Šta je novo?

PaySend

• Začetnik teme Začetnik teme salecg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
REFERRAL1
This promo code will expire on the 17th August 2025

Ako nekom treba

• Like
Reagovanja: uji
ima li neko problema ovih dana sa paysend .... naime ne mogu da odradim plaćanje ka grčkoj ... istu transakciju sam radio i prošle godine (dakle idem samo na opciju da ponovim transakciju) ali neće da prođe ....

Pozdrav svima 🙂 da li je neko skoro slao vise od 1000 evra i kakva su vam iskustva? Citam recenzije, vidim da je dosta ljudi imalo problema, blokiran racun, traze poreklo novca, izvod sa bankovnog racuna itd...

PS da traži poreklo novca??
Pretpostavljam da koristiš karticu za slanje. Zavisno od toga kome šalješ, ne vidim rizik po tebe.

• Like
Reagovanja: uji
Pretpostavljam da se odnosi na primaoce, ali to je već njihov problem kako će njihove banke to tretirati.

PS da traži poreklo novca??
Pretpostavljam da koristiš karticu za slanje. Zavisno od toga kome šalješ, ne vidim rizik po tebe.
Da, koristim karticu za slanje. Pa rizik je u tome sto sam u mnogim recenzijama na Trustpilot Paysend-u procitala da novac NIKADA nije isporucen! Da su imali silnih problema, neki su uspeli da posle vise meseci povrate svoj novac... (pricamo o iznosima preko $1000)... U recenzijama se provlaci da im je (posiljaocu) trazila poreklo novca, da im je blokiran nalog, ne mogu da se uloguju... itd.. Ne kazem da slepo verujem svim recenzijama... Zato i pitam da li je od nasih neko imao problema... @uji

Pojedine banke ne prihvataju novac poslat putem Paysend-a. Royal Bank of Scotland u Nemačkoj je jedna od takvih. Ne pitajte kako znam. Prava muka je povratiti novac. Dakle, obavezno proverite pre slanja ako ste u mogućnosti pogotovo ako je veliki iznos u pitanju.

Evo mog iskustva sa Paysendom. Slala sam novac u Juznoafricku Republiku. Transfer sa moje kartice na suprugovu karticu nije radio, i umalo smo odustali, ali sam ja resila da probam prenos na njegov racun. Prva transakcija je bila moguca samo u dinarima (jednom kada mi je nalog verififikovan, omguceno mi je slanje i u evrima). Prvo sam poslala malu uplatu od 150 dinara, koja je prosla u roku od 24h. Posle toga sam pokusala sa internet kartice 1200evra (koliko sam imala na kartici) ali nije uspelo (ispostavilo se da Inteza zadrzava 7% vise od iznosa koji saljete!). Jednom kad sam umanjila iznos za tih 7%, transfer je prosao bez problema istoga dana je legao na doticni racun. Fee nije bio pri slanju, ali je dobio manje 1%, odnosno 12 evra u protivvrednosti zvanicne valute.. Posle sam negde procitala da toliko naplacuju po transferu (sto nisam prvobitno znala). Pozdrav svima i hvala @Miha87 , @milkobgd , @zmili na pomoci! 🙂

Fee nije bio pri slanju, ali je dobio manje 1%, odnosno 12 evra u protivvrednosti zvanicne valute.. Posle sam negde procitala da toliko naplacuju po transferu (sto nisam prvobitno znala).
Nema skrivenih troškova kod slanja, pogotovu ne nekih koji padaju na teret primaoca, budući da je ideja da se tačno zna koliko će novca leći. Ako ti je PaySend iz bilo kog razloga (promocija ili šta god) napisao da nema naknade, tj. da je iznos koji leže primaocu (Recipient gets) jednak iznosu koji šalješ (You send), to je to. Ili si možda propustila da te dve vrednosti nisu bile jednake. Ako ipak jesu, onda je suprugova južnoafrička banka po nekim svojim pravilima uzela 1% za priliv iz inostranstva. Pojma nemam kako posluju tamošnje banke, ali maltene sve naše to rade, eventualno uz neki prag (npr. do sto evra besplatno), a i manje su naknade, npr. 0,5%. Ni priliv na karticu nije pošteđen toga, a negde ume biti i skuplji.

Nisam se dobro izrazila... 🙂 dobio je 1% manje na Google-ov kurs EUR - ZAR... Na to sam mislila. Inače je dobio tačan iznos koji je bio napisan u aplikaciji...

Ako hoću da iskoristim Payoneer virtuelnu dolarsku Master karticu na novom PaySend nalogu (koji tek treba da otvorim), šta je preporučljivo?
- Da tokom otvaranja naloga koristim VPN sa US ip adresom u konjukciji sa srpskim mobilnim brojem?
Svrha otvaranja bi bila korišćenje PaySend-a u Binance-ovoj P2P sekciji kao metoda gde bi se za X američkih dolara dobilo X USDT-a.
Nasuprot direktnoj kupovini sa Masterom gde Binance uzima 3% ovde bi se plaćala manja komisija PaySend-u plus što s vremena na vreme nude gratis kodove za besplatne transfere.

Još jedno od pitanja je koliko naplaćuju banke u Srbiji proviziju za prijem novca na kartice i da li neka banka tu stavku ne naplaćuje. Ako ima takve banke, onda je Money send prilično povoljan za iznose do npr 500-1000€ po uplati.
Mobi banka to naplaćuje: "Priliv iz inostranstva (MasterCard)" 1,5%
Banka mi je trazila 20 e provizije za slanje 200 e,konkretno u Grcku...srecom nisam isao preko banke nego sam procitao ovde da je paysend dosta povoljniji i sto je najvaznije siguran nacin placanja...potrebno je samo skinuti app registrovati se i dodati svoju bankovnu karticu,ja imam visa karticu....potreban vam je iban broj korisnika kojem zelite da prebacite novac i ime i prezimo i tjt...znaci meni je za prenos 200 e sa racuna skinulo 23.700....eto nekih 300 din provizije...

Banka mi je trazila 20 e provizije za slanje 200 e,konkretno u Grcku...srecom nisam isao preko banke nego sam procitao ovde da je paysend dosta povoljniji i sto je najvaznije siguran nacin placanja...potrebno je samo skinuti app registrovati se i dodati svoju bankovnu karticu,ja imam visa karticu....potreban vam je iban broj korisnika kojem zelite da prebacite novac i ime i prezimo i tjt...znaci meni je za prenos 200 e sa racuna skinulo 23.700....eto nekih 300 din provizije...
Njemu treba obratno, da primi.
RF isto naplacuje.
AIK izgleda jos uvek ne?

Da, u AIK je loro u dalje besplatan, lično iskustvo.
Čujem da je besplatno i u ProCredit, ali ne mogu da posvedočim.
Edit: typo

Da, u AIK je loro u dalje besplatan, lično iskustvo.
Čujem da je besplatno i u ProCredit, ali ne mogu da posvedočim.
Edit: typo
Loro nije besplatan, bar ne ako se ne stavi novac na stednju. (OUR jeste, ali onda posiljalac placa sto dodje isto)
Primanje na karticu valjda jeste (ne pise konkretno da li 1% za ino vazi za jedan ili oba smera)

Grešiš, loro je besplatan. Mešaš to sa sha/ben, kao i većina ljudi.
Dakle:
Ako uplatilac koristi OUR, priliv na AIK devizni je besplatan, novac odmah dostupan. Važi za EUR.

Grešiš, loro je besplatan. Mešaš to sa sha/ben, kao i većina ljudi.
Dakle:
Ako uplatilac koristi OUR, priliv na AIK devizni je besplatan, novac odmah dostupan. Važi za EUR.
Da, to sam i mislio. Ako nije OUR moze da bude frei uz stavljanje na stednju.
( Ali posiljalac placa OUR, tako da se placa priliv na neki nacin )

Ako neko planira da koristi PaySend uskoro, evo referal za popust pri prvoj transakciji:

Inače, prenosem moje iskustvo Wise/Paysend.
Svrha:
-Kontaktirao hotel u Lisabonu na mejl, tražio bolju cenu.
-Kažu može ali uplati nam prvu noć kao depozit. Poslali detalje za plaćanje.
-Prvi put ovo vidim, učim šta je Swift/Wise/Paysend.
-Pošto imam EUR-e na multivalutnom računu u Yettelu, dakle ide EUR->EUR

Iskustvo sa Wise:
KA TA STRO FA! Izgubih ceo dan. Traži pasoš, selfie i na kraju hoće da im platim 5,29% provizije (da, dobro ste pročitali), samo zato što je kartica registrovana u non EEA zemlji (Srbiji).

Probao PaySend:
FA NTA ZI JA! Uneo samo par podataka, ništa pasoš, ništa selfie, provizija 1% uz minimum 1.5€, platio kroz Google pay. Sa sve instalacijom proces trajao 2-3 minuta.

provizija 1% uz minimum 1.5€
ako oni pretvaraju dinare u evre nema provizije, a kurs im je poslednji put kad sam slao bio sličan kao u aplikaciji moje banke, tako da mi se to više isplatilo. 😀

Katastrofa je sto pre koju godinu iz Nemacke / Irske je bilo:
  • PaySend 1.5e slanje unutar EU barem, ne znam ka Srbiji)
  • WU 5e po transferu, do 5000e mesecno.

Sada 1% PaySend bilo gde, WU 20e iz Irske, 50e (da, da) iz Nemacke (1% ustvari ali do 5k se moze slati). Cak i DE-DE ili DE-IE i obratmo 😁

Ne kapiram ko/zasto koristi ovo u EU.
(mi kad saljemo razumem PaySend za male iznose)

Treba da mi posalju novac iz EU, neka mala suma ~50e. Ne znam sta je najisplativije. Je li za paysend potrebna devizna ili moze i dinarska kartica za priliv novca?

Da li primalac vidi ime uplatioca kada uplatilac plati preko paysend-a na iban (uplata ide u grcku), ili vidi uplatu od paysand-a?
Verovatno vidi ono u referenci sto stoji?

I koliko vremena je potrebno da legne uplata preko paysend a koliko preko direktnog transfera iz banke?

Poslednja izmena:
Preko PaySenda je pitanje sati (možda i brže i uvek su videli i potvrdili moju uplatu), preko banke je pitanje nekoliko dana pošto prvo NBS mora da odobri transfer (ako nije nešto promenjeno u načinu funkcionisanja u poslednjih godinu dana), pa ako ti treba swift potvrda onda još toliko (računaj 5+5) i ubaci dva čekanja u banci.

Svakako u banci moraš da čekaš i moraš da imaš formalni predračun ako šalješ na firmu.
Paysend to je dovoljan IBAN.

Moja poslednja uplata preko PaySenda, obavestio sam primaoca mejlom da sam uplatio pare i dobio potvrdni odgovor od njega 2,5 sata kasnije. Siguran sam da je bio prazan hod dok nisu pročitali moj mejl i proverili uplatu na računu tako da računaj i manje od toga...

Poslednja izmena:
Da li primalac vidi ime uplatioca kada uplatilac plati preko paysend-a na iban (uplata ide u grcku), ili vidi uplatu od paysand-a?
Verovatno vidi ono u referenci sto stoji?

I koliko vremena je potrebno da legne uplata preko paysend a koliko preko direktnog transfera iz banke?
Da, primalac vidi ime i prezime uplatioca kada uplatilac uplati novac preko PaySend-a.

Za koliko vremena će novac biti vidljiv na računu primaoca sve zavisi od banke do banke - od nekoliko sekundi do nekoliko dana.

Moja poslednja uplata preko PaySenda, obavestio sam primaoca mejlom da sam uplatio pare i dobio potvrdni odgovor od njega 2,5 sata kasnije. Siguran sam da je bio prazan hod dok nisu pročitali moj mejl i proverili uplatu na računu tako da računaj i manje od toga...
Da, tako je bilo i meni... Uplata na grcki iban...

Nazad
Vrh Dno