Šta je novo?

PES 2022

XT0001.DD

Poznat
Učlanjen(a)
19.05.2021
Poruke
70
Poena
29
Moja oprema  
Laptop
Lenovo ThinkPad T480 / Lenovo ThinkPad T440s
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S10+
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
ovo gore od FIFA-e :p
 

Mixer93

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2011
Poruke
2,167
Poena
295
Igrao sam na ps-u 3-4 tekme, jeste lošije od 2021 ali nije tako strasno baš... Razumem razočarenje u potpunosti ali ne razumem zašto baš toliko hejta. Ispeglaće oni to i biće dobra igra kasnije...
 
OP
OP
milosma

milosma

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2010
Poruke
1,272
Poena
210
Hejt je zato što ovu igru rade 2 i skoro 3 godine, a izbacili su ovaj demo raspali koji se nisu ni usudili da se tako zove nego se vodi kao full game a nema ništa dok ne puste 11.11.2021 ostalo... Gameplay je jedan od najgorih koje sam iskusio do sada, čak veće SR od PES 2008 na PS3 i PES 14. Kakvi su ono meniji, izmenjene kontrole da liči na FIFU itd. Čak su i ime uspeli da promene, a nikako da promene ono generičko navijanje odvratno i replay što cepa oči na svakom faulu i šutu koji završi pored korner zastavice :D
 

Mixer93

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2011
Poruke
2,167
Poena
295
Pa dobro, kome se ne svidja uvek je tu glavni konkurent FIFA. Kao što rekoh, tako je kako je. Ispraviće nadamo se što pre pa da cepamo dalje.
Nije mi jasno ovo što si spomenuo 11.11.2021? Ja sam mislio da je ovo base igra kao demo u stvari, i ko hoće sve timove i sve modove igre tipa BAL i ML treba da kupi DLC. Znači još ni ne postoji DLC za kupovinu?
 
OP
OP
milosma

milosma

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2010
Poruke
1,272
Poena
210
Nema šta da kupuješ osim ako hoćeš za My Club coinse i agente za igrače, igra je free sa gomilom mikrotransakcija. ML kad bude izašao sledeće godine ima da se plaća isto.
Dakle 11.11 ima da otključaju još neki online mod i naravno glavna stvar MyClub. Peč sa ispravkama stiže 28.10. pa će da vidimo.
 

Mixer93

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2011
Poruke
2,167
Poena
295
Ali šta je sa klubovima tj. ostalim ligama? Kad to izlazi?
 

OGamer

Zapažen
Učlanjen(a)
24.06.2021
Poruke
48
Poena
19
Grafika ,modeli igrača su loši I gejmplej je manje realističan I nije kvalitetan ko prošlogodišnja igra ali je igra zabavnija od prošlogodišnje jer su problemi sa faulima, sudjenjem otklonjeni, ne može više protivnik da se ušeta u gol kratkim pasovima, ubacivanje komande za oštriju igru je dobra stvar jer se u prošlim dešavalo da štoper koji je mnogo jači ne može da zaustavi fizički slabog napadača u duelu bez faula. Pored toga kretanje lopte, reagovanje igrača sa loptom , golmani su bolji. Brightness je bolje podešen I wide dinamik kamera se bolje ponaša pa nema potrebe za podešavanjem daljine ili ugla. U ovom trenutnom stanju je ko neka zabavna igra za mobilne , ako budu popravljali grafiku i ostale stvari koje sad ne valjaju mogla bi da na kraju ispadne bolja igra.
 

NjegovaWisost

Cenjen
Učlanjen(a)
08.06.2008
Poruke
995
Poena
195
Grafika ,modeli igrača su loši I gejmplej je manje realističan I nije kvalitetan ko prošlogodišnja igra ali je igra zabavnija od prošlogodišnje jer su problemi sa faulima, sudjenjem otklonjeni, ne može više protivnik da se ušeta u gol kratkim pasovima, ubacivanje komande za oštriju igru je dobra stvar jer se u prošlim dešavalo da štoper koji je mnogo jači ne može da zaustavi fizički slabog napadača u duelu bez faula. Pored toga kretanje lopte, reagovanje igrača sa loptom , golmani su bolji. Brightness je bolje podešen I wide dinamik kamera se bolje ponaša pa nema potrebe za podešavanjem daljine ili ugla. U ovom trenutnom stanju je ko neka zabavna igra za mobilne , ako budu popravljali grafiku i ostale stvari koje sad ne valjaju mogla bi da na kraju ispadne bolja igra.
Pa ovo i jeste igra za mobilne, oni to i ne kriju.
Problem je sto igru za mobilne hocu da igram samo na mobilnom, inace bi mi PS5 bio potpuni visak
 

Marko-Dj

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2008
Poruke
2,605
Poena
315
Odigrao sam par partija pa da dam neki svoj utisak.
Da je katastorfa kao sto je popljuvano, nije bas. Losije jeste nego inače kakav je bio PES, ima tu dosta stvari da se popravi.
Animacije i grafika svakako!
Dalje, dodavanje tj jačina dodavanje ne užas kao i automatsko prebacivanje cursora sa igrača na igrača. Znam da to inače može da se isključi ali ovde to nije slučaj, barem ne u ovoj verziji.
Isto tako igranje odbrane je bas loše, plus ovo sa L2 nikako mi ne ide nešto. Stvar je vežbanja svakako, ali teško je vezbati kada je button response uzasan! Kontrole tako kasno da je to neverovatno… Ajde da razumem ako sam u full sprintu, onda je to logicno, ali to je generalno problem. To važi i za igrače, dok odigraju neke lopte prođe večnost.
Tako da može ovo biti dobar fudbal ali mora dosta da se radi na istom.
Iznenadio sam se koliko dobro online radi za sada, nisam nikad pre igrao online ali znam da je davnih godina to skoro bilo pa nemoguće.

EDIT: Šta se desilo sa [ ] + X? Koliko sam primetio to je sada na R1 valjda? Isto važi za finese shot, ne znam kako to sada funkcioniše?
 

Marko-Dj

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2008
Poruke
2,605
Poena
315
Odigrao još par i prosto je neigrivo zbog užasnih kontrola i nemogućnosti igranja odbrane.
Osećam se kao da igram Demon Souls, kada igram odbranu… užasno teško za ovako lošim odzivom kontrola. Samo me pretrcavaju kao od sale…

Ovo bolje da se ne igra dok ne izbace update/patch jer se čovek samo nervira iako znam da ne treba da se nerviram jer je smece… ali jače je od mene.
 

NjegovaWisost

Cenjen
Učlanjen(a)
08.06.2008
Poruke
995
Poena
195
Odigrao još par i prosto je neigrivo zbog užasnih kontrola i nemogućnosti igranja odbrane.
Osećam se kao da igram Demon Souls, kada igram odbranu… užasno teško za ovako lošim odzivom kontrola. Samo me pretrcavaju kao od sale…

Ovo bolje da se ne igra dok ne izbace update/patch jer se čovek samo nervira iako znam da ne treba da se nerviram jer je smece… ali jače je od mene.
Toliko su upropastli brend da iskreno mislim da od ozbiljnog PESa nema nista do iduce godine u ovo doba, i to ako se uozbilje
 

emaremare

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poruke
2,841
Poena
725
toliko sam igrao 2020 i 2021 da ne moraju da ga poprave par godina koliko ce im i trebati... uvek sam se naigrao na poslednje dve tri verzije (PES 4,5,6, 2012,2013,2020,2021)po generaciji engina da poslee prvu preskocim i polako igram kad otklone budalastine... i kada ce vise da uvedu da biras koliko je strog sudija odnosno da ima razlicitih sudija kao sto je bio gospodin Kazuki Ito
 

BitrAtE

Čuven
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poruke
4,118
Poena
525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI
RAM
32GB DDR4 Kingston FURY Renegade DDR4-3600 CL16-20-20
GPU
Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8G
Storage
Samsung 980 PRO 500GB PCIe 4.0 NVMe SSD & Kingston A2000 500 GB NVMe/PCIe M.2 + Seagate BarraCuda 3TB 2.5"
Zvuk
Bose Companion 3 Series II / Bang & Olufsen Beolab 8000 / Steelseries Arctic 1 Wireless
PSU
NZXT NP-S650M 650W SFX PSU 80+ Gold
Kućište
NZXT H1
Monitor
Dell S2721DGF
Miš & tastatura
Razer Pro Type Ultra & Razer Viper Ultimate Mercury
Ostale periferije
LG OLED C1 55" & PS5
Mobilni telefon
Samsung S22+
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Nisam htio da probam zbog nikad gorih čini mi se komentara za neku igru, ne znam je li se na Steamu ikad desio veći debakl, kad ono međutim...

Odigrao 10-ak utakmica i ne razumijem čemu takav hejt? Čak i grafički izgleda ok skroz ako izuzmemo zrnasti prikaz, kao da je sharpness pojačan iz nekog razloga. (ako ovo nije namjerno odrađeno da bude vajb ISS/Winning Eleven
google_grinning-face_9600_mysmiley.net.png
) Modeli igrača recimo je do sada najrealističnije viđeno, ja ne znam iskreno odakle onakav Messi & Co što se provlači po netu, jedino ako za konzole nije plasiran neki polu-proizvod?

Nije strašna grafika ali daleko da je loša, ne znam stavite li sve na high u okviru settinga u samoj igri, pričam o PC verziji? Onda, ne znam odakle oni silni grafički bagovi, sa PC verzije definitivno nije ili je to sve popravljeno? Moram pohvaliti i menije, jako lijepi i responzivani meniji, odlični i fontovi.

Što se gameplaya tiče ima tu da se pegla dosta, pasovi su očajni kao i samo kretanje igrača je užasno, posebno bez lopte, konfuzija totalna redovno. Okretanje igrača u svim pravcima je užasno tromo, čak i kad se +1 speed stavi, ali ovo ne sumnjam da će popraviti. To bi bila možda i jedina velika zamjerka jer ostalo stvarno bar meni nije loše, animacija pokreta/šuta odlična. Ne treba nikako otpisivati ovo, treba sačekati da se iskrpi i biće to skroz dobar fudbal. Ja bar ne gubim nadu jer iz EA izgleda znaju svoj pravac i FIFA je iz godine u godinu sve arkadnija tako da sam je precrtao.

PS: Šta se desilo sa legendarnim "cvikanjem" tj. kocka/x, nije valjda da su izbacili taj dribling?
 

emaremare

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poruke
2,841
Poena
725
kocka x je mogla i sa kocka pa super cancel, ja sam je takonradio od kad su uveli super cancel. super cancel je R1+R2 bio pre ne secam se kad sam probao 22ku da li i dalhe radi
 

emaremare

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poruke
2,841
Poena
725
kocka x je mogla i sa kocka pa super cancel, ja sam je takonradio od kad su uveli super cancel. super cancel je R1+R2 bio pre ne secam se kad sam probao 22ku da li i dalhe radi

edit. sut pa R1 je sada finta
 

emaremare

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poruke
2,841
Poena
725
turf je pun graina i to doprinosi da sve izgleda uzas, da izuzmemo publiku od pre 15 godina

na pc lepo poskidas od svakoga od editora sa evo weba sta ti se svidja i igra bude bombona, ovako samo mogu dresovi i postave... nije mi jasno da Konami ima skrnavu igru godinama unazad graficki pricano i da ne ostave opcije da sve moze da se menja... da importujes turf texture, ball texture, face, kose, tetovaze... da ubacujes navijanje... da to sve ostave otvoreno i da ubace stadium editor ingame pa rating bi im skocio brukica... ovako patkica

ali zato od kad sam uzeo ps5 samo play i cepaj nema nije dobar ovaj drajver onaj drajver fali dll...

sve ima svoje
 

Sgt. Major

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2013
Poruke
2,235
Poena
235
Što se gameplaya tiče ima tu da se pegla dosta, pasovi su očajni kao i samo kretanje igrača je užasno, posebno bez lopte, konfuzija totalna redovno. Okretanje igrača u svim pravcima je užasno tromo, čak i kad se +1 speed stavi, ali ovo ne sumnjam da će popraviti.

Super je igra, dakle, samo su pasovi i kretanje igrača očajni i užasni. :D
 

BitrAtE

Čuven
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poruke
4,118
Poena
525
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Gigabyte X570 I AORUS PRO WIFI
RAM
32GB DDR4 Kingston FURY Renegade DDR4-3600 CL16-20-20
GPU
Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8G
Storage
Samsung 980 PRO 500GB PCIe 4.0 NVMe SSD & Kingston A2000 500 GB NVMe/PCIe M.2 + Seagate BarraCuda 3TB 2.5"
Zvuk
Bose Companion 3 Series II / Bang & Olufsen Beolab 8000 / Steelseries Arctic 1 Wireless
PSU
NZXT NP-S650M 650W SFX PSU 80+ Gold
Kućište
NZXT H1
Monitor
Dell S2721DGF
Miš & tastatura
Razer Pro Type Ultra & Razer Viper Ultimate Mercury
Ostale periferije
LG OLED C1 55" & PS5
Mobilni telefon
Samsung S22+
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Nije super ali ima potencijala, koliko sam shvatio ovo je prvi PES u novom engineu ? I ovakav kakav je je bolji od arkadne FIFE (koju igram zadnjih 8 godina). Nadam se nekom skorijem updateu, i ne mogu da vjerujem da su ugasili kocka/x fintu, tj. da se sada izvodi drugačije.
 

momboj

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2010
Poruke
713
Poena
195
Ja kao povratnik u svet igara ne vidim da je toliko los. Krecem zajedno sa igrom od nule.
 

Mixer93

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2011
Poruke
2,167
Poena
295
Pa kad bi igrao 2020 tj Season Update 2021 video bi koliko je 2022-ka koraka unazad. Uglavnom grafički, kretnja mi ne deluje lošije...generalno slabo.
 

momboj

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2010
Poruke
713
Poena
195
Kako se najbolje braniti? Prolaze me kao kroz sir, ne znam da oduzmem loptu 🙄
Dal na kvadrat ili na X? Kako da vrsim presing da dva igraca krenu u isto vreme na protivnika sa loptom?
 

emaremare

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poruke
2,841
Poena
725
nisam ni ja provalio za 2 igraca, remplovanje pomaze sa L2 u odbrani, u napadu je L2 gradjenje
 

Mixer93

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2011
Poruke
2,167
Poena
295
Juče sam probao da igram online mod, ja gore iskustvo nisam imao u svetu igara. Totalno neigrivo, smučila mi se igra.

1634918176877.jpg
 
Vrh Dno