- Učlanjen(a)
- 30.03.2014
- Poena
- 99
to je tačno.
Da, ako je. Ali nije. Za ogromnu vecinu je Samsung najbolje za odredjeni novac pa zato njega nude.Ako je za ogromnu vecinu iPhone najbolje za odredjeni novac zasto ga ne bi nudili?
Da, ako je. Ali nije. Za ogromnu vecinu je Samsung najbolje za odredjeni novac pa zato njega nude.
Necu. Jer i da se 10x vratim unazad tebe ne bih mogao da probudim iz tog apple sna u koji si utonuo.Vrati se unazad, procitaj o kojim se modelima radi, stavi na papir koliko je Galaxy-ja S5 prodato a koliko iPhone-a pa mi objasni na cijoj strani je ta ogromna vecina da default pokusavaju da prodaju Galaxy S5?
hoćeš da mi kažeš da oni imaju ugovor sa nekim da nude ljudima svoje uređaje. to je ružno. trebalo bi da nude ono što je najbolje za taj novac, ili s obzirom da je to sve subjektivno, trebalo bi da iznesu kupcu više opcija i objasne koja je najbolja i zašto. ako imaju ugovor sa tvojom firmom da nude tvoj telefon, zašto misliš da nemaju ugovor i sa ostalima da nude njihove telefone?
Razlog tome je procenat kvarova za sve do sada aJfone kupljenih kod Telekoma koji iznosi oko 0,1% naravno vremenom će da raste i ako malo ispratimo neke statistike koje su bile u zemljama u okruženju, broj reklamacija koje se može očekivati je po nekoj našoj proceni oko 4%. Da dodamo da je Telekomov aJfon DOA (dead on arrival) procenat oko 0,05% dok imamo informaciju da je Telenor-ov Galaxy S5 oko 22% DOA.
u srbiji 90% ljudi sluša grand i slične tripove. da li to čini grand kvalitetnom muzikom? ili je neki drugi problem posredi?
Ne znam samo kako prodavci da uvaljuju apple uredjaje kada ih nema???
Ne može biti istina. Piše da je DOA 0,05% što znači da je jedan od 2000 telefona 'dead on arrival' a oni nisu ni uvezli toliko ajfona. Procenat kvarova od 0,1% znači da se kvari jedan od 1000 telefona, a samo ovde na forumu su tri člana prijavila probleme, na manje od 1000 uvezenih komada. 22% DOA za Galaxy je takođe potpuno nerealno. Lik lupeta gluposti, ali to je već postala praksa u domaćim medijima.Onaj tekst sto je ostavljen
22%!
Da li je moguce ili je i ovo jedna od pravopisnih i logickih gresaka teksta ili istina?
Yeap, tu dolazi do izražaja količina novca koja se ulaže u ovakav (prljavi) marketing, a koja je kod gore neimenovanog proizvođača neproporcionalno veća u odnosu na sve ostale proizvođače zajedno.Ne znam da li si razumeo... ja uđem i kažem: "Imam taj i taj paket, ističe mi za 10 dana pa sam došao da kupim novi tel i obnovim ugovor. Ja bih "taj i taj telefon, kako se pokazao?" A prodavac kaže: "Nemojte taj, nije nešto baš, loša izrada, kvalitet (bla-bla)... preporučujem vam.... "ovaj"! Simptomatično je to da "ovaj" telefon je uvek isti brend i gotovo isti model, u svakoj poslovnici gde smo (ja i kolege) bili.
Tako je, o tome se i radi, zabranjeno i kažnjivo! Jedan od razloga zašto je nedavno izbio skandal u predstavništvu Samsunga.Ovo nije ekskluzivitet vezan za mobilne telefone, već funkcioniše i u drugim sferama, a ne samo što je bezobrazno i neprofesionalno, ovo je zabranjeno i kažnjivo.
Ali pošto je ovo država u kojoj se zakon sprovodi na osnovu toga ko je nešto rekao, a ne na osnovu zakona, ne čudi me takvo ponašanje prodavaca.
Da li misliš da pisac teksta kao i mnogi drugi prave razliku između DOA i DAP? Ne pravi ih ni pojedini operatori, tretiraju sve kao DOA, tako vode i statistiku svoju 🙂On je u clanku rekao DOA. DAP je druga kategorija. Ono... kao da neko spoji 'izgubljeno' i 'ukradeno' u policijskom izvestaju.
Ali svaki 5-ti sa falinkom!? U teoriji je sve moguce, ali ako je tako u praksi (IMHO) brend bi bio opasno uzdrman posle takvog modela.
reci mi samo da li bi bilo ok da prodavci uvaljuju iphone umesto samsunga. da li bi se i tada bunio i rekao, ne to nije u redu?Jos jednom kazem, marxist-i i tebi, predlazem da umesto sto bacate random mrznju po Apple-u ucinite nesto korisno i procitate o cemu se pise i koja je poenta poslednjih par post-ova. Niti iko prica o kvalitetu Apple-a (osim vas dvojice koji imate potrebu iz kog zna kojih razloga da ga nipodastavate) vec o cinjenici da mobilni operateri vrse prilicno agresivno uvaljivanje Samsung uredjaja. Apple je jopopo uveo u pricu cisto reda radi a ti si se, kao i uvek, upecao i poceo da skaces. Tako da relax, niko ovde ne velica Apple vec samo nisi u stanju da razumes ono o cemu se pise.
reci mi samo da li bi bilo ok da prodavci uvaljuju iphone umesto samsunga. da li bi se i tada bunio i rekao, ne to nije u redu?
i jos jednom ne razumem sta je jopopo hteo da kaze. provalio je podavce da uvaljuju samsung, a ne uvaljuju njegov x fon. da uvaljuju njegov x fon bilo bi ok?
a onda krene samsungov misteriozni kupac, pa ih provali kako uvaljuju x fon, a ne samsung iako imaju dil sa njima.
koja je poenta? sa svima imaju dil da uvaljuju njihove telefone?
reci mi samo da li bi bilo ok da prodavci uvaljuju iphone umesto samsunga. da li bi se i tada bunio i rekao, ne to nije u redu?
i jos jednom ne razumem sta je jopopo hteo da kaze. provalio je podavce da uvaljuju samsung, a ne uvaljuju njegov x fon. da uvaljuju njegov x fon bilo bi ok?
a onda krene samsungov misteriozni kupac, pa ih provali kako uvaljuju x fon, a ne samsung iako imaju dil sa njima.
koja je poenta? sa svima imaju dil da uvaljuju njihove telefone?
Toga ima svuda. Zato lumia, nexus nikada nece proci na USA trzistu preko operatera. Prvo guraju iPhone, onda samsung, a posle nije ni bitno sta guraju jer na ove ode 90% kupaca.
Uf kako mislis osvetljenje pojasni sta jaci brightness imaSamo da javim, uzeo sam sim free u Pragu (6 plus 16GB sivi), tax free je 20%, izašao me oko 625eur. Ako neko ima isti telefon iz MTS-a (da ne ispadne da hejtujem :laugh: ) rekao bih da ovaj ima bolje osvetljenje od onoga u MTS-u 😀
Upravo tako ali obrnutim redosledom, Samsung se svuda prvi uvaljuje no to nije tema jer ce gomila ljudi odmah poskakati, bolje se drzati X,Y,Z numeracije 😀
http://www.us.kantar.com/media/777825/kwp_comtech_smartphone_purchase_whitepaper_aug_2014.pdf
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari