Pa ako je 1080 na 144hz... cemu onda graficka od 67k? Ja sam uzeo za 900e 3080, malo se igrao na 4K 60hz.. takav bio monitor... i posle dve godine prodao za 450e...
Do pre dve godine 1660s je bila taman za 1080
Gledaj sta ce da ti traje duze....
Kuciste, napajanje, m.2, ram, uzeo sad ili za godinu dve... dodje mu na isto...nece se mnogo promeniti situacija
A Ploca OK.. evo za plocu dobar clanak koji objasnjava razlike u chipsetu:
AM5 Chipset diff.
Jos AMD obecava da ce AM5 trajati jos koju godinu, za dve tri godine, promenis CPU i GPU i miran si jos 5....
Grafika ce tu najvise da kalira u ceni, ja bih uzeo 6650 sada, neces se natezati za cifru, opustenija kupovina... pa mozda na jesen ili 2026, prodas grafu, kupis jacu i monitor...
Nije mala razlika 300e... sve ovo navedeno bar 400e imas ustedu...
Zaboravio sam da dodam za micro plocu.... 24cm x 24cm, nema potrebe velika, one u oznaci imaju na kraju M (B650-M)
Slazem se sa stefanelosom.... takodje sve tri koje je naveo su vise nego dovoljno dobre!
Kod madjara ima AMD 9600x za 220e.. 9600x na defaultu je 65w... lakse se hladi dok je 7700x na 105w... svakako nisu zahtevni mnogo.
Na YT ima dosta klipova sa poredjenjem u igrama..
Jos jedna ideja: i 7700x i 9600x imaju integrisanu grafiku koja nije za bacanje... mozda se iskoristi da odlozis kupovinu grafike na mesec, dva, dok ne dodju nVidia 5000, da vidimo pad cena, da li ce biti... Pogledaj YT da vidis na 1080p kakve su performanse integruse
- nemojte da me pljujete, znam nekoliko ljudi koji ne igraju CP77, ali redovno PES, FIFA, itd... na AMD 5600g/5700g...
p.s. ne pravi sve seassonic, naravno, uglavnom su to jaci modeli... svakako i 80+ BRONZE zavrsava pricu, samo uporedi CENE, znaci top proizvodjac, i odnos snage u W i cene... 15.600 rsd je MNOGO za 750w... nije od zlata...

/ Chieftec POLARIS je ok, imao sam 2 komada, skroz dobro napajanje...