Šta je novo?

Pes 2009

Ih da je tako kako opisujes :) Losi su bre sutevi, atmosfera posle gola, sve tako neke bas bitne sitnice, i sporo reaguju igraci na promene pravca...

Sutevi losi? Sta to konkretno? Ne vidim nista lose, ali zaista. Atmosfera posle gola? Kada se skupi ekipa, i kada padne gol, ne cujem nikoga osim sebe, veruj mi, ili pitaj moj komsiluk :D

A sto se tice promene pravca, kapiram ja da su se ljudi svikli na PES fazon, ali meni je to kao poredjenje Virtua Tennisa i Top Spina, gde u Virtua Tennisu i PESu slabo koje logike ima sa realnim stanjem, nema mase tela, nema gravitacije, seces i krivudas kao u fliperu, dok u Fifi ima veze i korak u kom si, i hvatanje u raskoraku, i majku mu, ne moze igrac da doda loptu u bilo kom momentu, to je tako prosto...

Poslednja izmena:
Ne znam, stvarno ima nesto u FIFI sto mi se ne svidja, tesko je to bas objasniti...

Borise imam jedan prijateljski savet :)

url

Svi se sećamo kako je prošla tema od Colin Mcrae: Dirt-a, jednostavno ono što se .:GoRaNStEin:.-u sviđa, po defaultu je božje slovo, i svi koji imaju drugčije mišljenje u velikoj su zabludi;)

Tako da preostaje ti samo da kažeš da je GoRaNStEin u pravu i da je Dirt najbolja vožnja i da je FIFA najbolja fuca ;)

Poslednja izmena:
Meni je Fifa09 domaci zadatak za ovaj isprdak... Fifa bar lici na fudbal, druga je stvar sto se ovde 90% ljudi sviklo na PES, i nisu spremni na odvikavanje ...

To je najveci problem i cak mogu da ih razumem. Igranje fife posle godina pes-a je nesto stvarno drasticno drugacije. PES meni ni malo ne izgleda kao fudbal, a ako to zanemarim, zabavan je za igranje i neke stvari su i bolje od fife. Skoro da mogu da ga posmatram kao drugi tip (dobre) igre, a ne kao fudbal. Japanci uvek naprave dobar odziv na komande i sve igre su im maksimalno igrive, a sad kako kome sta izgleda...

Poslednja izmena:
Borise imam jedan prijateljski savet :)

url

Svi se sećamo kako je prošla tema od Colin Mcrae: Dirt-a, jednostavno ono što se .:GoRaNStEin:.-u sviđa, po defaultu je božje slovo, i svi koji imaju drugčije mišljenje u velikoj su zabludi;)

Tako da preostaje ti samo da kažeš da je GoRaNStEin u pravu i da je Dirt najbolja vožnja i da je FIFA najbolja fuca ;)

Ne pravi se pametan, ne pristaje ti... Plz, ove gluposti koje si izvalio potkrepi konkretnim argumentima, ne prdi u prazno...

To je najveci problem i cak mogu da ih razumem. Igranje fife posle godina pes-a je nesto stvarno drasticno drugacije. PES meni ni malo ne izgleda kao fudbal, a ako to zanemarim, zabavan je za igranje i neke stvari su i bolje od fife. Skoro da mogu da ga posmatram kao drugi tip (dobre) igre, a ne kao fudbal. Japanci uvek naprave dobar odziv na komande i sve igre su im maksimalno igrive, a sad kako kome sta izgleda...

Pa naravno, niko ih ni ne tera da prelaze sa PES-a na Fifu, ali to vise nije objektivno ocenjivanje. Imam ja medju drugarima par njih kojima je Fifa spora, drugacija, ne svidja im se, a sve te razloge ustvari vuku iz navike koju su stekli igrajuci PES, i ni zbog cega drugog.

Poslednja izmena:
Kako god, treba nam neki "treci" fudbal jer ni FIFA ni PES nisu dobar fudbal, samo je nekom jedan manje losiji od drugog, pada mi na pamet 2K sports.. uh, bilo bi lepo...

Poslednja izmena:
Pojavio se demo na britanskom PSS

Evo moji prvi utisci: Dosta je sporiji u odnosu na pes2008, cini mi se realniji , desna pecurka vise ne sluzi za dribling vec za dodavanje (najcesce u prazno, znaci da "trougao" ne treba koristiti vise u nekim situacijama). Cini mi se da je grafika bolja! Na prvo igranje nista specijalno, ali kad se malo navikne covek onda pocinje da mu se svidja tj. meni. :) Kupujem kad izadje, nema sta!

Kao da malo bolje radi od PC verzije, tecnije nekako, lopta kaoooo da ima malo drugaciju fiziku, verovatno umisljam.. boje su malo lepse, zasicenije.. U svakom slucaju, nista posebno, kao 2008, samo se iznerviram kad pomislim kakav smo fudbal mogli da imamo sad u 2009-oj godini :S: Kao da su promenili sve programere posle PES6, bes mi sve..

Jel uzima neko odavde PS3 verziju? Posle malo duzeg igranja demoa na PS3, cini mi se kao da je drugacije malo od PC verzije.. stvarno sam razocaran kretanjem igraca ali definitivno mi treba promena sa PES 6, ipak ima i dosta stvari koje mi se svidjaju, ali ne znam koju verziju da uzmem, za PC ili PS3.. primecujete li i vi neke razlike?

uzimaj ps3 verziju

uvek je zabavnije na ps-u, ne znam zashto ali mi je uvek bio bolji feeling

Heh, a ima nesto, majkemi, vidi se da je potekao odatle ;) Pazi, burazer koji ne voli da igra na gamepad-u je vise odusevljen PS3 verzijom :)

Ako neko ima jos neke pluseve sto je bolja PS3 verzija nek se ne stidi :)

Jel uzima neko odavde PS3 verziju? Posle malo duzeg igranja demoa na PS3, cini mi se kao da je drugacije malo od PC verzije.. stvarno sam razocaran kretanjem igraca ali definitivno mi treba promena sa PES 6, ipak ima i dosta stvari koje mi se svidjaju, ali ne znam koju verziju da uzmem, za PC ili PS3.. primecujete li i vi neke razlike?
Igra identicno izgleda na sve tri platforme,mozda ti karta malo usporava pa ti se cini.:)

sa tom kartom nema shanse

sa tom kartom nema shanse

Zlocin zar ne, posle 6, 7 meseci se vec smatra zastarelom :) Ne radi lose na PC-u, ali definitivno nije tecno kao na PS3, dok izvodjenje lopte, korneri i animacije posle gola osetno obaraju frejming na PC demou, mada nije bas ni 60 fps na PS3 verziji, nisu bas majstori optimizacije, kad se uporedi grafika sa FIFOM koja ima 3 puta bolju grafiku, ovakva neoptimizacija je nedopustiva.. Naginjem ka PS3 verziji, ali ko ce slusati one sektase u publici :)

Na PC-u moras da ukljucis vsync ako neces OPASAN tearing, a onda imas mali lag (neko to ne oseca, ali, kao i u svakoj igri na pc-u, lag od par frejmova postoji sa vsync-om, a najnepozeljniji je u ovakvim igrama - probajte sa i bez. Pritom je dosta zahtevnije sa vsync-om, sto tvoja graficka ne voli:)) - na ps3 verziji toga nema :). Ti igras na monitoru, pa ti je mozda isto, ali PES se po meni igra na velikom TV-u sedeci na necem udobnom, a PS3 je stvoren za to :).

Vidi se da i sam zelis PS3 verziju, a trazis da te mi poguramo, pa evo da ti izadjem u susret :D:

Tu mu je prirodno okruzenje i oseca se kao kod kuce :D i nastao je na PS kontroleru...

Kao sto bi mogao da kazes da je isto igrati ga na xbox-ovom ili nekom drugom kontroleru, a zna se da nije...

Pirtom, online ces ga igrati sa nekim drugim ljudima na njihovom playstationu i istom kontroleru, sa svim opcijama iz psn-a, cini mi se da je ipak ta atmosfera bolja za dogovaranje meceva i sl. Uospte, skroz je drugi fazon u koji svako moze da se ukljuci i sigurno ce ga vise ljudi u svetu igrati na playstationu. Koncentrises se samo na skill i to je to - nemas ni mogucnosti da mislis o ostalom :)

Mada oni patchevi na PC-u stvarno jesu prednost i to ne mala, ali...

Publika na koju si osudjen u ps3 verziji je toliko kriminalno losa, da cak postaje dobra i deo neke sumanute japanske atmosfere za igranje pes-a :)

Eto, pogurao sam te, idi sad pazari sta 'oces :)

Poslednja izmena:
kupuj ps3 verziju, siguran sam da tje se instalirati na hard kao i 2008 shto znachi da mozhesh da prchkash po fajlovima i bar sektashe promenish

Publika na koju si osudjen u ps3 verziji je toliko kriminalno losa, da cak postaje dobra i deo neke sumanute japanske atmosfere za igranje pes-a :)

lol :D

U pravu si za online i za televizor.. Uzeo sam 22" monitor jer sam godinama bio na 15-ici, da sam znao da ce cene LCD televizora tako pasti definitivno bi se zadrzao na 15-ici i uzeo neki 32" LCD TV. :S:

kupuj ps3 verziju, siguran sam da tje se instalirati na hard kao i 2008 shto znachi da mozhesh da prchkash po fajlovima i bar sektashe promenish

Moglo je to u 2008 verziji?

Poslednja izmena:
Ja cu uzeti za PC,mada sam razmusljao o PS3 verziji.

prednosti PC verzije :D

-znatno jeftiniji verzija
-community patchevi
-bolji FPS (zakucano na 60)
-PC i PS3 povezani na HDTV,tako da mi dodje isto

lol :D

U pravu si za online i za televizor.. Uzeo sam 22" monitor jer sam godinama bio na 15-ici, da sam znao da ce cene LCD televizora tako pasti definitivno bi se zadrzao na 15-ici i uzeo neki 32" LCD TV. :S:

Moglo je to u 2008 verziji?
verovatno, nikad nisam igrao na svom ps3, koji i nemam :) pa nisam hteo da prchkam po tudjoj konzoli.

-bolji FPS (zakucano na 60)

Zavisi na kojoj karti, na mojoj definitivno ne dobijam 60 fps, a i znam na sta Ivan misli o malom lagu zbog Vsync-a, to se bas oseca, pogotovo na tastaturi kad se igra..

kupuj ps3 verziju, siguran sam da tje se instalirati na hard kao i 2008

Jel to znaci da je disk unutra samo zbog formalnosti, ne cita sve vreme s njega? To mi se svidja, nadam se da ce i u 2009 da bude tako..

Nego gledam listu licenciranih timova, svi oni sa kojima i inace igram su licencirani :) Manchester, Liverpool, Barsa, Real, cela serija A, tako da sa te strane mi nece toliko znaciti Evolution Patch.. Aj da se nadam da su navijaci bolji u Full verziji...

Poslednja izmena:
disk je za pes2008 na ps3 treba osamo kod pokretanje igre, posle mozhesh i da ga izvadish ako hotjesh

Bice i za PS3 da se skine option file, kao i do sada, a sad su jos dosta prosirili broj mesta itd, tako da ces imati skoro kompletno sredjenu ps3 verziju, osim onih stvari koje zahtevaju dubinsko prckanje po igri, sto je moguce na pc-u...

ne mogu da tvrdim ali mislim da tje biti mogutje sve u okviru slotova koje igra poseduje, samo stvarchice koje donosi kitserver netje biti dostupne.

Vidim da ima neki editor u igri, pominju neko menjanje grbova, bar sam tako procitao u jedinom reviewu za sad (koji joj je btw dao 92/100).. "- For kit editing, add images for Logos AND sponsors". Ne znam sta to konkretno predstavlja, valjda mozes da stavis grbove na nelicencirane dresove? Uglavnom mogu sam praviti sam svoj Option file u igri jel tako? Recimo da prebacujem igrace u druge timove?

Evo ga ceo review, preveden sa spanskog: http://www.winningelevenblog.com/news/pes-2009-reviewed-in-spain/

Poslednja izmena:
tako je mozhesh. ja sam za neki od prethodnih imao of sa sjajnim dresovima uradjenim u edit-u

Nazad
Vrh Dno