- Učlanjen(a)
- 18.03.2005
- Poena
- 1,185
+1Ovaj zakon koji zabranjuje ljudima iz Srbiji da otvaraju devizne racune u inostranstvu je najveci problem. To je bilo i onda to je i sad problem jer je paypal neka vrsta racuna. Sve dok ta odreba zakona bude na snazi paypal nece omoguciti uslugu.
Nema potrebe da hejtujete PayPal ili Amere, mozda nas oni i ne vole ali zasigurno vole nas novac i nikad ne bi od zarade odustali zarad nekih principa i gluposti ili zato sto "ne stojimo dobro sa Amerima", pa nisu oni Srbi. Sta mislite zasto su neki odavde uspeli da se registruju birajuci okolne zemlje u adresi, mislite da paypal ne moze skontati da su iz Srbije? Zazmure tu i tamo zato sto imaju koristi od toga, zaradjuju.
Tamo je novac osnovni pokretac i price da oni ne omogucavaju uslugu zato sto nas mrze je prilicna nebuloza.
Meni je PP na Hrvatsku, a plaćam iz Srbije, tako da 100% znaju da je nalog "modifikovan", ali mi za sada gledaju kroz prste - npr. kada sam pokušao da prošle godine da platim nešto što sam bidovao dok sam bio na GO u Grčkoj, odmah mi je stigao mail u kome me mole da potvrdim da sam to ja, pošto su na osnovu IP adrese skapirali da se nalog ne koristi iz Hrvatske, već iz Grčke.
Osnovni problem su naši zakoni, tj. zakon o platnom prometu i sve dok se tržište novca ne liberalizuje (kao kod komšija), PP nećemo imati.