+1Rešenja za ovi zemlju više ne postoje, bila je šansa za tako nešto pre dve decenije, ta šansa je propuštena.
Ne moras ti da dizes ruke, dici ce ostali umesto tebe. Sa ovakvim politicarima (i "elitom"), strukturom stanovnistva (prosecna starost i obrazovanje) i ovakvim mentalitetom Srbija ima 2 opcije: da polako, natenane, za x decenija "reformi" i "promena vlasti" (navodnici posto su u pitanju nijanse ili ni toliko) dodje na neki nivo zaostalih EU drzava (kakva Grcka, vise kao Bugarska/Rumunija, Hrvatska/Slovenija) ili da sve pukne i postane polu kolonija-polu haos (tipa kombinacija Mexica i Tajlanda) - znaci gudra, sex turizam, sverc i par fabrika***a, mogu u principu da se složim sa vama, ali sa toliko negativne energije nigde nećemo dogurati. Osim ako ste svi digli ruke od Srbije i odlučili da sreću potražite negde drugde - rAMA je vidim prelomio.
Ja još uvek nisam, ali ozbiljne se kanim da pod stare dane uzmem klinca pod mišku, pa sa suprugom zaždim u neku od gorepomenutim država (ako me prime - kontam da za 2 magistra farmacije sa 1 detetom mora negde da se nađe neko mesto).
***a, mogu u principu da se složim sa vama, ali sa toliko negativne energije nigde nećemo dogurati. Osim ako ste svi digli ruke od Srbije i odlučili da sreću potražite negde drugde - rAMA je vidim prelomio.
Ja još uvek nisam, ali ozbiljne se kanim da pod stare dane uzmem klinca pod mišku, pa sa suprugom zaždim u neku od gorepomenutim država (ako me prime - kontam da za 2 magistra farmacije sa 1 detetom mora negde da se nađe neko mesto).
Pa lepo kažu u tom članku, mere se uvode da ne bismo bili Grčka, jer se čak i tamo mnogo manje krade.Bio bih srećan da smo kao Grčka
da su svi rasprodali zemlju i otisli u grad ko bi te sad hranio? ti si jako cudan covek sa jos cudnijim stavovima.
Eno Hrvatska je banana republika pa ima nize cene nego mi (a tu smo negde - oni manje trziste ali malo vise para).
Trziste HW-a je isto kao i trziste ostale robe u Srbiji - trgovci ce radije prodati 1 artikal mesecno sa visokom marzom, nego 10 sa niskom. Takva filozofija (da ne kazem poslovna politika)
bga, mogu u principu da se složim sa vama, ali sa toliko negativne energije nigde nećemo dogurati. Osim ako ste svi digli ruke od Srbije i odlučili da sreću potražite negde drugde - rAMA je vidim prelomio.
da su svi rasprodali zemlju i otisli u grad ko bi te sad hranio? ti si jako cudan covek sa jos cudnijim stavovima.
@smarac Vidi se da nisi ništa sadio.
Oni su u EU par meseci, sto se tice trzista - to se ne racuna. A banana ce ostati godinama. Ne znam, cuo sam da je online povoljnije nego kod nas, neko je uzimao MB Pro i jos neki ultrabook, izaslo 100-150e manje nego ovde. Za komponente ne znam, ne bavim se time. Poenta je da bi mi morali da imamo bar 20-30% nize cene, samo zbog velicine trzista (pogotovo ako jos i Bosanci masovno kupuju kod nas) a cene su eto nek bude iste (ma nek' bude da su u HR i vise 10% - to opet znaci da smo mi skuplji).Za tvoj info kroasani su u EU, a druga stvar, toliko su jeftiniji od nas da Bosanci masovno kupuju robu kod nas pa preprodaju u Bosni. Ne pricajte bajke ljudi nase cene su odlicne kako je nekad bilo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari