (ili neki drugi) procesor od njih...
Racunao sam i ispadne da mi je za Intela (uz polovnu, neku bilo kakvu graficku) trebalo oko 60-70e vise nego za AMD, a da imam iste dzidza-bidze na ploci.
Mozda bih dobio sekund-dva, frejm il' dva u programima i igrama, ali cu za ostatak novca odvesti devojku na veceru or sumthin'... :D
U svakom slucaju (ako budu ispravne komponente), bicu prezadovoljan i onim AMD-om koji ubacim u (kah-kah, Chinaski) kuciste. ;)
P.S. Gledam ovaj Phenom x6 i ne mogu da verujem da radi na 6GHz! :guitar:
AMD rulez.. :d
Sad kad se pojave Intelasi.. :d
P.S.2 Ovo u P.S. o AMD i Intelu sam namerno tako napisao, jer pravim pauzu u ucenju, pa moram da opustim mozak malo. :)

Evo, ja uzimam AMD, a ne igram se nesto previse (ok, mozda je to zbog toga sto za dobro igranje moras imati graficku od >150e).
Odlucio sam tako, jer Intel ipak izadje malo skuplje (~50e), a i nema ploca koje na sebi imaju IGP. Mogao sam neki budjaviji i3 ili i5 sa grafickim cipom na sebi, ali mi je to delovalo bezveze, jer su dual core (koliko sam video).
Ploca, koju cu uskoro ususkati u (kah-kah, Chinaski) neko lepo kuciste, podrzava i procesor iz teme, tako da mislim da cu biti miran neko duze vreme. Zanemaricu to sto neko mozda misli da je potrebno uvek imati najnoviji hardver. Graficku cu ubaciti kad im cena padne na neki razuman nivo, a mozda uzmem i polovnu.
Bitno mi je da jednom odigram Mafiu II. :d
Nebitno je kad. Makar i sledece godine u ovo vreme.
Uzmem lepo cetvorojezgarni AMD i plocu u koju cu jednog dana moci da ubodem i sestojezgarnog Phenoma i svi srecni.
Nekoliko prodavnica happy, jer sam kupio komponente kod njih, ja happy jer sam sklopio (po meni) zverce od kompa, AMD happy jer cu mozda jednog dana uzeti i sestojezgarni (ili neki drugi) procesor od njih...
Racunao sam i ispadne da mi je za Intela (uz polovnu, neku bilo kakvu graficku) trebalo oko 60-70e vise nego za AMD, a da imam iste dzidza-bidze na ploci.
Mozda bih dobio sekund-dva, frejm il' dva u programima i igrama, ali cu za ostatak novca odvesti devojku na veceru or sumthin'... :D
U svakom slucaju (ako budu ispravne komponente), bicu prezadovoljan i onim AMD-om koji ubacim u (kah-kah, Chinaski) kuciste. ;)
P.S. Gledam ovaj Phenom x6 i ne mogu da verujem da radi na 6GHz! :guitar:
AMD rulez.. :d
Sad kad se pojave Intelasi.. :d
P.S.2 Ovo u P.S. o AMD i Intelu sam namerno tako napisao, jer pravim pauzu u ucenju, pa moram da opustim mozak malo. :)

Slazem se ja sa tobom .... nego sam odgovorio ono jer su pomenuti ljudi koji se oslanjaju na teske CPU poslove ;) a ko to radi jelte uzima intela.

bas mi je drago da AMD ponovo dolazi kao lepa konkurencija .... ne kazem da nije dobar u zadnjih godinu dana ali .... u prethodnom periodu posle pojavljivanja C2D i C2Q procesora bas su bili ocajni jedno vreme :)

a kolike će biti cene kod nas EU, gledam ove američke pa kad konvertujem u € nešto mi to jeftino i pritom mislim na 1090T Black Edition. Teško da će tako nešto biti oko 15k, ili će ovi sadašnji da pojeftine?

Poslednja izmena:
Ne ocekuj americke cene u EUR ;) Zaboravljas da USA nema ni PDV, ni carine, ni male kolicine. Tako da smo uvek srecni ako samo promenimo $ u EUR - obicno se doda jos :(
Mada je AMD po cenama uvek bio slican stranim cenama. Ali stvarno i za 300e (a mozda i manje ce biti) 6core.. sa plocama <150e (cak i nisam video toliko skupe ploce za AMD)... ni najjeftiniji Xeon 6core nije toliko :(

Sto se tice cena, iskreno nisam odavno pratio kako se uskladjuju USD i EUR cene, ali se secam da je svojevremeno vazilo prilicno jednostavno pravilo da sto je tamo USD preporucena, ili popularno e-tail cena, to je kod nas en-user cena u EUR

moze li se ikako uposliti tih 6 core ?
trenutno imam 2 core, razmisljam o 4core, ali kao obican potrosac ne vidim razloga za vise od 2 core...

Vrh Dno