Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Da to je to. vidis za Bosnu nisam znao da ima ogranicenje...

Ja sam dosad prebacio tj poslao preko bosne oko 3k eura i nikakvo ogranicenje,nalog radi odlicno

Ali nisi odjednom prebacio 3k evra,zar ne?

^ Bosna ima ogranichenje koliko para mozesh da poshaljesh, a ne mozesh da primash uplate uopshte, zato nije dobro ici preko nje, ostalo shto si rekao stoji.

He he, pa ovo sto sam napisao je ustvari ono sto si ti vec odavno pricao na starim paypal temama, samo sto sam sve to proverio u praksi pa sad znam sta i kako.

Cekaj, mislis to ogranicenje odmah pada na snagu od strane paypala samo ako izaberes da ti je bosnia account? Meni doduse i ne treba za neke velike uplate tako da sam miran.

Jel neko porucivao sa ovog sajta ?
moguću carinu i PDV plaćate poštaru kada dobijete proizvod ?! Cene su i onako previsoke i josh da se placa MOGUCA carina WTF!

hm..... veoma zanimljivo..... ja cu probam mozda da narucim neku jeftinu sitnicu... pa ako uspe udri bato(ako ovo uspe kakav paypal kakvi bakraci)

a kakva je procedura kad se narucuje sa pay pel-a

preko paypala se ne narucuje nego placa npr na ebayu,raznim sajtovima itd

Ma najmanji problem je imati paypal nalog, moze se desiti gomila gluposti pri naruchivanju, pa da zbog neiskustva izgubite paket i ne dobijete pare nikada, da vam dazbine na carini budu 2-3x vece od cene samog paketa i slichne stvari koje ponishtavaju sve ono zbog chega ste i krenuli da kupujete online :)

Cekaj, mislis to ogranicenje odmah pada na snagu od strane paypala samo ako izaberes da ti je bosnia account? Meni doduse i ne treba za neke velike uplate tako da sam miran.

Da, Bosna odmah ima neka ogranichenja, ne znam tachno koja, ali znam sigurno da se ne mogu primiti pare uopshte i da ima odredjena suma koja se moze prebaciti iz komada i u odredjenom vremenskom periodu. Bukvalno svaka drzava ima neka svoja ogranichenja i nije isto otvoriti na UK, Nemachku ili Austriju. Hrvatska je recimo mnogo bolja od Bosne, ja imam Austriju jer ona ima najvece slobode, jedino je kachi EU "money loundry" zakon, ali ne postoji drzava u okolini koja je na paypalu jaka kao Austrija, a da istovremeno mogu da primim paket u Srbiji koji je sluchajno poslat na Austriju :)

Poslednja izmena:
ja sam otvorio na hrv i nekad stigne paket gde pise croatia tako da sa njima je ok. Hoces da kazes da tebi to sljaka sa Austrijom?

dok sam imao nalog na austriju isto mi je jednom stigao paket gde pisalo

Serbia
Austria

Da, Bosna odmah ima neka ogranichenja, ne znam tachno koja, ali znam sigurno da se ne mogu primiti pare uopshte i da ima odredjena suma koja se moze prebaciti iz komada i u odredjenom vremenskom periodu. Bukvalno svaka drzava ima neka svoja ogranichenja i nije isto otvoriti na UK, Nemachku ili Austriju. Hrvatska je recimo mnogo bolja od Bosne, ja imam Austriju jer ona ima najvece slobode, jedino je kachi EU "money loundry" zakon, ali ne postoji drzava u okolini koja je na paypalu jaka kao Austrija, a da istovremeno mogu da primim paket u Srbiji koji je sluchajno poslat na Austriju :)

Pretpostavljam da to ima veze sa razlicitim zakonima u tim zemljama i da paypal mora da prilagodjava svoje uslove njima. Kakvi su uopste ti zakoni kod nas sa slanjem para u inostranstvo i obrnuto. Ne bi me ustvari zacudilo ni da da su neki nasi administrativni razlozi veca prepreka sto nismo kao zemlja podrzani, nego sam paypal kome se eto kao cefnulo da nas iz nekog razloga ne podrzava a podrzava gomilu krsh zemalja treceg sveta.

a da li meni paket moze stici na adresu prijatelja u Ljubljani,drugim recima ja obavljam kupovinu i placanje iz srbije a roba stize na njegovu adresu u ljubljani.

moze bez problema samo je dodas npr kao gift adresu u paypalu :)

Danas mi naplatise porez i carinu na jednu PS3 igru :( Da li jos uvek vazi ono da se ne carini samo roba manje vrednosti od 20 EUR, ili je vraceno na 100? Ne mogu nigde da nadjem aktuelnu verziju te uredbe.

Takodje, u poslednja 2 meseca mi nisu stigla 3 paketa iz inostranstva, ima li poente ici u postu i zaliti se na to? Ili ni oni uopste ne mogu da utvrde sta se desilo? Do sada su mi bez problema dosli svi paketi koji su signed-for shipping, a ova 3 su poslata najobicnijom metodom i to bez osiguranja (greske posiljaoca). Da li je iko uspeo da postigne nesto prijavljujuci ovakve slucajeve?

Danas mi naplatise porez i carinu na jednu PS3 igru :( Da li jos uvek vazi ono da se ne carini samo roba manje vrednosti od 20 EUR, ili je vraceno na 100? Ne mogu nigde da nadjem aktuelnu verziju te uredbe.

Takodje, u poslednja 2 meseca mi nisu stigla 3 paketa iz inostranstva, ima li poente ici u postu i zaliti se na to? Ili ni oni uopste ne mogu da utvrde sta se desilo? Do sada su mi bez problema dosli svi paketi koji su signed-for shipping, a ova 3 su poslata najobicnijom metodom i to bez osiguranja (greske posiljaoca). Da li je iko uspeo da postigne nesto prijavljujuci ovakve slucajeve?

Bedak, za carinu mogu samo da ti kazem da nema veze da li je 100 ili 20 meni su carinili i kad je paket vredeo ispod 20e a nekad za skuplji paket mi je stiglo bez ikakvih dazbina. Sokantno, jer ne slede ni svoja pravila. Znaci kako ti se zalomi znajuci kakvih debila u carini ima.

pa bolje i ovako nego npr u Sloveniji mora da se dostavi dokumentacija,kada je placeno,kome i koliko placeno i na osnovu toga racunaju.cenovnik je isti 20%pdv + 10% carina

dzo, sta bi, odustao si ili sta?

ma nisam odustao nego jos proveramam da li se nekom desilo da nestigne paket ne bi da budem prvi

ma da to je bas trulo, neprofesionalni su oni nemci maksimalno, ni na mejl da odgovore, a jel si probao na ebayu da nadjes to, sigurno je i jeftinije...
Nego sto se tice tih ispala, ne brini se paypal osigurava svaku transakciju do 1000e(u mom slucaju) i refundiraju ti novac ako transakcija nije obavljena, to znam na ebayu radi stoposto, ako te neko ispali kao...
pozdrav

ma nisam odustao nego jos proveramam da li se nekom desilo da nestigne paket ne bi da budem prvi
Paket ume da ne stigne, narocito iz USA.
Oni se jos uvek pate sa nazivom nase drzave. USPS od skoro koristi SERBIA, REPUBLIC OF, ali stigne i na YU i na SERBIA-MONTENEGRO. Neko jednostavno ne uspe da posalje iako mu se naglase sve tri varijante. Narocito su problematicni veliki prodavci koji koriste servise za chekiranje. Tu nase Srbije nema ni u fragmentima i jednostavno ne mozes da prodjes chekiranje. Juce su mi vratili pare jer njihov program nije mogao da sazvace moju adresu - ***.

ne znam u cemu je fazon, ali ni sa accountom registrovanim na Austriju (amex blue kreditna) ne mogu da posaljem vise od 30eura po destinaciji/transakciji istog dana (sledeci dan moze opet tih maksimalnih 30e), kada saljem direktno nekom paypal useru (moguce je recimo poslati po 30eura na vise paypal usera ali pojedinacnom useru samo 30e max po danu), dok kada placam za ebay, tu nema nikakvo ogranicenje. nalog je naravno verifikovan davnih dana.

a to za ebay adresu posiljke, mozete dodati jos jednu adresu na kojoj ce zemlja biti srbija, i tu adresu staviti za default shipping address, i u tom slucaju ta adresa se salje seller-u posle kupovine, i tako posiljka stize direktno u srbiju umesto preko austrije ako je na nju registrovan nalog,

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da to ima veze sa razlicitim zakonima u tim zemljama i da paypal mora da prilagodjava svoje uslove njima. Kakvi su uopste ti zakoni kod nas sa slanjem para u inostranstvo i obrnuto. Ne bi me ustvari zacudilo ni da da su neki nasi administrativni razlozi veca prepreka sto nismo kao zemlja podrzani, nego sam paypal kome se eto kao cefnulo da nas iz nekog razloga ne podrzava a podrzava gomilu krsh zemalja treceg sveta.

Da, ima veze sa zakonima, a mi nemamo nikakve, zato i ne mozemo da imamo paypal. Nema to veze sa EU kao shto ljudi misle, nego bash sa nashim bankarskim sistemom i zakonima.

Ne mogu ni ja da nadjem tu uredbu, to sam chuo od nekoliko prijatelja shpeditera, ako oni mene lazu, lazem i ja vas :)

To je neko na carini opremao stan(ove), jer i meni u istom periodu fali jedno 5 paketa i to bash vece vrednosti a jedan paket mi je kasnio skoro 2 meseca. Ako si to sve placao paypalom sa ebaya, nemash problema, pare ti moraju biti vracene, krivica je prodavca ako paket shalje bez osiguranja. Oni to uglavnom ne znaju, ali svi prodavci bi trebali da shalju osigurano jer paypal ih ne pita da li su to uradili ili ne, oni im pare sa racuna uzmu sami :)

E ako tako cekash, nikada necesh naruchiti nishta :) Naravno da se desilo da je nestalo, desilo se da je otishla i veca lova, ali se na greshkama nauchi pa ih sledeci put ne ponavljash :)

Izgleda da bi trebalo da napishem knjigu 'online shopping iz Srbije', razbio bih se od para vishe nego na porudzbinama :d

ne znam u cemu je fazon, ali ni sa accountom registrovanim na Austriju (amex blue kreditna) ne mogu da posaljem vise od 30eura po destinaciji/transakciji istog dana (sledeci dan moze opet tih maksimalnih 30e), kada saljem direktno nekom paypal useru (moguce je recimo poslati po 30eura na vise paypal usera ali pojedinacnom useru samo 30e max po danu), dok kada placam za ebay, tu nema nikakvo ogranicenje. nalog je naravno verifikovan davnih dana.

Verovatno ne moze dok ne verifikujesh kreditnu. Ja sa business nalogom mogu da platim i kucu na karibima sa ebaya :)

kao sto rekoh, kreditna je verifikovana davnih dana, dosta vremena sam nalog koristio kao personal (verified), pa sam nedavno prebacio na premier (verified), zbog primanja novca, ali to sa slanjem od 30e i dalje postoji.

ako uopste na to mislis kad kazes verifikovanje kartice (potvrda onih par cifara sa izvoda za paypal transakciju od nekih evro). koliko ja vidim, jedino sta jos moze da se verifikuje je adresa, a to je malo nemoguce i da se doda bank account, a to je isto *****.

i kazes da mozes i kucu da platis preko ebay, to nije problem, napisao sam gore da kad placam nesto na ebayu tu nema nikakvo ogranicenje, problem nastaje kada saljem novac koristeci opciju "send money" nekom drugom fizickom ili pravnom licu koje poseduje paypal acc., sa izbaranom svrhom "service/other" pri slanju. (prostije receno taj limit postoji za sve transakcije koje nisu u vezi sa ebay, vec tipa placas neki servis nekoj firmi, koja prima uplate preko paypala.)

Poslednja izmena:
Send money je potpuno isto kao placanje na ebayu, samo to radish manuelno. Ako ti je verifikovan account, jedino chega mogu da se setim je da taj kome shaljesh ne moze da primi vishe para. Evo proshle nedelje sam poslao 800$ preko send money.

To je neko na carini opremao stan(ove), jer i meni u istom periodu fali jedno 5 paketa i to bash vece vrednosti a jedan paket mi je kasnio skoro 2 meseca. Ako si to sve placao paypalom sa ebaya, nemash problema, pare ti moraju biti vracene, krivica je prodavca ako paket shalje bez osiguranja. Oni to uglavnom ne znaju, ali svi prodavci bi trebali da shalju osigurano jer paypal ih ne pita da li su to uradili ili ne, oni im pare sa racuna uzmu sami :)

Gle gle :d Nisam znao da su prodavci obavezni da ukljuce osiguranje; to ce mi valjda olaksati Paypal claim. Mada bih i pored toga voleo da nekako u nasoj posti ukebaju te lopove...

nisam siguran to za osiguranje da su obavezni, jer nekad je to osiguranje ukljuceno u cenu shippinga, nekad ga nema kao opcija, a nekad se dodatno placa. inace bez obzira na osiguranje, ako ti paket nije stigao u roku od mesec dana, posaljes ebay/paypal dispute, i ako se nista ne resi, ili ce ti prodavac odraditi refund kinte ili ce paypal.

Vrh Dno