Daj mi primer zdrave i preobimne konkurencije sa visokim maržama kod nas. Ja ne znam.
e da su samo laptopovi, bicje memorija, grafika ...
Svi pricaju da su marze na pc opremu male, a kod nas su pc komponente skuplje gde je pdv 8% nego u madjarskoj gde je afa 27% to je cinjenica.
Ili sam ja nesto propustio ...ili vecina ovde jeste....PDV za racunare ide sa 8% na 20% ....ljudi...potop.....
p.s meni je ponudjen posao postexpres vozaca i prihvatio sam ga da neko ne pomisli da sam i ja planirao da uvalim dupesku u fotelju...
Kakve to ima veze sa maržama? Jel kapiraš ti da porediš našu banana republiku sa tržištem EU? Hoćeš da ti skeniram prospekt iz Nemačke gde ima gomila firmi sa cenovnicima. Kad sve sagledaš skapiraš da smo mi skuplji u odnosu na njih okvirno 10e po recimo artiklu koji košta 100-200e.
Kreni da nabrajaš veleprodaje sa brendovima koje pokrivaju, a nakon toga i maloprodaje koje kod nas trguju. Onda sam prosudi da li je to za ovo tržište puno ili nije.
Ovaj deo ne kapiram, ja tvrdim da je sad konkurencija prevelika (da li je kvalitetna to nisam komentarisao), a marže su smešno male.
ti hoces da kazes da nasi distributeri ne dobijaju jeftinije nego da udju u radnju u madjarskoj ?
primer ssd u madjarskoj je mene izasao 9000 dinara koji je taj dan u emmi bio 11000, kada bi skinuo 27% shto kada se oduzima dodje oko 21.5%...skontao bi ulaz bio 7065 dinara kada se na tu cifru doda carina i pdv to je 8300 dinara. Emmi je uvoznik datog diska znaci da je marza na doticni disk MAKAR 3000dinara. E sada... to je sa time da je vecj placjena carina u eu, i da je u maloprodaji uzet 1 komad.
Ili sam ja nesto propustio ...ili vecina ovde jeste....PDV za racunare ide sa 8% na 20% ....ljudi...potop.....
Nije, zato što kod nas nije problem kvantiteta, već to što ne postoji tržište u pravom smislu te reči, već je na delu "dogovorna ekonomija".
.
To se nece nikad desiti - http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/408723/Zemlja-starih-U-Srbiji-svaka-druga-osoba-ima-65-godinacim nisu dirnuli penzije - znaci da NE MORA.
sada bas objasnjavam zeni - onog dana kada populacija 18-40godina bude izlazila 100% na biralista, tade ce se ova zemlja okrenuti prema njima. do tada, penzioneri kao najsigurniji biraci ce posredno i dalje krojiti sudbinu ove zemlje.
Eno Hrvatska je banana republika pa ima nize cene nego mi (a tu smo negde - oni manje trziste ali malo vise para).Kakve to ima veze sa maržama? Jel kapiraš ti da porediš našu banana republiku sa tržištem EU? Hoćeš da ti skeniram prospekt iz Nemačke gde ima gomila firmi sa cenovnicima. Kad sve sagledaš skapiraš da smo mi skuplji u odnosu na njih okvirno 10e po recimo artiklu koji košta 100-200e.
Kada deca komunjara i bivse komunjare dodju na vlast nista dobro ne mozes ocekivati, taj 5 oktobar je bio teska prevara, sve se desilo a u stvari se nista nije desilo, isti ljudi ostali na najbitnijim pozicijama.Ovo sve o cemu se sada polemise je trebalo biti odradjeno 2000 kad su demokrate dobili dozvolu od naroda, tada je trebalo zaustaviti drzavni aparat u lopovluku
Kada deca komunjara i bivse komunjare dodju na vlast nista dobro ne mozes ocekivati, taj 5 oktobar je bio teska prevara, sve se desilo a u stvari se nista nije desilo, isti ljudi ostali na najbitnijim pozicijama.
e da su samo laptopovi, bicje memorija, grafika ...
Svi pricaju da su marze na pc opremu male, a kod nas su pc komponente skuplje gde je pdv 8% nego u madjarskoj gde je afa 27% to je cinjenica.
A kakvo bi po tebi bilo adekvatno rešenje, pošto vidim da za nešto ovako nisi?
hleb i mleko od seljaka kako bog reko, ne treba drzava od toga dinar da vidi. ja da se pitam hleb bi trebalo da bude 200 dinara, da gospoda u gradu malo osete kako je krvavo seljak za to radioJa samo kazhem ako pdv bude 20% na kompove, kupujem prodajem ce od TV postati PC berza. za 2% se nista nece promeniti, tako da razumem sta zelis da kazes. Ali problem je sto ce hleb, mleko malo teze na crno preko kupujeprodajem.
QFTRešenja za ovi zemlju više ne postoje, bila je šansa za tako nešto pre dve decenije, ta šansa je propuštena. Trenutno jedino rešenje je da se preselim u Švedsku, Norvešku, Švajcarsku, Novi Zeland ili neku drugu slični socijalno prosvećenu državu.
Sada je situacija takva da je sve što valja budzašto rasprodato, da sve što je radilo, sada jedino što radi je da korodira i zarasta u korov. A da jedino rade banke, apoteke i birokratija koja nikada nije bilo glomaznija nego danas. A mi šta smo uradili, uradili smo to da smo postali banana republika koja je širom prihvatila najgori oblik liberalnog kapitalizma i kao takvi smo svoje završili, kao i svaka druga kolonija.
hleb i mleko od seljaka kako bog reko, ne treba drzava od toga dinar da vidi. ja da se pitam hleb bi trebalo da bude 200 dinara, da gospoda u gradu malo osete kako je krvavo seljak za to radio
Jes da je oftopik ali kada već pominjete hleb, valjalo bi da beli hleb košta hiljadu dinara da se ljudi više ne truju tom "životnom" namirnicom.
hleb i mleko od seljaka kako bog reko, ne treba drzava od toga dinar da vidi. ja da se pitam hleb bi trebalo da bude 200 dinara, da gospoda u gradu malo osete kako je krvavo seljak za to radio
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari