Šta je novo?

PES 2010

Mislim da ne treba porediti takve slike, skroz je drugi fazon iz ove "igrajuce" kamere :) Kad je sve tako sitno ne primecuje se dobra grafika.. mada moguce da su dva razlicita build-a..
Evo ti i ova slika pa uporedi, grafika kao da nije uopste unapredjena a videli smo kako izgleda na gamescon-u, inace ovo je sa WE2010, mozda zato :type:
gojzz73b3du3xoa13ulbvs5.jpg

Ne znam, ni meni ne izgleda impresivno na ovim poslednjim slikama, a to su kao najnovije.. Ne vredi dok ne vidimo finalni build, ali ima dosta vaznijih stvari od grafike.. Kimi, sta ti cekas da isprave? :)

robotsko skretanje za 90 stepeni, 360 stepeni kretanje, (grbave igrace su bese ispravili?), snajperski precizno dodavanje preko pola terena igracu iza ledja (komp naravno :))

a mogli bi i par skripti kad komp mora da mi da gol u poslednjim minutima a odbranu igram savrseno

1. stune iz ocaja prema autu a moj (MOJ!!!) igrac skrene i zakuca mi u gol
2. sutne iz ocaja za 40 metara i golman boksuje na peterac gde UVEK ide njegovom igracu na nogu koji UVEK stoji sam
3. anri, mesi, tevez & co iz ocaja sutnu sa 40 metara kroz blok mog igraca koji stoji uz njega, kroz celu odbranu, u raklje

i naravno, online igrivnost..

A jes ne znam da li je istina za te skriptovane dogadjaje ali sam ih se nagledao u PES2009 da na po mesec dana odustanem od njega :)

Evo neki dan napadam 90minuta MA NECE lopta u gol odakle god da sutnem cak i iz peterca. Stoppage time protivnik sutira prvi put?! lopta ide jedno 3-4m pored gola mog golman izlece na nju lopta ga udara u petu i odbija se u gol :))))) mislim sta reci.

Nego kako se na boxu snima replay ? jel treba nesto daenablujem posto stiskam dugme za save replay ali se nista ne desava. Tako da nisam stigao da snimim dosta ovakvih gluposti :(

Sreca pa me te stvari ne kace jer nikad ne igram protiv kompa :) Po*izdecu ako je jos uvek robotizovano kretanje i ako su pogrbljeni.. Dobar online sa dobrim chat-om se podrazumeva.

Sto se tice ubacivanja option file-ova (dresovi, pravilna imena, navijacke pesme), da li oba igraca moraju da imaju isti option file da bi mogli da igraju online? Kako to ide.. koliko znam i Konami izbacuje option file-ove prilikom nekih vaznijih transfera pa kako onda, jel se to presnimi preko tih "custom" ili kako?

Poslednja izmena:
Ako igraš online KONAMI ima oficijalne updateove sa najnovijim transferima i sl. koje preuzimaš u opcijama.

Što se tiče ocena, nisi mogao da menjaš ništa jer pre ulaska online proverava se da li imaš default bazu a za menjanje dresova, imena i slično preko OF, mislim da to isto ne može, barem ne na PS3 a evo i zašto:

Na PCju si mogao da "menjaš" da dresove ali samo preko programa koji na postojeće default dresove pozove dresove iz tvoje baze. Imena klubova, transfere igrača si isto mogao da menjaš putem drugog programa ali čak ni tad nisi mogao da menjaš imena igrača.

U svakom slučaju, taj deo izmena nisi morao da imaš sinhronizovan sa protivnikom odnosno on je mogao da igra default a ti ne. Ali, ako ciljaš na ideje da igraš sa naknadno dodatom Bundesligom online i sl. na PS3, čisto sumnjam da ćeš u tome uspeti :)

Hm, cekaj, dakle izbace igru sa 70% falicnih imena, i onda preko tog update-a dobijes prava imena? Kapiram da jednom u par meseci, mesec dana update-uju to, ali sta se promeni, samo bitniji transferi, a ostane "Stankelic" u onim timovima koji od pocetka nemaju prava imena?

Ne verujem da ćeš dobiti prava imena preko zvaničnog updatea. Nema KONAMI prava na to.

Ali, ako ti je za utehu, igrači su većinom sa pravim imenima, samo klubovi nisu. Za PES2009 si imao updateove gde je Madrid Roja (ili tako nešto) kasnije kad su nabavili licencu postajao Atlético Madrid i sl.

Dobro, i ja se*em, uglavnom mi i ne trebaju timovi van onih u LŠ :) A i zvezda i partizan bi trebali da su full licencirani.. Nego bih voleo da ubacim neke navijacke pesme i dresove, a da ostane online kompatibilan..

Nadjoh sta moze da se menja na PS3 verziji, doduse ovo je tek na 75%. Cim zvanicno moze da se stavi 8 navijackih pesama po timu, kapiram da onda igra ostaje kompatibilna sa njima..

Finally managed to spend some time in edit mode and figure what can and can’t be edited, and what additions we have for this year. After mixing between PES 2009 and PES 2010 to spot the differences in edit mode, you’ll get the full low down on what the game has to offer after the jump. And no, the header pic isn’t from PES 2010, no screens from incomplete code are allowed.

First of all lets discuss Kits. Like in PES 2009, you have 81 different templates with 4 different layers. While its the same, Konami have updated the templates to accommodate 09/10 designs. So, the new umbro (Everton) and puma designs (Tottenham Hotspur) are easily made.

Another good thing is that the ‘home made’ kits really hold up against the licensed ones. I managed to make the Everton kits for example, and they look as good as the real thing.

Staying with teams, there is now the possibility to have 8 different chants per team! 5 from normal, gameplay moments AND 3 for specific occasions - After you score, taking set-pieces, and after a victory.

Onto player editing. You now, as you are aware of I’m sure, are able to untuck and tuck in shirts. There’s also the return of 4 dribbling animations, the same as the PS2 ones with the next-gen sheen. Unfortunately, you still can edit facial hair.

Onto boots.

Right now the boots in the game are as follows:

Adidas Predator Swerve X-TRX SG White
Adidas Predator Swerve X-TRX SG Black
F50 Tunit Blue
Adidas Adipure Black
Nike CTR360 Maestri FG Black/Red
Mecurial Vapor Superfly Orion Blue
T90 Laser Silver/Black/Red
Tiempo Legend FG White/ Blue
Puma V1.08 White/Blue
Puma V-konstruct III White/Blue
Umbro Speciali Black

Then you have 13 slots of random boots, giving us a total of 24 boots. No editable boots then, but I’m very confident the 13 slots will represent them.

Thats all I have right now. Seeing as the code is 75% complete, I’m sure there will be a few more additions to edit mode before release.

We’ll get a full list of teams to you sometime tomorrow, we have to wait for some announcements at Gamescom before talking about licensed teams. Stay tuned!

.....

“PES 2010 demo to hit September 17th

Konami Digital Entertainment GmbH today announced it is to release a playable demo of its eagerly-awaited PES 2010 on September 17th.

The free download will be available to PLAYSTATION®3, Xbox 360 and PC users, and showcases the full game’s Exhibition mode.

Users can select from Liverpool, or Barcelona, or the Spanish, Italian, French and German national sides. The selected sides can then be played against the CPU or a friend in a five-minute match.

PES 2010 is released for PLAYSTATION®3, Xbox 360 and PC-DVD on October 23rd”

Oho, znaci sutra demo, bas me interesuje sta su uradili... :)

I can't wait!

Termini za sutrasnji demo:

PC available approx 9am GMT
Xbox 360 on Live 12pm GMT
PS3 on PSN 5pm GMT

Na PSN-u se verovatno nece pojaviti tamo medju "latest", to im je izgleda praksa u poslednje vreme, pa ga potrazite preko "search".. jedva cekam :)

Samo se nadam da su sredili animacije,fingers crossed. :)

Demo izasao, neki od prvih utisaka :

Mnogo je cvrsca igra i bukvalno kao REALNOST, sto je mnogo dobro

gra je fantasticna, poboljasn gameplay, nema bagova kod izvodjenja slobodnjaka, igrac sutira sa obe noge ( ne izvlaci se uvek na jacu), 360 stepeni, ma ludilo!!!

odlicna igra. treba malo vremena da se naviknes na novi gameplay. znaci nema vise messi pa prodjes celu odbranu, sad mora da se saradjuje sa ostalim igracima. jednu stvar koju su poboljsali je dugi pas, sad ce 50% akcija da krece sa dugim pasom, a ono za taktiku je majstorstvo, ko to savlada i sastavi pravu taktiku, 50% stvari je uradio da dobije utakmicu. a grafika je premocna

I dalje cekam utisak nekoga kome prosla 2 PESa nisu bila "vrh brate".

Kod mene jos nema demoa!

Nema, za PS3 oko 6 recimo, izasli su za xbox i PC.

Poslednja izmena:
Boze i ja sam pukao! :)
I vidio sam gore, cini mi se da izlazi u 5 GMT, nego kada neko napisa da je izasao, ja ko blesav poletio... :D
ha ha

Na PCju je zamalo pa perfektan. Nadam se da ce po starom dobrom obicaju Sony verzija biti jos bolja (u tom slucaju mojoj sreci nema kraja :)).

Sva sreca pa radim, inace bi poludeo od cekanja na PS3 verziju.. Sleduje pre-order po komentarima koliko vidim, jos samo da je online odlican i da mozes da chatujes bez uticaja na gameplay/lag..

Ma daj bre, PES je uvek bio najbolji na pc-u, ako ni zbog cega drugog, a onda zbog lakse mogucnosti modovanja.

Nazad
Vrh Dno