Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ljudi koliko se cekamda mi legnu pare na Visa Postanske sa PP?
Sutra je vec 4. dan i nista
kako si uspeo da posaljes? pp business app ili ti je prosla transakcija kao i obicno?
.pp ne radi vecini. ja ne mogu da posaljem na karticu vec dve nedelje, ali sam uspeo iz pp business app. na rf virtuon. 2 dana i nema sredstava jos uvek, mada ljudi kazu da se sredstva vide posle par sati.

pokusavam da otkrijem sta se desava i da li su instrukcije slanja sa pp business aplikacijom drugacije pa negde koci.

javi ako se nesto desi ili saznas.

Ja sam normalno povukao na RF Visu virtuon preko obicne aplikacije i sve je prošlo kao uobičajeno.
Pre mnogo je da kažem 10 dana..

kako si uspeo da posaljes? pp business app ili ti je prosla transakcija kao i obicno?
.pp ne radi vecini. ja ne mogu da posaljem na karticu vec dve nedelje, ali sam uspeo iz pp business app. na rf virtuon. 2 dana i nema sredstava jos uvek, mada ljudi kazu da se sredstva vide posle par sati.

pokusavam da otkrijem sta se desava i da li su instrukcije slanja sa pp business aplikacijom drugacije pa negde koci.

javi ako se nesto desi ili saznas.
Juce uvece sam proverio i legle su mi pare na Visu postanske.
Preko PP biznis app

"Kako da isključim konverziju iz strane valute u RSD prilikom plaćanja?"
Ova opcija se malo menjala u pp?Nisam plaćao čini mi se od 2018..
Da li se nešto posebno namešta, osim EURO za VISU

Zavisno od vrste računa na koji je vezana kartica, najbolje EUR jer se strane valute konvertuju u EUR pa ako ih nema onda u dinare, USD. Samo je bitno da te konverzije ne radi sam PayPal (uzima bar 5%) nego banka/kartični centar.
  • Ako je u pitanju neka pretplata sa automatskim skidanjem sa PayPala, ideš na: zupčanik > Payments > Manage automatic payments > izabereš taj active servis > klikneš na link [naziv kartice] u Funding Source > See conversion options > Convert with [tvoja kartica] (nikako opcija Convert with PayPal)
  • Ako je u pitanju jednokratna kupovina, pre same potvrde plaćanje ima u dnu opcija da se izabere način konverzije (nije baš očigledna).

Karticama kojima plaćate, namestite EUR kao njenu valutu, jer je evro obračunska valuta za sve inostrane transakcije. Upit za način autokonverzije se pojavljuje prilikom svakog plaćanja.
Kod kartica na koje povlačite, ako primate USD, zamolite agenta podrške da vam to postavi.

Ljudi, je l' moze neki normalan kontakt ka PayPal podrsci, a da nije chat bot, da me ne setaju kao mladog majmuna po sajtu? Imam problem sa 2 step verification od letos i jos nisam uspeo da resim, a treba mi Paypal zbog neke kupovine jer samo to prihvataju i nista drugo.
Hvala

Jedino da ih zoveš,mislim da je broj u Irskoj pa da pričaš sa podrškom.
Samo znam da ih obavezno zoveš preko VoIP -a da te ne bi odrali ovi naši.

Ma zvao sam ih jos letos. Posle 10 minuta cekanja mi se javila neka, po glasu bih rekao lujka. Naravno, 10 minuta price i njenih pokusaja da mi pomogne nisu urodili plodom. Rece da ce proslediti dalje i da ce mi se neko od njih javiti za najkasnije mesec dana. Prodje od tad 4 meseca...

Ljudi ostecen mi cip na Mobi master kartici,pa me zanima kakva je procedura posle sa PP kad mi izdaju novu...jel PP cima oko tih zamena,provera?

@DZOSUA PayPal pa čak ni tvoja matična banka nemaju uvid u to kada ti je oštećen kontaktni (sim)/beskontaktni (nfc) čip ili magnetna traka, a njena funkcionalnost na internetu se ne menja. Mobi reizdaje kartice sa drugim brojem, stoga opcija „update card" ovde ne važi i dodaćeš drugu karticu kao i svaku novu koju dodaješ.
@Arollys tema u kojoj si postavio pitanje je zaključana pa ću ti odgovoriti ovde, ako za to još uvek nije kasno. Kod dobijaš u opisu potrošnje po kartici sms porukom, u opisu rezervisanih sredstava na ebankingu ili na izvodu. Isti može da ti izdiktira operater preko call centra ili ćeš ga dobiti na upit za uvid u kartične transakcije u ekspozituri.

Da ne otvaram novu temu,ako neko koristi onaj ruski WebMoney da mi pojasni kako sa njega da prebacim pare na PayPal?

Zdravo svima, molim za pomoć vezano za PayPal.
Jutros sam hteo nešto da platim, imam username i PayPal je lepo radio, pokušao da podigne novac sa kartice, ali bančin sistem je pao i nije mogao da autorizuje. Preko 10 puta sam probao. Sada bančin sistem radi, ali PayPal više neće da pokuša ovu karticu prema istom trgovcu, pretpostavljam jer je udario u limit pokušaja. Pokušao sam sa podrškom, ali oni šalju copy/paste odgovore (obrišite kolačiće...) i nisu mi pomogli.
Kartica mi je uspešno linkovana, odjavio sam je i prijavio ponovo, PayPal je skinuo dolar, dodao dolar.
Kada sada pokušam da platim istom trgovcu, ne mogu, ali ako izaberem drugog trgovca -- mogu! Toliko jednostavno, a podrška iz nekoliko pokušaja ne može da mi odgovori na jasno pitanje, sve sa snimcima ekrana.
Evo kako to izgleda:

pTDzKQW.png

WIof6Us.png

xpQede3.png

Šta da radim? Čekam da prođu 24h? Ponovo pišem podršci? Hvala!

Poslednja izmena:
Zdravo svima, molim za pomoć vezano za PayPal.
Jutros sam hteo nešto da platim, imam username i PayPal je lepo radio, pokušao da podigne novac sa kartice, ali bančin sistem je pao i nije mogao da autorizuje. Preko 10 puta sam probao. Sada bančin sistem radi, ali PayPal više neće da pokuša ovu karticu prema istom trgovcu, pretpostavljam jer je udario u limit pokušaja. Pokušao sam sa podrškom, ali oni šalju copy/paste odgovore (obrišite kolačiće...) i nisu mi pomogli.
Kartica mi je uspešno linkovana, odjavio sam je i prijavio ponovo, PayPal je skinuo dolar, dodao dolar.
Kada sada pokušam da platim istom trgovcu, ne mogu, ali ako izaberem drugog trgovca -- mogu! Toliko jednostavno, a podrška iz nekoliko pokušaja ne može da mi odgovori na jasno pitanje, sve sa snimcima ekrana.
Evo kako to izgleda:

pTDzKQW.png

WIof6Us.png

xpQede3.png

Šta da radim? Čekam da prođu 24h? Ponovo pišem podršci? Hvala!
Jesi siguran da je 'bančin' ili bankin, a možda je i bancin ?
😅

Verovatno je pričano o ovim stvarima, ali preglomazna je tema, a pay pall sam do pre par dana koristio tipa 1, 2 puta godišnje da nešto platim na ebay. Stoga, par pitanja:

Zašto ne mogu da odaberem friends and family opciju, da li postoji uopšte za Srbiju?

Takođe, par isplata koje sam imao mi sam generiše kao goods and services, kada šaljem nemam nikakvu opciju oko načina slanja...

Ne znam ni da li mi je account personal ili bussiness mada mi u profilu postoji opcija "upgrade to bussines", pa kontam da je personal.

Nema ff iz Srbije i nema biranja opcija za slanje.

Zna li neko zasto ne mogu da povezem digitalnu Visu RF banke, i ako je tamo ponudjeno?

Prilozi

• 17-01-2023  001.png
    17-01-2023 001.png
    39.8 KB · Pregleda: 23
Proveri jel imaš bar 1,5 evra na računu (po kursu raiff-a).

Da, moraš imati bar toliko, jer PayPal verifikuje karticu tako što skine nešto sitno, pa vrati.

Hvala.

Pre par godina sam u intezi uzeo karticu na koju prebacujem pare sa paypal-a. Pitala me zena nesto tipa, da joj kazem da li ce karica biti za USA ili eur valutu. Ja reko Usa.
Gledam sad, prilikom povlacenja para, on mi sa PayPal (dolari) konvertuje u Eur.
Pretpostavljam da ce posle te Eur da konvertuje nazad u dolare kad stigne na karticu.
Da li ja tu nesto pogresno radim, i da li postoji neka jednostavnija varijanta, makar sa jednom konverzijom, jos bolje bez ikakve konverzije...

@hektor2 USD kartice podležu trostrukoj konverziji (USD PayPal-EUR Visa-USD po nepovoljnom kursu banke). Takođe, moraš putem PayPal chat-a da zamoliš support da ti postave card/withdrawal currency na USD. Da ne bi bio na značajnijim gubicima, biće ti potrebna EUR kartica. U konačnosti, kada za EUR karticu card currency bude USD, Visa radi prenos u EUR i na deviznom dobiješ evre u identičnom odnosu.

Huh
Pod prvo hvala na odgovoru.
Da li sam pravilno svhatio korake?

1. Paypal chat da prebace withdraw currency na USD (iako mi je balans u USD) ? - gde mogu da vidim koja valuta mi je trenutno postavljena za withdraw ?
2. U Intezi da trazim novu karticu za EUR (posto je ova moja stara na USD)

Prebacio sam Paypal withdraw na USD i sad nema konverzije kod PP-a.
Sta bi se desilo kada bi povukao dolare na devizni racun koji je takodje USD?
Sto mora da bude bas evro racun ?

@hektor2 nema na čemu! Kada je došlo do promene politike poslovanja krajem 2018. tom prilikom je određeno da nema više knjiženja u dolarima (gde su uzgred svi do tada bili još i na dobitku), Visa inspire kartica je postala samo dinarska (do ove promene je bila dvovalutna) i viševalutnim računima su dodeljene zasebne valute. Dodatno, poslednjom promenom na leto 2021. kada je banka uvela održavanje deviznih računa, otvorena je mogućnost da se Visa internet kartica vezuje za klasičan avista račun po kom je moguće i primati uplate, umesto namenskog.
Iz svega navedenog, Visa Classic Debit kartica u evrima je jedina kartica namenjena za upotrebu u inostranstvu. Banka ne naplaćuje proviziju za plaćanja u drugim valutama i kao kompenzaciju rezerviše 3-4% okvirno do knjiženja.
Sta bi se desilo kada bi povukao dolare na devizni racun koji je takodje USD?
Sto mora da bude bas evro racun ?
Budući da je EUR obračunska valuta, dolare koje bi PayPal povukao bi Visa prenela u evrima, zatim bi banka pretvorila te evre po svom kursu u dolarima.
Da bi izbegao bankarsku konverziju, biće ti potrebna kartica u obračunskoj valuti.
Ukoliko ne želiš dugo da čekaš, možeš video pozivom u Raiffeisen banci otvoriti dinarski iRačun, potom i devizni iRačun pa u ekspozituri zatražiti povezivanje Visa kartice sa dinarskog i na devizni. Sve to je bez ikakvih troškova.

Nazad
Vrh Dno