Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko narucivao nesto ovako?
http://www.ebay.com/itm/BowTech-Destroyer-340-Bow-/260864469256#ht_500wt_1156
posto je ovo u USA klasifikovano kao personal stuff i nisu potrebni nikakvi papiri za posedovanje ovakve opreme,
dok je kod nas ovo deklarisano isto kao i vatreno oruzije pa ako je neko imao iskustva kakva je tu procedura.
Kupim tj izlicitiram jedan luk i kad dodje na carinu, ovi otvore, i vrate posiljku nazad il slicno?

da ali ovo nije vatreno oruzije, stavise je pribor za legalni sport :)

Treba odobrenje za kupovinu tj dozvola ista kao i za vazdusnu pusku! I da si clan nekog sportskog kluba...

Da li je neko narucivao nesto ovako?
http://www.ebay.com/itm/BowTech-Destroyer-340-Bow-/260864469256#ht_500wt_1156
posto je ovo u USA klasifikovano kao personal stuff i nisu potrebni nikakvi papiri za posedovanje ovakve opreme,
dok je kod nas ovo deklarisano isto kao i vatreno oruzije pa ako je neko imao iskustva kakva je tu procedura.
Kupim tj izlicitiram jedan luk i kad dodje na carinu, ovi otvore, i vrate posiljku nazad il slicno?
Sta da ti kazem....robin hud je bio to sto jeste i bez kompaund luka:d

@to3a juzer sa bencha djsasha je kupovao takve stvari, ali je nedavno imao problem, zadržali su mu neke stvari! Tako da je najbolje da se njemu obratiš za info.

Poslednja izmena:
Nikola jest bio je al vidi kako je ovaj luk elegantan. Da je robin imao luk koji ima left off 80% tj kad nategnes do kraja, drzis samo 20% od 70 tak libri sto je klasika za one longbow iliti oko 35 kila (; i sad lukovi u americi su tipa 400$ a kod nas su polutke u ko zna kakvom stanju 1000€.
Sad jest malo off topic al ne zele svi da narucuju ssd :)

Jel moze neki mod da splituje temu na posebnu za paypal i posebnu za carinu? Posto se sigurno vec 15 strana diskusija vodi o carini, a neke od nas uopste ne interesuje carina i narucivanje robe iz inostranstva.

Gledaj to ovako - da se nesto korisno desi po pitanu PP-a video bi novu temu :)

Streličarstvo je jako lep sport (nažalost kod nas slabo rasprostranjen i teško dostupan, koga interesuje više detalja, neka mi se javi na PM/mail, kad nas je malo, bar da se držimo zajedno :)), ali ovde je, jednom već napisah, tema PayPal. Molim sve korisnike da se uzdrže od pisanja o carinskim propisima i sl. SAMO I ISKLJUČIVO PAYPAL.

Sta je najpouzdanije koristiti kada ovog jos nema? Ono bankovne kartice Inteza,... ?

Ovo je za FIRME ako se ne varam? Tj. nista prostije za fizicka lica.

Visa Virtuon (samo za Internet). Al' fora je sto neke stvari mogu samo preko PayPal-a i sto ne salju svi u Srbiju.
Ima i treci scenario, takodje nepovoljan, moze preko kartice i ima srbija u listi za slanje ali kada se dodje na stranicu za placanje i kada se popune podaci kartice server kaze da ne prima podatke koji dolaze sa ovih prostora.
Nakon toga se iznos privremano zakljuca tj rezervise.
Licno sam doziveo ovaj scenario ali, doduse, cim sam se pozalio banci trazili su da im posaljem email prepisku sa prodavcem i oslobodili mi pare posle 15 min.

Zasto je ova tema mrtva?
Zasto se smarkovic ne oglasava?
Dokle se stiglo?
Sta se desilo nakon onog cuvenog saopstenja NBS-e?
Sta jos fali?
Jel neko prima pare da se nista ne uradi?
Da li cemo za tri meseca ponovo slusati price od pre tri meseca i novo mazanje ociju?

Rekao bih da ovaj post od dva meseca dovoljno govori o "iskrenoj" zelji da se bilo sta uradi.
Moje misljenje: bez mogucnosti primanja novca sve sto uradite nece znaciti nista

Zato sto bi uvodjenje paypalla dovelo do trzisnog otvaranja Srbije prema svetu a ovde to nikome ko odlucuje to nije u interesu. Pogledaj evropu i koje zemlje nisu clanice wto i bice ti jasno dz je jedini nacin da vidis paypall da pravis fake nalog ili da se odselis odavde.

Zasto je ova tema mrtva? Jer je kraj 2011 :):)
Zasto se smarkovic ne oglasava? Pa šta ima čovek novo da kaže? Vlast je u panici zbog nedobijanja kandidature, to im je bio adut za izbore, zabole ih pajče za PayPal ...
Dokle se stiglo? Nije se mrdnulo ni milimetar
Sta se desilo nakon onog cuvenog saopstenja NBS-e? Apsolutno ništa ... To je mišljenje jedne vlasti i guvernera. Zašto rizikovati ako se promeni vlast/guverner, da imaju drugo mišljenje ...
Sta jos fali? To više niko ne zna .... izgleda najviše dobra volja PayPal-a ... ipak ....
Jel neko prima pare da se nista ne uradi? Vrlo moguće .... ko to zna ...
Da li cemo za tri meseca ponovo slusati price od pre tri meseca i novo mazanje ociju? Naravno ....

Zasto je ova tema mrtva?
Eeee prijatelju to je zato sto u srbiji ima toliko muka i problema da je PayPal zadnja rupa na svirali.
A verujem da su nbs i ostali odavno zaboravili na to.
Njima je posao da uzimaju i harace a ne da daju ... :wc:

Nije Sloba kriv što nemamo paypall, odnosno jeste, ali drugi Sloba :D

I ja bih voleo da se Smarkovic javi i kaže nešto novo, ali mislim da nema sta da kaže, sada je sve na paypall-u, zaista verujem da smo kao država naš deo uradili, ostaje nam samo da budemo strpljivi...

I ja bih voleo da se Smarkovic javi i kaže nešto novo, ali mislim da nema sta da kaže, sada je sve na paypall-u, zaista verujem da smo kao država naš deo uradili, ostaje nam samo da budemo strpljivi...
Avaj, potpuno sam siguran da drzava apsolutno nista ne radi po tom pitanju. Drzavna je to sluzba, lezilebovici, gibanicari i dzabalebari, niko du*e ne mrda osim ako se ne pokrene neka mediska kampanja tipa "Zasto srbija jos nema PayPal?".

PayPal-a nema (i neće ni biti) dok se u ovoj tvorevini donose uredbe (ko izmisli ovako glupav naziv) i daju mišljenja, a ne ono što treba: ZAKONI.
Dakle, ZAKON o deviznom poslovanju građana ove tvorevine eksplicitno (i implicitno) ne TVRDI da je dozvoljeno vršiti elektronsku transakciju sa svog računa na račun u drugoj državi. preko posrednika, što je u ovom slučaju PP, već se daju MIŠLJENJA da to "kao" može.
E, dok mislioci budu vodili ovu tvorevinu, tako će nam i biti.

U koje pare da ce pre da nam vrate vize nego dozvole paypall? Nekome ne odgovara masovni uvoz iz madjarske (iako ljudi uredno placaju carinu pri ulasku u zemlju)
Pogledajte milka cokoladu. Od 100 gr kosta u veleprodaji u nemackoj 0.35e, a kod nas na pijaci 0.6 e, dok je u derackim prodavnicama 1.2-1.4e. I sad zamislite da udjemo u eu gde bi svako mogao da utera u zemlju sta hoce. Propali bi mnogi deraci.
Meni je najzalije sto najdinamicniji sloj ljudi ide a ostaju ljudi koji su otupeli od nedaca. Zato grcka gori.a mi stojimo ko ovce za klanje. I sto bi neko onda dozvolio paypall kad se stado ne buni?

Nema ništa novo. NBS i MFIN su se izjasnili o legalnosti korišćenja PayPal (i to u oba smera), eBay je obavešten o tome i sada su oni na potezu. Ako npr. Google Checkout i MoneyBookers mogu već godinama da podržavaju Srbiju, ne vidim neku prepreku po tom pitanju za PayPal... No, kao što je već više puta rečeno, radi se o privatnoj kompaniji koja sama donosi svoje odluke, pa ćemo morati da ih sačekamo.

Pozdrav,
Sloba

Ljudi, jel vama treba po 5 puta da se crta. Nije vam država za sve kriva niti političari.

eBay je privatna firma i sama odlučuje gde će da posluje gde neće. Kako to ide? Hajde da ponovo nacrtam:

Sedne odgovorno lice u eBay-u tj PayPalu, kaže hmmm, ajde da vidimo gde bismo mogli još da poslujemo. Otvori CIA Factbook ili neki drugi relevantni javni informator u USA, pogleda pod Srbija. Šta tamo piše: "Visoka učestalost prevarama kreditnim karticama". Da li je to tačno? Jeste, svi znate koliko su odavde razne osobe muljale sa tim. Dakle nisu muljali čak ni političari, nego ljudi iz običnog naroda. I šta onda uradi to odgovorno lice u PayPalu? Kaže ok preskočićemo ih za sada, pogledaćemo opet za godinu-dve...

Šta mi možemo da uradimo? Verovatno ništa. Možda da se kontaktira administracija USA i da se vidi koliko ljudi treba ovde da se pohapsi zbog prevara. Kako to sad uraditi kada su godine prošle i verovatno zagubljeni dokazi. Plus je i USA administracija troma.

Poslednja izmena:
Sve zemlje koje tako navodite kao kontraargument su - poreski rajevi ili zemlje koje baziraju svoju ekonomiju na transferima novca ( link ) ili su prebogate retkim rudama koje eksploatisu iskljucivo firme iz EU ili USA. Zemlje u kojima biznis drze iskljucivo stranci i gde se odvija transfer novca naveliko i ne samo zbog pishljive 50$ kupovine sa ebay-a. Jeste, nama su neke od tih zemalja poznate iz dnevnika po ratovima i haosu, ali to je samo deo price koji dotice obican narod tamo, ali ne i bizMis koji cveta ohoho...

Poslednja izmena:
Tesko da mozemo imati u uvid koliko Paypal obrce u zemljama, pa i u tim banana drzavama. Mozda dobijemo neki uvid u kolicinu transakcija pri e-kupovini, ali ne i za onaj glavni kolac...plate, placanja firmi, eksport, trange-frange...itd itd.

ja sam juche platio neshto preko paypal-a dodushe na zemlju BiH :p
nas josh nema u izboru zemalja koliko vidim..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno