Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

RADI Ameriken od Intese, upravo otvorio novi PP nalog sa adresom u CRO, verifikacija prosla.

Koliko sam shvatio ti si na paypalu vec imao ranije otvoren nalog pa me zanima kako je prosla verifikacija tj. da li si koristio isto ime, prezime, ulicu i broj a samo kao drzavu stavio Hrvatsku ili si menjao ove podatke ? Meni su zablokirali nalog jer su proverom utvrdili da zivim u Srbiji pa bih sada hteo da otvorim novi nalog, zato ovo i pitam.

Otvorio je novi nalog, mislim da bi to trebalo da bude jasno iz njegovog posta.

upravo otvorio novi PP nalog sa adresom u CRO

Moras i da pazis na IP adresu ili ce ti zatvoriti i taj novi paypal nalog, moze li malo vise informacija o tom americanu, jel to internet kartica ili?

Ne moraš da paziš na IP. Zar stvarno mislite da PayPal ne zna da mi iz Srbije koristimo adrese u drugim državama da bi smo koristili njihove servise? Pa nisu oni veverice.
@nesic1
American Express je kreditna kartica.

Otvorio je novi nalog, mislim da bi to trebalo da bude jasno iz njegovog posta.

ZNAM da je otvorio novi nalog, moje pitanje se odnosilo na podatke koje je ostavio prilikom registrovanja novog naloga tj. da li prolazi registracija ako se koriste identicni podaci kao kod blokiranog paypal naloga, izuzev email adrese koja naravno mora biti nova da bi registracija prosla.

stavi istu ali stavi recimo okreni ime i prezime, za ulicu stavi ako je bilo recimo 3/4 stavi 3-4 ili 3 - 4, nemoj bas isto, i naravno posto je nov nalog nemoj da stavljas velike sume od pocetka

Na koju American Express karticu se ovde misli? Vidim na sajtu banca intese da ih ima 4...
Koji su uslovi za otvaranje American Express (jel mora da si zaposlen i slicno)?
I koliko se placa ova kartica (otvaranje i "odrzavanje")?

Cekaj sad ce na forumu da se loguje i da ti odgovori neka salterusa :D
Salim se malo, najbolje je da nazoves banku pa da pitas za sve detalje, ko od forumasa zna sve o 4 vrste A.E kartica i te detalje ??

Ne zanimaju nas razlike već sa kojim "modelom" može da se otvori PP nalog!

Ako je u pitanju AmEx kartica koja je izvađena pre 2011., a tek sada otvoren PP nalog to je očekivano, pošto "stare" kartice prolaze.
Ako je pak kartica friška, izvađena skoro, a prošla je na PP nalogu verifikaciju, onda je to nov momenat i dobra vest za sve koji planiraju da otvore nalog.

Dakle, glavno pitanje nije koja je American Express kartica, već kad je izvađena?

Da pitam nesto: ja sam registrovan kao u Hrvatskoj i sve je islo lepo dok nisam promenio karticu i sada jednostavno, ne mogu vise da placam preko paypala. Ono sto me interesuje, imam 300 i nesto evra na racunu, da li ja mogu da povucem te pare na svoju karticu (intesina kartica za internet placanje)? Probao sam sa 15 evra pre par dana i kao proslo je, ali jos nemam na racunu nista. Druga stvar me interesuje, imam brata koji zivi u Zadru, sa istim prezimenom, pa me interesuje, da li bi on mogao da ubaci svoj broj kartice i da paypal radi preko te kartice? Meni je naravno bitno da izvucem ovih 300 i kusur evra, koje su mi uplacene pre 3 dana i stoje mi na racunu. Ako nista, da bar registrujem jegovu karticu, sa istim prezimenom, a razlicitim imenom, posto opciju prezimena ne daje da se promeni u dodavanju nove kartice, a ime moze.

Izvinjavam se sto ste cekali, otvoren je na Hrvatsku sa adresom u BG na Intesin amex blue fresh PP potom verifikovan i skinut limit od 650$ mesecno. Kartica izdata 7/2012.

Poslednja izmena:
Ovo je lepa vest, pošto je bila informacija da novije izdate AmEx kartice ne prolaze...:wave:

Aj nek proba jos neko ko ima svezu karticu pa da znamo da li arbajtuje sa istom karticom iz ove godine..

Izvinjavam se sto ste cekali, otvoren je na Hrvatsku sa adresom u BG na Intesin amex blue fresh PP potom verifikovan i skinut limit od 650$ mesecno. Kartica izdata 7/2012.

Koliko je meni poznato limit za neverifikovani paypal nalog iznosi 650$ (za slanje) ali GODISNJE a ne mesecno.

Pri registrovanju PP ne trazi samo adresu vec i postanski broj, grad, telefon, kako si to stavljao ?

Evo i ja sam otvorio, sve je proslo. A sta dalje neam pojma ;P

Mnogo me nervira kad naidjem na neku manju radnju (ulgavnom u DE, i pokaze se da bas imaju sitnicu koja mi treba, po dobroj ceni), i kazu moze placanje karticom i onda me izbaci na PayPal checkout sistem, a tamo u padajucem meniju Srbije naravno nema. Jel se moze nekako platiti preko PP checkout strane odavde ili ne moze ( bez otvaranja naloga, hocu samo da provucem karticu)? hvala :)

Nazalost tu nema pomoci. I 99% Kineskih radnji radi istu stvar, pise da pirmaju kartice, a onda redirekt na paypal. Odprilike to sto hoces da platis karticom, znaci da jos nisi otvorio paypal nalog :) U stvari ne isplati im se da imaju vise sistema za naplatu, vec biraju ono sto im je najisplativije ,ili ne ispunjavaju uslove za ulazak u Viza ili neki drugi sistem naplate. Zato se i radi o radnjicama, velike nemaju tih problema.

poz, jedno pitanje, najbolji drug ima kreiran ebay kao i paypal account, e sad mene interesuje, nesto sam izlicitirao na ebay preko njegovog account-a ali on trenutno nemoze da plati preko njegovog paypal-a, moj komsija ima svoj paypal account, pitanje je da li komsija moze sa svog paypal-a da plati owo sto sam ja izlicitirao na drugarov ebay? hitno mi je, ako moze pomoc!!!!
poz

Poslednja izmena:
Ne može direktno, ali sve je stvar dogovora sa prodavcem, tako da komšija može da zatraži fakturu za aukciju tu i tu i po njoj plati, a onda prodavac otkaže aukciju sa svoje strane i ti prihvatiš tu akciju.

poz, jedno pitanje, najbolji drug ima kreiran ebay kao i paypal account, e sad mene interesuje, nesto sam izlicitirao na ebay preko njegovog account-a ali on trenutno nemoze da plati preko njegovog paypal-a, moj komsija ima svoj paypal account, pitanje je da li komsija moze sa svog paypal-a da plati owo sto sam ja izlicitirao na drugarov ebay? hitno mi je, ako moze pomoc!!!!
poz
Naravno da moze, kada ides na checkout i trazi da se loguje na paypal uneses podatke komsije i problem resen, samo je potrebno da se logujete kod komsije sa njegovog racunara

Ne moraš da paziš na IP. Zar stvarno mislite da PayPal ne zna da mi iz Srbije koristimo adrese u drugim državama da bi smo koristili njihove servise? Pa nisu oni veverice.
@nesic1
American Express je kreditna kartica.
Mora da pazi na IP adresu jer ako otvara 2 paypala sa iste ip adrese cao, na to sam mislio a znaju oni da se logujemo iz srbije samo cekaju da imas vecu sumu na racunu i pljas

jel moze ta American Express da se doda na vec postojeci paypal otvoren na sloveniju, jel probao neko

probali smo to i nece, dobijem poruku od ebay-a owo:

Sorry, we were not able to process your PayPal payment for £17,22 for one or more items.

If you would like to purchase and pay for this item / these item(s) with another payment method, please return to your cart to check out and submit payment again.Remember, great deals don't last long on eBay, so some of your items may have already been purchased by other buyers.Complete payment soon to avoid missing out.

Thanks for shopping on eBay!

Gigidel, onda zatraži od prodavca njegov PP email, pa mu pošalji toliko para na ime proizvoda tog i tog, a on će ti onda na eBayu obeležiti aukciju kao prodatu. Kaži samo da imaš nekih problema pri checkoutu i sve će biti ok.

Vrh Dno