Bokii99
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 26.12.2021
- Poena
- 95
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600g & Arctic Freezer 36
- Matična ploča
- Gigabyte B550M Aorus Elite V1.1
- RAM
- KINGSTON Fury Beast RGB 16GB (2 x 8GB) DDR4 3600MHz CL17 - KF436C17BBAK2/16
- GPU
- PowerColor Fighter RX6600 8GB
- Storage
- Kingston KC3000 1TB; Zenith Geil 256GB SATA III; Seageta Barracuda 1TB 7200rpm 64mb HDD
- PSU
- COOLER MASTER MWE 550W Bronze V2 230V EU
- Kućište
- MS Titan II (V710)
- Monitor
- PHILIPS 23.8" IPS 24M1N3200ZA/00
- Miš & tastatura
- Corsair C70 Core & Fantech Zeus x5s
- Pristup internetu
- Optički internet
Na pocetku se gasio, ali su ventovi i rgb ostajali da rade, sada, konkretno danas, kad god bi bilo gasenje, gasio bi sve sa sobom, ostane RGB da svetli, ali se vise ne vrte ventovi.Na slici se vidi ventilator kako se vrti
Danas, je bilo gasenja mnogo puta i jedva se uspevalo uci u Windows, ciscenje BIOS-a vadjenjem CMOS baterije na kraju nije uspelo da pomogne, racunar sam odneo da ne moze da se upali. Znam, bas sam majstor.
I kad sam uspevao da ga upalim to je bilo sa jednim stikom, nije hteo sa dva vise, da li je i system postao toliko korumpiran sta li vec, nestabilnost ozbiljna.
Graficku ne bih stvarno racunao kao problem vise. Ovo je druga karta, koja je radilo odlicno kod komse ai moja odlicno radi kod njega.
Memoriju sam nocas dok mi je radio racunar istestirao na MEMTEST86 dva puta, jednom na 2400MHz drugi put na 3600MHz ni jedan error, nista. Pa ako taj MEMTEST nesto znaci, izuzeo bih i RAM onda.
Sad da sam imao drugi RAM pa da zabodem i probam, ako se ugasi, nista, onda uzmem drugo napajanje, ako se ugasi, drugi CPU ako se i tad ugasi, druga maticna, i nasao bih sta je.
Da i Vas ovde sve maltretiram a ne mozete mi nista pomoci ai sebi da cupam kosu sa glave i da razmisljam sta je, necu vise.
U svakom slucaju VELIKO hvala svima na svakom savetu, kada resim ovo, okacicu sta je bilo.
Kad sam pricao sa covekom koji ce odraditi servis isto je rekao da mu na to lici.Iz ličnog iskustva, a koje je identično tvom problemu, u pitanju je ploča, ako si isključio napajanje..Kod mene se tako isto dešavalo, dok na kraju ploča nije potpuno otkazala..Zamenjena drugom i sve ok!