Samo mail, ne treba ništa više. Nikakav broj sa kartice nemoj davati.
Ok, hvala Vam. Dacu samo mejl. Ako se insistira na broju kartice onda ne mora da legnu pare. Oprostiću se od njih. Bolje tako nego da imam problema.@Nista broj kartice se koristi samo za MasterCard Send ili Visa Direct uplate kao preko PaySend i sličnih, ali PayPal nema taj preduslov.
Uzimaju harač. Računaj da ćeš dobiti na račun nekih 3-4% manje nego što ti je pisalo na toj poruci. Njihov eur-rsd kurs nije baš dobar.Koliko je potrebno vremena da proknjiže ili šta već rade?
Ovo što si napisao,je u slučaju,ako prekoračim ovaj iznos od 231.600,na godišnjem nivou?Što znači da, u krajnjem slučaju, tokom narednih 5 godina bi mogao da računaš da poreski inspektor podnese prijavu i platiš doprinose za zdravstveno. Druga mogućnost je da po prijemu rešenja uložiš žalbu i dostaviš dokaze o srodstvu. Prijatelji ne spadaju u posebnu kategoriju.
Ako prekoračiš, idu doprinosi još na PIO 24% i porez 20%. Međutim, imaj na umu je da je svaki kvartal pripadajući obračunski period (od januara do marta pa od aprila do juna, itd). Nije više kao prethodne dve godine fleksibilno pa da nekad uopšte nemaš, a nekad imaš više i to zbirno uđe u 768000. Ako u nekom kvartalu nemaš prilive, onda se za njega neće podnositi prijava. PP OPO je prijava za samooporezivanje kao fizičko lice. Da li sad PP OPO-K ima i u ePorezima, ne mogu da se setim, ali moguće da je to konačno rešenje.Ovo što si napisao,je u slučaju,ako prekoračim ovaj iznos od 231.600,na godišnjem nivou?
Ne plaća se ništa od poreza za moj već oporezovan novac niti ja plaćam u stranoj zemlji kada meni pošalju novac preko PP.Porez se plaća svuda u svetu ali u normalnim državama postoje institucije, ovde kod nas teško da koja radi.
Takodje, isti taj zakon ne važi za sve, pa tako neko mora da plaća porez, neko ne mora (godinama, decenijama i to prolazi bez problema)
Samim tim da nikome ništa nije jasno u vezi poreza na dobit (po više osnova) govori dovoljno, pa čak i kad odeš da isti prijaviš, službenici sležu ramenima i obično nemaju pojma o čemu pričaš i zašto si došao, barem tako čitam iskustva nekih ljudi na ovom forumu i na drugim mrežama.
Skoro sam gledao nekog lika iz ECD menjačnice, mislim da je vlasnik bio, povod je NBS dala dozvolu za rad istoj, pita ga voditeljka za porez, on tuc muc, pa ... ne znam, to je malo ... ona ga pita "kako ne znate !?" , kaže "pa ne bih sad o tome, nije to baš regulisano", teška priča ***.
Da, mislio sam generalno koja je ovo smejurija od države, da se recimo freelanceri nisu pobunili oni bi retroaktivno naplatili porez unazad 5 godina, hej !?!Nikad nigde nisam platio porez na tranzakcije preko pp za moj novac izgleda samo kod nas to ima. To nije njihov prihod nego je moja "donacija". Takav zakon treba ukinuti pod hitno. A naravno da im neću platiti ni dinar na moju "donaciju".
Ne plaća se ništa od poreza za moj već oporezovan novac niti ja plaćam u stranoj zemlji kada meni pošalju novac preko PP.
Milslim da nema veze koliko si ti povukao para. Gleda se priliv novca u trazenom periodu, bar sam ja tako razumeo. I ja na payoneer imam mnogo novca, i na paypal isto, ali to stoji tu godinama, sad najbolje da mi naplate porez na moju "stednju".Za nas sa paypalom,i podizanjem sa balansa,treba neki priručnik,kako da se ponašamo u novonastaloj situaciji.
Ja sam se zeznuo,pa sam u prvom kvartalu, povukao nekih 1.100 evra bez ikakve potrebe,koji su se skupili od rodbine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari