Šta je novo?

Perfomanse proc. u igrama

Intel je bolje imati u masini od bilo kog AMD procesora u ovom trenutku, mislim na C2D procesore, sto se igara tice sa dobrom grafikom 8800, 9600, 3750 ta razlika izmedju procesora je mala u korist intela, pritom mislim na igre koje su graficki izuzetno zahtevne tipa Crysis ciji Engine koristi sve napredne stvarcice koje su podrzane sa DX9 i DX10, sa losijm kartama tipa 8600, 3650 ili daleko bilo 8400 razlika je dosta veca u korist intela, jer recimo overklokovani E8200 na 4000mhz u igrama kada je manja rezolucija i setovanje kvaliteta grafike na low ili medium daje dosta veci broj freimova u odnosu na fabricki klok a to je upravo pored arhitekture procesora i najveca prednost intela oc potencijal, za one koji se nebave tim sportom sasvim je sve jedno dali ce za 100e uzeti intel ili amd procesor a kupuju ga iskljucivo za igre jer sami procesori na trzistu su tako pozicionirani da za recimo tih 100e dobijas skoro isto i od amd i od intela zato intelovi procesori E8500 i Q9xxx kostaju nesrazmerno mnogo u odnosu na druge procesor AMD jednostavno nema cime da odgovori narocito na Q9xxx seriju procesora.

Po meni sam overclocking je najzanimljivija igra:D

"Ja sam juce presao sa AMD X2 4ghz na intel 8200 ,prodao sam graficku 8800gt256 mb da bih uspeo sve ovo da pazarim i stavio moju staru krs graficku 7300gs u novi pc. U CRYSIS RADI ISTO ako ne i malo bolje sada sa sa 7300gs ???
Nisam mogao da poverujem koliko procesor znaci i koliko je velika razlika izmedju INTEL i AMD (uvek sam pre kupovao AMD) inace probao sam i unreal novi ista prica sve je vise nego igrivo. Sad neznam koju graficku da kupim na kraju meseca do 200e?"

Sta ste se okomili na coveka zar nevidite da je tek doso na forum i da se slabo razume, ovde su svi izgledami rodjeni sa znanjem o hradveru ali pre bi reko da jedava cekaju da se pojavi neko kao ovaj momak da na njemu lece svoje kompleks i frustracije (mislim na sve koji su krenuli u prozivanej sa podsmehom i sprdnjom). Covek je izneo svoje subjektivno misljenj koje do duse nema veze sa zivotom ali to nije razlog da ga neko ismeva.

... zblajz?

Poslednja izmena:
Ja sam juce presao sa AMD X2 4ghz na intel 8200 ,prodao sam graficku 8800gt256 mb da bih uspeo sve ovo da pazarim i stavio moju staru krs graficku 7300gs u novi pc. U CRYSIS RADI ISTO ako ne i malo bolje sada sa sa 7300gs ???
Nisam mogao da poverujem koliko procesor znaci i koliko je velika razlika izmedju INTEL i AMD (uvek sam pre kupovao AMD) inace probao sam i unreal novi ista prica sve je vise nego igrivo. Sad neznam koju graficku da kupim na kraju meseca do :)200e?

How yes no. Kupi Rivu TNT a za kusur kupi Boing.

Kakvih sve likova nema, dzizs krajst...:wall:

Poslednja izmena:
Ajde decko sigurno nije mislio ono sto je napisao ili bijese obratno...

Kutija sad sam procitao tvoj potpis. Umro sam od smijeha :d

How yes no. Kupi Rivu TNT a za kusur kupi Boing.

Kakvih sve likova nema, dzizs krajst...:wall:
zhao mi je dechka, a vi koji ovaj forum odrzhavate, mogli bi ste da se suzdrzhite ovakvih komentara, prosto nisu produktivni...

shto ga pravite josh vecjom neznalicom ? chemu to ponashanje ???

Poslednja izmena:
U bre ljudi vama bas malo treba da omrznete nekog.
Imao sam 8800gt 256 ddr i amd x2 procesor i kazem da nisam mogao da igram ni na srednjim detaljima crysis . Prodao sam graficku i kupio dotican intel i uzeo staru graficku 7300gs i sad mogu da igram na najnizim detaljima. Dok sa 7300gs i Amd nisam mogao na tim podesavanjima da igram sa tolikim fps . E sad to sto ja neumem da objasnim to je druga stvar .
znaci ponavljam sa istom grafickom (7300gs) ima velike razlike izmedju Intela i AMD barem kod mene. Sad ja se izvinjavam svima kojima moja neiskusnost i nepoznavanje tehnike ide na zivce

Imao sam 8800gt 256 ddr i amd x2 procesor i kazem da nisam mogao da igram ni na srednjim detaljima crysis . Prodao sam graficku i kupio dotican intel i uzeo staru graficku 7300gs i sad mogu da igram na najnizim detaljima. Dok sa 7300gs i Amd nisam mogao na tim podesavanjima da igram sa tolikim fps . E sad to sto ja neumem da objasnim to je druga stvar .
znaci ponavljam sa istom grafickom (7300gs) ima velike razlike izmedju Intela i AMD barem kod mene. Sad ja se izvinjavam svima kojima moja neiskusnost i nepoznavanje tehnike ide na zivce

Ne mozesh da poredish tvoji sadashnji procesor i neki x2 (verovatno 4000 ili 4400) koji si imao... ***...

Sada si dobro objasnio i ovo je po meni najbitnije, ali nisi tako rekao na pocetku.

Kiskasila je napisao(la):
Ja sam juce presao sa AMD X2 4ghz na intel 8200 ,prodao sam graficku 8800gt256 mb da bih uspeo sve ovo da pazarim i stavio moju staru krs graficku 7300gs u novi pc. U CRYSIS RADI ISTO ako ne i malo bolje sada sa sa 7300gs ???

Zbog toga se digla sva ova bura.
Ja sam pomislio (a i ostali vjerovatno) da si rekao da ti igrice bolje rade sa Intel 8200 i 7300GS nego sa X2 (4000+?) i 8800GT 256, sto nema smisla
Evo ja se prvi izvinjavam i priznajem da sam pretjerao ;)

Poslednja izmena:
Sto se mene tice nema ljutnje tako da prihvatam izvinjenje.
Priznajem da sam pajser sto sam onako objasnio ali sta cu ,sto se kaze na greskama se uci.
Vidim da ljude buni i to sto sam rekao da sam prodao 8800gt da bi kupio intel pa sad razmisljam koju graficku da kupim za 200 e.
Narvno ne sad , vec kad legne jedna pa druga,treca.... plata pa bih onda uzeo nesto sa cim bi bio miran neko duze vreme. A do tad 7300gs .....

Definitivno moj poslednji post vama
Pozdrav i sve najbolje

@Kiskasila:
mnogo se praviš nevešt. Nešto me kopka crv sumnje, da nisi ti zamaskirani Optimus Prime (Baltazar13 za one sa jeftinijim ulaznicama), pa nam bacaš koske :trust:
I dalje tvrdim da lupetaš, pa taj 8800Gt sa 256Mb kida 7300GS i sa Semronom sa 256Kb L2 Cache, to ti potpisujem, možeš i kor dva kvad da staviš na 10 giga, neće ti pomoći.
Iskreno, mislim na nas malo zekiš, čak i da nisi Baltazar13, ili stvarno nemaš pojma.
@crossfire:
Ne pretjeruj Miraleme, matere ti, nego se isqliraj :d
Bolje ćuti nego da tako odvaljuješ i ti.

Brate opet pretjerujes sa svojim izjavama al ajde nek ti bude.

Slazem se sa @R_U_S nesto si mi mnogo sumnjiv kao da nas sve malko zezas.

Ja sa svojom konfiguracijom na midi podešavanjima u rezoluciji 1280x768 igram Crysys. Ne razumem odakle mu to da nije mogao da igra sa 8800GT ?! To je moglo samo ako mu nešto nije u redu sa pločom a ne sa procesorom.

Sa amd x2 4200 i 8800gt 512MB u crysisu sam imao na 1280x960 average fps 29-30 minimum 10 fps, a sada sa c2d e8200 i 8800gt average 40-41 i minimum 19-20. Znači average fps +33 % zahvaljujući procesoru, a minimum fps +100%

Sa amd x2 4200 i 8800gt 512MB u crysisu sam imao na 1280x960 average fps 29-30 minimum 10 fps, a sada sa c2d e8200 i 8800gt average 40-41 i minimum 19-20. Znači average fps +33 % zahvaljujući procesoru, a minimum fps +100%

Sreca za nas AMD-"ovce":D sto je to slucaj samo u Crysis-u,odnosno tu je razlika najizrazenija.
Kriza je Intel(sa mnogo kesha)optimizovana igra,ako se "odmaranje CPU-a" na oko 60% load-a u najzahtevnijoj igri na svetu moze ,uopste, nazvati "optimizacija".

Ma keve ti, hau jes nou:trust:
Ja sa ubogim x2 3800+ kloknutim na 3GHz (može i 3.2 al ne 200% stabilno) i sa Asus 3870 512Mb imam average FPS 37.12 u 1280x1024 (3870 bi trebalo da je sporija od 8800Gt - prim.ur.).
Znači da ti nešto nije bilo dobro u sistemu, smeće od ploče i memorije, pa još totalno nepodešeno. Mada, pre mi se čini da ti je cilj da sabiješ famoznih 100 postova, jerbo se ne bi tako proheravao da si pročitao šta piše par postova iznad. Alo bre, pa Core 2 Quad na 3.2 GHz sa istom grafičkom kao ja ima isti ili manji fps, tako da...razmisli pre nego što otkineš neku ovaku budalaštinu;)

zhao mi je dechka, a vi koji ovaj forum odrzhavate, mogli bi ste da se suzdrzhite ovakvih komentara, prosto nisu produktivni...

shto ga pravite josh vecjom neznalicom ? chemu to ponashanje ???

Dečko je mentol, tu pomoći nema. Ako mu se lepo kaže, dokumentuje, naslika, a on i dalje ne kapira, znači tu nešto nije u redu.
Znaš, što sam stariji shvatam da nisu tek tako neki ljudi zidari, donosači maltera, čistači ulica, ili propali "stručnjaci", kapiš. Do skoro sam sve ljude gledao kao sebi ravne, trudeći se da vidim ono najbolje u njima, al ne vredi, samo sebi više škodiš.
Znam da sam nesuzdržan i direktan, al me zabole, ako modovi smatraju da je ovo za brisanje - neka tako i bude.

Sreca za nas AMD-"ovce":D sto je to slucaj samo u Crysis-u,odnosno tu je razlika najizrazenija.
Kriza je Intel(sa mnogo kesha)optimizovana igra,ako se "odmaranje CPU-a" na oko 60% load-a u najzahtevnijoj igri na svetu moze ,uopste, nazvati "optimizacija".

Ako hoces da testiras kako radi CPU u krizi, smanji lepo rezoluciju na 800x600, stavi physics na max, particles na max i sound na max, ovo sve ostalo na low. Ove stvari koje sam naveo ne zavise uopste ili vrlo malo od GPU-a. Naravno, timedemo neka bude CPU.

Alo bre, pa Core 2 Quad na 3.2 GHz sa istom grafičkom kao ja ima isti ili manji fps, tako da...razmisli pre nego što otkineš neku ovaku budalaštinu;)

@ RUS,

Jesi li gledao sta se desava u dve teme vezane za "Crysis benchmark"? Pa nema ,sve ukupno, pet rezultata sa X2 procesorima,pitam se zasto.:trust:

Ljudi koji imaju karticu kao ja(ili slicnu) i pri tome poseduju dobar Intelov procesor beleze fantasticne rezultate,po 44 aver.FPS u 1240x1024 dok ja imam max 35 i pad frame ratea(najnizi FPS) je jos izrazeniji.
U igranju,Crysis mi se ponasa jako slicno kao sto je opisao 1965 i ne bih tako brzo pljuvao po njegovom postu.:) Inace,ostale igre rade sasvim solidno, gotovo isto kao kod drugih korisnika sa C2D i 8800GT,zasto?...

Ako te ne mrzi, pretrci ovu temu na brzinu,mozda me resis muka.;)http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?t=157978

@ RUS,

Jesi li gledao sta se desava u dve teme vezane za "Crysis benchmark"? Pa nema ,sve ukupno, pet rezultata sa X2 procesorima,pitam se zasto.:trust:

Ljudi koji imaju karticu kao ja(ili slicnu) i pri tome poseduju dobar Intelov procesor beleze fantasticne rezultate,po 44 aver.FPS u 1240x1024 dok ja imam max 35 i pad frame ratea(najnizi FPS) je jos izrazeniji.
U igranju,Crysis mi se ponasa jako slicno kao sto je opisao 1965 i ne bih tako brzo pljuvao po njegovom postu.:) Inace,ostale igre rade sasvim solidno, gotovo isto kao kod drugih korisnika sa C2D i 8800GT,zasto?...

Ako te ne mrzi, pretrci ovu temu na brzinu,mozda me resis muka.;)http://www.bench-market.com/forum/showthread.php?t=157978

Aj molim te, prosvetli me:trust:
Evo čitao sam nešto, na primer ovo:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=147838&page=11
i ne vidim da je C2D frapantno brži od X2. Jeste, brži je, al ne da ti da 30% ubrzanja. drfedja je lepo okačio rezultat (moj) sa 3870, i lepo se vidi da u 1680x1050 nema razlike u odnosu na kore dva kvad, pa neka je i na tri koma dva giga;) , vidi postove na ovoj strani http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=147840&page=2
Ko zna, možda mi je tu nešto proskočilo, ko će ga znati.
Elem, da se vratimo na temu, dečko je bolid i nema mu spasa :S:

Mislio sam kupiti novi Intel E8400,ploču i ram.Staru grafičku bi ostavio, pa me interesira dali bi u igama imao veči fps ili nebi.Znam da bi imao veči skor u 3dMarkovima ali me to ne zanima nego baš igre.
Evo sam sebe citiram, kupio sam novi komp i ostavio stari 8800 gts 640 i u Crysisu sam dobio 1 fps više.Probao sam i druge igre Dirt,Moh,Lost Planet sve igram u 1280x1024 i nema neke velike razlike, par frema više nego na starom kompu (4600x2 amd 2x1gb ddr dfi nf4)
Veliki skok je jedino u 3dmarku05 17200 (prije 13000) i 3dm06 10300 (prije 8450).
Šta se tiče ovih igrica koje sam probao uopšte mi se nije isplatilo kupovati novi komp, bolje da sam kupio novu grafu.

Taj X2 4600+ je Windsor sa 2x1MB L2 kesha,jel'tako?Na kom taktu ti je radio ?

a kolicina radne memorije da li se isplati umesto 2GB uzeti 4GB

Aj molim te, prosvetli me:trust:
Evo čitao sam nešto, na primer ovo:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=147838&page=11
i ne vidim da je C2D frapantno brži od X2. Jeste, brži je, al ne da ti da 30% ubrzanja. drfedja je lepo okačio rezultat (moj) sa 3870, i lepo se vidi da u 1680x1050 nema razlike u odnosu na kore dva kvad, pa neka je i na tri koma dva giga;) , vidi postove na ovoj strani http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=147840&page=2
Ko zna, možda mi je tu nešto proskočilo, ko će ga znati.
Elem, da se vratimo na temu, dečko je bolid i nema mu spasa :S:
Ne zaboravi da Core 2 prorice sudbinu! :d

Ma keve ti, hau jes nou:trust:
Ja sa ubogim x2 3800+ kloknutim na 3GHz (može i 3.2 al ne 200% stabilno) i sa Asus 3870 512Mb imam average FPS 37.12 u 1280x1024 (3870 bi trebalo da je sporija od 8800Gt - prim.ur.).
Znači da ti nešto nije bilo dobro u sistemu, smeće od ploče i memorije, pa još totalno nepodešeno. Mada, pre mi se čini da ti je cilj da sabiješ famoznih 100 postova, jerbo se ne bi tako proheravao da si pročitao šta piše par postova iznad. Alo bre, pa Core 2 Quad na 3.2 GHz sa istom grafičkom kao ja ima isti ili manji fps, tako da...razmisli pre nego što otkineš neku ovaku budalaštinu;)
Bio je to x2 4200 s939 manchester, biostar nforce4 plocha i NCP ddr 400 memorija, sve na default. A shta se dobija za 100 postova?

Nazad
Vrh Dno