Šta je novo?

Pes 2009

Znači, lako je napraviti kompletnu nemačku ligu, sa svih 18 klubova? Radio sam intervju sa momcima koji prave Evolution patch, za to zaista treba jako mnogo vremena i truda...na stranu što je on samo za PC.

@darkado

Da li si ti uopste igrao novije verzije FIFE i video koliko je napredovala u svim poljima ne samo grafici i fizici?
U cemu je tacno PES napredovao ovih godina? Sem sto je nazadovao u gejm pleju u verziji 2008 (subjektivno misljenje).

Jednostavno PES ima ocajnu! prezentaciju. Ono po cemu je jos uvek bolji ali ne sigurno za 10 kopalja je igrivost. Ali uopste mi nije tolika vise izmedju gejmpleja fife i PES-a. Naravno PES jos ima blagu prednost no videcemo ove godine.

@forsaken ako imash sredjen of, jako je lako.
@blood so what igrachi i dalje izgledaju kao da brzo shantaju a ne da trche u fifi 08

Ne znam zašto se osećaš ugroženim zato što FIFA stiže PES? Pa to svaki fan PES-a može samo da poželi, zato što će naterati Konami da konačno napravi novu igru, a ne prodaje jednu istu stvar svake godine, jer zna da nema nikakvu konkurenciju.

sve je to super kad neko napreduje ali kad napreduje kopirajutji...mogu da stizhu koliko hotje kad i dalje presecanje pasa klizetjim misaona imenica. btw. sam zbog jedne stvari mi je zhao, zhao mi je shto this is football nije opstao kao franzhiza jer je u svoja dva dela sashio i jedne i druge.

Ne znam zašto se osećaš ugroženim zato što FIFA stiže PES? Pa to svaki fan PES-a može samo da poželi, zato što će naterati Konami da konačno napravi novu igru, a ne prodaje jednu istu stvar svake godine, jer zna da nema nikakvu konkurenciju.

Bas tako ubo si poJentu :)
Konami svake god prodaje isti fabrikat uz minimalna unapredjenja a FIFA napreduje velikim koracima.

Citajuci ovo, pitam se da li ste nekad igrali konzolne verzije Fife i Pes-a, ipak je ovo forum igre za konzole. Na konzolama Fifa je bolja od Pes-a u skoro svim pogledima, ali zato je do sad bilo naopacke na PC-u (a o PC-u ne pricamo ovde).

/\ hof
verovatno nikad nisam chuo nishta sa manje istine u sebi, posebno poshto je pc verzija chist port sa konzole (prvo ps2 pa sad x360)

Poslednja izmena:
/\ hof
verovatno nikad nisam chuo nishta sa manje istine u sebi, posebno poshto je pc verzija chist port sa konzole (prvo ps2 pa sad x360)

Pa da, zadnjih godina PC je dobijao port sa PS2, a ljudi koji su igrali FIFU na PS3 kazu da to nema veze sa vezom sa PC verzijama... Tek ove godine PC dobija identicnu verziju kao na PS3/X360...

Sto se tice novog PES-a, ne znam da li cu prelaziti na novu verziju (ili na novu FIFU), toliko smo se moja ekipa i ja navikli na PES6 da nam to postaje kao igranje saha, cisto nadmudrivanje, tako da ne znam da li cemo imati strpljenja za ponovno privikavanje..

Ma treba vec jednom da kupe licence zxa lige(mislim na pes) trulo je da igras fudbal a da su imena liga i klubova bezvezno uradjena.Manchester je marese red i tako dalje bla bla bla ............

i koga boli uvo? ako ti toliko smeta potroshi dve sekunde u edit modu i promeni

Brate jel su oni toliki slepci da im se ne isplati da plate licence? Jevreji
eto mene mrzi da se drkam da namestim prava imena igraca.
Znaci platio si igricu full price a dobijes polu fabrikat

Brate jel su oni toliki slepci da im se ne isplati da plate licence? Jevreji
eto mene mrzi da se drkam da namestim prava imena igraca.
Znaci platio si igricu full price a dobijes polu fabrikat

Mozda nije pitanje da li se isplati vec da li uopste imaju tu mogucnost, mozda EA ima jedini pravo na full licence? Kao za F1 recimo, dosad je SONY jedini imao pravo za full licenciranu F1, sad je to kod Codemasters-a..

nema ea licencu za sve, i imena igrach su prava osim u nekim reprezentacijama. a ako se igrash na kompu ima i of da se skine da se ne njakash.

nema ea licencu za sve, i imena igrach su prava osim u nekim reprezentacijama. a ako se igrash na kompu ima i of da se skine da se ne njakash.

Da li moze na konzoloma, konkretno na PS3 da se ubaci "option file" kao na PC-u? ili ako ne moze, mogu li se manuelno menjati imena igraca/klubova i prebacivati igraci iz jednog u drugi tim?

Pa da, zadnjih godina PC je dobijao port sa PS2, a ljudi koji su igrali FIFU na PS3 kazu da to nema veze sa vezom sa PC verzijama... Tek ove godine PC dobija identicnu verziju kao na PS3/X360...

Nazalost, ni ovo nije tacno. PC verzija ce ove godine imati poboljsanu grafiku, verovatno vrlo slicnu ili istu konzolnim verzijama, ali gameplay, fizika i sve ostalo ostaje isto kao u prethodnoj fifi, jer kao prosecan i podprosecan PC to ne moze da izgura...

Bas sam pratio i interesovalo me je dokle ce da idu, ali EA izgleda tako vidi PC. Ubacili su podrsku za misa (!?), poboljsali grafiku, a sustina ostala ista....

Nazalost, ni ovo nije tacno. PC verzija ce ove godine imati poboljsanu grafiku, verovatno vrlo slicnu ili istu konzolnim verzijama, ali gameplay, fizika i sve ostalo ostaje isto kao u prethodnoj fifi, jer kao prosecan i podprosecan PC to ne moze da izgura...

Bas sam pratio i interesovalo me je dokle ce da idu, ali EA izgleda tako vidi PC. Ubacili su podrsku za misa (!?), poboljsali grafiku, a sustina ostala ista....

Hmm, dakle opet ce izvisiti PC-jevci, sad se pitam da li to i kod PES-a tako funkcionise, odnosno da li su bolje konzolne verzije?

Pa ja i govorim o next-gen verziji FIFA. Onaj krš koji je do ove godine dolazio na PC je bio milion puta gori od bilo kog PES-a.

Mislim da ni ove godine PC verzija FIFA neće biti na nivou konzola, ali je definitivno napravljen ogroman korak napred.

Pa istina, svake godine ukrade 5-6 fora PESu :d

PES je ove godine drpio ceo mod iz FIFA. U FIFA se zove Be A Pro, a u PES-u Become a Legend. Čak je u jednom razgovoru neko od ljudi iz Konamija greškom rekao da se mod u PES-u zove Be A Pro :) Mislim, imali su oni nešto ranije (u japanskom PES-u, mod se zvao Fantasista) ali EA Sports ništa nije pokupio od njih...sama ideja o kontrolisanju igrača svakako nije Konamijeva, pa imam fudbal za NES iz 1990 u kome vodiš samo jednog fudbalera :)

Da, demo FIFA će stići u isto vreme za PC i konzole, mislim da će moći da se stekne nekakav utisak. Inače, svima preporučujem da pogledaju sajt sa kojeg si dao link - posećujem ih otprilike godinu dana, podcastovi su im odlični, i pre svega realni, iako momci uvek navedu da su PES fanovi. Slušao sam i njihov blog koji su pre oko 2 nedelje uradili za fifasoccerblog.com, gde su nahvalili FIFA 09, jer igra ima zaista mnogo više unapređenja od PES-a. Doduše, žale se da je odziv igrača ponekad problematičan, i da gameplay verovatno neće uspeti da nadmaši novi PES, ali za Be A Pro, 30 liga, 60 takmičenja, 10 na 10 online, menadžerski mod, odličnu grafiku, mnogo bolji zvuk nego u PES-u vredi malo zažmuriti. Ja kapiram da će mi trebati vremena da se naviknem, ali bilo bi najgore da kloniraju izvođenje iz PES-a.

Ne bih rekao. EA Sports nigde zvanično nije rekao da će se PC verzija osim nešto slabijom grafikom (zaista samo nešto slabijom) odlikovati i nekim drugim nedostacima u odnosu na konzolne verzije. Sa druge strane, najavljeno je da će hardverska zahtevnost biti povećana, i da će igra znati da koristi najnovije grafičke kartice. Podrška za kombinaciju miša i tastature je nešto što svi hvale kao vrlo inovantno - u mnogim najavama autori tekstova baš to ističu. Naravno, niko ti ne brani da koristiš džojped ili samo tastaturu kao do sada.

Hmm, dakle opet ce izvisiti PC-jevci, sad se pitam da li to i kod PES-a tako funkcionise, odnosno da li su bolje konzolne verzije?

Naprotiv. PC verzija PES 2008 je identična onoj na konzoli, s tim što za njega imaš odlični Evolution patch koji sređuje stadione, dodaje pravo navijanje, nove reklame...sve što je nemoguće na konzolama nove generacije.

Poslednja izmena:
PES 2008 nije bio nista losiji u PC verziji, naprotiv. Sa dobrim kompom, to je verovatno najbolja verzija igre. Cuo sam da ce kod novog faliti par elemenata (pominjali su da u pc verziji nece biti nekih displeja sa reklamama itd, ali je i to verovatno netacno).

Ne bih rekao. EA Sports nigde zvanično nije rekao da će se PC verzija osim nešto slabijom grafikom (zaista samo nešto slabijom) odlikovati i nekim drugim nedostacima u odnosu na konzolne verzije. Sa druge strane, najavljeno je da će hardverska zahtevnost biti povećana, i da će igra znati da koristi najnovije grafičke kartice. Podrška za kombinaciju miša i tastature je nešto što svi hvale kao vrlo inovantno - u mnogim najavama autori tekstova baš to ističu. Naravno, niko ti ne brani da koristiš džojped ili samo tastaturu kao do sada.

Nije rekao, ali su ljudi igrali na games convention-u i svi su uzasnuti sto popravljaju neke stvari, a gameplay, animacije i sve ostalo ostaje isto. Svi forumi bruje o tome, a postoji i nekoliko gameplay videa na netu u kojima se to jasno vidi, pa pogledajte...

http://rapidshare.com/files/139097493/Fifa_09_PC_Gameplay.rar

Poslednja izmena:
greshka za pc pes 2008, pati od istog framerate dropa kao i x360 (tj. ista igra) i ps3 verzije i na najachim mashinama ali naravno lakotja editovanja dopushta da se malo zazhmuri a za one koji hotje najbolje sipaj i vozi iskustvo ps2 je najbolji izbor

PES 2008 nije bio nista losiji u PC verziji, naprotiv. Sa dobrim kompom, to je verovatno najbolja verzija igre. Cuo sam da ce kod novog faliti par elemenata (pominjali su da u pc verziji nece biti nekih displeja sa reklamama itd, ali je i to verovatno netacno).

Momci sa winningelevenblog.com su potvrdili da je na sajmu u Lajpcigu prikazan PC build igre koji ima te displeje za koje su sumnjalo da će izostati. Znači, svaka verzija će opet biti ista.

greshka za pc pes 2008, pati od istog framerate dropa kao i x360 (tj. ista igra) i ps3 verzije i na najachim mashinama ali naravno lakotja editovanja dopushta da se malo zazhmuri a za one koji hotje najbolje sipaj i vozi iskustvo ps2 je najbolji izbor

To uopšte nije tačno - PES 2008 mi je radio fenomenalno još na 7900GS, a pogotovu sada na 8800GT. Frame je zakucan na 60 i nema vidljivog gubitka brzine animacije.

Nije rekao, ali su ljudi igrali na games convention-u i svi su uzasnuti sto popravljaju neke stvari, a gameplay, animacije i sve ostalo ostaje isto. Svi forumi bruje o tome, a postoji i nekoliko gameplay videa na netu u kojima se to jasno vidi, pa pogledajte...

http://rapidshare.com/files/139097493/Fifa_09_PC_Gameplay.rar

Evo ga još jedan sveži PC trailer koji jasno pokazuje je verovatno glavna gameplay inovacija ove godine (fenomenalne kolizije), implementirana u PC verziju. http://rapidshare.com/files/142943760/fifa_09_PC_Trailer.mp4 Ako to ljudi na GC-u nisu skontali, onda ne znam šta su igrali. Evo i komentara jednog od urednika na fifasoccerblog.com - "So gameplay-wise it won't have quite the same level of depth as the PS3/360 versions, but it won't be far off. And it makes up for that by featuring a control method you can't get on the PS3/360, which a lot of reviewers are liking so far. You use a keyboard and mouse to control player runs etc., much like PES on the Wii last year."

Cela poenta je upravo to - it won't be far off.

Poslednja izmena:
Ma ok, ja bi' zeleo da bude ista, iako cu igrati ps3 verziju, samo sto mi bas ne deluje da ce biti tako...videcemo...

To uopšte nije tačno - PES 2008 mi je radio fenomenalno još na 7900GS, a pogotovu sada na 8800GT. Frame je zakucan na 60 i nema vidljivog gubitka brzine animacije.

.

upali fraps pa tjesh da vidish, najizrazhenije je kod kornera, kada quick izvedesh free kick, kod izmena i samog kraja utakmice

na 8800GT usporenja se jednostavno ne vide. Frame rate je mnogo bolji nego na konzolama.

imam i ja 8800 i igram u 1024x768, to shto ti ne vidish nije = tome da usporenja nema

Poslednja izmena:
I obrnuto :) Znam kako radi na PS3 i Xbox 360 i znam kako je radilo meni na PC-ju, tako da ne moraš da me ubeđuješ :)

Nazad
Vrh Dno