Šta je novo?

Phenom II X4 955 BE O.C.

Gledam sad bios update za tvoju plocu, jedan od nizih 2101 kaze "Fix the issue that system may be unable to run EZ-FLASH when AHCI mode is selected" ,mozda ako si imao poslednu bios verziju pre ove, mozda je nesto bilo u kolozi izmedju AHCI drivera i EZ-FLASHA pa update nije prosao kako treba, u svakom slucaju mislim da ces morati da flesujes bios na neki nizi, jel si imao problema tokom updejta, jel, secko, stucao, nije zavrsio do kraja ili tako nesto?

Da, da, pprobaj neke nize BIOSE-e vidi sta se desava pa ako je sve u redu pokusaj da vratis na poslednji. Ako onda def nije nesto u redu sa poslednjim vrati na neki nizi...

Takodje u utilities, DL delu imas dosta updejta za turbo evo, cini mi se cak 4 i vise vercija novijih drivera za AHCI sto ti je predpostavljam potrbno zbog HDD a, u biosu ti je SATA konektor setovan na AHCi ne na IDE pretpostavljam.

Da, da, pprobaj neke nize BIOSE-e vidi sta se desava pa ako je sve u redu pokusaj da vratis na poslednji. Ako onda def nije nesto u redu sa poslednjim vrati na neki nizi...

Upravo to i uradih..sada je sve OK, sto se tice CPU-a,ako nije sada nesto drugo otislo po zlu.... :)

Upravo to i uradih..sada je sve OK, sto se tice CPU-a,ako nije sada nesto drugo otislo po zlu.... :)

Ae sad gruni malo taj B55 na 4,0-4,2 i NB na 2700-2900 i pusti kroz Linx da vidimo koliko gigaflopsa baca taj B55 sto je slozices se najvaznije u celoj prici i baci neki screenshot da vidimo kako sve to izgleda :) Koje hladjenje imas anyway?

Nije za tog posla..imam CM TX3,mada je kuciste fino provetreno. Na 3.8 GHz i 1.4V ne prelazi 53C

...
Pre mesec dva dodam nov HDD Samsung F3 i posto ga ploca nije videla uradim abdejt bios-a i sto se tice HDD-a sve potom je bilo ok...
Обавезно убаци нови firmware за тај F3 пошто има мали проблем са SB850 Chipset-ом ЛИНК :wave:

'fala..mada, radi dobro i ovako.

Pusti linx 20 tak krugova sa tim setupom.

Puca linx jos na 3-4 krug trazi 1.45 ali zato sve igre vrti koliko hoces

Poslednja izmena:
P95 koliko vidim na ovoj slici tek si ukljucio, ako ti linx pukne za 3-4 min p95 nema sanse da odradi 7-8h, setup ti nije stabilan. Odradi to ozbiljnije pa postavi cut.

Koliko bi trebalo da se drzi upaljen P95 da bi se testirala stabilnost i temperature? I koji od ponudjena 3 testa treba pustiti?
Isto pitanje i za Linx :)

Prvo guras linx 10-20krugova, ako je sve ok pustis p95 8-10h, i to je to ,temperatura zavisi od proc, formalna max deklarisana temp za 955 je 62, ali je nepisano pravilo da je klok naj stabilniji do 55(za phenoma II)

Hvala Stiglar. Mislio sam generalno za sve procesore, a i ovaj moj iz potpisa :)

Metod vaze za amd procesore(pa i za tvoj), za intel nisam siguran, verovatno isto.

P95 koliko vidim na ovoj slici tek si ukljucio, ako ti linx pukne za 3-4 min p95 nema sanse da odradi 7-8h, setup ti nije stabilan. Odradi to ozbiljnije pa postavi cut.
Drugi put kad imam malo vise vremena ostavicu ga preko noci ali mislim da ce biti stabilan

Prilozi

• Screenshot - 14.08.jpg
    Screenshot - 14.08.jpg
    347.5 KB · Pregleda: 62
Ako je toliko izdrzao, velika je verovatnoca de ce i svih 10 mada, kod mene je su setup-i pucali cak krajem 8og ,zato ga pistim preko noci i jos dodam 2h tj 10 i to je to. Sa koliko memorije radis klok, koliko stapova i koliki je NB.

Jedan modul HyperX Blu 4GB radio je na 1480MHz a NB je 1998 isto kao HT

To je to, kad zavrsis seansu sa jezgrom, naguraj NB barem 2600 i uzivaj, a mogao bi imem malo gore. kod mene je taj hyperx radio na 1724 mhz bez problema.

Lepo objasnjenje, nego Stilgar zasto malo ne povecas sebi NB?

Ja inace koristim Intel Burnin test koji je napucani Linx da kazem. Postavicu sutra screenshot sa Linxom da vidite ;)
Inace je oko 78,6 Gigaflopsa. Mada ja poredim klokovanje kroz Cinebench, 3dMark, Maxxmem.

Jel 78 ok? :)

Buldi se s obzirom da je IMC bolji od phenomovig i podrzava 1866+ mem takta , klokuje mnoziocem, jer nema benifita od podizanja busa, a by the way BD inace nije ni vican podizanju NB, koliko sam video po forumima retko koji ide preko 2600mhz, dok Phenomi idu 2800-3000 a po neki kao tvoj i do 3060. Eto ti odgovora,.

Inace 1090T sa stabilnih 4.2ghz i NB 3060mhz, nebi trebao da giura manje od 80gflopsa a s obzirom na toliko visok NB i vise. Ajd kad uspes okaci cut sa barem 20-30 krugova u linx-u

Evo slika. Vidim da je na Linxu 79,87 gigaflopsa. Stavio sam i sliku sa testiranja Maxx Mem kao i podesavanja "struje" na mojoj ploci.
Dugo godina nisam koristio Linx, vidim da je dosta napredovao. Da kazem ne "siluje" masinu kao IntelBurnin.

Da na FX je teze naterati NB da radi brze, vecinom sam vidjao da doguraju do 2700 Mhz. Ali ti za to treba vrhunsko hladjenje. Probao sam ja i sa 3100 NB i memorija na 1860 Mhz lepe rezultate daje u Maxx Mem ali ipak nije bilo stabilno. Inace nekada mi je sve radilo na 4 Ghz cpu, 2800 NB i 1880 Mhz memorija ali je ipak bolje ovako kako je sada.

@Stilgar
Koji bios koristis na Sabertooth 990FX? Da li si bio probao 1100T na toj ploci? Ako ti nije problem da stavis tvoju sliku podesavanja "struje" Digi VRM

Linx.jpg

Maxx1.jpg

@AstriX ,Bios je 1304. Imao sam 1100T ali je bio los primerak, trazio mi je 1.512v za 4.0 ghz, cut Capture77777.JPG, sto se tice DIGI+VRM nemam cut ali zanam da je sve bilo na max LLC-extreme, CPU CC 140% itd, u biosu voltaza je bila namestena na 1.450v dok je zbog llc a isla od 1.452-1.512v sto je mnogo s obzirom da normalan primerak ide sa 1.452 na 4.0 se LLC om na ultra high tj 1/1 (setovana/pustena) voltazom.
Evo jos jednom i cut sa benchmarkom Capture CINE NOVO.jpg ,ovo sto pise unknown procesor je 960T otkljucan u X5 sa kojim se sada igram :)

Jeste bio je previse gladan struje taj 1100T za 4 giga. Mada je i moj gladan na neki nacin, na 4 Ghz je trazio 1.471 sa LLC, sada je za 4.2 Ghz sa LLC na 1.548. Ne koristim racunar 24/7 ali ne zelim da prelazi 1.55v koji je max. U glavnom radi na 1.53 osim kada ga testiram pa mu ploca daje max struje.

Ja koristim BIOS 705 za koji sam cuo da je najstabilniji za Phenom II, navodno posle njega su optimizovani za FX. Probao sam razne biose sve je slicno ali eto drzim se ovoga old skool :)

Progledace taj 960T i na X8 na tim mukama ;)

Kakve su ti teperature pri tim voltazama, onih max 62c u LinX na 1100T je sa H70 istim kao tvojim.

Sve zavisi od sobne temperature. Juce kada sam pustio Linx bilo je u sobi recimo oko 24c. Max temp za CPU je bio do 58c.
Sto je dobro s obzirom na to da mi je IMC opterecen voltazama. Na full je CPU 1.548v, CPU/NB 1.37v, RAM 1.618v, VGA 1.240v
Hladjenje u kucistu je dobro ali ne vrhunsko, Antec 900. Na H70 su 2 fana Artic F12 od oko 1400 obrtaja, mada imaju veoma dobar pritisak. Push-pull, znaci ubacuju vazduh u kuciste na radijator. Samim tim je povecana temp u kucistu ali nemam problema.

U Prime95 nova verzija zna da se popne temp do 62C posle duzeg testiranja, a VCORE-1 mi je na ploci tada i 76C :) Grafika mi radi na max 72C

Kako se tebi greje grafika posto si je klokovao isto kao i ja, imas li na njoj vodeno? Kako se tebi krece VCORE temp na Prime?

Vrh Dno