dedamrsoje
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2002
- Poena
- 925
REFERRAL1
This promo code will expire on the 17th August 2025
Ako nekom treba
This promo code will expire on the 17th August 2025
Ako nekom treba
Da, koristim karticu za slanje. Pa rizik je u tome sto sam u mnogim recenzijama na Trustpilot Paysend-u procitala da novac NIKADA nije isporucen! Da su imali silnih problema, neki su uspeli da posle vise meseci povrate svoj novac... (pricamo o iznosima preko $1000)... U recenzijama se provlaci da im je (posiljaocu) trazila poreklo novca, da im je blokiran nalog, ne mogu da se uloguju... itd.. Ne kazem da slepo verujem svim recenzijama... Zato i pitam da li je od nasih neko imao problema... @ujiPS da traži poreklo novca??
Pretpostavljam da koristiš karticu za slanje. Zavisno od toga kome šalješ, ne vidim rizik po tebe.
Nema skrivenih troškova kod slanja, pogotovu ne nekih koji padaju na teret primaoca, budući da je ideja da se tačno zna koliko će novca leći. Ako ti je PaySend iz bilo kog razloga (promocija ili šta god) napisao da nema naknade, tj. da je iznos koji leže primaocu (Recipient gets) jednak iznosu koji šalješ (You send), to je to. Ili si možda propustila da te dve vrednosti nisu bile jednake. Ako ipak jesu, onda je suprugova južnoafrička banka po nekim svojim pravilima uzela 1% za priliv iz inostranstva. Pojma nemam kako posluju tamošnje banke, ali maltene sve naše to rade, eventualno uz neki prag (npr. do sto evra besplatno), a i manje su naknade, npr. 0,5%. Ni priliv na karticu nije pošteđen toga, a negde ume biti i skuplji.Fee nije bio pri slanju, ali je dobio manje 1%, odnosno 12 evra u protivvrednosti zvanicne valute.. Posle sam negde procitala da toliko naplacuju po transferu (sto nisam prvobitno znala).
Banka mi je trazila 20 e provizije za slanje 200 e,konkretno u Grcku...srecom nisam isao preko banke nego sam procitao ovde da je paysend dosta povoljniji i sto je najvaznije siguran nacin placanja...potrebno je samo skinuti app registrovati se i dodati svoju bankovnu karticu,ja imam visa karticu....potreban vam je iban broj korisnika kojem zelite da prebacite novac i ime i prezimo i tjt...znaci meni je za prenos 200 e sa racuna skinulo 23.700....eto nekih 300 din provizije...Još jedno od pitanja je koliko naplaćuju banke u Srbiji proviziju za prijem novca na kartice i da li neka banka tu stavku ne naplaćuje. Ako ima takve banke, onda je Money send prilično povoljan za iznose do npr 500-1000€ po uplati.
Mobi banka to naplaćuje: "Priliv iz inostranstva (MasterCard)" 1,5%
Njemu treba obratno, da primi.Banka mi je trazila 20 e provizije za slanje 200 e,konkretno u Grcku...srecom nisam isao preko banke nego sam procitao ovde da je paysend dosta povoljniji i sto je najvaznije siguran nacin placanja...potrebno je samo skinuti app registrovati se i dodati svoju bankovnu karticu,ja imam visa karticu....potreban vam je iban broj korisnika kojem zelite da prebacite novac i ime i prezimo i tjt...znaci meni je za prenos 200 e sa racuna skinulo 23.700....eto nekih 300 din provizije...
Loro nije besplatan, bar ne ako se ne stavi novac na stednju. (OUR jeste, ali onda posiljalac placa sto dodje isto)Da, u AIK je loro u dalje besplatan, lično iskustvo.
Čujem da je besplatno i u ProCredit, ali ne mogu da posvedočim.
Edit: typo
Da, to sam i mislio. Ako nije OUR moze da bude frei uz stavljanje na stednju.Grešiš, loro je besplatan. Mešaš to sa sha/ben, kao i većina ljudi.
Dakle:
Ako uplatilac koristi OUR, priliv na AIK devizni je besplatan, novac odmah dostupan. Važi za EUR.
ako oni pretvaraju dinare u evre nema provizije, a kurs im je poslednji put kad sam slao bio sličan kao u aplikaciji moje banke, tako da mi se to više isplatilo. 😀provizija 1% uz minimum 1.5€
Moze i dinarska Visa ili MasterCard kartica.Treba da mi posalju novac iz EU, neka mala suma ~50e. Ne znam sta je najisplativije. Je li za paysend potrebna devizna ili moze i dinarska kartica za priliv novca?
Da, primalac vidi ime i prezime uplatioca kada uplatilac uplati novac preko PaySend-a.Da li primalac vidi ime uplatioca kada uplatilac plati preko paysend-a na iban (uplata ide u grcku), ili vidi uplatu od paysand-a?
Verovatno vidi ono u referenci sto stoji?
I koliko vremena je potrebno da legne uplata preko paysend a koliko preko direktnog transfera iz banke?
Da, tako je bilo i meni... Uplata na grcki iban...Moja poslednja uplata preko PaySenda, obavestio sam primaoca mejlom da sam uplatio pare i dobio potvrdni odgovor od njega 2,5 sata kasnije. Siguran sam da je bio prazan hod dok nisu pročitali moj mejl i proverili uplatu na računu tako da računaj i manje od toga...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari