Šta je novo?

Pazite se kad kupujete iPhone u MTS-u!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, ako je. Ali nije. Za ogromnu vecinu je Samsung najbolje za odredjeni novac pa zato njega nude.

Vrati se unazad, procitaj o kojim se modelima radi, stavi na papir koliko je Galaxy-ja S5 prodato a koliko iPhone-a pa mi objasni na cijoj strani je ta ogromna vecina da default pokusavaju da prodaju Galaxy S5?

u srbiji 90% ljudi sluša grand i slične tripove. da li to čini grand kvalitetnom muzikom? ili je neki drugi problem posredi?

Vrati se unazad, procitaj o kojim se modelima radi, stavi na papir koliko je Galaxy-ja S5 prodato a koliko iPhone-a pa mi objasni na cijoj strani je ta ogromna vecina da default pokusavaju da prodaju Galaxy S5?
Necu. Jer i da se 10x vratim unazad tebe ne bih mogao da probudim iz tog apple sna u koji si utonuo.

Nude Samsung jer njega uglavnom i imaju u radnjama, dok sve ostale u klasi S5 nemaju trenutno, ili imaju eventualno LG G3. To samo govori da imaju neki dil sa Samsungom, zato ga i nude najvise.

hoćeš da mi kažeš da oni imaju ugovor sa nekim da nude ljudima svoje uređaje. to je ružno. trebalo bi da nude ono što je najbolje za taj novac, ili s obzirom da je to sve subjektivno, trebalo bi da iznesu kupcu više opcija i objasne koja je najbolja i zašto. ako imaju ugovor sa tvojom firmom da nude tvoj telefon, zašto misliš da nemaju ugovor i sa ostalima da nude njihove telefone?

Ha, ha, dobro jutro Kolumbo.
Naravno da imaju dil i naravno da moraju da nude ono za šta imaju dil da nude.
Ovo nije ekskluzivitet vezan za mobilne telefone, već funkcioniše i u drugim sferama, a ne samo što je bezobrazno i neprofesionalno, ovo je zabranjeno i kažnjivo.
Ali pošto je ovo država u kojoj se zakon sprovodi na osnovu toga ko je nešto rekao, a ne na osnovu zakona, ne čudi me takvo ponašanje prodavaca.

Onaj tekst sto je ostavljen
Razlog tome je procenat kvarova za sve do sada aJfone kupljenih kod Telekoma koji iznosi oko 0,1% naravno vremenom će da raste i ako malo ispratimo neke statistike koje su bile u zemljama u okruženju, broj reklamacija koje se može očekivati je po nekoj našoj proceni oko 4%. Da dodamo da je Telekomov aJfon DOA (dead on arrival) procenat oko 0,05% dok imamo informaciju da je Telenor-ov Galaxy S5 oko 22% DOA.

22%!
Da li je moguce ili je i ovo jedna od pravopisnih i logickih gresaka teksta ili istina?

Ne znam za taj podatak od 22% osim da deluje suludo, to ni Ei Nis ne bi imao da pravi telefone.

Sto se tice pravopisnih gresaka, tekst ih ima toliko da ga je mucno citati.

u srbiji 90% ljudi sluša grand i slične tripove. da li to čini grand kvalitetnom muzikom? ili je neki drugi problem posredi?

Jos jednom kazem, marxist-i i tebi, predlazem da umesto sto bacate random mrznju po Apple-u ucinite nesto korisno i procitate o cemu se pise i koja je poenta poslednjih par post-ova. Niti iko prica o kvalitetu Apple-a (osim vas dvojice koji imate potrebu iz kog zna kojih razloga da ga nipodastavate) vec o cinjenici da mobilni operateri vrse prilicno agresivno uvaljivanje Samsung uredjaja. Apple je jopopo uveo u pricu cisto reda radi a ti si se, kao i uvek, upecao i poceo da skaces. Tako da relax, niko ovde ne velica Apple vec samo nisi u stanju da razumes ono o cemu se pise.

Ne znam samo kako prodavci da uvaljuju apple uredjaje kada ih nema???

Onaj tekst sto je ostavljen

22%!
Da li je moguce ili je i ovo jedna od pravopisnih i logickih gresaka teksta ili istina?
Ne može biti istina. Piše da je DOA 0,05% što znači da je jedan od 2000 telefona 'dead on arrival' a oni nisu ni uvezli toliko ajfona. Procenat kvarova od 0,1% znači da se kvari jedan od 1000 telefona, a samo ovde na forumu su tri člana prijavila probleme, na manje od 1000 uvezenih komada. 22% DOA za Galaxy je takođe potpuno nerealno. Lik lupeta gluposti, ali to je već postala praksa u domaćim medijima.

Ne znam da li si razumeo... ja uđem i kažem: "Imam taj i taj paket, ističe mi za 10 dana pa sam došao da kupim novi tel i obnovim ugovor. Ja bih "taj i taj telefon, kako se pokazao?" A prodavac kaže: "Nemojte taj, nije nešto baš, loša izrada, kvalitet (bla-bla)... preporučujem vam.... "ovaj"! Simptomatično je to da "ovaj" telefon je uvek isti brend i gotovo isti model, u svakoj poslovnici gde smo (ja i kolege) bili.
Yeap, tu dolazi do izražaja količina novca koja se ulaže u ovakav (prljavi) marketing, a koja je kod gore neimenovanog proizvođača neproporcionalno veća u odnosu na sve ostale proizvođače zajedno.
Verujem čak i da nije obavezno politika mobilnog operatera u pitanju, već dotična kompanija verovatno prilazi svakom prodavcu pojedinačno i "substituiše ih" po broju prodatih primeraka.
Verovatno je i to razlog zašto se, inače veoma kvalitetni telefoni kao što je npr One M8 prodaju u mnogo manje primeraka od telefona dotične kompanije 😉

Ovo nije ekskluzivitet vezan za mobilne telefone, već funkcioniše i u drugim sferama, a ne samo što je bezobrazno i neprofesionalno, ovo je zabranjeno i kažnjivo.
Ali pošto je ovo država u kojoj se zakon sprovodi na osnovu toga ko je nešto rekao, a ne na osnovu zakona, ne čudi me takvo ponašanje prodavaca.
Tako je, o tome se i radi, zabranjeno i kažnjivo! Jedan od razloga zašto je nedavno izbio skandal u predstavništvu Samsunga.

Što se tiča DOA kod Samsunga S5, moguće je da je to 22%, dešava se ali je to DOA/DAP podatak, ne samo DOA. DOA je kada je mrtav na licu mesta prilikom pokušaja aktiviranja a DAP (Dead after purchase) kada telefon otkaže u roku od 7/14/21 dan nakon prodaje (zavisi kakvi uslovi važe). Da napomenem da se skoro 80% slučajeva reši reinstaliranjem SW ili nekom interkonekcijom i to nije ništa čudno. Dešava se da su punjači ili kablovi neispavni pa se reklamiraju kao DAP u stvari nisu napunjeni.

Inače kod svih brendova (bez Ajfona) realno je da procenat DOA/DAP bude oko 1,5% a svih kvarova bude između 5% i 10% za pametne telefone.

Poslednja izmena:
On je u clanku rekao DOA. DAP je druga kategorija. Ono... kao da neko spoji 'izgubljeno' i 'ukradeno' u policijskom izvestaju.

Ali svaki 5-ti sa falinkom!? U teoriji je sve moguce, ali ako je tako u praksi (IMHO) brend bi bio opasno uzdrman posle takvog modela.

Ovo sto prodavci guraju svoje favorite ili 'favorite' moze biti objasnjeno i losim treningom. Da je prljavi marketing u pitanju, progovorio bi neko od prodavaca da je kontaktiran. Cak i da je na nivou poslovodje prodavnice, nasao bi se neko ko nije ispunio kvotu za bonus, pa bi 'propevao'.
Po mom nekom iskustvu, prodavci idu linijom manjeg otpora i prodaju ono sto im je dostupno i od cega ce najmanje glava da ih boli (najmanje posleprodajne podrske = smaranja). Mozda i tu treba pogledati razloge zasto se nesto forsira. Opet, IMHO.

On je u clanku rekao DOA. DAP je druga kategorija. Ono... kao da neko spoji 'izgubljeno' i 'ukradeno' u policijskom izvestaju.
Da li misliš da pisac teksta kao i mnogi drugi prave razliku između DOA i DAP? Ne pravi ih ni pojedini operatori, tretiraju sve kao DOA, tako vode i statistiku svoju 🙂

Samsung je procentualno uredjaj sa najviše reklamacija kod svih operatera. 3 do 4 uredjaja od 10 imaju reklamaciju dok je kod većine ostalih to 1 uredjaj na 10 prodatih.

Kod nas ili u svetu? Opravdanih ili svakakvih?

Jos jednom kazem, marxist-i i tebi, predlazem da umesto sto bacate random mrznju po Apple-u ucinite nesto korisno i procitate o cemu se pise i koja je poenta poslednjih par post-ova. Niti iko prica o kvalitetu Apple-a (osim vas dvojice koji imate potrebu iz kog zna kojih razloga da ga nipodastavate) vec o cinjenici da mobilni operateri vrse prilicno agresivno uvaljivanje Samsung uredjaja. Apple je jopopo uveo u pricu cisto reda radi a ti si se, kao i uvek, upecao i poceo da skaces. Tako da relax, niko ovde ne velica Apple vec samo nisi u stanju da razumes ono o cemu se pise.
reci mi samo da li bi bilo ok da prodavci uvaljuju iphone umesto samsunga. da li bi se i tada bunio i rekao, ne to nije u redu?

i jos jednom ne razumem sta je jopopo hteo da kaze. provalio je podavce da uvaljuju samsung, a ne uvaljuju njegov x fon. da uvaljuju njegov x fon bilo bi ok?

a onda krene samsungov misteriozni kupac, pa ih provali kako uvaljuju x fon, a ne samsung iako imaju dil sa njima.

koja je poenta? sa svima imaju dil da uvaljuju njihove telefone?

Poslednja izmena:
Nije on konkretno mislio na Samsung, to smo mi ubacili. On je hteo jedan telefon, a oni su hteli da ga ubede da uzme neki drugi za koji su rekli da je bolji ( nije rekao koji model je on trazio, ni koji su mu preporucivali). Kasnije je pitao za iPhone, i onda su poceli njega da hvale, eto to je to sto je on rekao.

reci mi samo da li bi bilo ok da prodavci uvaljuju iphone umesto samsunga. da li bi se i tada bunio i rekao, ne to nije u redu?

i jos jednom ne razumem sta je jopopo hteo da kaze. provalio je podavce da uvaljuju samsung, a ne uvaljuju njegov x fon. da uvaljuju njegov x fon bilo bi ok?

a onda krene samsungov misteriozni kupac, pa ih provali kako uvaljuju x fon, a ne samsung iako imaju dil sa njima.

Da li si ti pročitao šta je jopopo napisao? Ili jesi, ali ti nije jasno šta je "pisac hteo da kaže"?
Ne radi se ovde ni o Samsungu, ni o Apple-u, već je prodavcima naloženo da "guraju" određen proizvod, a o motivima možemo da nagađamo.

Jos jednom te najljubaznije molim da procitas post-ove na koje odgovaras, ako nesto nisi u stanju da razumes nema poente da bacas random mrznju po Apple-u i troll-ujes. Cela prica nema ama bas nikakve veze sa Apple-om osim tvog redovnog hate-a. Evo ucinicu ti posto ovako ne ide, ali vidim da ili zaista nisi u stanju da shvatis ili ti nije ni bitno da shvatis o cemu se pise vec da provociras. Kupac : "Dobar dan, zelim da kupim telefon A kompanije X". Prodavac : "Nepouzdan vam je taj A telefon kompanije X ali ja vam toplo preporucujem telefon B kompanije Y" . Hint posto ocigledno postoji sansa da i ovo ne uspes da skapiras - ni kompanija A ni kompanija B nije Apple.

Toga ima svuda. Zato lumia, nexus nikada nece proci na USA trzistu preko operatera. Prvo guraju iPhone, onda samsung, a posle nije ni bitno sta guraju jer na ove ode 90% kupaca.

Samo da javim, uzeo sam sim free u Pragu (6 plus 16GB sivi), tax free je 20%, izašao me oko 625eur. Ako neko ima isti telefon iz MTS-a (da ne ispadne da hejtujem :laugh: ) rekao bih da ovaj ima bolje osvetljenje od onoga u MTS-u 😀
Uf kako mislis osvetljenje pojasni sta jaci brightness ima

ja sam skapirao da on radi za nekog proizvodjaca mobilnih telefona ida je taj proizvodjac potpisao ugovor sa telekomom da telekom treba da trpa njihove telefone u prvi plan, ali oni to ne rade, nego trpaju neke druge telefone u prvi plan, i onda je on isao to da proveri. lepo je napisao da se ne pridrzavaju toga sto su potpisali u ugovoru. ali ne znam kako misli da se pridrzavaju ako su istovremeno potpisali sa nekima drugima da treba da uvaljuju njihove telefone. neko mora da bude stariji, necije telefone moraju da guraju prve.

Moja firma radi konsalting i istraživanje i ne zastupam ni jedan brend konkrento, ali to nije bitno. Ugovori sa proizvođačima ne sadrže klauzule o tome da se na prodajnim mestima nude određeni telefoni, kako reče @RingeRaja i zabranjeno je, samo sam naveo ono šta je simptomatično kod nas, da tražiš jedno a nude drugo, pri tome davajući subjektivne utiske o kvalitetu i pouzdanosti.

@bmibmc
Postoje podaci ali naravno da su poslovna tajna. Zato što može i pogrešna logika da se izvuče iz njih. Generalno pouzdanost ne znači ništa ako ne znaš kako neko upotrebljava uređaje pre nego dođu na reklamaciju. Uređaji uglavnom otkazuju od 3 do 6 meseca i bitno je da postoji brz i ekikasni servis sa rezervnim delovima.

Nazad
Vrh Dno