Šta je novo?

PES 2010

Mnogo puta mi je tako sprecio cist gol!

...i donelo žuti i neretko crveni karton, u mom slučaju. Ne znam, bolje što su izbacili, ali treba zadržati povremeno grublji presing koji postoji još od šestice (možda čak i petice i ranije, ne sećam se stvarno).

Lica igrača su promenili na bolje, tu nema dileme. I trava je prilično lepša prema nekim screenshotovima, mada je prava promena bila izlaskom PES-a 2009 gde više nije "isprana" kao na osmici.
Samo još da malo povećaju agresivnost igre, da ponekad mogu da dam gol sa 30-ak metara a da ne legnem na dugme. Takođe bi valjalo da malo "oslabe" timove poput Mančestera (sada već Reala s obzirom na sve transfere), uvek sam se mučio da ga pobedim... Ko god da igra sa Man UTD-om namučim se da dobijem, kad se izabere bilo koji drugi jak tim značajno je olakšana situacija protivnku, tj. meni.

Šestica je bila, po meni, vrhunac igrivosti (ali igrivosti poput CS-a - nije mnogo realno, možda je previše linearno), osmica je bilo ispitivanje terena uz mnogo lepšu grafiku, devetka je RC. Nadam se da će desetka biti prava stvar, tj. gotov proizvod kao što je u svoje vreme bila šestica. :)

+ 1

PES 2010: 360 Degree Movement and Other Features Confirmed!

Konami unveils new 360-degree control system, and more key gameplay advances determined by fan requests

Konami Digital Entertainment GmbH has announced that PES 2010 will benefit from 360-degree control and further elevating the unrivalled realism of the title.

The announcement comes following Konami's close contact with the global network of PES and football fans, who have played a key role in the development of the new game. Via forums and feedback, the PES Productions team in Tokyo has canvassed opinion on elements fans hoped to see included in PES 2010, and 360-degree control was part of the long list.

360-degree control will be available on both the PLAYSTATION 3, Xbox 360 and PC-DVD versions of the game via the analogue sticks on the respective controllers. The system will allow players to spread the ball with ease, opening up new attacking and defensive possibilities. PLAYSTATION 3 owners will also benefit when using the Dual Shock's D-Pad, but Xbox 360 and Win D-Pads are limited to eight-directional control due to technical limitations of the hardware

Konami has also confirmed a number of similarly crowd-pleasing elements as requested by the fan base, including:

Manual Goalkeepers: PES 2010 will be the only football title to offer users complete control of the keeper. Players can switch to their goalkeeper at any time, and will enjoy total control of his actions

New Goalkeeper Moves: Players can now perform quick under-arm throws to their nearest defender to get attacks rolling more quickly

All-New Animation: Key animation related to dribbling, running, turning, etc, has been reworked and enhanced, creating a more natural and organic feel to the way players chase down balls, change direction and move around the pitch. The result is a more fluid and natural look to the game.

Fine-tuned Close Control: The PES Productions team has worked to improve trapping of the ball and basic close control elements, giving the user more ways to spread and move the ball around effortlessly.

Manual Ball Request: The ability to demand the ball when running into space is now available to the player, and will be accessible in all game modes, such as multi-player, online, etc.;

Simpler Skills: Moves such as feints, drag backs and upper body feints can be applied more naturally when taking on or trying to beat an opponent. The PES series has long been associated with clever flicks and tricks, and PES 2010 will boast the most to date.

"The PES community has been an incredible asset in the development of PES 2010, and we can finally lift the lid on the many requests the team has been able to meet," explained Naoya Hatsumi, Producer for PES Productions at Konami Digital Entertainment Japan. "We have strived to make the system work and coupled with the new AI and player elements in the game, it helps make PES 2010 a much richer and more realistic experience."

"We cannot thank the PES community enough for their unerring support and constant stream of ideas," commented Jon Murphy, PES European Team Leader. "They have offered a non-stop list of elements and options that has given the team so much to think about. As anyone can see, we are committed to making such things happen, and the addition of 360-degree control and extras such as the manual goalkeepers, being able to demand the ball, and all-new animation shows that the PES team are determined to make PES 2010 the greatest football title imaginable."

Zanimljivo, nisam znao da ce ubaciti taj cuveni 360 degree movement, rekli su da nece biti toga ovog puta. Bas me zanima kako to sljaka na D-padu, sto je jos jedna zanimljivost, da ce to samo raditi na PS3 dzojpedima, D-padovi na X360 i PC dzojpedima navodno ne mogu vise od 8 pravaca..

Poslednja izmena:
Kretanje igraca u 360 stepeni.. Dakle bez onih naglih promena pravca, vec mozes u vise nijansi da se pomeras.. videcemo kako ce to sljakati u praksi.

Jel ondak moze da se igra na krsticu?Nemoj mi samo reci da cu morati da igram pes na onom analogu:(
Majku im ****m sve pesove su sjebali posle 5 dela:(

Pa procitaj sta sam napisao :) Moci ces na onom krsticu (D-pad), ali navodno samo PS3 dzojpedi mogu to da izvedu, dok krstic na drugim dzojpedima moze samo u 8 pravaca..

Zanimljivo, nisam znao da ce ubaciti taj cuveni 360 degree movement, rekli su da nece biti toga ovog puta. Bas me zanima kako to sljaka na D-padu, sto je jos jedna zanimljivost, da ce to samo raditi na PS3 dzojpedima, D-padovi na X360 i PC dzojpedima navodno ne mogu vise od 8 pravaca..

Za nas koji i Fifu i PES igramo na analognom ovo nije nista novo ;).

Igrao sam protiv takvih, otisli su kuci pognutih glava ;) Ne zaista, bukvalno jedina vrsta igre u kojoj je igranje na pecurkama totalno cudno i neprirodno i pre svega nemam uopste tu kontrolu koja mi treba... meni naravno. Nadam se da nisu u*rali stvar sa tim samo zato sto i FIFA to ima, pa ubacili u poslednjem trenutku...

Poslednja izmena:
Pa do sad si dzabe igrao na analognom, kad si i dalje bio ogranicen na 8 pravaca.

Teoretski, kad bi idealno odradili kretanje/sutiranje(nisanjenje:)) u 360 stepeni, onaj ko igra na analognom bi bio u prilicnoj prednosti u odnosu na tebe i plus bi sve bilo mnogo prirodnije.

Poslednja izmena:
Analognim je mnogo preciznije, samo se treba navici.

Kako preciznije kad je do sad PES radio u 8 pravaca, u kojima se savrseno kreces sa D-padom. Analogne pecurke samo stvaraju nepotrebni "lag" i nespretnost u kretanju..

Vidis da sam stavio na navodnike :) Usporavaju me pecurke, to sam hteo da kazem, ne osecam se povezanim sa igrom kao na D-padu..

D-pad je stvarno mama za PES, ko god je probao zna, jeste da igram na pecurkici zbog xbox-ovog joypad-a (jer je d-pad na njemu ocaj), ali i demo 09 na PS3 je bolje odigrati nego na kutiji full za dz... Ipak je tu sony, pa sony.....

Za driblanje je tastatura mama.

Jao vidi ove teoretičare :). Daj ponesi tastaturu da te izdriblam sa Zvezdom, uzmi koji oćeš tim :D

Poslednja izmena:
Meni je lakse da driblam na tastaturi, ali je mi je ukupno ds prijatniji za igru.
A i u PESu ne pobedjuje onaj koji dribla :).

Poslednja izmena:
bez ikakve uvrede, al što kaže bane, neka svako ponese tastaturu i dođe da me predribla :) Igram uporedo i na kompu sa EVO patchom i na PS3, zavisi ko šta preferira od gostiju, i nema šanse da je neko uspešniji na tastaturi :)

Analog je sasvim beskoristan u PESu jer kao što su neki rekli imaš 8 smerova i svejedno je da li igraš na tastaturi/dpadu/analogu. Ne znam kako je od PES2008 ali poznavao sam neke jako opasne online igrače za PES6 koji su igrali na tastaturi apsolutno na istom kvalitetu kao što sam ja igrao na gamepadu.

Sumnjam da se kretanje nešto bitno otežalo od tada ali ajd nisam toliko igrao da bih mogao da tvrdim da je kretanje sasvim isto kao i pre.

Poslednja izmena:
Sve je navika i vezba,ja igram na anoalogu ali znam par njih koji ubijaju na tastaturi.:)

Sjajno - od 6 golova, 3 su bugovi na kub i pritom ih je sva 3 dao kompjuter i start spreda van 16 koji je okarakterisan kao crveni i penal :D

Šta će biti kada ovu igru provale oni koji zaista igraju PES ozbiljno mogu misliti :d

Generalno, prezentacija je ništa novo ali je OK, ono što sam i očekivao od PESa - mnogo najava oko noviteta a na kraju ispadne sve isto. Ono što mogu da primetim jeste da su igrači još malo dobili na težini pa im treba više vremena da naglo menjaju pravac i svidjaju mi se ove sitne promene kretanja, to je nešto što je definitivno plus.

Mislim i da su posle 3 nastavka konačno pogodili pozicioniranje štopera i bekova (mada i dalje nisam siguran kako se stamina troši kod ovih drugih) te da najzad ima smisla igrati sa 4 pozadi ali isto tako mi se čini da su sve boljke koje su tu od PES2008, pa čak neke i pre toga i dalje prisutne što će reći da ću se za PES najverovatnije ozbiljno interesovati tek kad najave da će "novi PES biti next-next-gen" :)

Do tada, ovo će definitivno biti najbolji fudbal za PC korisnike posle PES6 - naravno, ako online kod bude kao što najavljuju identičan onom sa gore pomenutog nastavka :)

Preterujes sa misljenjem da je FIFA neki "next-gen" u odnosu na PES, i da je PES zastareo. Definitivno ne ide toliko brzo napred, ali u kojim je to segmentima FIFA toliko ispred i next gen? Poredeci PES i FIFA nove gameplay snimke, PES izgleda mnogo lepse i prirodnije, vise lici na pravu tekmu.. Animacije su sad uznapredovale i u PES-u pa nema vise bas onih lomljenja kukova pod 90 stepeni.. Lopta mi se uvek prirodnije kretala u PES-u i to je ponovo slucaj gledajuci ove snimke..

Ne znam odakle izvlacis vise te argumente kako je FIFA neki "next-gen" a PES zarobljen u proslom veku :) Poverovace ti stvarno ljudi koji je nisu probali na konzolama :)

Pa pazi PES 2009 je smesan za FIFU 2009. Nadam se da su nesto radikalno promenili nabolje u 2010.
Nisam PES pljuvas, samo su pokvarili nesto opasno zadnjih par godina. Igrao sam ISS manje vise sve delove kao manijak, jeste da se tad nije marilo o realnosti, bitna je bila samo zabava.

Nemoj *** :) Ako imas dva poluvremena odigrana u obe igre seci me :) Ish tamo u grcku i mani se fudbala ako ga ne igras ;)

Definitivno ne ide toliko brzo napred, ali u kojim je to segmentima FIFA toliko ispred i next gen?

Duge lopte, skok igra, driblanje, nema odbijanja kod otimanja lopte, nema situacija u kojima ti AI "pomaze" tako sto napravi penal, ili sam otme loptu, nema pretrcavanja igraca.

Najbolje! Igram u zadnje vreme FIFU 2009, PES sam igrao par tekmi sa ortakom i zakljucili smo da je mnogo losiji i nerealniji. A obojica smo bili zaludjenici za PES pre.

Nazad
Vrh Dno