Šta je novo?

Perfomanse proc. u igrama

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Mislio sam kupiti novi Intel E8400,ploču i ram.Staru grafičku bi ostavio, pa me interesira dali bi u igama imao veči fps ili nebi.Znam da bi imao veči skor u 3dMarkovima ali me to ne zanima nego baš igre.

kupi taj procesor,maticnu ,2 gb rama i igre ti rade u fulu 100%.:wave:

s obzirom da je ta graficka jos uvijek ekstra, samo kupi novi proc i plocu. (vjerovatno je stari cpu bio bottleneck za grafu, ali ne mogu reci sigurno)

Ja stvarno ne znam koju igru ne bi mogao da igras u full-u sa e8400, 2gb rama,nekom novom plocom i 8800gts 640mb!!!!!!!!
Uzimaj i uzivaj,dok mi ostali smrtnici ne uzmemo nesto priblizno tome..... :d

Ja sam juce presao sa AMD X2 4ghz na intel 8200 ,prodao sam graficku 8800gt256 mb da bih uspeo sve ovo da pazarim i stavio moju staru krs graficku 7300gs u novi pc. U CRYSIS RADI ISTO ako ne i malo bolje sada sa sa 7300gs ???
Nisam mogao da poverujem koliko procesor znaci i koliko je velika razlika izmedju INTEL i AMD (uvek sam pre kupovao AMD) inace probao sam i unreal novi ista prica sve je vise nego igrivo. Sad neznam koju graficku da kupim na kraju meseca do :)200e?

Ja sam juce presao sa AMD X2 4ghz na intel 8200 ,prodao sam graficku 8800gt256 mb da bih uspeo sve ovo da pazarim i stavio moju staru krs graficku 7300gs u novi pc. U CRYSIS RADI ISTO ako ne i malo bolje sada sa sa 7300gs ???
Nisam mogao da poverujem koliko procesor znaci i koliko je velika razlika izmedju INTEL i AMD (uvek sam pre kupovao AMD) inace probao sam i unreal novi ista prica sve je vise nego igrivo. Sad neznam koju graficku da kupim na kraju meseca do :)200e?
Nema sanse da radi isto:D, 7300gs je prespora, ne bi joj pomogao ni cpu na 10 GHz:d

Može da mu radi gotovo identično zbog svega onoga što serija 7 ne podržava, tj i ne prikazuje na monitoru. I meni Crysys leti na 7600GS GLH, ali ako je odigram na 8800GT ili HD3870 doživljaj je daleko ubedljiviji.

Ovo je za rubriku verovali ili ne ako postoji na ovom forumu.

Ok proc znaci, ali KAKO ISTO SA 8800GTS I 7300GS?????????????????????????

Poslednja izmena:
E stvarno mi nije jasno sta je covek hteo da kaze...MOzda je i mislio nesto kao X2 2GHz=4GHz,ima pojedinaca koji su tako shvatili "problematiku".
U svakom slucaju lepo zvuci, AMD na 4000MHz.:D

Citiram korisnika: Kiskasila
Nisam mogao da poverujem koliko procesor znaci i koliko je velika razlika izmedju INTEL i AMD (uvek sam pre kupovao AMD) inace probao sam i unreal novi ista prica sve je vise nego igrivo. Sad neznam koju graficku da kupim na kraju meseca do 200e?

Ovo je za rubriku verovali ili ne ako postoji na ovom forumu.

potpisujem :d P R E J A K O ! ! ! :banana::banana::banana:

Poslednja izmena:

Definitivno ova izjava nema veze sa zivotom, ustvari moguce je ali ako igrash igre u 640x480 gde se igra dosta oslanja na procesorsku snagu. X2 jeste slabiji od C2D ali u igrama se to mozhe odraziti u nekoliko frejmova plafon. Shto ce reci 8800gt bi imao jache performanse od 7300gs i u kombiniaciji sa celeronom tako da teorija definitivno ne pije vodu.
:wave:

Poslednja izmena:
Za pokretaca teme.

Da sam na tvom mestu ja ne bih menjao cpu i mb. Razlika postoji ali mislim da nije toliko isplatljiva, jer ces igrati igrice (koje se bas i ne isplate). Ako ce komp da sluzi za nesto ozbiljno pored igranja onda je to druga prica. Ovako...

Evo još jedne urbane legende:-devil-: Cenjeni mladiću kada se tako nešto pojavi javi nam svima a mislim da čak ni na Farcry-u ne bi taj 7300 mogao pismeno da radi a o Crysisu da ne govorim evo ja ću ti dati moju u zamenu za tvoju grafiku ako okačiš validan dokaz te tvoje tvrdnje:beat:

Ajde ne lupetaj. Kriza je GPU bound igra pa tek onda CPU. Svaki AMD X2 i Core 2 Duo ce poterati tu igru kako treba na 8800GT, ali na 7300GT vrlo tesko.
Ako ne verujes ima thread i pogledaj rezultat za X2 3800+ @3.0 Ghz + HD3870 GPU: 857, MEM: 2610 Mhz http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=34872
i za
Kentsfield @ 3.2 Ghz + HD3870 GPU: 843 MEM: 2502 Mhz
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=34698
pa ces videti koliko na high setovanjima znaci GPU. Na tvom 7300GT bi verovatno imao 2.5 FPS u tih 1680x1050 na high... :d

Poslednja izmena:
Ajde ne lupetaj. Kriza je GPU bound igra pa tek onda CPU. Svaki AMD X2 i Core 2 Duo ce poterati tu igru kako treba na 8800GT, ali na 7300GT vrlo tesko.
Ako ne verujes ima thread i pogledaj rezultat za X2 3800+ @3.0 Ghz + HD3870 GPU: 857, MEM: 2610 Mhz http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=34872
i za
Kentsfield @ 3.2 Ghz + HD3870 GPU: 843 MEM: 2502 Mhz
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=34698
pa ces videti koliko na high setovanjima znaci GPU. Na tvom 7300GT bi verovatno imao 2.5 FPS u tih 1680x1050 na high... :d

Ma kakav GT vidis da je GS :D
Ne verujem koliko si se potrudio da mu odgovoris, ja sam procitao njegov post blago se nasmejao i nastavio da citam dalje :)

Mda
Decko je ...
Prodao 8800gt da bi uspeo da kupi intel a sada razmislja koju graficku da stavi do 200e:d:d:d

Ma kakav GT vidis da je GS :D
Ne verujem koliko si se potrudio da mu odgovoris, ja sam procitao njegov post blago se nasmejao i nastavio da citam dalje :)
Morao sam! :d :smoke: Verovatno da ovde ima jos takvih koji misle da je najskuplji CPU neophodan uslov da bi igre imale "gladak" FPS, njima ce takodje koristiti! ;)

Poslednja izmena:
Procitajte njegove ranije odgovore pa cete shvatiti o kakvom se coveku radi, meni ide na ignore listu.

Evo još jedne urbane legende:-devil-: Cenjeni mladiću kada se tako nešto pojavi javi nam svima a mislim da čak ni na Farcry-u ne bi taj 7300 mogao pismeno da radi a o Crysisu da ne govorim evo ja ću ti dati moju u zamenu za tvoju grafiku ako okačiš validan dokaz te tvoje tvrdnje:beat:

Mislim da nisi hteo da citiraš OCz-a gore u postu. :D

Intel je bolje imati u masini od bilo kog AMD procesora u ovom trenutku, mislim na C2D procesore, sto se igara tice sa dobrom grafikom 8800, 9600, 3750 ta razlika izmedju procesora je mala u korist intela, pritom mislim na igre koje su graficki izuzetno zahtevne tipa Crysis ciji Engine koristi sve napredne stvarcice koje su podrzane sa DX9 i DX10, sa losijm kartama tipa 8600, 3650 ili daleko bilo 8400 razlika je dosta veca u korist intela, jer recimo overklokovani E8200 na 4000mhz u igrama kada je manja rezolucija i setovanje kvaliteta grafike na low ili medium daje dosta veci broj freimova u odnosu na fabricki klok a to je upravo pored arhitekture procesora i najveca prednost intela oc potencijal, za one koji se nebave tim sportom sasvim je sve jedno dali ce za 100e uzeti intel ili amd procesor a kupuju ga iskljucivo za igre jer sami procesori na trzistu su tako pozicionirani da za recimo tih 100e dobijas skoro isto i od amd i od intela zato intelovi procesori E8500 i Q9xxx kostaju nesrazmerno mnogo u odnosu na druge procesor AMD jednostavno nema cime da odgovori narocito na Q9xxx seriju procesora.

Po meni sam overclocking je najzanimljivija igra:D

"Ja sam juce presao sa AMD X2 4ghz na intel 8200 ,prodao sam graficku 8800gt256 mb da bih uspeo sve ovo da pazarim i stavio moju staru krs graficku 7300gs u novi pc. U CRYSIS RADI ISTO ako ne i malo bolje sada sa sa 7300gs ???
Nisam mogao da poverujem koliko procesor znaci i koliko je velika razlika izmedju INTEL i AMD (uvek sam pre kupovao AMD) inace probao sam i unreal novi ista prica sve je vise nego igrivo. Sad neznam koju graficku da kupim na kraju meseca do 200e?"

Sta ste se okomili na coveka zar nevidite da je tek doso na forum i da se slabo razume, ovde su svi izgledami rodjeni sa znanjem o hradveru ali pre bi reko da jedava cekaju da se pojavi neko kao ovaj momak da na njemu lece svoje kompleks i frustracije (mislim na sve koji su krenuli u prozivanej sa podsmehom i sprdnjom). Covek je izneo svoje subjektivno misljenj koje do duse nema veze sa zivotom ali to nije razlog da ga neko ismeva.

Poslednja izmena:

:wall::crash::smackbum::laugh::smash::lupko:

Poslednja izmena:

HAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHH! :D:D:D....HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!

... sto se igara tice sa dobrom grafikom 8800, 9600, 3750 ta razlika izmedju procesora je mala u korist intela, pritom mislim na igre koje su graficki izuzetno zahtevne tipa Crysis ciji Engine koristi sve napredne stvarcice koje su podrzane sa DX9 i DX10...

Da,tako bi trebalo da bude,ali sa pojavom Crysis-a stvari postaju dosta nejasnije i manje logicne.
Jasna je prednost snaznijeg procesora u niskim rezolucijama i sa slabim graf setovanjima,grafika je prinudjena da ceka da proc zavrsi izracunavanje fizike i stvara se popularno "usko grlo".
Sta se onda desava kada je igra (crysis) na HIGH setovanjima i visoj rezoluciji,tu stvari pocinju polako da odstupaju od prethodno navedene teorije?!Danima vec po forumima trazim primere zavisnosti ove igre od CPU-a i sticem jak utisak da se ovde ne radi samo o ,toliko prozivanoj,optimizaciji za nvidia karte,vec se javlja i velika zavisnost od C2D procesora?!Lepo se vidi da neki dobar Intelov procesor prosto drzi Crysis na nogama i nedozvoljava preterani pad framerate-a,bez obzira na setovanja u igri,tako da je razlika u prosecnom FPS-u kod X2 Athlona i C2D cesto i po 20% (i vise u korist C2D naravno) !

Mozda je tu problem i u ,za mene skroz nejasnoj,optimizaciji...Naime igra je prepuna toliko izvikane fizike a ovaj moj ubogi Athlon-cic "odmara" na oko 60% load-
a.:trust:

Onomad citam u Digit...-u ,u stilu "zasto koriste Far cry za testiranje performansi chipsetova".Jedan od razloga je i taj da se sam "Cry engine" u velikoj meri oslanja na "sirovu procesorsku snagu i memorijske protoke"!
Koliko sam shvatio,u Crysis-u je koristen isti engine ,samo "nadogradjen",tako da je ova zavisnost (mozda) jos vise izrazena.

Poslednja izmena:
Vrh Dno