Šta je novo?

PES 2010

Ebali su majku sa modelom face, identican je...

nema dlake u usima. :D
videcemo kako to sve izgleda na nekom gameplay videu. cisto sumnjam da ce menjati nesto grafiku jer PES 2010 izlazi i za PS 2.

e to je onda odlicno ! voleo bi da vidim konacno pravog naslednika PES 6, koji je je i dan danas vrh za ove nove.

Nikad nisam razumeo one kojima je grafika bila presudni faktor u igranju fudbala - pa pobogu, u toku utakmice, 95% vremena provedeš na wide kameri gde jedva i da vidiš kopačke koje nosi kako treba a kamoli lice.

Naravno, super je ako pored svega ostalog i grafika bude savršena ali čim ovoliko potenciraju još bolju grafiku to mi sve nekako zvuči kao da su generalno zadovoljni sa gameplayom i net kodom koji imaju i pored svih kritika...

To je realna simulacija samog sporta gde su igrači postali manekeni kojima je frizura i tetovaža bitnija od igre. :)

Što se mene tiče - par stvari morauju da poboljšaju da bi dobili bolju igru:

1. AI igrača mora žestoko da se unapredi - naročito sa aspekta timske igre. AI sudije takođe.
2. Engine mora da bude takav da dozvoli realistične kontakte igrača sa loptom, međusobne kontakte i duele, realističnu mehaniku (po)kretanja ljudskog tela i realističnu fiziku lopte.
3. Kompletno licencirana takmičenja i lige sa svim timovima i igračima.

Toliko.

Poslednja izmena:
Samo ga vi dubite, pa ce na kraju PES prestati da bude ono sto jeste i kako se i zbog cega igra, vec ce citava politika biti kako predriblati igraca uz pomoc ovoga ili onoga komboa poteza, samo mi jos to treba.

in-game screenshot:

pro-evolution-soccer-2010-20090513112401479.jpg

EDIT:Nevorovatno kolko sam se zaebao,par postova iznad je kjager postavio ovaj screenshot,uopste nisam gledao pre postovanja.

Poslednja izmena:
Ima tu brdo stvari da se popravlja, grafika je najmanje bitna (nije nebitna), ako igraci opet budu pogrbljeni dok trce a sama animacija trka bude identicna kod svih igraca verovatno cu ga bataliti posle nedelju-dve kao i PES2009 mada sam prilicno siguran da i da hoce ne mogu da naprave losiji fudbal...

Mrzim ovakve trailere ali ako ništa drugo vidim da su maznuli način podešavanja taktika od FIFE i to ističu u prvi plan ali neka, i FIFA je dosta toga "pozajmljivala" - sad još samo da vidimo suštinu - a to je kakav će biti gameplay :)

koliko vidim odavde iz trailera vise lici na fifu ali opet ista sustina ...

Bruka..

Gube vreme na gluposti. Sa tribina ne možeš da vidiš nečiji lik. Bolje da odrade prirodnije pokrete i kretanje, kao i jednu stvar koju nijedna verzija FIFE ni PESA nije postigla a izuzetno trivijalna stvar: realistična trava. Iz verzije u verziju menjaju bolje, osvetljenje ali sve je to izuzetno ružno i neuverljivo. I naravno maksimalno da se posvete navijačima. NBA 2K9 je tu postavio domaći zadatak!

Zna li se kad treba da se pojavi 2010-ka u prodaji?

Verovatno kao i obično posle 20tog oktobra.

Toga se sećam u jednoj utakmici sam 4 penala napravio a nisam ni X stisnuo a kamoli krug :D

To se desavalo kad vrsis pritisak na igraca sa "x", ali nekad i sam od sebe uleti neki igrac iz treceg plana i pokosi ovog sto ga ti pritiskas..

Kao što rekoh nisam ni pipnuo ni X ni O a on uleti i tako 4 puta u utakmici. Pitam drugara jer simulirao, kaže da nije :D

To se i meni desilo par puta i odustao sam od igre, ne treba mi asistent koji sam uklizava, izbacuje loptu sa linije, izbija u aut, ili sutira u prazan gol sa par metara.

Desava se to i meni svremena na vrijeme, cak samo kada drzim trcanje ili x, obicno oko ili u senaestercu, ali da odustanem od PES-a ha ha haha

Ukoliko drzis X onda i ne treba da te cudi sto uklizava...tako je oduvek bilo sa X-om!

Nope, ovo je od 2009-e (mozda i od 2008, ne znam jer sam preskocio tu verziju). Na X je uvek bilo samo presing, ali sada ako dovoljno dugo radis presing, igrac ce sam da ukliza, kao "predpostavio" je da bi i ti to hteo da uradis..

Nope, ovo je od 2009-e (mozda i od 2008, ne znam jer sam preskocio tu verziju). Na X je uvek bilo samo presing, ali sada ako dovoljno dugo radis presing, igrac ce sam da ukliza, kao "predpostavio" je da bi i ti to hteo da uradis..

Pa moguce da je tako, ali pre je isto uklizavao.Ukoliko protivnicki igrac krene da sutne tvoj ce uklizati kada drzis X.

Ne mogu reci da je tako sljakalo u PES 6 i ranijim verzijama.. u svakom slucaju ok, ne odobravam sto na presing ukliza jer bi ja SAM da uklizam, ali barem su izbacili ono nasumicno uklizavanje tvojih igraca koji cak nisu ni pod tvojom kontrolom.. Smanji :cigar: Seabass!

Meni se uvek desavalo kada mi udje u kazneni prostor i krene onaj laznjak sa []+X da moj igrac ukliza ukoliko drzim X, a ako drzim jos i O onda ce jos jedan dodatni igrac uklizati...
Meni to nije tako smetalo, naravno da ume da iznervira ali po meni ume da bude korisno. Mnogo puta mi je tako sprecio cist gol!

Vrh Dno