Šta je novo?

PES 2010

Zar ne mislis da bi trebalo malo vise postova od 53 da skupis ovde da bi znao da razlikujes flejm od diskusije? Kakve vidljive promene je donosio pes zadnjih godina osim "vidljivog" pogorsanja gameplaya i blagog poliranja grafike (izuzimajuci 2010) ??? Svake godine sam morao da skidam gigabajtne graficke patcheve da bi doterao grafiku na pristojan nivo.

Fifa me ne zanima jer nemam konzolu a na PC-u je besmisleno igrati.

Pes je uvek donosio vidljive promene sa svakom novijom verzijom igre.
A fifa je imala neke minimalne izmene ali nista posebno.
Plus im je fizika lopte katastrofalna,

Lupas!
PES 2010 mi se zgadio posle 3 dana online igranja,a Fifu sam igrao 2 godine online.
Igrao bi i 2010, nego ne igram fudbal vise.

Radi vrlo dobro.

Online je odlican. Kao da igras offline..daleko je bolji od 2009...

PES2009 i PES2010 ko da nisu iste igre ako gledamo online kod. Toliko je sadašnji PES dobar :)

Odigrao sam nekoliko meceva Online i ono je strasno koliko je neigrivo. Kasnjenje komandi do dve sekunde, seckanje, lost connection... Ne secam se najbolje da bih mogao da uporedim ali i PES 2009 sam probao i reko ma hvala. Ne znam mozda je do moje internet konekcije, telekom ADSL 1MB je u pitanju ali sve druge igre mi rade uglavnom odlicno.

Poslednja izmena:
Do tvoje konekcije je, pošto tih 128 uploada je dovoljno kada igraš protiv ljudi iz Srbije, medjutim, čim je nešto veća daljina 192 je neki minimum. Uz to, zavisi ko je host, odnosno broj 1 kada igrate jer on hostuje utakmicu tako da u tom slučaju tvoja konekcija nije ni važna. Teoretski, kada si ti 1, igra bi trebala da ti izgleda kao offline.

U odnosu na moja iskustva sa PES2008 i 2009, PES2010 izgleda čak bolje i od PES6 online. To ne znači da je online kod kao kod FIFE pa da možeš da igraš prekookeanske mečeve a da to bude kao offline (jedino sa Australijom hoće malo da zeza), ali daleko od toga da je loš ove godine.

Što se tiče promena, više bih voleo da PES uhvati jedan gameplay i da ga polira i sredjuje nego da svake godine kreću bukvalno ispočetka. To ih je i dovelo do toga da PES2008 i 2009 budu bolji na PS2 nego next-gen.

Poslednja izmena:
Do tvoje konekcije je, pošto tih 128 uploada je dovoljno kada igraš protiv ljudi iz Srbije, medjutim, čim je nešto veća daljina 192 je neki minimum. Uz to, zavisi ko je host, odnosno broj 1 kada igrate jer on hostuje utakmicu tako da u tom slučaju tvoja konekcija nije ni važna. Teoretski, kada si ti 1, igra bi trebala da ti izgleda kao offline.

Da li ako postoji lag tokom meca dali se on manifestuje isto kod obojice ili moze da jednom igracu bude super dok drugi ispasta?
Posto mi se dogodilo da se tokom jednog meca lik zalio prvo da je spajkovalo, sto i jeste i meni ali to ni najmanje meni nije uticalo na igru, posle je rekao da je imao i delay ali meni je radilo odlicno a on je bio 1. Doduse kukao je na kraju sto nije mogao da me pobedi i vadio se na lag iako je imao 18 naspram mojih 3 u sutevima na gol, a bilo je 2-2 na kraju. Ja tokom njegove igre nisam mogao da zapazim da je imao imalo problema jer me je posteno stiso...

Evo i dokaz da je bio 1

Poslednja izmena:
Odigrao sam nekoliko meceva Online i ono je strasno koliko je neigrivo. Kasnjenje komandi do dve sekunde, seckanje, lost connection... Ne secam se najbolje da bih mogao da uporedim ali i PES 2009 sam probao i reko ma hvala. Ne znam mozda je do moje internet konekcije, telekom ADSL 1MB je u pitanju ali sve druge igre mi rade uglavnom odlicno.

Proveri ti taj net na Pingtest sajtu, i ja sam na 1MB ali imam jako pozitivna online iskustva do sad, a imam oko 140 utakmica. Samo dva puta sam bio prinudjen da izadjem sa mecha zbog takvog laga gde kasne komande nekih 2, 3 sekunde.

Da li ako postoji lag tokom meca dali se on manifestuje isto kod obojice ili moze da jednom igracu bude super dok drugi ispasta?

Da - jednom igraču je super jer je on host i od njegove konekcije zavisi kako će tebi biti. E sad, ako je on imao upaljene torente ili mu je neko bio na kompu ili ne znam šta, može se desiti i da njemu secka ali pravilo je da host ima konekciju kao offline.

Mada pusti ti te priče, to su tipični placebo tripovi odnosno analogija "trava je visoka, lopta je okrugla" itd :)

Mada, vidim da je PC verzija u pitanju, možda je onda AMD vs Intel situacija ili frame skip ili jednostavno slaba konfiguracija :D

Poslednja izmena:
Teoretski, kada si ti 1, igra bi trebala da ti izgleda kao offline.

Nisam znao da to tako ide. Bio sam ubedjen da host mora biti korisnik sa dobrom konekcijom da ne bi bilo laga. Nisam obratio paznju da li sam bio host. Znam da su one lampice uvek bile crvene ili zute svima.

Proveri ti taj net na Pingtest sajtu, i ja sam na 1MB ali imam jako pozitivna online iskustva do sad, a imam oko 140 utakmica. Samo dva puta sam bio prinudjen da izadjem sa mecha zbog takvog laga gde kasne komande nekih 2, 3 sekunde.

Evo valjda je u granicama normale?

@wladymeer

Amd vs Amd je, odmah posle sam proverio svoj ping i bio je normalan a i odigrao sam odmah zatim utakmicu sa drugim likom i nisam imao nikavih problema a ni on.
Kad sam prvu tekmu igra sa njim nedelju dana ranije nista se nije zalio, mislim na ovoga sto sam ostavio SS, ali tad me je dobio 5-2 pa mu nije trebalo opravdanje za neefikasnost :D

Evo i moje brzine, uglavnom je ovako Wireless je u pitanju :D

Do sad sto igram sa ljudima iz okruzenja nemam problema :type:

@Boris
B je dobio zato sto mu ne meri packet loss, treba da snimi javu pa ce imati A, bitno da je ping i jitter nizak i naravno da je packet loss 0!

Poslednja izmena:
Bio sam ubedjen da host mora biti korisnik sa dobrom konekcijom da ne bi bilo laga.

To je tačno ali ako ideš na quick ranked ili kako se to već zove on vas tu random namesti da neko od vas bude host a ne mora da znači da će uvek biti onaj sa dobrom konekcijom.

Ti sa tvojim paketom, možeš protiv ljudi iz Srbije da budeš host, a ako ne želiš da te ostali psuju moli boga da budeš client :d

Borise, kaže se gore a ne lošije :p

Poslednja izmena:
Ti sa tvojim paketom, možeš protiv ljudi iz Srbije da budeš host, a ako ne želiš da te ostali psuju moli boga da budeš client :d

Nije tako, koliko sam samo puta bio host sa raznim ljudima, i radilo je odlicno, izgleda da nema toliko veze da li si host.

A na osnovu čega znaš kako je bilo drugima?

Pa vidis da ga nista ne sputava, vidi se to. Mislim da obojici radi isto.

Ne možeš to znati osim ako ga ne pitaš. I ne govorimo ovde o drastičnom lagu već da sa 128kbps uploada ukoliko je malo veća udaljenost teško da možeš imati konekciju kao što je imamo kada ti i ja igramo (a to je jako blizu offline).

Meni kada laguje svaki potez radim mnogo pre nego što bih to radio offline upravo da bih smanjio uticaj laga na igru i onda ti iz toga možeš zaključiti da je sve kako treba a ja se zapravo cimam da bih odigrao onako kako igram obično.

Opa...

photo-20-500x283.jpg

New Patch & DLC Hits!

And its nothing but great news for all PES fans!

Aside from the additional footwear and balls, Seabass & Co have been working hard at fixing in-game elements – certain things in direct response to fan feedback. Konami missed a trick when they forget to let users saved custom tactics and formations, especially as it was one of the key inclusions in this years game. Thankfully thats now been fixed, meaning no more re-doing the whole thing before every game. There’s also new connectivity indicators, making it much easier to spot people with poor connection.

But the REAL good news from the update comes once you actually start playing the game. There’s an instant realization that things have changed for the better, without ever being as clear as night and day. The ref’s for example are much stricter, and with it more realistic. Loads more fouls are given, and finally lots more penalties. There’s also a new found smoothness with the game, in how it flows and responds to your commands.

Currently many people are refraining from stating these improvements as facts, but right now the general feeling is a lot has changed for the better. Make sure you download the update as soon as possible and let us know what you think here.

Hit the jump for the press release and full list of boots and balls.

bas sam sinoc hteo da napisem da mi ovaj pes postaje kandidat za najgori pes od kad ga igram (sto je od 5ice).

sacekacu da vidim ovaj deo kako je sredjen pa cu da nastavim :)

Realno od 6-ice sve su katastrofe, a za ovaj ne mogu reci. Ne kazem da je savrsen, daleko od toga, ali je sasvim igriv. Kao sto wladmeer rece, na dobrom su putu i kad bi nastavili ovako verujem da bi uskoro dobili jedan odlican.

Ne znam sto ti/vam se toliko ne svidja? Jedino sto je bzvz su Barca i Real, tj. Messi and CR...

Ne znam sto ti/vam se toliko ne svidja? Jedino sto je bzvz su Barca i Real, tj. Messi and CR...

prvo, odmah da kazem, timove i reprezentacije gde igraju supermeni nikad ne palimo (moje drustvo).

a drugo, evo ti 3 stvari koje mi odmah instant bez razmisljanja padaju na pamet:

1) kontrola lopte.
jasno je meni sta je inercija inercija i da ne moze igrac da skrene istog trenutka kad ja promenim smer i sve to, ali.. trcim i on pipne loptu koja se odmakne metar, dva i ja promenim smer kretanja. e sad nisam ***** da ocekujem da ce on odmah da skrene ali ocekujem da kad dodje do lopte da ce tad. e nece!!! on je lupne jos jednom u nepromenjenom pravcu i tek u sledecem kontaktu skrece smer (naravno uglavnom je taj dodatni korak unapred fatalan za gubitak lopte). nebuloza 1.

2) primanje lopte 1 - zemlja i blago visoka.
posle auta ili posle obicnog pasa: pipni loptu jednom nogom, pipni loptu drugom nogom, skokni, zabaci dupe i ta daaaa: primio sam loptu. EEEEJ!!! pa ja koji loptu nisam sutnuo 2 godine bi primio lakse, a da ne pricamo o utreniranim fubalerima, a da ne pricamo o top igracima. nebuloza 2.

3) primanje lopte 2 - visoka
visoki tru ili rani centarsut: trcim neku polukontru, kliknem visoku da ubacim u prazno jer se moj napadac super otvorio i u trenutku primanja lopte nalazim se iza odbrane 2, 3 metra. i sad krece primanje: okrecem se u nazad, primam na grudi, pa se jos jednom okrecem i skakutnem pa ocu levo, ocu desno.. i ta daaaaa: nisam primio loptu jer kod prvog okretanja sam izgubio onu prednost i ode lopta. nebuloza 3.

ukratko, uopste nemam osecaj da kontrolisem igrace.

Ja vrlo često dok igram PES imam osećaj automatizma - preciznije, da postoje odredjene animacije koje CPU sam odradi i dok ne odradi imam lock nad kontrolama i ne mogu se mrdnuti čak ni sa super-cancel opcijom. Slično se osećam i kad hoću da šutnem volej - jednostavno, animacija predugo traje.

Što se tiče ovog patcha, ako ovo ispadne tačno to će biti prvi put da je osnova gameplaya promenjena, mada me onaj deo sa penalima pomalo i plaši jer se odmah setim PES2009 i auto-uklizavanja ali isto tako i PES2010 demoa.

Što se tiče ovog patcha, ako ovo ispadne tačno to će biti prvi put da je osnova gameplaya promenjena, mada me onaj deo sa penalima pomalo i plaši jer se odmah setim PES2009 i auto-uklizavanja ali isto tako i PES2010 demoa.

Zar nije u PES 2008 bio patch koji je drasticno popravio golmane?
Kada je izasao patch morao sam da promenim taktiku(sut iz kornera direktno na gol, koji je golman u 90% slucajeva boksovao u gol) :D.

Ja vrlo često dok igram PES imam osećaj automatizma - preciznije, da postoje odredjene animacije koje CPU sam odradi i dok ne odradi imam lock nad kontrolama i ne mogu se mrdnuti čak ni sa super-cancel opcijom. Slično se osećam i kad hoću da šutnem volej - jednostavno, animacija predugo traje.

Ni ja ne bih bolje objasnio :D
Pogotovo nervira situacija kad u kontri dodam jaku loptu napadacu po zemlji sa strane i on treba samo da postavi nogu ili sutne kao u malom fudbalu, ne, on mora da primi loptu iako sam sut pritisnuo pravovremeno. To me izludi, pogotovo kad je neka teska utakmica sa malo sansi, naravno da me odbrambeni stigne i izblokira udarac.

Skinuo patch i probao ga. Kretanje deluje poboljšano ali je i dalje daleko od agilnog kretanja. Ako ništa drugo, sada makar neke akcije mogu da se odigraju po sredini terena. I čini mi se da sada na semi-assisted CPU češće menja igrača što je za manual igrače iz starijih serijala pomalo i iritantno kad se igra odbrana.

Ipak, sve u svemu, iako ima poboljšanja, ne očekujte ništa preterano značajno od promena. I dalje ima poprilično random odluka prilikom izvodjenja poteza na koje ne može nikako da se utiče niti da se predvidi ili makar ja ne umem da predvidim.

I da, šteta što na press2 i dalje postoji auto-uklizavanje koje gotovo na svaku promenu pravca reaguje a ponekad iz čista mira polomi igrača sa ledja i onda treba da molim boga da ne bude crveni.

Što se tiče učestalosti penala, nisam ništa primetio, štaviše sastavio sam Borisa na auto-uklizavanje sa zemljom i nije ništa svirao :d

PS - Pato kad je crven = :(

Poslednja izmena:
Da, citam komentare na WENB i kazu da je sudija drasticno stroziji, ali to uopste nisam primetio. Inace igra je usporena na nivo Winning Eleven demo-a i to mi se bas svidja, moze dosta bolje da se izgradi akcija. Takodje mi se cini da je malo bolji odziv na komande.

Pa da je strožiji jeste jer mnogo češće prekida igru u odnosu na pre ponekad čak i bespotrebno kad si u sred kontre a ne pusti ti onaj quick restart da izvedeš.

Ali za penale nisam baš ništa primetio, nije ni da je imao mnogo prilika da sudi ali onaj jedan očigledan penal mislim da bi sigurno svirao da se nešto bitno promenilo.

Da, citam komentare na WENB i kazu da je sudija drasticno stroziji, ali to uopste nisam primetio. Inace igra je usporena na nivo Winning Eleven demo-a i to mi se bas svidja, moze dosta bolje da se izgradi akcija. Takodje mi se cini da je malo bolji odziv na komande.
Stroziji moj q, sinoc sam zaredjao vise tekmi online i isto sudi tj. ne sudi :wall:
A sto se odziva tice i meni se cini da je malo bolje ili se mozda tripujem :sceptic:

Nazad
Vrh Dno