Šta je novo?

Periferni uređaji Periferija do 100e

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Baba Yaga

Poznat
Učlanjen(a)
30.12.2021
Poena
40
Dakle, obnovio bih vremesnu periferiju za svoj desktop racunar, tastatura + mis + zvucnici, taman za ovoliko koliko je kapnulo od drzave. Kupovao bih u ovlascenoj maloprodaji samo.

Uglavnom, office je racunar, dakle ne treba mi nista spektakularno, pikiram bezicnu kombinaciju tastature i misa, jedino sto se tice zvucnika ne znam sta da uzmem, a dovoljan mi je 2.0 sistem.

Elem, malo sam listao i video ove, barem mi deluju lepo na oko, pa ako ih neko ima da kaze da li su ok za muziku, filmove i slicno... Ne treba mi nista preglasno

Ako bih uzeo te, ostalo bi mi oko 6k za tastaturu i misa. A tastaturu bih da bude sto slicnija onima na laptopu, dakle niskoprofilna, scissors key tasteri... Sto se tice misa, on mi je nekako najmanje bitan, cisto da bude bezicni i da radi posao...

Video sam ovaj combo, ali mi je ovaj proizvodjac nepoznat...

Ili ako neko ima ideju bolje kombincije za ove pare...

Jedino ovo mozda, taman bi me izaslo u dinar u tih 100e sa pomenutim zvucnicima

Jedinio nisam siguran za ovaj mis, nikada nisam imao ove pljosnate miseve, nekako mi ne deluju prakticno, ili gresim.

Ne znam za misa, ja svakako ne bih uzeo bez bocnih tastera.
A i ne volim laptop tastature, pa ne mogu da komentarisem ovu :)

Jedino znam da je logitech solidnog kvaliteta, na poslu koristim obicnu k120 i odlicna je, a kuci koristim m705, preziveo je dva kupanja u akvarijumu :)

Znam i ja da Logitech vazi za dobar kvalitet, zato i pitah za ovu Hamu, jer za njih nisam cuo a vidim ok recenzije na Gigatronom sajtu...
Mada, sigurnije mi da idem sa proverenim brendom. Mis mi je ionako najmanje bitan, nikad nisam ni koristio bocne tastere, nego rekoh samo mi cudni ti pljosnati.

Jedino jos kad bi mi neko potvdio za zvucnike... Mada koliko vidim i oni bi trebalo da su soldini...

Zvučnike ne koristim, pa ne znam, ali ovi deluju sasvim ok ovako što proguglah na brzinu.

Što se tastature tiče od mene preporuka za Rapoo 9500M, kuckam sa nje upravo, i sasvim sam zadovoljan. Lepo izgleda, lepo radi, a bonus je što može jednostavno da se spoji na 4 uređaja (wireless + 3 BT profila), pa se lako prebaci na TV/tablet ako ustreba.
Ona je 4k, a može se uzeti i komplet sa mišem za 5300 (miša nisam probao, deluje i on ok). Ima isto i Rapoo M300 Silent miš koji bi se uklopio u budžet.

Lično koristim Logitech miševe oduvek, ali ne znam jel imaju oni išta da valja, a da je bežično i u tom cenovnom rangu. Ako ne mora striktno bežični, znam da je ovde po forumu na dobrom glasu A4Tech V7M (ili V8M) Bloody, a ima i bežična verzija (A4Tech Bloody R70) za 3300.

Ok, hvala... Pogledao sam je i deluje da je to ono šta tražim, samo mi ovaj miš u kompletu deluje mnogo primamljivije naspram ovog malešnog iz Logitech kompleta. A samo je 300 dina skuplja

To ću onda, kad već imam utisak iz prve ruke... Taman da se uklopim dok su ovi zvučnici na akciji.

Hvala!

Taman da se uklopim dok su ovi zvučnici na akciji.

Pisao sam već. Korektni zvučnici mogu da se naprave za malo para. Baš od odpada :) Evo ti primer

Samo da podelim utiske, stiglo mi sve jutros i sve mi se dopada.

Tastatura je baš vrh, i dalje mi neverovatno koliko je tanka, kvalitetno deluje, ja mislim da je ova baza metal, tasteri baš ono šta sam tražio, kao na laptopu. Što se tiče miša, odlično mi leži uz ruku i to je otprilike najviše što i tražim od njega.

A zvučnici, meni koji sam prešao nakon nekih starih Genius, pun pogodak! Em što izgledaju još lepše nego na slici, nego mi je i zvuk klasa iznad sada. Još nisam očekivao ovako solidan bas, imaju sa strane neki točkić za kontrolu basa i sasvim solidno može da se izvuče bas, meni opet otkrovenje s obzirom da mi je ne prethodnim bas gotovo bio neposotjeći. Zvuk čist, meni dovoljno glasni i negde na pola jačine.

Drago mi je da si zadovoljan. I mene je iznenadila tastatura kako je tanka, a jeste metalna baza, vrlo je kvalitetno odrađena. Meni je i milina za kuckanje posle nekih jeftinih "gejmerskih" što pre koristih.

Koji je miš u pitanju na kraju, taj iz kompleta sa tastaturom? Kakva je izrada, jel deluje da će se raspasti brzo ili? Ako se suditi po tastaturi, i on bi trebao biti ok, al nisam imao dodira sa njihovim miševima pre.

Miš, opet kažem meni je reper stari, iznemogli Genius koji je koštap 1000 dinara, pa ovaj deluje odlično.

Piše da je MT550 model... Baš sam gledao na netu, njemu je cena ovako zasebno 4k... Pa mi je iznenađenje da su stavili ne baš toliko jeftin miš u komplet sa sjajnom tastaturom.

Uglavnom lagan je, ali ne deluje nekvalitetno, lepo leži u ruci, ima sa strane neku blagu teksturu pa još bolje prijanja. Ima sa strane i indikator baterije, 3 led crtice kao. Klkće relativno tiho, točkić lepo skroluje.
I isto može da se poveže sa više uređaja kao tastatura.

Videh sad da si pisao da je tastatura 4k zasebno + miš 4k... Taman komplet hiljadu dinara jeftiniji. To je ta "ušteda"

Ja pisah odvojeno za M300, koji je 2k, ali taj M550 deluje dosta bolje (bar meni subjektivno ima bolji oblik i deluje lakše za upotrebu). On je sam oko 2.5-3k.

Ti si uzeo u radnji na G? Tamo je dosta skuplje sve, mada vidim da tamo gde je bilo najjeftinije kad pisah (5200 komplet) sad više nema, najmanje što sad vidim je oko 5700.

Ja sam imao sreće pa sam uzeo tastaturu uz neki kupon za 2k, pa je ispala još bolja kupovina.

Vrh Dno