Šta je novo?

Pet tracker

Par puta sam ovih dana zahtevao lokaciju od uređaja, onako random, čisto da vidim koliko je tačan i moram da kažem da sam jedino prvi put dobio taj očajan rezultat, inače skroz tačne lokacije, uvek iz našeg dvorišta (gde se i pas nalazio, naravno).

Evo posle skoro 3 meseca korišćenja Sinotrack ST-903 uređaja da javim utiske:
TL;DR - punim bateriju jednom nedeljno i pazim da mi ne istekne kredit na kartici, imam prihvatljivo rešenje za praćenje psa.

Malo duže, ko voli da čita:
Uređaj ima 3 moda za praćenje i SMS-om se mogu promeniti (slanjem određenih kodova):
  • WORK: treker stalno uključen, baterija drži max. dan - dan i po, ovo je default kad ga prvi put uključiš, i možeš da pratiš kretanja u real time-u u Sinotrack aplikaciji ili websajtu
  • MOVE: šalje aktuelnu lokaciju kad uređaj promeni poziciju, kod pasa praktično isto se ponaša kao WORK, verovatno ima više koristi kad se koristi u druge svrhe
  • STANDBY: uređaj je u nekom sleep modu, pošalješ SMS, treker ti se probudi, pokuša da nađe GPS signal, šalje aktuelnu lokaciju isto SMS-om, pa se vraća u standby režim posle 5 minuta, proizvođač piše da baterija ovako može da izdrži do 12 dana, što je verovatno i tačan podatak, ja sam jednom posle 10 dana punio bateriju koja je tada bila na 20%
(u SMS-u piše i napunjenost baterije)

Ja ovaj poslednji mod koristim, jednom nedeljno napunim bateriju. Zbog nečega se ponekad desi da treker ne može da pronađe lokaciju kad pošaljem SMS, verovatno ima neki timeout za to, pa pošalje poslednju sačuvanu lokaciju, koja je možda bila pre 10 minuta ili 10 dana. Skontao sam da je u tom slučaju rešenje da SMS-om uključim WORK mod, tada treker pronađe GPS signal i tako se posle sve vrati u normalu, pa ga prebacim nazad u STANDBY.

Nadam se da će neko imati koristi od cele ove priče.

Znaci pas je tu, jos da ga naucis da sam puni bateriju :)

Sve je to dobro dok ti ne dosadi ili jednostavno zaboravis da ga napunis.

Znaci pas je tu, jos da ga naucis da sam puni bateriju :)

Sve je to dobro dok ti ne dosadi ili jednostavno zaboravis da ga napunis.
Imas mogucnost da dobijes obavestenje o praznoj bateriji, a za dosadu nema leka.

Ja sam skoro saznao za AirTag, i hteo da ga uzmem, mada ne znam ni za cega bih ga koristio. Npr jedan moj drugar ga drzi na psu, drugi drzi u kolima.
Totalno zanimljiva stvar, jedino sto ako sam ja dobro skontao drugi iphone mora da bude u krugu od 10 metara da dobijes lokaciju.
U svakom slucaju deluje kao ekstra stvar. Generalno ta apple-ova FIND ME funkcija je sjajna, meni je cesto pomogla.

Nazad
Vrh Dno