Šta je novo?

PDA ili mobilni oko $400

pailhead

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2004
Poena
319
Cudi me da nema neki sticky, jer mi ovo deluje kao tema na kojoj moze izbiti flejm. Posto su mobilni danas uzasno napredovali, jer ima uopste smisla uzimati neki PDA? Zanima me nesto reda velicina sto hp nudi za 400+/-50 dolara u vidu nekog PDA uredjaja.

probaj da trazis na www.iphone-fourm.org prilicno dosta stvari ima za sve telefone nacices sigurno neki pdf reader. I sto mi ne mozemo sa touchscreen-om da kuckamo i saljemo na bench kad sam ja to vec radio? nije mi jasno sto si ovo napisao ali ajde cekamo te da predjes Ural pa na pivce. POZZ

Milion puta kuckao na benchu sa fona - nikakav problem..

Radenska 3 srca :D.. Ma ima ovde dece koja neznaju ni koje Brega (mozda i bolje:D) ni Selmu ni radensku:D.. Provereno.. Recimo ja devojcicu koja je mnogo mladja od mene - nesmem ni da kazem koliko ima godina jer bi isao na robiju:D -odlucim da vodim na exit.. I sad ja joj kazem - wow maco na exitu sviraju CULT WOW! A ona ni 5 ni 6 - a ko su ti ti cult!!!!???? A o poison i alice cooperu da ne pricam - ni za to nije cula a to sve muzika moje mladosti:D..

Po tim stvarima tek provalis koliko si mator:d..

hm... to sam i ja napisao www.iphone-forum.org (zamenio si U i R) pre 6 sati a sinoc sam dao i link ka PDF readeru www.mbrainsoftware.com/Series60/Pdf/Pdf.htm :smoke:
znam nego da skrenem paznju coveku da ima tamo da ne luta po drugim sajtovima, jel se i tebi cini da je onaj imserba forum malo neorganizovan? mislim Iphone je extra a i aiva je bila ali sad nesto ceprkaju po serveru kao sredjuju. Hvala na korekciji i nisam kucao sa telefona da ne krene rasprava odmah ehehehehhehe

imserba ima najvise softwarea za Communicator 9500. inache svi su mi forumi neorganizovani osim bencha ali ok :D:d

BTW jos cemo mi svi ici na pivo. E ko bi reko da ce PPC i symbian korisnici razviti ovakav odnos :D kad mi je Haludza reko na PM da je Atari ST zakon za muziku a da je imao i Falcona, eeej! ..pa josh koristi Mac-a za muziku sad - ma ko brat mi je ,) !

Poslednja izmena:
pivo ne gine u svakom slucaju, drago mi je da smo se napokon svi slozili oko nekih stvari. A sto se tice organizovanosti foruma bench je stvarno naj ne sto je nas nego sto je stvarno tako :) .Veliki pozdrav za sve!!!

Jos jedan glas za www.iphone-forum.org - brutalno dobar forum za mobilne uredjaje.. Posto svi grupno idemo na pivo jer ko se svadja taj se voli:d aj da napravimo neku strategiju za taj forum - tamo ima ona fora - "repute me" pa dobijes pass za advance varijante - a mi izpreporucujemo jedni druge i milina..
Sta mislite o toj ideji? Jer ja jednom okacio neki softver tamo : od 500 downloada - njih dva je kliknulo repute button!? - zhasu - lenji sebicni zapadni kapitalisti..

Jos jedan glas za www.iphone-forum.org - brutalno dobar forum za mobilne uredjaje.. Posto svi grupno idemo na pivo jer ko se svadja taj se voli:d aj da napravimo neku strategiju za taj forum - tamo ima ona fora - "repute me" pa dobijes pass za advance varijante - a mi izpreporucujemo jedni druge i milina..
Sta mislite o toj ideji? Jer ja jednom okacio neki softver tamo : od 500 downloada - njih dva je kliknulo repute button!? - zhasu - lenji sebicni zapadni kapitalisti..
sta se dobija time kada se postane advanced user, nije ti losa zamisao, ali sta da postujemo tamo kad sve zivo od softvera neko vec ubaci?

bacite samo link pa cemo da klikcemo... :)

uh... al ste se raspisali.... :)

mislim da je ovo pravo mesto da postavim jedno pitanje... QTEK 2020, mogu da ga uzmem novog za nekih 230 evra. drugar mi duguje uslugu pa ga dobijam po toj ceni. da li je ok ili ne? koristio sam ga jako malo pa nisam mogao da steknem neki utisak. s200 i 9100 sam koristio i sasvim sam zadovoljan kvalitetom, nazalost njih ne mogu da dobijem tako povoljno.

interesuje me samo misljenje o isplativosti konkretnog modela za pomenuti novac.

uh... al ste se raspisali.... :)

mislim da je ovo pravo mesto da postavim jedno pitanje... QTEK 2020, mogu da ga uzmem novog za nekih 230 evra. drugar mi duguje uslugu pa ga dobijam po toj ceni. da li je ok ili ne? koristio sam ga jako malo pa nisam mogao da steknem neki utisak. s200 i 9100 sam koristio i sasvim sam zadovoljan kvalitetom, nazalost njih ne mogu da dobijem tako povoljno.

interesuje me samo misljenje o isplativosti konkretnog modela za pomenuti novac.
pih sad, trebalo bi da je ok cena kako ja vidim, zaokruzite to na 200 i gotovo, cekaj jos necije misljenje za svaki slucaj, ali za nov bi trebalo da je ok cena

ne moze nize od 230. meni se cini da je ok, vise me zanima kako se pokazala masina u praksi. par evra vise manje nije nista. :)
e to kako se pokazala u praksi ne mogu da kazem jer sam samo video tel nikad nisam imao prilike da radim sa njim niti znam nekog ko ima pa da ga pitam, znam za Qtek 9090 ali nije to to, jedino da googlas malo pa da vidis kako se ponasa u radu, poseti forum.xda-developers.com sigurno ces naci nesto sto bi mogao da iskoristis, ili neki review da nadjes na netu mada se ja licno ne uzdam u te review-e jer nisu uvek tacni

Qtek 2020 - ja ga skoro kupio za ortaka.. Detaljno istestirao i setao neko vreme.. Odakle poceti: 1 u- redjaj nije mali - on je bas ono cigla, mom drugaru se desilo da kad se parkirao, izasao iz kola, uzeo olovku da nesto zapise po ekranu, lik mu pridje i ladno mu kaze: izvinite jel ste vi parking kontrolor!?:d.. Ekran mu je najveca mana. Cak i kad je na najacem brightnesu slika je tamna. Mozda ovo nebih nikada provalio da nisam imao ETEN pored njega. Eten ima manji ekran ali slika je 10x bolja (boje - vernost prikaza) + 5x svetlija!? Neverovatno, posle gledanja etenovog ekrana imas utisak kao da je qtekov neki crt monitor koji riknjava pa mu je slika sve tamnija i tamnija. Win2003 - nema neke sad preterane razlike - ali i ima:d.. Sve zavisi zasta ces ga koristiti mozda ni ne provalis. Recimo mene nervira jer funkcija snimanja telefonskog razgovora nije podrzana kako treba. To na win05 radi perfektno ali na 2003 radi kao obican diktafon, pa si ti uvek uzasno glasniji od sagovornika, a na 05 je obratno itd. Sama brzina uredjaja je ok, nista spektakularno, ne otvara pdf bas kako bi ja hteo (mislim brzina) ali upotrebljivo, na njegov IE obavezno instalirati Myie4 ili PIE i dobices ultimativni browser - daleko ispred mobile opere, mada imas i operu (nepotrebno).. Instalirati obavezno i JAVU, VB, FLASH, NET, i ostale microsoft updateove koji ne idu po defaultu. Baterija drzi oko dan ipo mozda dva ako ga ne koristis puno - to mu je isto mana vajda zbog velicine ekrana. Nemas Wifi, kvalitet zvucnika je odlican - uredjaj je BAS glasan. I za te pare je ok. Neverujem da ces ista bolje naci za te pare..

Samo da znas - uredjaj je bas veliki i nije bas za svakodnevno nosenje kao recimo qtek s110 ili eten koji su vise u telefonskom fazonu. Al zato je razlika u velicini ekrana - kad sa s110 pogledas u ekran na 2020 - imas osecaj ko kad sa crt-a od 15 inca sednes za crt od 21 inc:d..

Poslednja izmena:
znam da je malo veci, bas prava pda velicina :) razmisljao sam o ovom problemu i dosao do zakljucka da mi ne smeta mnogo velicina... skoro uvek nosim torbu sa sobom, a da me ne bi ljudi na ulici cudno gledali koristicu bt handsfree. ;)

Buraz kupio Qtek 9000 (prodao S110). Ono je bruka - pravi komp! Rezolucija ekrana 640*480 sa ekstra tastaturom + touche screen naravno. Nisam zalazio u detalje ali ekstra je napravljen uredjaj, josh samo da instalira linux na njega i sve ce biti ko bog :D

Jes odlican - ja sam se lozio bas na taj model. Ali sto je mnogo mnogo je. On je bas MEGA cigla. Cak i 2020 delije mali i lak kao perce za taj fon. Aj sto je velik, nego sto je i tezak kao tuc. Meni je taj albanac nabavljao za 650-700E - ima super tastaturu i veliki ekran - ko neki mini lap top - samo jos bluetooth mis ;), ali preterano nepraktican za nosenje. Albanac non stop surfuje sa njega i nesto kucka - on seta jos jedan za sebe - jer mu je kao mobilno ultra brzo kuckanje velikih kolicina texta neophodno - i rece mi kao kome to nije bas neophodno to non stop kuckanje trebao bi da zaobidje ovaj model jer je preveliki i u pocetku deluje kao - navici cu se - ali posle 2-3 nedelje cak se i najveci geek smori njegovom velicinom. Ipak je to isuvise hevi rad za svakodnevno nosenje..

pa relativno :) ja sam navikao da nosim 1. novcanik (izuzetno lak :)) 2. Nokia E61 3. harddisk 2.5" kutijica - za sve to koristim nesto nalik pederushi ali nije pederusha ;)
ali qtek9000 jeste ogroman/tezak ali ubija kako dobro izgleda sa 640*480 ekranom i fenomenalnom tastaturom (cini se da je cak bolja i od Nokije9500)... kome treba i ne smeta da vucara 300g sa sobom je super.

sto se tice Excela na E61: nauporedivo je losiji nego na Nokia9500! tek sad sam uzeo da pravim tabelu i vidim koliko je S80 bolji/profesionalniji od S60 platforme. Ako nokija ne ugasi S80 sigurno cu se vratiti na communicator cim se pojavi novi model.

eno na mobilnom svetu video da je izasao E62 ali izbacili iz njega WiFi?! bar tako pise.... koja glupost!

s110 se kod nas, doduse koriscen, moze naci vec za 280e. pogledajte oglase...

ja koristim qtek 9090(vrednost polovnog oko 380-400e), i mogu da ga preporucim svima. oba uredjaja provereno dobro rade

s110 sam prodao za 200e. doduse nije bas bio u najsjajnijem stanju - ogulio se onajplasticni deo sa donje strane.

koja je vrednost Qtek-a 9000?

"I must say though that in this area WMSE wins simply because the Today screen is open to 3rd party developers. This means that you can install a third party application and get a "plug-in" that puts information on you're today screen. S60 does not allow you to do this."

nije tacno. instalirao sam Papyrus (organizer) i on sasvim lepo prikazuje svoje podatke na today screen-u. sve u svemu dobar clanak!

buraz je prodao Qteka S9000 i igrom slucaja sada isto ima E61 tako da je i on iz prve ruke izvor informacija: zacudio se kako je S60 dobro organizovan i kako se sve zavrsava joystickom ali kaze da fali olovka u nekim slucajevima...

joystick na E61 je mega shit, pogotovo shto nije 8way pa ne mogu normalno da se igraju igre sa Sege i Nintenda.

posto renoviram stan (komp i zvucnici su mi zakopani negde u stanu) muziku sam slusao sa Nokia i to preko njenog zvucnika i odusevljen sam! ekstremno glasno i dobar zvuk. muziku je svirala po 5-6 sati i trosila mozda pola baterije (nisam siguran jer nikad nije bila 100%)

eto toliko za sad. btw da li mozda neko ima funkcionalan novi Agile Messanger?

Qtek S9000 ne postoji, postoji samo 9000 model. Samo mi nemoj reci da je burazer prodao 9000 jer mu se nije svideo, pa je presao na E61?

@vas dvojica windosasha :) jeste prodao je (menjao) Qtek9000 (bez S - type error :)) za novu E61 i neki fotoaparat (roba u vrednosti oko 500e.). Taj isti lik koji je od njega kupio Qtek9000 sada ga prodaje (posle manje od mesec dana) na mobilnomsvetu.com za 580e. :D

elem, lep je Qtek9000 ali je ogroman! buraz sada gleda da uzme S100/S200. Nokiju E61 ima samo privremeno.

koliko sam ja skapirao 640*480 na 9000 ne znaci mnogo posto je sva grafika duplo vece tj. nema vishe radnog prostora u samom windowsu vec samo u nekim aplikacijama tipa Office ili IE...

btw @Highl1 popravi link ka edesi.org u profilu.

da, bash lep avatar zar ne :D hvala haludza sto si ga pomenuo...

Nazad
Vrh Dno