Šta je novo?

PES 2010

Apsolutno se slažem sa tobom i plačem za hexagonima, ali pošto igram FIFU OVR mogu da objasnim sa dosta pouzdanim informacijama.

Ocene igrača kada ih šetaš po pozicijama se NE MENJAJU. Iako se OVR drastično menja (drastičnije nego i u FIFI), ocene ostaju iste. Ono što se menja, to su ocene koje se uzimaju u prosek kada se računa OVR na odredjenim pozicijama pa će tako npr. za bočne pozicije biti bitnija brzina i centaršut dok će za napadača biti bitniji šut i igra glavom.

Ukoliko imaš trip da je sporiji i sl. u pitanju je čist placebo. U PESu čak ni one pozicije na kojima igrač igra nemaju veze sa vezom jer ako staviš nekoga ko nema recimo CB za poziciju on će igrati identično kao onaj koji ima CB poziciju a iste ocene kao ovaj prvi. Naravno da će Drogba igrati gore na CB poziciji ali to nije zato što nema CB opciju u pozicijama već zato što nema potrebne ocene za to.

Totalno si u pravu...a pogotovu ovo sto sam boldirao...

Za overall sam i sam skontao, ali mogao sam da se zakunem da se menjaju i ocene...

Provericu josh jednom, bilo bi lepo da nije tako :)

Sumnjam da je KONAMI toliko lud - odmah se setim kako je Chiesa kao CF ubijao kao AMF u PES6 :D

Ako su prekopirali od FIFE OVR, ne menjaju se ocene već se samo formula menja. Uz to, rekoh već, OVR promene po pozicijama su mnogo drastičnije nego ovamo i samo unose zabunu i tripovanje bez potrebe i navikavaju ljude da automatski postavljaju igrače na fiksne pozicije ne bi li im brojke bile što veće umesto da traže šta njima zaista treba na toj poziciji - sad lupam ali ako ne centriraš nego voliš sa bočnim da se spustiš na šut kakve veze ima što on ima OVR 85 ako mu je shot acc 70?

Poslednja izmena:
Prekjuče sam odigrao par mečeva i tačno vidim o čemu se priča - Igrao sam protiv Brazila a svaka akcija je bila dodaj Robinhu i trči po boku a onda centriraj pošto je svaki dobar udarac glavom ko da si katapult lansirao bez obzira ko šutira glavom :D

Igrao sam 3 tekme sa Borisom i tek sad sam skapirao da on bira Atletico samo zbog Aguera :D

^Kad si kupio PES ? Jel razbija PES kao i FIFU ? :)
Ako si nOOb da bacimo koju. :)

Nisam kupio, drugar mi pozajmio na nedelju-dve čisto da vidim kako je.

A da li sam n00b, 'bem li ga, valjda nisam :d

Pa koje dobio, ti ili Boris?

Fifaš dobio :D

Prvo 3:1 pa onda izgubio 0:1 u produžetku u 118tom i onda opet dobio samo ne sećam se koliko tačno

A danas igrao sa Milošem-bgd i imao skor 4-1 u pobedama ;)

Poslednja izmena:
lol, a ne pricas ljudima da si izgubio tih 0:1 iako sam igrao sa igracem manje od 5-og minuta ;) Realno i prvu si trebao da izgubis, jer sam promasio 2, 3 stopostotne prilike, posle naravno da sledi kazna :) A trecu utakmicu i onaj auto gol glitch koji sam odma primio? Deset sekundi mi je trebalo da dodjem sebi posle toga, sa takvim stanjem naravno da se gubi i ostatak tekme :)
Dobar je Wladimir, moramo jos igrati, ali stoji da je ovaj PES, mozda i vise od bilo koje prethodne verzije, poprilicno nasumican i ogranicen. Nema se mnogo slobode u igri, i akcije su poprilicno vestacke i ogranicene. Ovaj engine i ova filozofija se nece tolerisati i sledece godine, barem ja necu...

Prvi deo teksta - blablablabla :D

Drugi deo, samo pokazuje da nisi igrao previše protiv živih protivnika jer, rekao sam ti, sve te mane koje su se dešavale sa golmanima dešavale su se i pre, ali ne ovako debilno, niti se dešavalo da ispucaš loptu i pogodiš sam sebe u kopačku i da se lopta ukopa u mestu :d

Ali ruku na srce, KONAMI je na dobrom putu. Koliko god da frustrira besomučno trčanje po bokovima i 35 centaršuteva po meču zbog praćka sistema umesto igre glavom ovaj PES je dobra polazna osnova da za godinu dve konačno imamo nešto što bi bio pravi naslednik PES6.

Tužno je to što posle PES2010 upalim PES6 i imam bolju i prirodniju kontrolu lopte nego 3 godine kasnije i to se nikakvim težnjama za realnošću ne može pravdati - nije Torres Tutorić pa da mu treba 2 sekunde da se okrene sa loptom.

Ali šta da se radi - online kod je sasvim dobar, po mom utisku, bolji čak i od PES6 koda, gameplay u poredjenju sa onim 08/09 nebo i zemlja, samo još da ostanu na ovom putu i da ovo bruse dalje. Prvi sledeći korak mora biti kretanje sa loptom.

I za kraj jedna zanimljiva sličica - obratite pažnju na japanskog licimura kako se raduje dok trpa cross exploit a golman skreće loptu u gol :D

seabass.gif

Poslednja izmena:
Fifas, Fifas, Fifas !!! :D

Nema se mnogo slobode u igri, i akcije su poprilicno vestacke i ogranicene. Ovaj engine i ova filozofija se nece tolerisati i sledece godine, barem ja necu...
mw_slap.gif

Ti ne znas sta pises, ili se jednostavno tvoja filozofija fudbala razlikuje od moje :D

Njegova filozofija se poprilično razlikuje od moje a opet imamo slično mišljenje bez obzira da li pobedjujem ili ne.

Miloš-bgd je lepo objasnio kako se ovaj PES može efikasno i lako igrati i ne krivim ga zbog toga, on samo koristi stvari koje prolaze jer je svima nama cilj isti - da pobedimo.

...on samo koristi stvari koje prolaze jer je svima nama cilj isti - da pobedimo.

Drugar protiv koga sam ranije igrao pes je razvio jednu taktiku do savrsenstva a to je bilo idealno tempirano uklizavanje u noge, secam se da je bilo nemoguce igrati protiv njega jer je sudija tolerisao startove koji su u 90% slucajeva bili cist faul. Ne secam se koji je to pes bio ali mi se cini da je i u ovom moguce primeniti ovu taktiku jer je sudija blago retardiran.

Mozda je bio prosli, tu si bas mogao da cepas ;).

Ovaj deo je malo čudan po tom pitanju. Tolerisaće ti a la Materazzi startove a ako ti protivnik u trenutku kada ti počneš sa uklizavanjem okrene ledja i to ponekad bez namere da te namesti e onda će da ti lupi crveni bez obzira na kom delu terena se nalazio :d

Drugar protiv koga sam ranije igrao pes je razvio jednu taktiku do savrsenstva a to je bilo idealno tempirano uklizavanje u noge, secam se da je bilo nemoguce igrati protiv njega jer je sudija tolerisao startove koji su u 90% slucajeva bili cist faul. Ne secam se koji je to pes bio ali mi se cini da je i u ovom moguce primeniti ovu taktiku jer je sudija blago retardiran.

Takav je i ovaj samo sto sad u 95% tolerise takve startove,a neke debilne na loptu ne tolerise.Valjda ce za koju godinu i izbaciti dobar PES kakva je bila 6-ca,jer ovo sto vise igram sem odlicne grafike malo sta da valja.Ali je i takva po meni bolja od fife.

prvo Vlado zamolio bih te da ne pricas gluposti ako ne znas.Ja pes igram iz ciste zabave,a ne iz pobeda,ko je igrao samnom malo duze od starih pesoholicara zna o cemu pricam (npr maremas).Pa sta ako igram na centarsuteve jel to nije fudbal ? Ako imas nesto da me pitas ili dodas obrati mi se na msn da ne idemo u dalji off,uostalom znas i sam ko je veci sablonas od nas dvojice :)

Onaj koji centrira 15 puta po utakmici, bira Real i svaki napad mu ide ili preko Kake ili C. Ronalda? :)

prvo Vlado zamolio bih te da ne pricas gluposti ako ne znas.Ja pes igram iz ciste zabave,a ne iz pobeda,ko je igrao samnom malo duze od starih pesoholicara zna o cemu pricam (npr maremas).Pa sta ako igram na centarsuteve jel to nije fudbal ? Ako imas nesto da me pitas ili dodas obrati mi se na msn da ne idemo u dalji off,uostalom znas i sam ko je veci sablonas od nas dvojice :)

Ne, to se zove fudbal na foru!

Nisam bas uredno pratio temu, kako radi online? Ima li unapredjenja u odnosu na 2009 sto se tice laga?

Radi vrlo dobro.

Milos igra na foru
2_lolabove.gif

PES2009 i PES2010 ko da nisu iste igre ako gledamo online kod. Toliko je sadašnji PES dobar :)

Pes je uvek donosio vidljive promene sa svakom novijom verzijom igre.
A fifa je imala neke minimalne izmene ali nista posebno.
Plus im je fizika lopte katastrofalna,

^U pravu si sto se tice PES-a, samo sto su te vidljive promene nekad bile na bolje a nekad na gore :D

Nazad
Vrh Dno