Ako imaš konfiguracije već, otvaraj. Ako nemaš nemoj. Da je normalno vreme ok. Ali ovo sa koronom, te ograničenje rada do 23, pa do 21, pa do 18, pa do 17, pa opet na 20h...itd. Cele godine neke restrikcije i ograničenja. Ja držim igraonicu i puko sam samo tako. Nije da sam u minusu, ali mi bukvalno prepolovljen posao u odnosu na prošlu godinu.
Ako već otvaraš, evo ti par saveta:
1. Bez obzira što je prošlo zlatno doba igraonica, još uvek je to isplativa stvar. Možemo se čuti preko PM da ti objasnim kako da se registruješ i šta smeš šta ne, plus softver i sl.
2. Konfiguracije su ti odlične. Teraće sve igre kako treba plus monitori top. Doduše, malo preveliki, idealni su 24 inča, ali ako ih već imaš te, to je to. I grafa jeste star, i troši ko luda. Što će se osetiti kroz račun za struju

3. Generalno, lokacija je bitna. Blizina škola, autobuske stanice, da li je prometni deo grada i sl.
4. Od igara za PC igraju se najviše League of Legends i Fortnite. Prve malo artikulisanija grupa, drugu klinci. Od ostalih popularnih igara tu su ti PUBG, GTAV, Rocket League, World Of Tanks i klasici poput CS Go i DotA2.
5. Od Sony igara najviše se igra PES, FIFA i NBA i tuče poput UFC i Mortal Kombat serijala te Tekken 7. Sve ostalo u daleko manjoj meri. Možda neka vožnja za 2 igarača tipa WRC Rally.
6. Tip registracije lokala zavisi i od toga hoćeš li ili ne služiti piće. Piće povlači određene restrikcije - npr. radno vreme jer se tretiraš kao ugostiteljski objekat. Ovde podrazumevam da nema alkohola. Ja recimo nemam piće, ali imam aparat za kafu koji drži firma sa kojom sam potpisao Ugovor o izdavanju prostora (za aparat) te tako en funkcionišem kao ugostiteljski objekat a sa druge strane ima kafene napitke u ponudi (od kojih dobijam deo profita). Generalno, na piću možeš uzeti isto novca koliko i na igranju ako ti dolazi starija klijentela. Jer su oni platežni. Klince tu zaboravi.
7. Sračunaj troškove prvo. Ja plaćam lokal, radnika (obično dva), struju, net itd. pa mi se opet isplati. Ako nemaš plaćanje lokala, i ako radiš sam, nemaš nikakvih prepreka da ne radiš.
e da. da dodam.
8. U nekim opštinama su uveli naplatu takse na elektronske uređaje. Iako su gađali kladionice, kockarnice i sl. može da pogodi i tebe. Za to najbolje da se raspitaš kod nadležnih u tvojoj opštini. Znam da su kolege iz Požarevca imale taj problem. Tipa 40 din po računaru. Puta 30 računara - 1200 din. Puta 30 dana - 36000din.
edit:
evo i izvoda za Požarevac