Šta je novo?

PES 2010

Probao sam na najnižoj rezoluciji (640x480), i na low detalji i secka i dalje. Mora da je do procesora.

Mora da je nesto drugo u pitanju. Nema sanse da ovo secka ili usporava.

Jel se to meni cini ili se penali sviraju za gluposti? Vec par puta je sudio penal protiv mene samo zbog gurkanja igraca koji vodi loptu...

Eee, ubija te procesor. Evo kod mene na e2160 koji je klokovan na 3.0, hoce ponekad da zasecne, pa ti vidi. Problem je do toga sto taj specification ne prepoznaje lepo, i kod mene pise za proc bad...znam da sam slican problem imao i sa pes 2008 i jednojezgarnim procesorom...radi dobro ali ako neka guzva pocne da secka. Muke su to....Izgleda da ce zbog fudbala obojica morati da menjamo proc, sta ces...,)

Kod mene je klokovan na 3.3 i nemam tih problema.

koliko vi lupetate za taj procesor to je vec postalo ozbiljno...

Igra ima neki lag svima...kad se iz prekida krece u igru...

Opustite se i nemoj te menjati CPU

koliko vi lupetate za taj procesor to je vec postalo ozbiljno...

Igra ima neki lag svima...kad se iz prekida krece u igru...

Opustite se i nemoj te menjati CPU
Pa ja to hocu da cujem, jer ovde niko ne odgovara, svima kao radi lepo. Pa radi i nama lepo, ali da li se i kod drugih pojavljuje taj lag, to malo kao kocenje, to mene zanima?

Meni se isto jednom desilo to sa lagom, Anri se odjednom okrenuo i kao da je falila animacija.

Poslednja izmena:
Meni od kad sam ubcio onaj patch, kao da ima lag na svake 2 sekunde, ne znam kako to da objasnim. Nema sanse da je do procesora ili bilo cega. Moracu ponovo da probam bez petcha pa javljam kako se ponasa.

Lag se za nijansu moze smajiti igranjem bez v-sync ili ako je ukljucen onda da se smanji prerender limit na 1 frejm, po default-u je 3...

Ja ne mogu da iskljucim vsync, tj. stoji stikliran i zatamljen. Ali sve lepo radi.

Meni je lagovalo samo na 1680x1050 medium,a kad sam stavio na HIGH sve normalno radi :S

Za one koji ne znaju, pojavilo se dosta patcheva za produzenje vremena igranja. Cisto da znate.

Koja je po vasoj proceni min konfiguracija koja je dovoljna za 16x10 high ali i replay da ne secka, pitam zato sto me jedan decko to pita pa ne znam kakvu konfiguraciju da mu sastavim.

On sad ima E2140, asus plocu,geil 2gb rama na 533 i nv6800GT i kaze da mu sve ok radi ali mu secka replay, pa sam mislio da mu dodam malo rama i stavim e5300 ali mi opet cudno da mu na onoj masini secka. I kaze da mu sa sve pise "good" sem za procesor koji mu oznacava sa "bad".

Poslednja izmena:
Pazite da se razumemo na mojoj konf. ne laga sama igra ali cim dodje do animacije bilo kog tipa, krene da secka...
(radovanje posle gola,replay...)

Procesor:intel dual core na 1.6 bootovan na 2ghz e2140
Memorija: 2gm gail-a
Grafa:gainward 8600GT 256
Monitor: LG 22"1680x1050
to mi je konfig...
Ako moze neko ko je skinuo demo pes 2010 da mi kaze da li mu secka malo (laga)
al pod uslovom da je igrao na 22" u full 1680x1050
Kad kazem "secka"ne mislim na samu igru nego na animacije (proslava gola, replay etc..)
Ovo je pitanje za one koje imaju bolju konfiguraciju od moje, da bih znao da li je do optimatizacije demo-a ili do mog hardvera.
Hvala u napred svima.

Fico, evo sad mi neki ortaci sa SK foruma kazu da za skoro sve procesore prijavljuje bad i ortak sa x38 plocom, q6600, 4gb rama i ati4870 kaze da mu secne kad krene replay ili uvecana animacija (npr kad da gol). Tako da izgleda da ti nece pomoci e5200. Lik ima E6300 i kaze mu za prcesor da je BAD

Alo ljudi sta se tripujete da je do procesora???

Na svakom dual coru preko 1,5 mora da radi (full igra).Graficka ja mislim da ce i GF 8600 raditi na 1280x1024 na medium-high.

Ovo je demo samo pa nije bas do kraja optimizovan, ali napravice oni to kako treba za full verziju igre.

Nisam igrao na svom kompu, ali sam igrao kod druga ima amd-ov dual core na 4000 i GF8800 320mb, i igra leti.

Ma normalno da ce da optimizuju. Fora je sto i ovim momcima igra leti ali kada krene replay onda pocne da secka tj pada ispod 30fps. Ja kazem da je to do optimizacije. Finalna verzija bi trebalo sasvim lepo da radi sa procesorom na 2GHZ, 2GB rama i recimo 8600GT

Leti i meni igra, ali animacije jebu pa razbijaju.
btw
pishe da trazi minimum 2.1ghz
al o5 ne mora nishta da znaci....
samo da se javi neko kao sto sam postovao gore da ima bolji komp a isti monitor.
Da stavimo tacq na tu dilemu (demo/full ili moja konfig)

Setite se samo demo-a prethodne verzije (2009) - koliko nije imao veze sa finalnom verzijom . . .

ja koliko se secam, bio je isti kao finalna verzija, samo je bio blago ubrzan

Leti i meni igra, ali animacije jebu pa razbijaju.
btw
pishe da trazi minimum 2.1ghz
al o5 ne mora nishta da znaci....
samo da se javi neko kao sto sam postovao gore da ima bolji komp a isti monitor.
Da stavimo tacq na tu dilemu (demo/full ili moja konfig)

ja imam 22'' 2ms DVI 1680x1050

i bolju konfu E5300,4gb rama, ATi 4850...

Pes mi radi kako treba 60FPS max, zakucano

ja koliko se secam, bio je isti kao finalna verzija, samo je bio blago ubrzan

Ja koliko se secam, bio je u svakom segmentu (makar i samo malo) gori od finalne verzije. Tako da se nadam da ce biti isto i sada.
Inače, još mi nije doneo poštar - tako da ne mogu da iznesem svoje utiske o ovom demou.

Poslednja izmena:
Meni sa ovom kanturinom radi na 60 sa High i 1680*1050.

Igra mi se stvarno svidila broj animacija je Ogroman , grafika napokon izgleda u skladu sa danasnjim vremenom , golmani su mi OK , AI ima malih greskica ali moze se preci preko toga i da penali mi se bas svidjaju kako su uradjeni.
Od mene za sada 10/10 videcemo full.

Jel se to meni cini ili se penali sviraju za gluposti? Vec par puta je sudio penal protiv mene samo zbog gurkanja igraca koji vodi loptu...

Meni se desilo dva puta. Jednom na X, drugi put na kocku. I oba puta je faul bio na samoj ivici kaznenog i to uz gol aut liniju :D

Ja koliko se secam, bio je u svakom segmentu (makar i samo malo) gori od finalne verzije. Tako da se nadam da ce biti isto i sada.
Inače, još mi nije doneo poštar - tako da ne mogu da iznesem svoje utiske o ovom demou.

Nadas se ili smatras da ce biti gori? Nije mi jasno zasto bi zeleo da PES 2010 bude gori nego sto je DEMO.

Vrh Dno