Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

A jel treba i da banku imam mislim na paypal da ubacim routing i account number ili to nema veze?
 
@Arollys na Master možeš da povlačiš isključivo u RSD i to po očajnom kursu koji PayPal forsira.
Kada je Visa u pitanju i ako primate USD (GBP ili drugu valutu), a kartica vam je podešena na EUR ili RSD i na poslednjem koraku kroz povlačenje nudi PayPal konverziju, biće neophodno da kontaktirate support radi promene withdrawal currency za karticu (koja se završava sa poslednje 4 cifre) na recimo USD, kako biste ih povlačili kao i do sada.
 
Trebalo je upravo da odabereš tu opciju kako bi izbegao očajan PayPal kurs i drakonski trošak. U ovom slučaju bi bilo onako kako treba: EUR+7% rezervacija>Visa>GBP preneto 1:1 u relativno sličnom odnosu. Umesto funti, isto tako može biti i bilo koja druga ino valuta koja nije evro. Možeš koristiti Visa exchange rate kao ispomoć, ali se stanje u praksi neznatno razlikuje.

Sad ne mogu uopšte da nađem na paypal sajtu gde je ta opcija za podešavanje konverzije valuta?! Ne mogu da verujem kako je zaguljeno, garant namerno. Ono što je najbitnije...
 
@Gadjan wallet, odabereš karticu i piše card currency RSD ili EUR. USD može da postavi samo support. Tokom plaćanja inače bi trebalo da PayPal ponudi dve opcije i ti biraš drugu gde banka odn. kartičarska kuća rade konverziju:
PayPal-Automatic-Payments-Step-5-984x1100.png
Međutim, kako je meni trenutno PP ponudio povlačenje u RSD ili EUR umesto u USD, tražio sam da mi promene valutu za obe kartice.
 
A da to tek prilikom plaćanja.. zato nisam mogao da nađem opciju.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Imam jedno pitanje. Prijateljica, starija zena, me cesto "smara" da joj porucujem neke stvari. Uglavnom to radim direktno karticom. medjutim sada hoce nesto gde mora paypal. paypal sam joj ja licno davno otvorio, ali pojma nemam koji su pristupni podaci. Cak ni mail ne znam, jer on to menja jednom mesecno. Jedino sto je ostalo isto je broj telefona. Da li je nekako moguce samo uz pomoc telefona povratiti pristup nalogu?

Pokusao sam da otvorim novi nalog, ali je problem sto ne mogu da linkujem tu platnu karticu, jer je vec linkovana za taj stari nalog, koji ne mogu da pristupim.
 
Imam jedno pitanje. Prijateljica, starija zena, me cesto "smara" da joj porucujem neke stvari. Uglavnom to radim direktno karticom. medjutim sada hoce nesto gde mora paypal. paypal sam joj ja licno davno otvorio, ali pojma nemam koji su pristupni podaci. Cak ni mail ne znam, jer on to menja jednom mesecno. Jedino sto je ostalo isto je broj telefona. Da li je nekako moguce samo uz pomoc telefona povratiti pristup nalogu?

Pokusao sam da otvorim novi nalog, ali je problem sto ne mogu da linkujem tu platnu karticu, jer je vec linkovana za taj stari nalog, koji ne mogu da pristupim.
Na početnoj stranici paypal.com imaš skroz dole (skroluj mišem) piše Help and contact.
Klikni tu i probaj da pronađeš odgovor, ako nema imaš formu da im pišeš poruku direkno podršci.
Oni će ti svakako pomoći da "oživiš" podatke za logovanje.
 
Imam problem sa Paypal. Juce sam pokusao da se ulogujem, ali nisam dobio povratni SMS sa security code-om. Pokusao nekoliko puta, nista. Danas opet pokusam, opet isto. Pokusao sa restartom telefona, brisanjem SMS poruka, iskljucivanjem spam blocker-a (Samsung A71), vadjenjem kartice, pa restartima telefona, airplane mode-om, opet nista. Zvao O2 sluzbu, kazu nema nikakvih blokada na SMS poruke sa kratkih brojeva. Kaze da pokusam sa karticom u drugom telefonu, ali ja drugog telefona nemam. Pokusao sam i sa resetom passworda, ali opet dolazim do tupavog SMS security code-a koji mi ne stize.
Ima li neko resenje za ovo, ili mi ne gine da trazim/kupujem drugi telefon?
 
Plaćao sam nešto preko booking.com i odabrao sam da ide preko paypal. Iz nekog razloga banka vidi dve identične transakcije i aplikacija Intese pokazuje da sam naplaćen dva puta. Referenca te dve transakcije, iako je iznos identičan, je različita. Jedna u svojoj referenci ima NL, a druga US, zajedno sa brojevima. Obe transakcije su za sad rezervacija. Šta mi predlažete da radim? Da cimam PayPal? U slučaju da da, kako ih najlakše kontaktirati iz Srbije? Nude mi na Contact us neki Irski broj.

Ako treba da podelim još neke informacije vezane za samu transakciju kako biste razumeli šta se desilo, tu sam.
 
Irski broj radi provereno, i ljudi su vro ljubazni, ali moj predlog je da se prvo loguješ na nalog, ideš na help center, pa messages, pa budeš uporan i izbegneš onog robota i automatske odgovore i tražiš prepisku sa živim čovekom, ako tako ne rešiš, onda ih zovi...
 
Radno vreme support-a je od 9-17h od ponedeljka do petka. Van radnog vremena nije moguće slati poruke. Što se tiče kontakta na irski broj, preporuka je da uplatiš VoIP kredit kod nekog provajdera (Skype, Viber out ili šta već) pa pozoveš. Nemoj zvati US free landline broj, jer će ti svakako reći da nisu zaduženi za nas i da je to određeno u Irskoj.
 
Dovoljno je da napises poruku preko kontakt centra, i odmah navedi brojeve transakcije i napisi da su napravili duplu da to storniraju
tesko da se to jednostavno moze da se zavrsi preko telefona bez pisanog traga.
 
Pozdrav, danas sam povezao deviznu zelenu intesa karticu sa paypal. I odma kad mi je uplaceno 700e, odmah sam isao transfer to devizna kartica oko 690e. Transfer je odradjen, ali jos uvek nema para na racunu kad pogledam u aplikaciji.Proslo je vec 10h, da li je to normalno da treba neko duze vreme da legne novac?
 
@zoranjoza Intesa ručno knjiži instant transfer kao i većina banaka, za razliku od Komercijalne na Visa Debit PayWave i Poštanske Visa Internet kartici. Halk, Credit Agricole i Raiffeisen knjiže u toku radnog dana, itd.
 
Da li i kod produzetka vaznosti Visa kartice,paypal skida onaj sitan iznos?Imam problem da prodizim vaznost,isti je broj kartice,samo drugi datum,pa rekoh da nije to problem,posto nemam kinte na kartici?
Valuta na Inteza zelenoj karti mi je u EUR,da li tako treba?
 
Poslednja izmena:
I ja sam imao problema sigurno 7 dana sam se zezao sa tim nije htelo nikako i posle samo proradilo
 
Da li su ti skinuli novac za onu proveru,kod produzetka vaznosti kartice?
 
Da li i kod produzetka vaznosti Visa kartice,paypal skida onaj sitan iznos?
Valuta na Inteza zelenoj karti mi je u EUR,da li tako treba?
Opcija Update card, PayPal zaduži i stornira 1$, kod Inteze stižu sms poruke za obe transakcije, tako da novca na računu mora da ima. Ako si u prilici da koristiš uplatni bankomat, uplati 5€ na njemu pa ih nakon ažuriranja kartice podigni. U ovom slučaju se sredstva ne rezervišu tj. rezervacija se otkazuje i nema smetnji da posle odmah podigneš.
Tako treba, povlačiš sredstva na evro račun. Jedino ako ti stižu dolari, a na zadnjem koraku za withdrawal piše da ćeš povući u evrima, zamoli support da ti promene card currency u USD.
 
Hvala
Prosao apdejt,cekam da vrate 1 usd.
Kada mi je racun na nuli,onda nema ni odrzavanja,jer ostalo jos tako u Intezi?
 
Da li da mi valuta na paypalu ostane EUR?
Inteza Visa zelena je i ovako vezana za EUR.
 
Ako primaš EUR, card currency na PayPal-u ostaje EUR.
 
Pozdrav ljudi,
Verovatno je pitanje glupo ali me izludjuje. Kako da uradim transfer novca na PP nalog? Svugde gde nalazim objasnjenja kaze da mi treba opcija "add money" koju ja nemam apsolutno nigde.
Uredno sam par puta primio sredstva preko paypal-a na karticu ali za ovu drugu opciju ne mogu da se snadjem. Jel to ima veze sa karticom? Doduse, trenutno na tom racunu nemam nista ali mislim da je to nebitno. Imam Intesa Visu debitnu deviznu.
 
Ima veze sa državom naloga. Na srpskim nalozima ne možeš da radiš top-up kao kredit, već u cilju plaćanja, tj. slanja novca skidaš novac direktno sa kartice, uz odabir druge opcije, da konverziju radi banka odn. kartičarska kuća, umesto PayPal-a.
 
Mislio si da dignes novac na PP balance?

Ne može to za srpske naloge, ne znam da li je moguće promeniti lokaciju ja sam nekada koristio grčki Paypal kada ovde nije moglo.
 
Nazad
Vrh Dno