Sgt. Major
Čuven
- Učlanjen(a)
- 31.08.2013
- Poena
- 575
Имам нешто слично FC530, а другар има баш FC330 и просвирало је тек после промене ожичења и конектора..
Šta je tačno uradio?
Имам нешто слично FC530, а другар има баш FC330 и просвирало је тек после промене ожичења и конектора..
Nađeš DAC koji ima balansirane i nebalansirane izlaze i jedne vežeš na aktivne zvučnike a druge na sub, a regulaciju glasnoće vršiš preko DAC-a (naravno da tražiš takav DAC sa funkijom pre-ampa).i kako da se poveze?
Jel moze preporuka koji DAC-ovi do 150e imaju takve izlaze i pre-amp?Nađeš DAC koji ima balansirane i nebalansirane izlaze i jedne vežeš na aktivne zvučnike a druge na sub, a regulaciju glasnoće vršiš preko DAC-a (naravno da tražiš takav DAC sa funkijom pre-ampa).
Genius SW-HF 2.1 1700 v2 imam na poslu, nisam ih ja birao i ne mogu ih preporučiti, pravo razočarenje, kad odvrneš preko 40% zaboli glava od izobličenja.Pozdrav svima.
Pročitao sam sve postove, ali i dalje imam dilemu (preciznije rečeno višelemu). Naime, imam neke MSI zvučnike 5.1, ali su izgleda odsvirali svoje. A i zauzimaju dosta prostora. Zato bih ovog puta pazario 2.0 ili 2.1 sistem. Komp je mator i zreo za zamenu, ali ne znam kada će to biti, pa moram da se oslonim na ovo što imam. Matična je MSI 770 G-45, čisto da znate čime raspolažem i gde treba da uključim zvučnike. Zvučnike koristim isključivo za komp i to za muziku i kada se gleda neki film. Najbitnije mi je da zvučnici budu dobri za muziku jer sam i muzičar (amater) pa obraćam pažnju i na detalje u muzici, ali ne idem baš u sitna crevca. Najčešće se sluša rokačina i metal. Voleo bih da budu malo jači (40-50w, eventualno i do 60w ako se nađe dobar primerak), jer volim da odvrnem, a da ne probijaju zvučnici. I budžet je do 15.000,00. Kapiram da do te sume ne mogu da nađem neki ekstra kvalitet, ali gledam da za te pare uzmem najbolje. Čitajući postove, našao sam nekoliko komada pa me zanima koje biste mi preporučili jer znate moje potrebe i budžet.
![]()
GENIUS zvučnici SW-HF 2.1 1700 v2
Zvučnici za računar GENIUS zvučnici SW-HF 2.1 1700 v2 2.1,45W,50Hz-20KHz,70dB,Drvo,Strujno,2xRCAgigatron.rs
![]()
EDIFIER Zvučnici za računar R1100 2.0 (Crni)
Zvučnici za računar EDIFIER Zvučnici za računar R1100 2.0 (Crni) 2.0,42W,65Hz-20KHz,85dB,< 0.5%,Drvo,Strujnogigatron.rs
![]()
EDIFIER Zvučnici za računar R1280T (Beli)
Zvučnici za računar EDIFIER Zvučnici za računar R1280T (Beli) 2.0,42W,woofer 6 Ohm; sateliti 4 Ohm,85dB,< 0.05%,Drvo,Strujnogigatron.rs
![]()
Microlab Zvučnici FC 530U
Vrhunski 2.1 niskotonski sistem zvučnika sa daljinskim upravljačemMoćna snaga zvuka iznosi 64 WOpseg frekvencije od 35 Hz do 20 kHzOmogućeno direktno slušanje muzike sa USB-a i SD karticaOdnos signal/šum iznosi 75 dBwww.tehnomanija.rs
https://www.tehnomedia.rs/audio-i-auto-tehnika/zvucnik/genius-sp-hf1800a-2-0-wood.html#data (ovi mi lepo izgledaju pa sam ih zato ubacio)![]()
MICROLAB FC330 ZVUCNIK
ZVUCNIK MICROLAB FC330,Brend:MICROLAB,Snaga:56 W,Boja:tamno drvo-Tehnomediawww.tehnomedia.rs
Hvala unapred.
I koje ćemo? 😃 Ove koje si dodao nisam našao u ponudi. A sada vidim da ima i Microlab Solo 5C za manje od 15.000,00. Kakvi su oni?Nabrojao si bukvalno sve koje sam i ja gledao, s tim da bih dodao i Edifier Mr4 2.0, MICROLAB B77BT . Izgleda je lepi kokan digao ruke od preporucivanja FC330![]()
Oni su mi nekako promakli. A sada čitam o njima i deluju baš interesantno.Sa moje strane preporuka za PreSonus Eris E3.5. Odlični zvučnici za radni sto.
Mada, vidim da je bas sa zadnje strane, a zvučnici će biti dosta blizu zida. A vidim po iskustvima da i o tome treba voditi računa.Sa moje strane preporuka za PreSonus Eris E3.5. Odlični zvučnici za radni sto.
I koje ćemo? 😃
Samo da dodam, da Fluidi C5 jako slični F5. Samo što su više Midrange fokused u odnosu ,na F5 koji je više transparentan u Highs po recenzijama. Dok oba dele Bass region koji zaista izuva sa dubinom/impactom s obzirom da su 2.0.Konkurentni Presonusu jesu Fluid Audio F5 monitori, ja njih imam. Zadovoljan sam, s tim što iako su dovoljno transparentni, ima malo izraženijeg basa, možda i zbog ne tako dobre pozicije zvučnika blizu zida, pa zna da odjekuje, ali ****** mala radna soba nemam ih gde
Imaju automatsko gašenje posle 15 minuta, hlađenje iza, RCA, TRS balansirani, nebalansirani ulaz
Iz FC330 se svako malo čuje zvuk sličan onom kad pričate s nekim ko je na vetru - brbotanje pa tišina pa brbotanje pa tišina i tako na svakih nekoliko sekundi. Šta može da bude problem?
Konkretno, čuje se iz vufera ispod stola, i to čak i kada je računar ugašen, a zvučnici raskačeni sa njega. Kapiram da je do struje, ali ne znam šta tačno treba da uradim da bi ovo prestalo. Danas se prvi put čuje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari