Šta je novo?

PDA ili mobilni oko $400

pailhead

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2004
Poena
319
Cudi me da nema neki sticky, jer mi ovo deluje kao tema na kojoj moze izbiti flejm. Posto su mobilni danas uzasno napredovali, jer ima uopste smisla uzimati neki PDA? Zanima me nesto reda velicina sto hp nudi za 400+/-50 dolara u vidu nekog PDA uredjaja.

elem, lep je Qtek9000 ali je ogroman! buraz sada gleda da uzme S100/S200. Nokiju E61 ima samo privremeno.

Evo da iscitiram malko samog sebe:

Jes odlican - ja sam se lozio bas na taj model. Ali sto je mnogo mnogo je. On je bas MEGA cigla. Cak i 2020 delije mali i lak kao perce za taj fon. Aj sto je velik, nego sto je i tezak kao tuc. Ali preterano nepraktican za nosenje.

A sad kljucna recenica:

u pocetku deluje kao - navici cu se - ali posle 2-3 nedelje cak se i najveci geek smori njegovom velicinom. Ipak je to isuvise hevi rad za svakodnevno nosenje..

I eto - tvoj buraz ga nakon prvobitnog odusevljenja prodaje bas iz razloga koje sam naveo. Mislim ko zna - zna ;). E kad bi ste slusali malo vise Haludzu - gde bi vam kraj bio..

well, 10x haludza... ;) svaka ti je na mestu! :)

I... jel se uklapas u naslov thread-a, ili da ga menjamo u "PDA ili mobilni oko $800"?
Salu na stranu HTC TyTN je end user product, odnosno nema ga na E-Bay-u za ~450$ kao sto ima T-Mobile MDA Vario II ili Orange-a 3100.
Elem, ako je neka relativno povoljna varijanta, ostvariva i ostalima - daj da cujemo.

Hvala ti :)

nikad nisam imao ni PDA, čak ni smartphone.
Čekao sam nešto dovoljno dobro, a integrisano. Nadam se da nisam požurio :)
Biće utisaka, verovatno i gomila pitanja za iskusne :)

nisi pozurio, TyTN je najbolji PDA sa podrshkom za GSM

Da se vratimo malo iz reona do 800 na do 400. Video sam danas samsung sx66, i po obliku formi tezini, deluje mi manje vise ok. Tj. mnogo vise mi se svidja cena po kojoj ga mogu naci ovde a to je $250. Sta mislite o tome?

Ja sam pre neki dan kupio MDA II(qtek2020).Nemam mnogo iskustva sa ovim aparatom ali,obzirom da sam ga vec natrpao programima mogu da kazem sledece utiske:
Brzi je dosta od moje nokia n70.To da se ekran refresh-uje ili crta bele linije,zamrzavanje i slichne zezalice-netachno kod ovog modela.Sve radi perfektno.Nokia n70 dok udje u deo sa slikama i video snimcima ..osedim...ovaj mda II je mnogo brzi aparat od nje.Za kratko vreme sam se navikao na win.mobile2005 pa mogu slobodno reci da je "user friendly".Konachno vidim tekst bez chkiljenja u mali ekran telefona.Trebam podvuci da sam ovaj model izabrao iz 2,3 razloga:
intel400mhz cpu,veci,pregledniji ekran od skoro svih drugih modela koje sam gledao(53 x 71 mm) i cena u full pack-u od 250eu koju sam dobio na nashem trzishtu.Inache imam i jedan qtek2020 koji sam dzabalesku nabavio i koji cu prodati jer je polovan..ali isti je to uredjaj kao i I-mate Pocket PC, O2 XDA II, T-Mobile MDA II and Orange SPV M1000....malo se samo razlikuje maska i to je to...po meni u tom cenovnom rangu odlichan uredjaj pa ga chista srca preporuchujem...
Ps.kad je u pitanju dinamika zvuka:izvanredan je sa stereo slushalicama,koje dolaze u paketu. Bukvalno morash da smanjish jachinu zvuka na 70-80% je je veoma snazan.Takodje na slushkama su 2 tastera za javljanje i jedan scroll-er za nivelaciju zvuka.A od bluetooth uredjaja sam odustao i prodao ga jer me populacija u Srbiji smatra ludim(vidi:pricha sam sa sobom) a po nekad gluvim(misle da je bt slushalica slushni aparat).jadno zista ali shta da se radi...

Prilozi

• MDA II.jpg
    MDA II.jpg
    83.3 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno