Ajd malo da oladite sa pljuvanjem Symbian-a jer MISLITE da je napravljen da lici na OS,jer ne moze da se overklokuje Symbian telefon i jer ne mogu lezernije da se igraju FPS igrice preko dzojstika nego sa olovcicom!?
Probao sam sve kombinacije i slazem se da je PDA dobar u mnogim stvarima ALI... Nisu svi korisnici Symbian-a ustvari vlasnici Nokie N-Gage pa da im je na pameti samo igranje,i da kukaju kako ne mogu da overklokuju svoj telefon a i zasto bi!?!?
6630 je jedan jako brz telefon,a ima duplo sporiji procesor nego skoro svi vasi PDA uredjaji,i onda se hvalite kako vas PDA trenutno otvara ovo,kako ono ucitava brzo"da se pro*eres"... a recimo N73 je mnogo BRZI telefon od 6630 a negde videh da je njegov procesor SPORIJI od onog na 6630 (ARM na 220MHZ naspram ARM na 200MHz) a telefon otvara sta god zamislite apsolutno trenutno,da se pro*eres kad vidis!!!
Sta vam dajem za pravo da je istina,zbog veceg ekrana je stvarno bolje za citanje koristiti vasih 3 ili 3..." ekran nego 2.5 ili 2.6" na Symbian telefonima,ali koliko ljudi cita tutorijale po ceo dan pa da to bude nevidjena prednost kao nikad!?
BTW,to pominjanje zastarelih 3gp formata,amr i slicno... NIJE u redu!Znaci ne pominjemo sta mogu Nokia dumbphonovi vec sta moze Nokia Symbian telefon,a cinjenica je da Nokia izbaci jos prosle godine N seriju koja snima u mp4 formatu,SVAKA Symbian Nokia takodje odavno podrzava mp3,wav... a ne samo amr,i zato nemojte da skrivate cinjenice,nije lepo ako hocete POSTENO poredjenje!!
Znaci ima PDA prednosti,ne sporim naravno ali ne mozete tako praviti na ludaka nekog ko da recimo nesto preko 400 eura koliko sada kosta N73 a vas koji ste te pare dali za neki PDA na genije a onda se VI tesite:"pa dobro,koji ce mi djavo onako odlicna kamera kad mogu uvek da nosim svoj digitalac a nije ni 300grama tezak..."ili da vas je bas briga sto ima bateriju slicnu ili slabiju nego vasi PDA a drzi 50-100% duze nego vama...
Znaci trebali ste biti iskreni,jer i ja sam hteo da kupim PDA+GSM uredjaj,bas sam se bio namerio na E-Ten M600 ali eto,dodje Nokia N73,šije ga u dosta stvari i nije bas da placem za 0.2 incha vecim ekranom pa cu ostati na Symbian-u,a ako ste bili na Symbian-u i od svih onih (kazu da ih ima oko 2000) programa zapamtili samo te zezalice (cak i pise u About delu nekih od njih da je FOR FUN) tipa detektor lazi i slicno... gospodo,dzabe ste bili na Symbian-u!!
I slobodno vi cepajte OC vasih PDA uredjaja i na 600 i na 700MHz,koliko god mozete,ja cu uzivati u trenutnom izvrsavanju aplikacija na N73 i njegovoh"jadnih"200MHz,izradjivati slike sa njegove kamere (taman vise ne moram da delim digitalac sa bratom i setam ga po dzepovima)... to sto vi mislite da je Symbian igracka zadrzite za sebe,niste ocigledno dovoljno"usli u tematiku"kad ste ispitivali mogucnosti istog jer ste krili argumente za a preuvelicavali mane!
I takodje NISTE u pravu za zezanje sa reinstalacijama i flesovanjima Symbian telefona a vi to"kao"ne radite!

Pa skoro svaki dan iskoci po neki tred tipa"kako da promenim jezik na PDA... kako da reinstaliram softver od xxxxx sa originalnim..."a to je kao neki Sizifov posao kod Symbian-a,jel!?
E pa da vas razuverim... Jezik se menja ulaskom u 4 (ČETIRI) foldera i klikom na dugme gospodo,a kako bese vi ono menjate? :d A sto se"stalnog reinstaliranja"tice,moze se reci da je pozeljno odraditi nekoliko puta godisnje ili ako zakacite virus,a znate koliko se"komplikovano"izvodi to?Ukucate *#7370#,sacekate malo i... CIST Symbian ko suza!!!Povratite bekap ili instalirate opet za 5 minuta programe i gotovooooooooo!! :whip:
Za kraj vam samo priznajem prednosti touchscreen-a u ODREDJENIM situacijama,naravno da NIJE lakse kucanje olovkom nego na tastaturi i priznajem vam SDIO slot koji vecina ima na svom PDA pa mozete prosiriti mogucnosti na nacin koji Symbian telefoni (trenutno) ne mogu!U ostalim stvarima zaostajete svojim uredjajima,pa bolje uzivajte i ne pravite ljude iz suprotnog tabora budalama,jer da ste u pravu ne bi bili u manjini,a izgleda da jeste!

Pozdrav ,)