Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Nemaju osnova za charge back i ja to i dalje ne kapiram kako može PP da prevagne na njihovu stranu ako je sve korektno bilo sa tvoje. Ali, verujem da ima svašta na ovom svetu pa bi možda trebalo da proveriš neke druge servise. Meni je par puta PP vraćao novac ali opravdano uz sve priložene dokaze za ebay recimo prevare.

Eto, nažalost, može. Dešava se da uplate friends and family karticom pa zatražuju chargeback preko banke i onda tako oteraju nalog primaoca u minus. Ako taj neko nije iz US, neka plati PaySend-om na MasterCard. Može i da kao primaoca naznači povezan broj mobilnog telefona sa nalogom pa ti naknadno uneseš broj Master kartice. Uz referal, prvi kartični transfer je besplatan (kada bi nekom nekada slao). Slanje na EU IBAN se za sad još uvek ne naplaćuje.

Eto, nažalost, može. Dešava se da uplate friends and family karticom pa zatražuju chargeback preko banke i onda tako oteraju nalog primaoca u minus. Ako taj neko nije iz US, neka plati PaySend-om na MasterCard. Može i da kao primaoca naznači povezan broj mobilnog telefona sa nalogom pa ti naknadno uneseš broj Master kartice. Uz referal, prvi kartični transfer je besplatan (kada bi nekom nekada slao). Slanje na EU IBAN se za sad još uvek ne naplaćuje.
Druze hvala ti na savetu, nisam ni znao da postoji bezbedan sajt kao sto je PaySend.
Koliko sam citao na googleu, na Paysend ne postoji chargeback opcija, dakle jednom kad se posalje novac sa kartice na karticu, izgleda da je to to, nema mogucnosti prevare u smislu da posiljaoc trazi povrat novca?

Cudi me da se prica o Paypalu razvukla na 300+ strana, a spada medju jedne od nesigurnijih sajtova za razliku od Paysenda (ima i tema na benchu sa svega 2 stranice)
E da, sad vidim jednu manu, ako je neko iz Amerike, ne moze da salje novac za Srbiju jer nije moguca transakcija, ali iz ostalih zemalja moze.
Koja bi recimo metoda bila da se salje novac iz Amerike za Srbiju, naravno 100% bezbedno bez ikakve prevare/chargeback ?

Koja bi recimo metoda bila da se salje novac iz Amerike za Srbiju, naravno 100% bezbedno bez ikakve prevare/chargeback ?
Što se chargeback-a tiče, valjda pošto je slanje sa kartice na karticu, ne bi trebalo da postoji kao mogućnost i da je tu samo taj posrednik, trgovac, šta već (PaySend kao takav) nadležan za [sporove].
Iz USA je neko spomenuo da Western Union podržava transfere sa kartice na karticu, ali taj podatak ne nalazim, već da to čini MoneyGram (na Visa debit).

pozdrav svima, izvinjavam se ako je bilo, ne nadjoh na forumu: imam dolarski racun u intezi, vezan za zelenu vizinu debitnu karticu. kartica je vezana za paypal. u februaru sam povukao dolare sa paypala i stigli mi dolari preko kartice na devizni racun najnormalnije. sada, u maju, kada pokusam da povucem dolare sa paypala, paypal mi daje samo mogucnost da konverujem u evre ili dinare i tako povucem. wtf? da li je ovo do paypala ili vize? nova deracina, paypal konvertuje u evre, pa onda nasa banka iz evre u dolare? sad opet treba da otvaram devizni ali u evrima sa novom karticom i povlacim evre da izbegnem konverziju banke?

pozdrav svima, izvinjavam se ako je bilo, ne nadjoh na forumu: imam dolarski racun u intezi, vezan za zelenu vizinu debitnu karticu. kartica je vezana za paypal. u februaru sam povukao dolare sa paypala i stigli mi dolari preko kartice na devizni racun najnormalnije. sada, u maju, kada pokusam da povucem dolare sa paypala, paypal mi daje samo mogucnost da konverujem u evre ili dinare i tako povucem. wtf? da li je ovo do paypala ili vize? nova deracina, paypal konvertuje u evre, pa onda nasa banka iz evre u dolare? sad opet treba da otvaram devizni ali u evrima sa novom karticom i povlacim evre da izbegnem konverziju banke?
Po mom razumevanju, i pre ti je vrsilo transakciju (iz dolara u Evre, pa iz Evra u dolare) zbog Visa kartice. Tako ti rade i ako je dinarski racun.

Sto se tice pitanja, i ja sam primetio da intezin devizni (u mom slucaju Evro) mi izbacuje isto, tj da paypal hoce da me primora na konverziju sto do skoro nije bio slucaj. Imam konektovanu dinarsku Vizu iz Raifasena, i kada pokusam da posaljem tu ne primorava me na konverziju.

Hvala mehboring na odgovoru. problem resen. prvo sam posetio intezu da proverim da nije do njih. sa mojim dolarskim racunom je bilo sve u redu. do paypal-a je. kontaktirao sam paypal live podrsku. nisu mi rekli razlog zasto mi je valuta prebacena u evre. vratise mi osnovnu valutu u dolare (nije postojala ta opcija za mene). posle novog logina ponovo je sve bilo u redu.

Kada hocu nekom preko PP da posaljem pare jer se bese ide na Send i onda u okvirenom delu kucam ime ,mail ili telefon?

Email.

@vladakan korišćenjem dolarske kartice Inteza radi trostruku konverziju. Koristi evro račun uz Classic Debit, a od support-a traži da ti card currency bude USD.
Inače, vodite računa na završnom koraku kad radite withdraw. Na balance imate recimo USD (GBP ili nebitno) i pre nego da kliknete confirm withdraw, ako piše iznos u RSD ili EUR i fee u dinarima ili evrima, pišite support-u da vam menjaju withdrawal odn. card currency na USD kod konkretne kartice čije su poslednje 4 cifre xxyz. Ukoliko uporedo primate i evre, trebaće vam još jedna kartica. U slučaju da vam piše withdraw USD, transfer $, fee $, niste obuhvaćeni promenom i ne bunite se.

Trebalo je da saljem u US ali nema opcije da se stiklira da sdaljem pare prijatelju.

Za srbiju i mnoge zemlje ne postoji F&F.
Nas deru fino za slanje...

Molim vas,koliko smije da se primi i prebaci u jednoj godini novca a da ne podlijezem oporezivanju ?

Da, tako bi trebalo. Izguglaj za svaki slucaj.
Negde pisu i 384k, upravo naisao na post knjigovodje. Ima razlicitih tumacenja.
user _newtesla je knjigovodja.

Poslednja izmena:
Mislim da je ova prva cifra negde sam pročitao. Elem, verifikovao visa debit classic i poslao prvu transakciju da vidim koliko skidaju sada i na 141€ meni koji sam poslao preko f&f (kao) 4,5€ i kad se povuče na karticu još 1,4€.

Pa kao u osnovi je 384K, ali na to se dodaju i normirani troškovi. Međutim, pošto je Mali izjavio za medije da je ta cifra 768K, onda se to njegovo važi. U principu, iz URI su ispregovarali koliko su mogli, iako je podmetnutno neko drugo udruženje frilensera kao kukavičje jaje da upropaste stvar.
2021-04-25-21_27_44-tabela-nov-predlog-23.04.21.-MAX-Excel-1068x360.png

Da li intezina visa internet kartica radi za podizanje u banci?

Poslednja izmena:
@John Cena možeš podići na šalteru novac uz karticu deviznog računa vezanog za internet karticu sa ličnom kartom. Nije kao u Vojvođanskoj što je bilo obavezno da šalterski radnik radi interni prenos na avista devizni pa da se odatle diže.

Hvala, bitno mi je da moze PP da se veze za internet karticu.

• Like
Reagovanja: uji
Upravo sam bio da preuzmem inteza karticu posle dosta dugo vremena jer mi nije neophodna i kada sam otisao na sajt paypal da updatujem karticu izlazi mi stalno greska We're sorry. We're not able to process your request right now. Please try again later.
Radnik u banci mi je rekao da je kartica momentalno aktivna pri preuzimanju. Jel moraju da se imaju neka sredstva na racunu da bi se kartica apdejtovala?
Hvala.

Ljudi, kako da prebacim pare sa paypala na karticu kada nece. Imam mastercard karticu i moguce da je do toga pa sta ako bih uzeo visu da li bi mozda radilo. Pomoc!!!

Poslednja izmena:
Ja ocu transfer to card a ne bank. Banka je OTP kartica mastercard sad stvarno ne znam u cemu je problem. Evo sta mi izlazi.20220630_190452.jpg
Potvrdio sam karticu samo sto sad imam 1.25€ al sam imao jednom 16€ i ni tad nije htelo.

Meni recimo nece na kreditnu a hoce na obicnu,tj mozda ima veze za koji je racun vezana.

Nazad
Vrh Dno