Šta je novo?

PCLinuxOS 2007 FINAL izasao!

Ako je PPPoE konekcija, idi u PCLinuxOS centar, klikni na network, pa Setup new network interface, pa DSL, odaberi svoj mrezni adapter, klikni na unlisted, odaberi PPP over Ethernet i unesi svoj username i password i klkikni allow users to manage conection. Ako zelis da ti se ukljuci konekcija prilikom startovanja kompjutera, odaberi start at boot.
Prethodno u podesavanju za tvoj lan, unesi gateway tvog provajdera. Konekciju po potrebi mozes startovati pomocu NetApplet iz monitoring menija
Ja sam pre neki dan skinuo PCLOS i ne mogu da napravim net konekciju. Inache ja imam wirless net, isto kao DuleC, u lanu sam sa provajderom i onda napravim onu pppoe konekciju. U Ubuntu-u sam to pravio iz konzole tako sto sam kuco pppoeconf i ukuco user i pass. E sad ja kad u PCLOS-u izaberem DSL imam samo neki realtekov device za konektovanje za net. Kako da mi to bude moja wirless kartica, kad nema manual podeshavanja. Usput PCLOS mi je prepoznao karticu i ima atheros chipset.

Procackaj opciju Wireless connection u PCC. Pa onda probaj da napravis PPPoE konekciju na gore opisan nacin
PCC=PCLOS Control Center

E posto sam probao fedoru 7 i sa njom nisam mogao nikako da mountujem dynamic disk, ima li kakve shanse da se to odradi sa ovom distribucijom.....
Dosta ljudi mi je reklo da nema shanse da bilo koji linux vidi windows dinamochke diskove, ima li neko ideju od vas kako bi to moglo da se odradi i da li je uopshte to moguce....
Malo sam se odmorio od googlanja, svaka pomoc dobro doshla :wave:

Ja sam pre neki dan skinuo PCLOS i ne mogu da napravim net konekciju. Inache ja imam wirless net, isto kao DuleC, u lanu sam sa provajderom i onda napravim onu pppoe konekciju. U Ubuntu-u sam to pravio iz konzole tako sto sam kuco pppoeconf i ukuco user i pass. E sad ja kad u PCLOS-u izaberem DSL imam samo neki realtekov device za konektovanje za net. Kako da mi to bude moja wirless kartica, kad nema manual podeshavanja. Usput PCLOS mi je prepoznao karticu i ima atheros chipset.

Isto to kod mene radi na gore opisan način, znači na WiFi-u sam kod provajdera, i kačim se preko pppoe.

Da li si dobro podesio svoj lan?

Vrh Dno