Šta je novo?

PES 2010

Borise jel ima laga kad igras online i da li ti secka tj. onako uspori pa ti se igrac pojavi na drugom kraju terena i kamera poludi?
I kolika je razlika izmedju offline i online? Vidim da imas upload 128kbps, nadam se da ce mi na up 192kbps raditi ok....

Ne, nema toga, kad neko gleda sa strane izgleda kao offline mech, dakle lag se izrazava samo u kasnjenju komandi i ponekim kratkotrajnim secovima ako je bas losa veza. Tebi ce verovatno bolje raditi. Uglavnom, od svih mecheva koje sam odigrao, jedno 80% je bilo skroz igrivo. Sinoc/jutros sam igrao sa nekim Spancem i to je bilo najgore do sad, znaci bas bas je kasnilo i primio sam dva gola samo zato sto nisam mogao da kontrolisem odbranu zbog kasnjenja.

@ G@W

Igranje sa kompom mi jos nijednom do sad nije bilo prijatno iskustvo, uzas su napravili AI, bukvalno ne zadrzavaju loptu duze od sekunde u nogama, samo pas-pas-pas-pas-pas. Dobro je pa se ne lozim ba Master Ligu i Bal pa ne moram da se patim sa AI-em.

Kako se bese snima formacija za tim, da mogu da ucitam svaki sledeci put kad ponovo upalim, i da li moze da se sacuva i podesavanje strategije/taktike? Uvek sam se zbunjivao oko toga, mora Copy formation, pa na neki prazan slot, pa jos jednom copy, znaci strasno.. Jel stvarno tesko napraviti Konami, SAVE Formation, INVITE FRIEND! A ne da dva sata provaljujem kako da igram sa nekim sa liste.. aaaa

Poslednja izmena:
Najnormalnije funkcioniše - kopiraš postojeću formaciju (onu "gornju") na prazan slot i onda save - te slotove su stavili za one koji primenjuju taktiku pa recimo pozivaju formaciju A ili B u toku utakmice u zavisnosti od rezultata - sad mi palo na pamet, nije valjda da su to za pozivanje formacija izbacili iz taktika? Sećam se samo all attack i total defence :(

Ok deco moja, napravio sam domaci community za PS3 verziju. Tacan naziv je "serbian community", pa izvolte prikljucite se. To je najbolji sistem da igraju nasi ljudi, svaki mech se belezi, mozemo da pravimo takmicenja itd..
Verujem da se nalazi tako sto odete Online/Community i tu bi trebalo da ima search, ukucajte tacan naziv i to je to (namerno sam stavio sve mala slova da se ne smarate dok otkucate), ili nadjite na listi ponudjenih.

Serbia-001.jpg

serbian community
password: antic

Poslednja izmena:
Nikad laksu utakmicu protiv Top Player kompa u PES karijeri nisam odigrao...

arsbgw.jpg

Kako kod vas izgledaju ove skale i na osnovu cega komp to racuna? (smem da se kladim da svi imaju A :D)

recv.jpg

Poslednja izmena:
Trebalo bi da je to skill na osnovu statistike, bar ja tako mislim. Zato i pitam kako to izgleda kod vas.

Ja odigrao s Borisom partiju (moja druga u životu).
Nisam neki ekspert da ocenim, ali nije bilo laga i problema. Čak smo sve vreme pričali.

Čovek igra za sve pare, meni sa igračem manje i ni malo iskustva nije mogao go da da celo prvo poluvreme, a čak sam i ja poveo u drugom. Jeste, izuo me 4:1 ali to nije izgovor. :D

Odvalio me Cvejic :d On ima 192 upload, zato je on hostovao mech, ja sam na 128. Odlicno je radilo i hvala bogu da radi chat, nisam nigde video da se prica o tome po stranim forumima, pa sam pomislio da ludi japanci ni nisu ubacili, ali glasovi su nam bili cudni obojici, u pocetku sam mislio da me zaebava i da je dao nekom ortaku da igra jer mu je glas skroz drugaciji bio :)

Dakle totalno sam zaboravio da je upload bitan za onog ko je domacin, zato mi i seckaju mechevi online kad meni upadne da sam host, a kad sam gost onda radi ekstra.

I upadajte u Community bre..

Poslednja izmena:
OK, cim prestane PTT da strajkuje i dobijem PES, ja hostujem meceve sa mojih 4 Mb uploada :)

Borise, prvo ces da prodjes baraz sa mojim Juniorom :d

Evo ja odigrah demo malopre...po ko zna koji put! :D
Liverpool - Barcelona 3:0
I to sve golovi pali u prvom poluvremenu, na najtezoj tezini + igra se 5 min.
Kada se drugi hvale, pa ajde malo i ja! :D :D

Evo ja odigrah demo malopre...po ko zna koji put! :D
Liverpool - Barcelona 3:0
I to sve golovi pali u prvom poluvremenu, na najtezoj tezini + igra se 5 min.
Kada se drugi hvale, pa ajde malo i ja! :D :D

Nije to nista :)

Vrati se malo unazad i procitaj koliko sam sa Zvezdom dobio Real Madrid, na najjacoj tezini.

Fino, fino...gledacu i ja da ga nabavim u skorije vreme pa da igramo online.

Inace jel neko od vas ikada ucestvovao na turnirima PESa kod nas?

Kako ovaj PES ume da izludi na trenutke, a ova verzija izgleda vise nego bilo koja. Znaci nekad mi je vrh, najbolji do sad, a nekad mi dodje sa nozem da secem sve japance tamo u redakciji.. aaaaaa. Kolizije su OCAJ, zasto, zaaaaasto igraci uspore posle lopte u prazno, zasto odbrana nekad toliko zakaze, zasto jos uvek odbrambeni sami ispucavaju i sutiraju na gol (malopre upravo vodim burazera ubedljivo, i odbije mi se lopta na noge, pa kao necu tako budjavo da mu dam gol, hteo sam da vratim loptu nazad, ali ne, on je sam sutnuo!), golmani izlecu sami na lopte, i to lose!
Je*ote.. nervni slom.

^Ne se nerviras, kako baguje tebi tako i protivniku, ja u tome trazim utehu.
Ja sam sebi za nekih 20,30 tekmi dao 10 autogolova, odbrana je genijalna. :D

Stvarno ne razumem kome pomažu sa tim automatizmom. Valjda onim momcima što igraju "fudbal na Soniju" :)

Najgore od svega je što to ne može da se isključi. Možda i može kad staviš switch na manual ali to nije onaj manual koji je pre bio i onda je noćna mora igrati napad. Stvarno ne znam o čemu su razmišljali kada su stavili na manual da ti posle svakog dodavanja u napadu moraš stiskati L1 i gde zapravo možeš ostaviti AI da kontroliše igrača dok ti utrčavaš i onda aktivirati dodavanje.

Nego Borise, kad si već igrao, jel je host celu utakmicu host ili se menja na poluvremenu? Ako je ovo prvo onda superiška, onda utakmice kući i u gostima skroz imaju smisla :)

Poslednja izmena:
Sto bi se host menjao na poluvremenu? Jeste.. kazem, kad sam ja gost, odlicno radi online, ali ako meni upadne da sam domacin onda je ili vece kasnjenje komandi ili odma pukne veza kad sudija da zvizduk. Moram pod hitno videti nesto za net, ovaj upload je nedopustiv.

A za Konami nemam reci, toliko stvari zbog kojih bi ih odveo na ispitivanje(mucenje), znas ono kao u filmovima, lampa iznad sredine stola, zamagljena prostorija od dima.. i da objasnjavaju neke stvari.

Pa tako je bilo u PES6, 2008 i možda 2009, nisam siguran. Ono kao polaze od ideje da igrate jednu tekmu pa kao da svako jedno poluvreme hostuje da bi imali ravnopravne šanse.

A ovo za KONAMI - neću da ti kažem "rekao sam ti" ali tako to biva kada počneš da ulaziš u samu srž igre i kada gledaš na igru na malo višem nivou - da pogodim, previše je random situacija u kojima ti jednostavno čak i kad sve dobro uradiš nisi siguran da ćeš uspeti da uradiš ono što si zamislio? Tipa 3 šuta iz iste pozicije isto napunjeni sa istim igračem i jedan udje a dva idu pored ili preko gola? :)

Poslednja izmena:
Nije to, nego jednostavno kolizije su ocajne, previse se odbija lopta od igrace, igraci od lopte, igraci od samih sebe.. odbrana ode na pus pauzu s vremena na vreme, ma sve ovo sto sam vec naveo, da ne ponavljam. Na trenutke te zaseni igra i reakcija je "***, ovo je kao pravi fudbal", a nekad toliko po*izdim na mane da je to strasno. Svaki PES je bio takav, danas ga volis, sutra ga mrzis, i tako do sledece verzije :)
Necu da primam jeftine golove jer se odbrana ugasi nasumicno.
A ovi klinci sto igraju sa Realom su mi najjaci, samo po strani sa prebrzim Ronaldom i centarsut, ejj, i kad im 8 puta ne prodje, oni ce pokusati i deveti. Igrao sam mozda dva mecha sa ljudima za koje bas mogu da kazem da dobro igraju, odnosno da igraju fudbal a ne da igraju kao bilo koju drugu igru, samo znaju da je cilj ubaciti loptu medju stative.

Poslednja izmena:
Pa to je PES. Oduvek su se lopte odbijale tako da favorizuju napadača počevši od duela pa do golmana koji iz mrtvog ugla loptu skrenu ka petercu a ne ka korneru :)

A ovo za Real-ovce to je stil igre, i Chelsea u stvarnosti upire na Drogbu dok ne pobije sve oko sebe i zabije gol ili asistira :)

Ma ne vredi nerviranje, mislim da im treba pauza od dve godine, ovako svake godine ce da prosipaju ovaj isti engine.. Ne zelim jednostavno da budem primoran da predjem na Fifu, ali hocu ako uspeju da me "ubodu" sa nekom verzijom. Jos uvek ne prolazi kod mene zbog lose lopte, lose atmosfere, ne postojanja zvukova igre, generickih igraca, mozes opusteno da me zavaras i da stavis dresove Barse na Celsi, necu provaliti da je to Celsi.. Dakle jos uvek mi je PES jedina opcija, ali ovo je vise bezobrazno kako se poigravaju sa zivcima kupaca..

Nego, nadjoh nove navijacke pesme, izgleda dosta ozbiljnije uradjenje, i za dosta vise timova..

Pack 1 - Various

Juventus Turin
AC Mailand
Inter Mailand
FC Barcelona
Real Madrid
Arsenal London
Chelsea London
Liverpool
Manchester United
Celtic
Glasgow Rangers
Ajax Amsterdam
PSV Eindhoven
Deutschland
Endland
Italien
Spanien
Frankreich

http://hotfile.com/dl/16195108/4b12e25/Pack1_Chants.rar.html

Pack 2 - EPL

Arsenal London
Chelsea London
Liverpool
Manchester United
Aston Villa
Everton
West Ham
Tottenham
Manchester City

http://hotfile.com/dl/16195106/73500ff/Pack2_Premier_League.rar.html

Pack 3 - Serie A

AC Mailand
Inter Mailand
AS Rom
Lazio Rom
Fiorentina
Udinese Calcio
Sampdoria Genua
Catania Calcio
Juventus Turin
Palermo
Napoli(Chant 1 is class!)
Genoa
AC Siena
http://hotfile.com/dl/16195107/a041ceb/Pack3_Serie_A.rar.html

Pack 4 - Primera Division

FC Barcelona
Real Madrid
Atletico Madrid
Valencia
Sevilla
Athletic Club
Mallorca
Racing C.
Villarreal

http://hotfile.com/dl/16195109/fb3f769/Pack4_Primera_Division.rar.html

Excellently put together with each chant ID'ed by team and number. Some of them are absolute class and add a lovely audio layer of detail to proceedings. The Real and Barca ones are a tad quiet, but still present nonetheless.

Huge credit to Luuk once again at PESpatchs.com

Original link(contains alternative uploading.com links) - http://www.pespatchs.com/2009/10/pes-2010-ps3-chantpack-pes2010-by-luuk.html

Enjoy!

Poslednja izmena:
Ljudi ili mi ne igramo istu igru ili je ovde neko lud.

Igramo istu ali tebi mozda ne smetaju te stvari koje meni smetaju.. :) Igra je odlicna, ali nekad te bombarduje manama u kratkom periodu sto moze zesce da iznervira..

Vrh Dno