- Učlanjen(a)
- 07.08.2008
- Poena
- 169
Da se razumemo, nije meni instaliranje i modifikovanje igara strano ali evo (-lution soccer :d), manje ili više na protekle 3-4 strane više se priča o tome da li i kada secka, kada javlja linije, koji OS radi dobro, zašto na Visti igra radi ubrzano, da li treba ili ne treba frame skipping i slično nego o tome kakvi su utisci o samoj igri. Tih problema na konzolama nema jer je hardver manje ili više identičan i samim tim programerima je lakše za raditi kada znaju specifikacije. Kažem da dobar deo vremena tim umesto da posveti poboljšanju igre provede u optimizaciji igre koja opet kako god da se uradi uvek će neko imati većih ili manjih problema a opet sve radi mizernih 2-3% od ukupne prodaje igre.
PES2008 je najbolji primer koliko se KONAMI nije bio snašao u multiplatform naslovima - pre prvog patcha čak su i stadioni i na PS3 konstantno seckali (osim San Sira). A posle patcha ukoliko bi jedan igrao online na low settings mogao bi izgledati poput Benny Hilla skeča za drugog protivnika koji igra na high.
Kad sam video koju masinu imas sve mi je jasno zasto tako govoris.
Ne znam o kakvim problemima pricas, sa WIN 7 sve igre bukvalno lete bez problema.