Šta je novo?

PES 2008 Demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadam se da će finalna igra biti malo sporija od demoa...

E ovako:
Na mojoj konfiguraciji (iz profila) igra ima 60fps u 10x7 high stim sto kad se upali replay framerate ume da padne i ispod 20.
Samo da se osvrnem na neke postove:
PES kopira fifu..aauuuu rece i ostade ziv, pa fifa 2007 je po komandama i nekim detaljima u igri bukvalno potpuna kopija pes-a.
Neko je rekao da je grafika plasticna, e pa daleko je od toga, grafika dosta podseca na onu iz top spina tako da to jako lepo igleda.

@ Fifa uporedjivanje,

Stvarno ljudi manite vise te nepromisljene izjave, "sve vise lici na Fifu", kada lepo rece covek da Fifa kopira Pes, i to neuspesno, video sam demo za Fifu 08, i ono je zalosno, oni cak ne umeju ni proporciju terena pravilnu da odrade prema igracima, ono je smesno, Pes6 je 20 puta bolji od najnovije Fife, a kamoli pes2008.

Nisam video demo za pes2008, ali verujem da Japanci ni ovoga puta nisu *****ali stvar, mada ce igra tek doziveti renesansu posle patch, sa kit serverom.

Nabavih demo posle mnogo peripetija :(
Utisci...malo se moze reci posle odigrane 2-3 singleplayer utakmice. Opsti utisak je da japanci i nisu mnogo toga promenili u samom gameplayu i mehanici igranja u odnosu na PES6(daj boze da nisam u pravu). Uspeo sam dosta puta da nanizem 3-4 igraca sa matorim Ronaldom i usetam u 16. Kada se branim, situacija je, cini mi se malo bolja, jer su odbrambeni malo "jaci" kad se lepo postave i ne moze napadac tek tako da prodje(u slicnim situacijama u PES6 obicno dodje do nekog "karambola" i lopta ostane napadacu u nogama). Sudija je opet dosta popustljiv i desilo mi se da oprosti par startova "za zatvor", sto mi se nikako nije svidelo. Kad dodjem blizu gola i sutnem kako treba - uglavnom je gol, sto je dobro. U PES6 mogu 100 puta da izbijem sam i napadac ce 100 puta da promasi/sutne u golmana. Naravno ovo su samo prvi utisci, dok se ne odigra jedno 100-tinak PvP utakmica ne moze se steci kompletna slika o fudbalu. Zvuk je fenomenalan, ono dovikivanje igraca, publika, posebno mi se svidja kad golman napravi paradu i odbije neku jaku loptu u korner kako se cuje "kontakt" lopte i rukavice. Grafika je dosta poboljsana, lepo se vidi u replay-u i medjuanimacijama da su texture vrlo detaljne. Jedino mi nije jasna publika, negde je 2D a negde 3D(ili ja tripujem???). Takodje imam jedan problem, igra mi neprirodno brzo radi u 1024*768(Vsync - on, Frame skipping - off) dok u 12*7 super radi ali je suzena slika (17"CRT). Jel imao neko slican problem??? Drajveri su svezi.

Nabavih demo posle mnogo peripetija :(
Utisci...malo se moze reci posle odigrane 2-3 singleplayer utakmice. Opsti utisak je da japanci i nisu mnogo toga promenili u samom gameplayu i mehanici igranja u odnosu na PES6(daj boze da nisam u pravu). Uspeo sam dosta puta da nanizem 3-4 igraca sa matorim Ronaldom i usetam u 16. Kada se branim, situacija je, cini mi se malo bolja, jer su odbrambeni malo "jaci" kad se lepo postave i ne moze napadac tek tako da prodje(u slicnim situacijama u PES6 obicno dodje do nekog "karambola" i lopta ostane napadacu u nogama). Sudija je opet dosta popustljiv i desilo mi se da oprosti par startova "za zatvor", sto mi se nikako nije svidelo. Kad dodjem blizu gola i sutnem kako treba - uglavnom je gol, sto je dobro. U PES6 mogu 100 puta da izbijem sam i napadac ce 100 puta da promasi/sutne u golmana. Naravno ovo su samo prvi utisci, dok se ne odigra jedno 100-tinak PvP utakmica ne moze se steci kompletna slika o fudbalu. Zvuk je fenomenalan, ono dovikivanje igraca, publika, posebno mi se svidja kad golman napravi paradu i odbije neku jaku loptu u korner kako se cuje "kontakt" lopte i rukavice. Grafika je dosta poboljsana, lepo se vidi u replay-u i medjuanimacijama da su texture vrlo detaljne. Jedino mi nije jasna publika, negde je 2D a negde 3D(ili ja tripujem???). Takodje imam jedan problem, igra mi neprirodno brzo radi u 1024*768(Vsync - on, Frame skipping - off) dok u 12*7 super radi ali je suzena slika (17"CRT). Jel imao neko slican problem??? Drajveri su svezi.

Probaj sa opcijom frame skippnig na on, cini mi se da onda igra radi sporije - taman kako treba ;)

Probaj sa opcijom frame skippnig na on, cini mi se da onda igra radi sporije - taman kako treba ;)

Nema to veze sa brzinom. Igra radi normalno kada je 60fps, a cim je ispod uspori se, a sa opcijom frame skipping na on, igra radi stalno istom brzinom ali preskace svaki frejm koji komp nije stigao da prikaze tj cim nemas 60fps...

Prilozi

• PES2008DEMO 2007-10-01 23-00-28-48.jpg
    PES2008DEMO 2007-10-01 23-00-28-48.jpg
    213.9 KB · Pregleda: 105
  • PES2008DEMO 2007-10-01 23-00-18-12.jpg
    PES2008DEMO 2007-10-01 23-00-18-12.jpg
    209.7 KB · Pregleda: 76
  • PES2008DEMO 2007-10-01 23-00-10-01.jpg
    PES2008DEMO 2007-10-01 23-00-10-01.jpg
    209.4 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Na wide kameri ce biti bash kako treba. ;)
To bi otprilike trebalo da izgleda ovako:

Meni brzo radi u 1024*768, to je valjda 4:3 rezolucija???
Mada, nije ni bitno toliko, pazarice se neki wide TFT, krajnje je vreme...

evo ko zeli da igra demo sa drugarima podrzana 4 jojsticka i otkljucavanje rezolucije i detalja pozz

Prilozi

• kitserver-700a.zip
    56.3 KB · Pregleda: 100
Druga liga zapad :D
Znas i sam da ce izaci gomila tools-a koji poboljshavaju grafiku, o patchevima da ne pricham ...

Znam, znam, PES6 ne mogu ni da igram bez Evo patcha :) Ništa onda, čekamo finalnu verziju, pa onda patcheve, pa onda ponovo nerviranje... :D

evo ko zeli da igra demo sa drugarima podrzana 4 jojsticka i otkljucavanje rezolucije i detalja pozz

Svaka cast za ovo. Nego, jeste li primetili da ne valja aspect ratio koja god rezoluzija da se stavi. Ako je ukljucen 16:9 mod onda su igraci previse izduzeni, a ako je 4:3 onda su rasireni, nikako da bude normalno, moze li se nekako ovo srediti?

Naravno da ne valja kad imas 16:10 ekran :) Mozes da ukljucis u driverima fixed aspect ratio scaling.

Naravno da ne valja kad imas 16:10 ekran :) Mozes da ukljucis u driverima fixed aspect ratio scaling.

Jesi li siguran da je do toga, u ostalim igrama nema problema. Inace nemam nigde opciju fixed apect ratio u driverima, pise da treba da je pod display u nvidia control panelu ali nema je, mozda zato sto monitor nije preko DVI-a?... Mislim da je do igre problem.

Poslednja izmena:
Probao sam pre nego sto sam postovao - radi.
Mora da bude preko DVI povezan da bi imao Digital Flat panel Settings u driverima. Ako nije preko DVI-a onda mozes na monituru da siris ili skupis sliku.

Poslednja izmena:
Probao sam pre nego sto sam postovao - radi.
Mora da bude preko DVI povezan da bi imao Digital Flat panel Settings u driverima. Ako nije preko DVI-a onda mozes na monituru da siris ili skupis sliku.

Znaci onda jedino pomaze da u igri ima opcija 16:10 ili fixed ascpect ratio. Nije mi bas najjasnije zasto igra 1680:1050 rezoluciju renderuje kao da je 16:9, kada je tu 16:10 odnos stranica...

Poslednja izmena:
kada tacno izlazi finalna verzija jer necu da se peglam sa ovim demom....

@Nenad22: Driver razvlaci sliku a ne igra. Vecina igara podrzava samo ta dva standarnda formata sto ovaj 16:10 bas i nije.

Uh al me je iznerviralo ovo sranye. Ovo stvarno lici na fifu. Sto nije nista pozitivno za fufu. Jeste bolji od 6,5,4 i sigurno cu dati sansu novom PES bar jedan dan ali, aman, jos od PES 4 teze je da promasis gol sa 20 metara nego da ga pogodis sa 5. Jel ima negde da se skine super-patch-something za PES 3? I dalje igram samo njega.

Poslednja izmena:
imam ja neki stariji patch za 3-ku, pa ako zatreba javi se na pm!
Inace novi Pes mi se ni malo ne dopada, bar za sada, i zaista mi lici na neku fifu ili sl.
Nista, cekamo full verziju...

Ajde napisite sta vas konkretno podseca na FIFU. Zivo me zanima.

ma igra je extra finalna verzije ce da bude jos bolja od demoa. pokreti mimike pomeranje dresa mimika sudija ma jednostavno obozavam je

naravno mislim na PES2008

Poslednja izmena:
Nisam igrao fifu od verzije 2002, ali mi ovo upravo lici na tu igru, bar sto se tice fizike igre!!! (mada bilo je to davno...) I mnogo me nervira sudaranje sa sudijom!!! Znam realno je, ali nije igrivo (a i pravi sudija bi izbegavao igrace...).

Poslednja izmena:
Meni na poslednju verziju fife koju sam igrao - fifu 2003. Smeta mi najvise to sto vise ne utice vestina na rezultat kao pre. Preveliko oslanjanje na zakon verovatnoce koja je kao trebala da doprinese realnosti donela je to da ne mozes da primis ili uputis precizan pas u sesnaestercu. Jos gore je sto ako nisi Ronaldinjo ne mozes da driblas ako nisi Adriano ne mozes da sutnes loptu ko covek, ako nisi Supermen ne mozes da stignes Anrija. Kad sam prvi put uzeo da igram ISS na playstationu protiv druga koji ga je igrao par godina pre toga, trebalo mi je par utakmica da mu dam gol, para dana da ne primam vise od pet golova po utakmici, a mesec dana i CEO jedan vikend solo treniranja da bih konacno poceo da ga pobedjujem. (4:1 prva koju smo odigrali posle tog vikenda. :) ) Od 2003-2005 sa bratom sam igrao PES prakticno svaki dan. Od 2005 do danas jednom u dva tri meseca. Kad sam instalirao po ko zna koji put PES 5, pre par meseci, naterala me devojka da ga igram protiv nje, prvo sam joj objasnjavao pola sata koje dugme cemu sluzi a onda odigrao 1:0, i 1:1. Eto to je glavna muka sa Japancem, sto je napravljen tako da vise ne moze covek da bude majstor kao nekada nego gomila gluposti i nasumicnosti dozvoljava nekom pocetniku da mu bude ravan rival. Kao sto sam rekao Pes 3 je poslednji za koji imam utisak da reaguje onako kako ja hocu.
Osim toga uklizavanje koje je prekratko i nije na loptu nego u igraca. Sut mi se mnogo vise svidja u demou nego ranije ali i dalje nije dobro balansiran medju igracima.
Kao sto sam vec rekao u novijim verzijama nije retkost da igrac promasi iz peterca po zemlji ceo gol, a da sa ivice sesnaesterca neki baloni vise od pola zavrsavaju u golu. Setite se osecaja koji ste imali kad na starim verzijama i prvoj pc verziji WE ili PES3 date gol sa 20ak metara i koliko se to retko desavalo. U Pes 5 najcesce gol izgleda ovako: guzva na ivici sesnaesterca, lopta uzmu odbrambeni izgube je ona se odbija do napadaca oni je izgube, ispritiskam deset komandi svaku prekasno, lopti se priblizava nekoliko igraca ja stiskam pas, sut, pas i odjednom kao munja lopta je u golu. Ne da je osecaj nikakav nego nisam ni siguran da sam pritisnuo sut. E sad ovo deluje malo bolje ali u principu nije mnogo.

Poslednja izmena:
@Placebo pazi kad ima istine u tome sto si napisao, mada je meni PES5 bio savrsen a odigrao sam SVAKI deo(ne PES-a vec celog serijala). Ali opet mi to nije ni blizu smesne fife. Probaj da odigras neku fifu sad i videces o cemu pricam ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno