Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo ranije smo se nadali od 2009. pa kad smo videli gde je sta, svi su nasli alterntative i PP je sada vec bitniji politicarima :)

Ajde i ovde da pitam, valjda će neko videti... Jel je neko withdraw-ovao novac sa Intesa karticom sa nalogom registrovanim na Hrvatsku?

Ministry for Information Society and Telecommunications continues with the activities of introducing Pay Pal services in Montenegro
Published date: 01.08.2011 13:53 |

The Ministry for Information Society and Telecommunications works intensively on introducing Pay Pal services in Montenegro. To that effect, the Pay Pall office in Brussels announced the following:

We at PayPal acknowledge with appreciation the interest of the people in Montenegro in our services. Currently PayPal services are unfortunately not yet available in Montenegro, but we are aware of the potential. We would like to let you know that we are working closely with the Ministry for Information Society and Telecommunications of Montenegro towards the aim of enabling PayPal services. For PayPal, this is part of a project with global dimensions, which involves moving simultaneously into a number of countries in various regions around the world.

PayPal and the Ministry for Information Society and Telecommunications of Montenegro have conducted an active and positive dialogue, aimed at enabling PayPal services in Montenegro. Our co-operation is making good progress, and we engage in regular updates on the project. We appreciate that the relevant regulatory authorities in Montenegro have been very supportive in this process, actively demonstrating to PayPal the opportunity that Montenegro represents and highlighting the needs of local internet users. This dialogue also clarified a number of regulatory questions as regards the functioning of key components for the provision of international PayPal services to the residents of Montenegro. PayPal is very grateful for the support received and wants to recognise the contributions of the Ministry for Information Society and Telecommunications and of the Central Bank of Montenegro.

PayPal is now assessing the scale of product development which will be necessary to expand the service and enable new countries. Several countries have signalled interest in enabling PayPal services and PayPal has engaged in dialogues with the all the respective local authorities. In fact, the most efficient way for PayPal to realise this big project is by enabling several countries simultaneously. This means, however, that the progress of the entire project is dependent on the progress in the individual countries. Also, the technology necessary to provide PayPal services in new countries takes significant time to be developed and implemented. One main reason for this lies in the complexity of such a global and secure product as PayPal’s. Another lies in the fast pace of change in the global payments landscape. Therefore progress takes some time, but we understand the impatience of some our potential future customers.

Gluposti!! Dok god 2 ovco-cuvara koji jos nisu skinuli opanke a ufatili se fotelja dolje, diriguju odredjenim ljudima, nece biti pp-a u Crnoj Gori! Ovo je samo fina forma i "odjebavanje" sacice sanjara da ce pp doci u Crnu Goru.

Ima i za nas... Originalno na https://twitter.com/#!/s_lazarevic/status/188226879554207744

Međutim, uvek ima i skeptika :)

"Ne bih iskljucio da to cak i nije zvanicni dokument, vec da ga je S. Lazarevic fabrikovao... iako je savetnik u Min.Fin... ...mozda zbog toga i razlog vise - idu izbori. :) Zao mi je sto ovako nesto pisem, al' dok ne bude na PP sajtu ovakav dokument, sve je u domenu prvoaprilske sale..."

Poslednja izmena od urednika:
nista novo.

samo me nervira sto verovatno nikada niko nece izaci javno i reci u cemu je bio problem. paypal nece zato sto bi narusio ugled ako bi priznao da nije hteo sa nama zato sto im je neko rekao/naredio da smo nepodobni.
u srbiji nece niko zato sto je priznati da si u toliko losim odnosima sa amerikom gore nego da priznas sve propuste, kriminalne radnje i sl. tokom vrsenja javne funkcije. u poslednje vreme se to samo radi implicitno - "kod nas je sve u redu, oni se pitaju". da se stvarno pitaju "dosli" bi odavno...

"dosli" zato sto nemaju sta da dolaze, to je jbn internet! za takvu jednu firmu "tehnicke teskoce" i sl. banalnosti su teska izmisljotina... isplatilo bi im se posle 3 dana sa 4 korisnika odavde i oni to znaju...

Poslednja izmena:
Koga se tice. Mene su naucili da se jedino racunaju rezultati a njih nema pa nema. A kako davno Ajnstajn rece - najveca glupost je na isti nacin pokusavati postizanje razlicitih rezultata. Ergo, od ovih vajde nema i nece ni biti.

Posto u vlasti ima i pismenih ljudi, ne bi im bilo tesko i da laziraju ovakav tekst zbog izbora, svaki glas je bitan. Ali ne razumem ljude koji bi glasali za ovu vlast samo ako je ovo istina, pa nece promena vlasti oterati pp, sve se nastavlja, nista se ne prekida osim starih guzica. U svim oblastima zivota su intenzivirane "aktivnosti", prosto pozelim da zivim u ovoj utopiji u jeku kampanje.

Koja je poenta, bas me briga za najave i obecanja, uspeli su da nas somalija uci o platnom prometu. Nisu uspeli da dovedu paypall a bosna jeste, end of story.

Koliko ja vidim mi smo uvek neke posebne kobasice.
Kada je BIH sa svim svojim problemima uspela da "dovede" PP stvarno je jedino objašnjenje da je sadašnja vlast mnogo retardirana pa nije uspela isto da odradi.
Stvarno jadno. Mada verujem da naši monopolisti gledaju da to odlože što duže kako bi uzeli još keša.
Oni ipak sponzorišu vladu, pa ovi moraju da prave ustupke. ;)

BIH je dobila PayPal zbog UNa i strane vojske stacionirane tamo...NATOa, IFORa, SFORa i sl.

ponovo tona gluposti, nagadjanja i opstih mesta.

lock

PayPal u Srbiji (infinitely)

Čitao sam PayPal policy update i u delovima vezanim za proviziju našao ovo.

Prilozi

• paypal europe 2.png
    paypal europe 2.png
    31.1 KB · Pregleda: 404
To jednog dana kad se uvede vazice tako, koliko se secam pre jedno 6+ meseci se pricalo o tome mislim da ima u onoj temi iz 2010

Ja sam odustao od cekanja paypal-a. kupujem preko web sluzbi koje rade iz amerike za srbiju tako da imam i Amazon opciju, a gleadm da nadjem i metodu da sam registrujem karticu posto cesto idem preko, samo da neko napise tacnu metodu u MORU od milion netacnih tema na srpskom internetu ..

Srpska kompanija "Komtrejd" je prošle godine iz svoje firme u Sloveniji izvezla softver u svet u vrednosti preko 550 miliona dolara, jer to nije mogla iz Srbije zbog zakonskih ograničenja, naveo je Torbica.
Aaaa?

^
Aha...
Ti se čudi, ali tako je;)

Kako ne moze da izveze softver?:) (razumem da je sve lakse u Sloveniji, em je deo EU, em koristi Evro, ali.... kako smo mi izvezli bese 200miliona dolara softvera lane ako to ne moze? :D)

Može, ali je problem plaćanje, tj. iz Slovenije je to mnogo jednostavnije.

Kakve veze PLACANJE ima sa IZVOZOM softvera? I zakonskim mogucnostima.

Manje birokratije i glavobolje, a vise mogucnosti :trust:

***, pa ne mogu ni hebeni PayPal da nam omoguce, a kamoli nesto sto treba velikim igracima :smash:

Avaj, drzava ne zeli Paypal u serbistanu i tacka. Dzaba prica.:mad:

Poslednja izmena:
Ovo je science fiction tema. :D

Ovaj zakon koji zabranjuje ljudima iz Srbiji da otvaraju devizne racune u inostranstvu je najveci problem. To je bilo i onda to je i sad problem jer je paypal neka vrsta racuna. Sve dok ta odreba zakona bude na snazi paypal nece omoguciti uslugu.
Nema potrebe da hejtujete PayPal ili Amere, mozda nas oni i ne vole ali zasigurno vole nas novac i nikad ne bi od zarade odustali zarad nekih principa i gluposti ili zato sto "ne stojimo dobro sa Amerima", pa nisu oni Srbi. Sta mislite zasto su neki odavde uspeli da se registruju birajuci okolne zemlje u adresi, mislite da paypal ne moze skontati da su iz Srbije? Zazmure tu i tamo zato sto imaju koristi od toga, zaradjuju.
Tamo je novac osnovni pokretac i price da oni ne omogucavaju uslugu zato sto nas mrze je prilicna nebuloza.

Završio se mandat. Niko više i ne spominje, izvinjavam se svima kojima nisam, u potpunosti, verovao kada su nagoveštavali da je ovo sve bio politički stunt za izbore. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno