Šta je novo?

PES 2010

nema situacija u kojima ti AI "pomaze" tako sto napravi penal, ili sam otme loptu

To je izbaceno, sa tim su se zaebali za 2009 verziju i sad se sve vraca kako je bilo.. Skok igra, slazem se, sjajno je uradjena u FIFI, ali mi smeta vise to velicanje FIFE a znam da je covek zesci PES-ovac bio do skoro, i kao da ne znamo gde radi, sto automatski oduzima kredibilitet njegovim postovima, branio se on od toga koliko god hoce ;)

Ne znam odakle izvlacis vise te argumente kako je FIFA neki "next-gen" a PES zarobljen u proslom veku :) Poverovace ti stvarno ljudi koji je nisu probali na konzolama :)

Opet ti ubacuješ FIFU bez ijedne moje rečenice poredjenja te dve igre...

Gde si ti IGDE video da sam spomenuo FIFU? Kada sam rekao next-gen mislio sam na PESov next-gen a da ti pojasnim pošto vidim da si zbunjive prirorde:

PES5-6, PES2008-09 na PS2 konzoli je CURRENT GEN.
PES2008-09 na PS3/XBOX/PC je NEXT GEN.

Tako da kad sam rekao NEXT-NEXTGEN mislio sam da čekam da KONAMI najavi da će neki novi nastavak biti totalna promena odnosno da sadašnji NG postane CG a da taj novi najavljuju kao nextgen na isti način kao što to i sada rade jer je meni sasvim očigledno da nikakve radikalne promene neću videti od KONAMIja do tada. Jasnije sad? Ako nije, ajmo još jednom - čekam da KONAMI napravi onu promenu koja je ekvivalent promene sa PES6 na PES2008 jer to vidim kao jedini trenutak kada će KONAMI moći da se vrati na "pravu" putanju.

Tačno, bio sam izrazit PESovac u vreme kada je FIFA bila arkada a PES simulacija. To što ja trenutno radim honorarno za EA može samo tebi da posluži da me diskredituješ svaki put kada ti ponestane argumenata ali da me iole poznaješ znao bi da ja PES kritikujem još posle par dana kad je PES2008 izašao i kada nisam ni imao PS3 a kamoli probao FIFU.

Do zadnjeg dana zvaničnih servera igrao sam PES6 online. Tek kad je izašao i PES2009 a PES6 serveri se ugasili potvrdio sam samom sebi ono što već znam za KONAMI kao firmu i rešio sam da kupim PS3 zbog FIFE za koju sam do tada čuo samo reči hvale od istih onih ljudi kojima se PES2008 zgadio kao i meni. Kupio sam konzolu na slepo, FIFU09 mesec dana kasnije i nijednog se trenutka nisam pokajao zbog toga. Tri meseca kasnije sam ušao na probni period u EA a 3 meseca od tog probnog perioda dobio honorarni ugovor. I dakle, ja sada pljujem PES GODINU I PO DANA UNAZAD pre nego što sam uopšte i pomislio da ću prvo i kupiti PS3 a kamoli i raditi honorarno za EA samo zato što hoću da miniram KONAMI a uzdignem EA? Svaka čast na zaključku.

A evo ti jedna i jedina istina kad već ne možeš a da ne spomeneš FIFU: FIFU igram samo zato što mi pruža svu onu zabavu koju mi je PES pružao pre PES2008 i FIFU09 smatram jedinim logičnim nastavkom onoga što je PES5 i PES6 pružao a to je simulacija fudbala pa tek onda arkada a ne obrnuto (iako mi je PES6 lično tačno negde na sredini izmedju simulacije i arkade). Drugim rečima, igram EA produkt, jer me podseća na starije KONAMI produkte a ne zato što sam zaposlen za EA. Realno, za moj posao koji imam u okviru EA, ja čak i ne moram da igram FIFU, jer je moj posao vezan za fudbal a ne za igricu ako te već toliko zanima.

Ali verujem da si i ti svega ovoga donekle svestan, samo ti je lepo da kad nemaš šta pametno da kažeš da ubaciš frazu "ma, on radi za EA" a ne da prihvatiš da spadam u onu gomilu koji su razočarani PESom posle 2008 serijala i koji su prešli na FIFU ne zato što su to hteli već zato što nisu imali drugog izbora a pritom je na svu sreću taj izbor bio najbliži onome što je PES nekada bio.

@kimi: Ne znam za te koji drže X, ali sam lično dobio 3 penala a da nisam držao ništa osim kretanja :D

Poslednja izmena:
Opusteno bre, zezao sam se, aj da nisam stavio smajli :) Samo kazem da previse diskreditujes PES kao zastarelo djubre, kada FIFA takodje MNOGIMA jos uvek nije bolja, i pored tih par "next-genskijih" aspekata.

PES2008 je prva igra u serijalu koja se nazvala next-gen. Lično mi je PES na PS2 konzolama (tj. current gen) mnogo prijatnijeg gameplaya nego li ovaj na PS3/XBOX/PCju. Kamo sreće da je PC verzija ostala current gen kao i kod FIFE, stvarno je pitanje šta bih igrao u tom slučaju i da li bih uopšte i probao FIFU upravo zato što jesam veliki fan PESa.

Nijednog trenutka ja ne pričam da je PES zastareo, samo kažem da mi ovaj next-gen osim na vizuelnom planu uopšte ne izgleda kao neki pomak unapred i da čekam godinu kada će doći neki sasvim novi next-gen u odnosu na PES2008 generaciju. Ti možda ne primećuješ u ovim snimcima te sitnice koje su mene iritirale od prvog dana PES2008 a stalno slušamo priče kako su ih popravili a to je nešto što ja od KONAMIja slušam 5 godina unazad i upravo zato što volim PES svaki put kao budala ostavim tračak nade da će se nešto zaista promeniti a to se naravno ne dogodi.

Podjimo od reakcija golmana - svake godine pričaju kako su ga poboljšali a meni je stvarno nedopustivo da igra koja je izašla pre 4 godine (PES6) ima prirodnije i normalnije reakcije golmana nego PES2010. O opciji za manual GK i da ne govorim.

Ovom prilikom totalno ostavljam po strani razočarenje online kodom koji je toliko sramotan da me čudi kako nisu popili neku tužbu do sada. Spomenuli su da će online kod biti poboljšan za PES09, dobili smo isto djubre kao za PES2008. Sva sreća pa sam bio pametan te sam sačekao sa kupovinom PES2009 inače bih bacio još 40€ u vodu. Sada najavljuju da će preuzeti online kod sa PES6 - to je prvi pametan potez od njih u protekle 3 godine ako zaista to urade jer je iako nesavršen 10 svetlosnih godina ispred ovog 08/09 koda.

FIFA ima jako veliki teret iza sebe iz perioda kad je bila arkada. Rekao sam ti to na MSNu, kazaću i ovde - dok FIFA ne postane next-gen na PCju, nikada neće biti najbolji fudbal na ovim prostorima jer ma koliko se mi zanosili PS3 vlasnici su jako minorni u Srbiji a pogotovu oni koji igraju fudbalske simulacije a kamoli još da ih igraju ozbiljno.

Poslednja izmena:
Borise, wladymeer je u pravu, ali ti to nikako ne mozes da skapiras jer si jednostavno previse naviknut na PES i ja to potpuno razumem (i ja ga obozavam, da ne bude zabune).

Pominjao je mnoge igrace koji su u celom svetu presli sa PES-a na FIFU (stvarno ih ima kol'ko hoces), ali ja iskreno ne znam nijednog jedinog kod nas, jer su toliko zadrti :), da nemam reci. Ne znam nijednog coveka koji bi uopste imao strpljenja da vidi nesto sem PES-a, a kamoli da se malo duze iscima i pohvata kako sve funkcionise u necemu drugom.

Deset ortaka je dolazilo kod mene da igramo "fudbal na soniju", imamo vremena, imamo sve uslove :), ali ne vredi, cim vide fifu, tacno prepoznam momenat u kom iskljuce mozak i jednostavno ne zele da nauce/shvate.

Kod nas je posebna prica, jer su svi probali PC verziju fife i izvukli neke silne zakljucke i sad ja treba da im objasnjavam zasto moraju da kupe ps3 ili xbox i tek tada ce uopste moci da probaju. Svima je mnogo lakse od svega toga da samo kazu "Ma PES je najjaci" i to je to.

Kljuc Konamijevog uspeha je upravo u tome sto su uspeli da naprave igru koju svako moze da uzme da igra i odma' ce mu biti zabavno i nije mu potrebno skoro nikakvo uhodavanje da bi uzivao. To je posebno znanje i svaka cast Konamiju na tome.

Ja PES vise nikako ne mogu da dozivljavam kao "fudbal" niti za mene ima bilo kakvu fudbalsku atmosferu i po skoro svim pitanjima je dve generacije iza FIFE, ali ga zato dozivljvam kao "izuzetno zabavnu igricu" i kad ga tako gledam, mnogo mi se svidja. PES mi je zabavan na slican nacin na koji je to nekad bio Sensible Soccer.

Moj savet: odustanite od ubedjivanja onih koji igraju samo PES ceo zivot da FIFA ista vredi, jer apsolutno nemate sanse. Mogu samo sami da probaju i skapiraju ili ne. Po meni je razlika izmedju tih igara trenutno takva da skoro da su u pitanju dva zanra, pa mozda i bolje da ostane tako i svako igra sta 'oce.

Poslednja izmena:
Ne znam, mozda je ta navika u PES toliko urezana u mene (jer ga previse igram sa ekipom), i onda sve drugo automatski odbacujem, ali pazi, ako je nesto dobro treba mi se svideti posle 10-ak utakmica, sto mi se nije desilo sa Fifom. (ok, 10 onih skracenih demo utakmica, ali opet). Pricate kao da sam i ja jedan od tih koji je probao samo PC verziju :) Taj "lag", Wladymeer zna na sta mislim, to kasnjenje na komande mi je uzasno smetalo, pa je sve ostalo moglo biti ultra-gen, dzabe. Kaze da je to sad malo smanjeno u 2010 verziji, nista, cekamo demo. Dacu joj ogromnu sansu kao sto sam dao i 2009-ci. Ali eto, priznacu da ima velikog uticaja i to sto ostatak ekipe nema konzolu, pa onda nije to to da samo ja igram totalno drugaciji fudbal... ali kazem, da je stvarno dobra i da mi stvarno lezi igra, to ne bi imalo nikakve veze..

Na kraju krajeva, igre za to i sluze, a to sto vam (i nam :)) PES pruza milion sati zabave znaci upravo da je vrhunska IGRA.

Ja sam prvi rekao - FIFU igram zbog svega onoga što mi je PES pružao i ni zbog čega drugog. Iz ove rečenice je više nego jasno koliko meni PES znači.

Nijednog trenutka ja neću osporiti da je PES dobra igra, štaviše JAKO DOBRA igra. Realno, PES je godinama iza sebe postavljao standarde za fudbalske simulacije te čak i onaj koji ne igra fudbal zna da je trougao through pass, L1+kocka lob, 3x krug centaršut po zemlji itd itd...

Ipak, čini mi se da su svesno pobegli od atributa simulacija upravo zato što znaju da imaju jako veliku bazu fanova koja ih je i previše tolerisala svih ovih godina a pritom nema bolje reklame od usta do usta i ako na to dodaju malo arkadniji pristup da se i ostali koji prvi put počinju da igraju vrlo lako uhodaju i osećaju uspešno, eto punog pogotka. Izgubiće onaj mali broj ljudi koji ih je igrao jer su bili simulacija a dobiće gomilu onih koji "igraju fudbal na soniju" a tome čitava gaming industrija teži.

Još da su imali normalan net-kod pitanje je da li bi FIFA imala tako dobar prijem iako ih je tukla u gotovo svim uporednim recenzijama. Ovako su sa svojom nesposobnošću (kako drugačije da nazovem grupu ljudi zaduženih za net-kod koji DVE GODINE ne mogu da naprave podnošljiv kod) praktično čitav teren i offline i online na NG konzolama ostavili EA da dominira i to ne može da prodje bez štete.

Dosta ljudi za koje znam da igraju PES online o FIFI razmišljaju zato što je PES skoro pa apsolutno neigriv dok je FIFA online u 95% slučajeva jednaka offline igranju. To govorim jer manje-više polazim od sebe. Verovatno se nikada ne bih pitao zašto svi hvale tu FIFU da online nije bio toliko odvratan u protekle dve godine. Verovatno ne bih ni kupio PS3.

Ipak, ovako su posledice i više nego očigledne: na primeru jednog PES foruma, PES6 sezona je brojala 5 paralelnih liga i oko 70+ takmičara dok se recimo već lige za PES2008 nisu ni igrale (tada su lige u PES6 pale na 3 do 4 usled očekivanog zasićenja) a za PES2009 jedva da su imali za dve lige i to su igrali samo zato jer su serveri za PES6 bili ugašeni. I dan danas se sećam lobbyja za PES6 koji su bili prepuni igrača a za PES2008/09 čak ni mesec dana po izlasku igre nikada nisi mogao naleteti na neku gužvu. Pre si imao problema kako da se spojiš sa protivnikom koji je dve zgrade udaljen od tebe :D

Sa druge strane FIFA09 je zabeležila +24 miliona online mečeva i 2.4 miliona video snimaka postavljenih na njihove servere.

A Srbija... heh, zna se, svi igraju "fudbal na Soniju" jer je to isti onaj fudbal koji igraju na PCju i tu je KONAMI napravio mnogo bolji potez nego EA - svesno se odrekao odredjenih perfomansi koje bi dobio da radi igru samo za NG konzole (pa je tako pre patcha za PES2008 igra lagovala offline na PS3 na svim stadionima osim San Sira jer nisu umeli da naprave multi-platform optimizaciju igre) i još svesnije se odrekao dobrog profita pošto se itekako zna kakva je piraterija na PC tržištu a sve radi popularnosti i kompatibilnosti.

Da ti Borise imaš FIFU NG za PC, lako bi se navikao na taj "lag", glup nisi a za manje od mesec dana ne bi ga ni osećao jer sve što treba jeste da odigraš malo pre nego što primiš loptu. Ovako, razumem da nije jeftino baciti toliko para za neku igru koju praktično niko u društvu neće da igra jer je "PES zakon". A zakon je samo zato što mogu kući do besvesti da vežbaju i igraju master ligu na piratskoj verziji i kada dodju na "soni" onda samo ponove ono što su naučili.

Poenta cele priče je: PES jeste mnogo popularniji i zabavniji od FIFE ali ukoliko tragaš za simulacijom fudbala, nećeš tražiti dalje posle FIFE NG. Golovi u PES2008/09 kod mene nisu izazvali nijednog trenutka nikakvu radost, FIFA09 mi je vratila onaj osećaj zadovoljstva koji sam imao kada sam zabijao dobre golove u PES5/6 i to je glavni razlog zašto je ta igra za mene favorit - što znam kako i šta se dešava i što retko kada mogu da krivim nekog drugog (AI) osim sebe ako nešto ne bude kako treba.

E sad, navike je teško menjati a kamoli dati vremena te pristupiti istoj stvari (fudbalskoj simulaciji) na drugačiji način posle skoro decenije igranja na odredjeni način. To što pojedini pokušavaju da igraju FIFU na PES način pa nemaju uspeha to je samo još jedna stvar na kojoj FIFA mora da poradi ako želi da zaista postane popularna - da približi sebe PES igračima (već je uradila jedan korak pa prilagodila kontrole da budu gotovo identične PESu) a da zadrži ovaj gameplay koji ima.

edit: pošto je PES vs FIFA nepresušan izvor normalnih diskusija možda ne bi bilo loše da moderatori otvore jednu takvu temu i prebace sve ove postove tamo da ne pravimo off-topic bezveze ;)

Poslednja izmena:
Kako to mogu da vam budu simulacije fudbala, ne znam. Oćete da slikam ovu moju naduvenu nogu zbog koje ćopam 10 dana. To mi se u Winningu/PESu/Fifi nije desilo 10 godina (Fifi celih 15). Imam doduše drugara koji je povredio palac (na ruci) igrajući Fifu :D... Ali za mene, to su sve Real Time Strategije, nikakve simulacije sporta, a Fifu ne uzimam u obzir mada je devetka sasvim prihvatljiva, jer prosto nemam sa kime da je igram :)... Ol' skool, yebi ga :D

Poslednja izmena:
OK, po meni, FIFA09 simulativnije oslikava strateški tok jedne fudbalske utakmice nego PES, jel bolje tako? :d

Poslednja izmena:
Skloni tog Kikija vise, nerviras od ranog jutra :)

"Fudbalske simulacije", tako su nas ucili, *** :), mada si ti u pravu, sigurno ne treba da oblacimo kopacke da bi igrali itd. Mozes da ih kapiras i kao rts, ima smisla (samo sto je malo manji smor od vecine rts-ova :)). Ja sam uvek ludeo za "simulacijama" fudbala, mislim da sam ih sve probao od Commodore-a, Amige, Game Boy-a, Sege, SNES-a, o SONY-u da ne pricamo. I sve sam ih kapirao bas kako ti kazes, kao igre, a ne kao neko tripovanje o fudbalu. Mozda je ova nekst-dzen fifa prva igra koja mi stvarno lici na fudbal i u onome sto vidim i u onome sto mogu da zamislim, pa izvedem.

Stvarno, prebacujte ovo negde ili brisite, mnogo se debilisemo.

Pravite novu temu "Fenomen Fudbalskih simulatora na prostorima bivse Jugoslavije" :D

Poslednja izmena:
Ma ne morate sad zbog mene da ih ne zovete simulacije fudbala :)... Nego sam pokušao da kažem da realističnija realizacija fudbala u nulama i jedinicama neće nam doneti bolju igru. Ja sam NBA igrao sve dok nije po izvedbi počeo da se približava pravoj košarci, a onda sam prestao jer mi za dobru igru trebaju 4 ruke, 2 kontrolera i 3 mozga. Košarka je mnogo "tehničkiji" sport od fudbala, a hokej je recimo mnogo pipaviji. Oba se igraju bukvalno vrhovima prstiju što na ruci što na nozi (pričam o stvarnosti, ne o igrama).

Pravi fudbal se danas igra "stajanjem" na terenu i zato je ništa više drugo nego strategija. Neko je rekao PES je arkada. Vrlo moguće, a mislim da bi bilo loše da nije tako.

PS. Zoki je zakon :D

Poslednja izmena:
Ima i vecih ludaka od mene, sta trazite budni (predpostavljam da niste jos spavali, ja sad idem)

Neko je rekao PES je arkada. Vrlo moguće, a mislim da bi bilo loše da nije tako.

Ovo sam morao da citiram. Ja prvi, to zna pola bencha, se lozim na "simulacije", ali samo tamo gde imaju smisla, kao sto su simulacije automobila, jer tvoje ponasanje za stolicom/foteljom reprodukuje ono sto radis u pravom automobilu.

Dakle, pitanje je koliko ima smisla traziti realnost i na kojim mestima je traziti, u igrama kao sto je fudbal. Jer, ti apsolutno ne reprodukujes ponasanje igranja pravog fudbala... i kada to prestaje da bude zabavno. Aj laku noc..

Ja sam NBA igrao sve dok nije po izvedbi počeo da se približava pravoj košarci, a onda sam prestao jer mi za dobru igru trebaju 4 ruke, 2 kontrolera i 3 mozga. Košarka je mnogo "tehničkiji" sport od fudbala, a hokej je recimo mnogo pipaviji. Oba se igraju bukvalno vrhovima prstiju što na ruci što na nozi (pričam o stvarnosti, ne o igrama).

100% se slazem za basket, sad bi pre igrao NBA Jam ili Street Hoop, nego ove nove.

Inace, bolje da smo se nasli da igramo PES, nego sve ovo. Prs'o sam. Dovidjenja.

A Srbija... heh, zna se, svi igraju "fudbal na Soniju" jer je to isti onaj fudbal koji igraju na PCju

Potpuno ista stvar je bila pre izlaska PESa za pc.
Nikako nisam mogao da nateram ljude da igramo WE, svima je FIFA98/99 bila super, a WE glupi japanski fudbal, u kojem cak ni imena igraca nisu prava.

Poslednja izmena:
Ja PES vise nikako ne mogu da dozivljavam kao "fudbal" niti za mene ima bilo kakvu fudbalsku atmosferu i po skoro svim pitanjima je dve generacije iza FIFE, ali ga zato dozivljvam kao "izuzetno zabavnu igricu" i kad ga tako gledam, mnogo mi se svidja.PES mi je zabavan na slican nacin na koji je to nekad bio Sensible Soccer.

Svaka ti cast, ovo i ja imam u glavi. Pogotovo ovo sa Sensible Soccerom.

Poredeci PES i FIFA nove gameplay snimke, PES izgleda mnogo lepse i prirodnije, vise lici na pravu tekmu.. Animacije su sad uznapredovale i u PES-u pa nema vise bas onih lomljenja kukova pod 90 stepeni.. Lopta mi se uvek prirodnije kretala u PES-u i to je ponovo slucaj gledajuci ove snimke..

Ama kako moze da ti deluje prirodnije???

Ovo sam napisao na PesSerbia forumu:

"Ja ne mogu da verujem da su ponovo napravili isti fudbal, samo su ga nasminkali? Ja stvarno ne mogu da verujem? Dokle vise? Dokle?

Ona kretanja u 360 su tako odvratno odradjena, kako ih nije sramota samo. Pa sto se barem tu ne ugledaju na Fifu. Koja arkad-cina. Igraci i dalje lete i koce po terenu kao da su perca. Ova lopta kao da je od plastike. Dobacivanja su ista kao i u 2009-ci. Ubrzali su igru koliko vidim na ona 2 klipa.

*** ja ne verujem da oni pas igru nisu mogli da promene vec nekoliko godina. Da nesto urade i po tom pitanju, da se igrac bolje namesti , da to bude nesto lepse itd...

Uzas!

Nastavak:

"Ma koja pas igra navedi mi gde na koji trenutak da obratim paznju. Govorim o uzgledu(o lepoti) kako igrac dobacuje loptu. Pasevi se i dalje svode (onako po izgledu kao i do sad) na spoljasno ili unutrasnjom, e to mislim da nisu promenili.

Npr. Znaci tu se i dalje onako nagne malo igrac i doda loptu spoljasnom, i to je to, nikako drugacije je ne moze dodati, a ne daj boze levom da doda, nego mora desnom spoljasnom.

Da li ti vidis kako igrac vodi loptu, ne vidi se ni kojom nogom daje sebi jachi kfor, obrati paznju kad messi probija po strani. Ovaj centarsut necu da komentarisem posto vidim da je bug."

@Bane R: Nije problem što je PES arkada, svaka igra ovog karaktera mora sadržati arkadne elemente ukoliko želi biti igriva i prihvaćena (mada FIFA ima i opciju da sve od šuta do kratkih dodavanja namestite da budu manual za one koje žele najsimulativnije iskustvo), problem u PESu je što elemenata simulacije ima sve manje ili su poprilično pogrešno odradjeni. PES je za mene izgubio taj osećaj zabave čak i kada ga igram ozbiljnije i sve više mi je donosio frustracije.

Inače, kad ste već spomenuli RTS jel neko probao PES na Wii? Tamo je baš uradjen u formi strategije sa point & click sistemom :)

[YOUTUBE]ntIz_hA4STM[/YOUTUBE]

Opet će biti da pljujem ali obratite pažnju na pozicioniranje golmana na 2:56 - to je nešto što se već 5 godina nije promenilo niti će :D

A da je Kiki konza, jeste :)

Poslednja izmena:
Meni se dopalo sto sam video na svim ovim snimcima, drago mi je sto je pas igra i kretanje lopte znatno popravljeno u odnosu na PES2009, svidjaju mi se nove animacije igraca, par novih finti ali ne i animacija/e trcanja koje su gotovo identicne kao u PES2009 ali boze moj navikli smo(mislim da su one najveci razlog sto su neki razocarani), razlika izmedju PES2010 i PES2009 je ipak ocigledna jos samo da igru osetimo pod svojim prstima. O AI ne mogu da sudim na osnovu snimaka, kazu da su je unapredili ali o tome cu suditi kad budem igrao PES2010.

Citam mnoge komentare na raznim forumima i misljenja su podeljena od odusevljenih do razocaranih, problem je mozda sto neki porede i prave paralelu PESa sa fifom umesto sa ranijim nastavcima PESa, PES nije fifa, uvek ce biti razlicita igra i Konami ima drugaciju filozofiju i tako je, ali kazem nista dok se igra ne oseti.

Poslednja izmena:
Da, nazalost ostale su *****ske animacije trcanja i kretanja igraca, tu je FIFA dosta ispred, kao i u pomenutoj skok igri..

Ovako je kad se udje u options po default-u, videvsi po nacinju igranja vecine (ne)igraca verujem da retko ko menja, a mozda je i zakljucano i ne moze da se bira... :sceptic:
Ovo sam uspeo da uhvatim samo na jednom klipu od svih koje sam pogledao...

Evo i dokaz da nekima nije ni bitno dali igraju na regular ili na top player, nisu ni usli u options nego odmah krenuli da igraju:
http://www.youtube.com/watch?v=uvs0hvxIRMs
Ovaj sto je Francuska ne zna di tera...
krsti.gif

Poslednja izmena:
Cekaj sto je bitno da li je regular ili top player ako igraju dva ziva protivnika? Ne znam, mi to drzimo na najvecem, ali da li to ima veze kad igras protiv zivog protivnika, ili samo protiv AI-a?

EDIT: dosta bolje mi izgledaju pokreti i animacije u ovom snimku..

Poslednja izmena:
Bitno je jer je golman gluplji!
Edit:
...ali da li to ima veze kad igras protiv zivog protivnika, ili samo protiv AI-a?
A ko upravlja sa ovih ostalih 1+9 igraca?

Poslednja izmena:
Mislim da je na demou uvek zaključano jer koliko se sećam uvek je posle demoa izlazilo 35 hiljada modova izmedju ostalih i da se otključa težina :)

Iskren da budem niikad nisam proveravao razlike izmedju težina kada igraju dva živa protivnika ali sasvim je moguće da ima razlike kad igraš na najtežem i na najlakšem.

Poslednja izmena:
Sto se tice animacija, lik sa WEBN(winninelevenblog) koji je bio na gamescom i intervjuisao je Seabassa kaze:

Gari14 je napisao(la):
Hey lads.

With regards to what people are saying about the animations and by the sound of it, some sound worried. Its been confirmed by Jon Murphy that there will definitely, 100% be new animations added before the game is released on October 22nd. The animations that you see from the Gamescom code, are not all the animations and there are still going to be ones added.

Guys, believe me they are some fantastic new animations that have been put in already and with this news about new ones going into the game aswell, it only means one thing, good news.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno